e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-«Αντιγραφή» από εφημερίδα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Siemens. Στο «πλήρες κείμενο» Παπαδημούλη, τα επίμαχα σημεία για ΟΤΕ και C4i είχαν δημοσιευθεί αυτολεξεί προ μηνών στην Ελευθεροτυπία.


-Το μεγάλο παζάρι και ποιοι θα την πληρώσουν. Πού πήγαν οι μίζες των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Αποδείξεις υπάρχουν μόλις τα 1,3 εκατ. μάρκα.


-Προειδοποίηση σε έντεκα Έλληνες πολιτικούς για αποκαλύψεις του Wikileaks. «Οι συνομιλίες σας θα αποκαλυφθούν σύντομα», τους είπαν οι Αμερικανοί.

Το… γαλάζιο τσάρτερ της Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε στην Press Time


 

Έρχεται ο Καραμανλής ο τρίτος. Κωνσταντίνος ο νεότερος, γιος του Αχιλλέα.

Αποκάλυψη: Εκατομμύρια τσιγγάνοι, διωγμένοι από την Ευρώπη, κατεβαίνουν στην Ελλάδα!



Διαβάστε στην Press Time

Σοκ: Έλληνες πουλάνε τα νεφρά τους για να ξεχρεώσουν.

 

Διαβάστε στην Press Time




 Το διεθνές κύκλωμα που ψάχνει η Ιντερπόλ και το αλισβερίσι της διεθνούς μαφίας από τη Γερμανία μέχρι την Αθήνα.

Ο Γιώργος Πέτσος απαντά μέσω της PRESS στο Θόδωρο Πάγκαλο:

 

Διαβάστε στην Press Time


 «Το γραφείο μου, μόνο χλιδάτο δεν ήταν. Λέτε ψέματα»

Προειδοποίηση σε έντεκα Έλληνες πολιτικούς για αποκαλύψεις του Wikileaks.

 
Διαβάστε στην Press Time



 «Οι συνομιλίες σας θα αποκαλυφθούν σύντομα», τους είπαν οι Αμερικανοί.

«Αντιγραφή» από εφημερίδα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Siemens.

 
Διαβάστε στην Press Time


Στο «πλήρες κείμενο» Παπαδημούλη, τα επίμαχα σημεία για ΟΤΕ και C4i είχαν δημοσιευθεί αυτολεξεί προ μηνών στην Ελευθεροτυπία.

Καταδίκη Ελλάδας για την συμφωνία επαναπροώθησης μεταναστών

Ύστερα από δημόσια ακρόαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ολομέλεια αποφάσισε την καταδική της Ελλάδος και του Βελγίου, για παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην περίπτωση ενός Αφγανού υπηκόου που, μέσω Ιράν και Τουρκίας, είχε περάσει από την Ελλάδα, για να καταλήξει στο Βέλγιο, όπου και είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο. Η Ελλάδα καταδικάσθηκε, για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, κυρίως για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, που επεφύλαξαν οι αρχές τον Αφγανό πρόσφυγα.

Περισσότερα τα κλεισίματα βιοτεχνικών επιχειρήσεων

Η μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ των βιοτεχνικών επιχειρήσεων που κλείνουν με τις επιχειρήσεις που ανοίγουν κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Και δεύτερο γονίδιο σχετίζεται με τον καρκίνο των νεφρών

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα, που περιλάμβανε ερευνητές από τρεις χώρες (Βρετανία, Η.Π.Α., Σιγκαπούρη), εντόπισε ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το οποίο υπάρχει περίπου στο ένα τρίτο των ασθενών με καρκίνο των νεφρών. Η ανακάλυψη χαρακτηρίστηκε η πιο σημαντική των τελευταίων 20 ετών, καθώς είναι το δεύτερο σημαντικό γονίδιο που συνδέεται με τη συγκεκριμένη νόσο.

Απόσυρση αλλεργιογόνου σνακ από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του προϊόντος τσιπς καλαμποκιού, με γεύση τσίλι, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά την ενημέρωσή του, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει ίχνη σόγιας, αλλεργιογόνο συστατικό, το οποίο δεν αναφέρεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο προϊόν παρήχθη στην Ολλανδία και διακινήθηκε στην Ελλάδα, μέσω της επιχείρησης "ΣΕΒΙΣΕ ΑΕ". Ειδικότερα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία "Amaizin Chilli Cornrolls" (στα ελληνικά "Τορτίγια Ρολς με Τσίλι ΒΙΟ"), σε συσκευασίες των 100g, με αριθμό παρτίδας 30195-0331 και ημερομηνία λήξης 14/04/2011. Η συνολική ποσότητα διακίνησης στην Ελλάδα είναι 140 συσκευασίες.

Η Γαλλία θα πληρώσει την πολιτική της στο Αφγανιστάν, λέει ο Μπιν Λάντεν

Νέο ηχογραφημένο μήνυμα


Η πολιτική του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στο Αφγανιστάν «θα κοστίσουν ακριβά» στο Παρίσι, προειδοποιεί νέο ηχογραφημένο μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η απελευθέρωση των Γάλλων ομήρων εξαρτάται από την αποχώρηση των Γάλλων στρατιωτών από το Αφγανιστάν, τόνισε η φωνή που αποδίδεται στον Μπιν Λάντεν.Το ηχογραφημένο μήνυμα, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ-Τζαζίρα, ότι η

Νέα αποθήκη με είδη παραεμπορίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, έρευνα των αρχών σε μία ακόμα αποθήκη με είδη παραεμπορίου που βρέθηκε στην οδό Τεώ 20 στον Ταύρο.Σύμφωνα με την αστυνομία η αποθήκη, η οποία καλύπτει μεγάλη έκταση, είναι γεμάτη με προϊόντα απομιμήσεις γνήσιων και γνωστών εταιριών.

Ποιοι έχουν επηρεάσει το κλίμα της Γης

Οριακά, όπως πιστεύαμε μέχρι σήμερα, επηρεαζόταν από εξωτερικούς παράγοντες το κλίμα στην Ευρώπη πριν το 1900; Όχι, υποστηρίζει μελέτη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Φυσικοί παράγοντες, όπως οι εκρήξεις ηφαιστείων και ο ήλιος, αλλά και οι δραστηριότητες του ανθρώπου, έχουν επηρεάσει τις εποχικές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, τα τελευταία 500 χρόνια.

Επώδυνες αλλά ακίνδυνες οι ημικρανίες

Οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες και δυνατές ημικρανίες, μπορεί να υποφέρουν, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα πάθει κάποια βλάβη ο εγκέφαλός τους. Αυτή τη διαβεβαίωση παρέχει μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και οι πιο δυνατοί πονοκέφαλοι δεν κάνουν κακό στα εγκεφαλικά κυκλώματα.«Σχεδόν πάντα το πρώτο πράγμα που ρωτάνε οι ασθενείς με ημικρανίες είναι αν κινδυνεύει ο εγκέφαλός τους. Τώρα, μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση: δεν πρέπει να ανησυχούν καθόλου», δήλωσε ο υπεύθυνος της νέας μελέτης γιατρός-νευροεπιδημιολόγος Κριστόφ Τζουριό, ερευνητής του πανεπιστημίου «Πιερ και Μαρί Κιουρί» του Παρισιού και του Ινστιτούτου INSERM.

Με νέα υποβάθμιση της Ελλάδας «απειλεί» η Fitch

Δηλώσεις ανώτατου στέλεχος του οίκου αξιολόγησης


Με νέες υποβαθμίσεις της Ελλάδας «απειλεί» η Fitch, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές των ομολόγων μέχρι τα τέλη του 2011. «Αν δεν αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στην αγορά μέχρι το τέλος του 2011, τότε οι αξιολογήσεις τους θα μειωθούν περαιτέρω, λόγω της απουσίας επιπρόσθετης χρηματοδότησης από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.», δήλωσε σήμερα ο Ντέιβιντ Ρίλεϊ, επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings.

Αύξηση τιμών στα οικοδομικά υλικά τον Δεκέμβριο

Αύξηση 3,6% σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στις τιμές των οικοδομικών υλικών, ενώ σε μέσα επίπεδα το 2010, καταγράφηκαν ανατιμήσεις της τάξης του 3%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Δεκέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2009, σημείωσε αύξηση 3,6% έναντι αύξησης 1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2009 προς το 2008. Η εξέλιξη αυτή, οφείλεται κυρίως στις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο κίνησης (Diesel) κατά 41,8%, στους σωλήνες χαλκού κατά 24,1%, στον σίδηρο οπλισμού κατά 15,4%, στους πλαστικούς, συνθετικούς και σωλήνες ινοτσιμέντου κατά 12,8% και στους χάλκινους αγωγούς κατά 12,4%, Αντίθετα, μειώθηκαν οι τιμές στα τούβλα κατά 3,3%.

Σε εξέλιξη η δίκη Θάνου - Κεντέρη


Πιέσεις και εκβιασμούς δέχθηκαν για να παραδώσουν τις αθλητικές ταυτότητές τους και να αποχωρήσουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές Κατερίνα Θάνου και Κώστας Κεντέρης, όπως κατήγγειλε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισής τους, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.Η δίκη των δύο πρωταθλητών βρίσκεται σε εξέλιξη και οι Θάνου Κεντέρης δεν κάθονται στο εδώλιο καθώς δικάζονται μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, ενώ παρόν στο δικαστήριο είναι ο προπονητής Χρήστος Τσέκος και οι γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ που είχαν μεταφερθεί μετά το τροχαίο ατύχημα και είχαν δηλώσει ότι συνέβη την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πρώτες εκτιμήσεις βουλευτών για το πόρισμα Siemens

Διαφορετικές εκτιμήσεις για τις προοπτικές διαλεύκανσης της υπόθεσης Siemens διατυπώνουν μέλη της ομώνυμης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της και λίγο πριν κατατεθεί επισήμως το πόρισμα στην ολομέλεια του κοινοβουλίου. Ο Παντελής Οικονόμου, ο οποίος κατέθεσε διαφοροποιημένο πόρισμα, υπογράμμισε:

«Κολυμπώντας» στο χαρτομάνι των αποδείξεων

Στο χαρτομάνι των αποδείξεων που μάζευαν από τον περασμένο Μάρτιο «κολυμπούν» οι φορολογούμενοι, οι οποίοι για να κατακτήσουν το «έπαθλο» του αφορολόγητου ποσού των 12.000 ευρώ και να αποφύγουν τα τσουχτερά –για την εποχή- πρόστιμα που μπορεί να τους επιβληθούν, θα πρέπει να μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό σε αποδείξεις. Σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, τα φυσικά πρόσωπα -αγρότες, επαγγελματίες, μισθωτοί κλπ- θα αρχίσουν να συμπληρώνουν στα ειδικά «κουτάκια» του Ε1, πόσες αποδείξεις μάζεψαν και σε τι ποσό δαπανών αντιστοιχούν.

Λύση-πακέτο για το ευρώ και «Plan B» για την Ελλάδα βλέπει ο γερμανικός Τύπος

Νέα σενάρια εν όψει


Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από επίσημες πηγές, το Βερολίνο φέρεται να επεξεργάζεται «συνολικό πακέτο» για το ευρώ εν όψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου που θα επισφραγίσει το μηχανισμό στήριξης από τα μέσα του 2013.Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, εξετάζονται διευκολύνσεις για το χρέος της Ελλάδας, αλλά και στενότερη οικονομική συνεργασία καθώς και ένα «φρένο χρέους» για όλες τις χώρες του ευρώ και ένα σκληρό τέστ αντοχής για τις τράπεζες.

Η Κάρτα του Πολίτη θα προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα, διαβεβαιώνει ο Γ.Ραγκούσης

Αντιδράσεις από τον ΛΑΟΣ


Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για την αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από τη Κάρτα του Πολίτη με την δέσμευση ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.Παράλληλα, ο κ.Ραγκούσης απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη ότι τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο η Ιερά Σύνοδος έχουν εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την συγκεκριμένη κάρτα.

Σε αναβρασμό η γειτονική Αλβανία

Τεταμένο είναι το κλίμα στη γειτονική Αλβανία όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση της χώρας έχει καλέσει τον κόσμο να βγει στο δρόμο στις το μεσημέρι για να εξεγερθεί κατά της κυβέρνησης Μπερίσα.Αφορμή στάθηκαν τα τελευταία σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στη γείτονα χώρα. Κάποιοι δε διστάζουν μάλιστα να κάνουν λόγω για μια εξέγερση αλά... ΄97 όταν ξέσπασε το οικονομικό σκάνδαλο και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις καταθέσεις του με αποτέλεσμα να βγουν στους δρόμους και να πάρουν τα όπλα στα χέρια τους.

Περί μέτρων ενσωμάτωσης μεταναστευτικών πληθυσμών

Συστάσεις, προς τις κυβερνήσεις των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται να λάβουν, για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης των μεταναστευτικών πληθυσμών, απηύθυνε η Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού, μετά τη λήξη της διήμερης διάσκεψής της (19-20 Ιανουαρίου). Με την πρώτη σύσταση, η οποία αναφέρεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ των μεταναστών και της κοινωνίας των χωρών υποδοχής, ζητείται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και την εξασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους, καθώς και να καλλιεργηθεί το κατάλληλο κλίμα υποδοχής, στον ημεδαπό πληθυσμό.

Κίνηση "ματ" της Μarfin Laiki Bank στην Κύπρο

Μεγάλη καμπάνια, που αρχίζει από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και θα συνεχιστεί στα έντυπα, προωθεί η Marfin Laiki Bank, με αντικείμενο την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε Κύπρο και Ελλάδα αλλά και από τις μεγαλύτερες στη Ευρώπη. Σε πρώτη φάση η αύξηση κεφαλαίου θα ανέλθει στα 488,6 εκατ. ευρώ, ενώ με την έκδοση Αξιογράφων Κεφαλαίου που θα ακολουθήσει σε μελλοντικό στάδιο, τα κεφάλαια που θα θωρακίσουν συνολικά την MLB θα πλησιάσουν τα 1,2 δισ. εκατ. ευρώ.

Από ελονοσία προσβλήθηκε ο Τζορτζ Κλούνι


Έχει αναρρώσει πλήρως ο διάσημος ηθοποιός


Από ελονοσία προσβλήθηκε, για δεύτερη φορά, ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνι στη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψή του στο Σουδάν. Ο 49χρονος ηθοποιός ταξιδεύει συχνά στο Σουδάν και ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του το έχει αφιερώσει στο να γίνει γνωστή η ανθρωπιστική τραγωδία στο Νταρφούρ.

Θα τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα, τονίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Το 2011 «θα τελειώσουν» περιπτώσεις μείζονος σημασίας


Αυστηρή προειδοποίηση ότι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής και διαφθοράς απηύθυνε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε κομβικό τον ρόλο του ΣΔΟΕ και προανήγγειλε την ενίσχυσή του, ώστε να τιμωρούνται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν. «Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από το στιγμή που θα τηρείται ο νόμος. Όμως η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ναι» στη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό φοροφυγάδων λέει ο πληροφοριοδότης του Wikileaks


Δήλωση του δικηγόρου του στα «Νέα»


Πρόθυμος να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, εάν του ζητηθεί, για να εντοπιστούν πρόσωπα ή εταιρείες που φοροδιαφεύγουν, δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ο Ρούντολφ Έλµερ, ο πρώην τραπεζίτης που παρέδωσε στο Wikileaks δύο CD με στοιχεία για φοροφυγάδες. Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Τζακ Μπλαμ, στα Νέα, «ο Ρούντολφ θα ήθελε να βοηθήσει τις ελληνικές Αρχές αν του ζητηθεί. Όµως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος από την ελβετική αστυνοµία που τον συνέλαβε πριν από λίγο. ?εν υπάρχει καµία αµφιβολία ότι αρκετοί Έλληνες χρησιµοποιούν ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασµούς για να φοροδιαφεύγουν, δεδοµένης µάλιστα της έκτασης της φοροδιαφυγής στη χώρα σας».

Μπαρόζο: Η Γερμανία δίνει πολλά, αλλά παίρνει και πολλά από την ΕΕ

Συνέντευξη στην Stuttgarter Zeitung


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στέλνει μήνυμα στο Βερολίνο με νέα δήλωσή του - αυτή τη φορά μέσω της γερμανικής εφημερίδας Stuttgarter Zeitung, όπου αντιτίθεται στις προτάσεις για διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επίσης στο μήνυμα του τονίζει ότι η Γερμανία μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, δέχεται όμως και πολλά από την Ευρώπη. Προ ημερών είχε θυμίσει τη στήριξη που έλαβε η Γερμανία μετά τον β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Πρέπει τώρα να δείξουμε σαφώς στις αγορές ότι δεν κάνουμε δηλώσεις, αλλά λαμβάνουμε αποφάσεις. Αυτό δεν είναι απλώς η άποψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής... είναι επίσης η άποψη του Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» επισήμανε ο κ. Μπαρόζο.

Με θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών

Κέρδη και στην Ευρώπη


Κέρδη καταγράφει στο άνοιγμα των συναλλαγών το Χρηματιστήριο Αθηνών, κινούμενο σε στενός εύρος διακύμανσης.

Κλείνουν άλλα δύο ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μειωμένης κίνησης

«Λουκέτα» στην πρωτεύουσα


Σε «μαρασμό» οδηγείται η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, καθώς σε επτά ανέρχονται πλέον οι μονάδες που έχουν κλείσει την τελευταία διετία, αφαιρώντας 800 δωμάτια από το δυναμικό της πρωτεύουσας, λόγω της υποβάθμισης του κέντρου και της μειωμένης τουριστικής κίνησης.Μετά το «Εσπέρια» και το «Κάνιγγος 21», ξενοδοχεία που έκλεισαν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου εξαιτίας και του υψηλού μισθώματος στο οποίο δεν μπορούσαν πλέον να ανταποκριθούν, και ο όμιλος Ν.Δασκαλαντωνάκη προχωρεί σε διακοπή της λειτουργίας δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας «Classical» στην περιοχή της Ομόνοιας.

Δωρεάν τεστ Παπ στα δημόσια νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα

Για τις γυναίκες από 15 ετών και άνω


Για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα ( 24 έως τις 31 Ιανουαρίου) θα γίνονται δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική. Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Περισσότερες εγγυήσεις ζητεί η Κομισιόν για να εγκρίνει τη συγχώνευση Olympic - Aegean

Αποφασίζει την επόμενη εβδομάδα


Η Κομισιόν ενδέχεται να μπλοκάρει τη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic, αν οι δύο εταιρίες δεν συναινέσουν σε περισσότερες εγγυήσεις που θα ευνοούν την είσοδο ανταγωνιστικών εταιριών στην ελληνική αγορά, όπως φέρεται να δήλωσαν την Πέμπτη πηγές της Επιτροπής στο Reuters.Οι δύο εταιρίες πρότειναν κάποιες εγγυήσεις στην Κομισιόν τον περασμένο Ιούλιο, όταν ξεκίνησε η έρευνα για την συγχώνευση, με την Κομισιόν να εκφράζει ανησυχίες ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλίου για πολλούς εγχώριους προορισμούς.