e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει




-«Βόμβα»: Έρχονται δεκάδες χιλιάδες κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. «Ξεπαγώνουν» οι πλειστηριασμοί. Τι ετοιμάζουν οι τράπεζες από την αρχή του 2011. Τι λένε οι πρόεδροι των δανειοληπτών και της ΕΚΠΟΙΖΩ και οι καταγγελίες τους.


-Ληστεία στην τσέπη μας. Τα χαράτσια που έρχονται, οι νέοι φόροι, η ακρίβεια και τα μέτρα λαιμητόμος. 1.500 ευρώ χάνει κάθε οικογένεια.


-Έρχονται 40.000 απολύσεις στο Δημόσιο.

Φωτογραφική προκήρυξη στον ΕΟΤ.


Διαβάστε στην Press Time




Βγήκε Παρασκευή και έληγε… Δευτέρα για να «βολέψει» ευνοούμενη υπουργού.

Ένας χρόνος Αντώνης Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία.

 

Διαβάστε στην Press Time




Τι πέτυχε, τι όχι. Τι λένε κορυφαία στελέχη του κόμματος, πώς τον κρίνουν οι πολίτες.

Βασίλης Παλαιοκώστας. Ο «Φαντομάς» σε νέες περιπέτειες.



Διαβάστε στην Press Time

 
Πώς ξεγλιστράει σαν το χέλι από την ΕΛΑΣ. και πώς προσπαθεί να μοιάσει στον «Κάρλος το τσακάλι».


Απίστευτη αποκάλυψη: Πυρηνικά όπλα φέρνουν στον Άραξο οι Αμερικανοί.


Διαβάστε στην Press Time




 Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, η «φωλιά» με τις βόμβες και το κλιμάκιο των αξιωματικών που κάνει τους τελευταίους ελέγχους.

Ληστεία στην τσέπη μας.

 

Διαβάστε στην Press Time


Τα χαράτσια που έρχονται, οι νέοι φόροι, η ακρίβεια και τα μέτρα λαιμητόμος. 1.500 ευρώ χάνει κάθε οικογένεια.

«Βόμβα»: Έρχονται δεκάδες χιλιάδες κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

 

Διαβάστε στην Press Time


«Ξεπαγώνουν» οι πλειστηριασμοί. Τι ετοιμάζουν οι τράπεζες από την αρχή του 2011. Τι λένε οι πρόεδροι των δανειοληπτών και της ΕΚΠΟΙΖΩ και οι καταγγελίες τους.

Γερμανικό «ναι» στην... παράταση ζωής των εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

Παρά τις αντιρρήσεις των πολιτών


Τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης να παραταθεί η ζωή κατά 12 χρόνια -κατά μέσο όρο- των εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της χώρας ξεπέρασαν την Παρασκευή και το τελευταίο νομοθετικό εμπόδιο, μετά από συμφωνία της τελευταίας στιγμής για τη φορολόγησή τους.Παρά τις δημοσκοπήσεις, που έδειχναν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ασφαλής, η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ υιοθέτησε τις αλλαγές στη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο από τα 17 πυρηνικά εργοστάσια της χώρας έπρεπε να κλείσει το 2022.

«Φρούριο η Εθνική Τράπεζα»

Ξεπερνούν τα 5,5 δισ. ευρώ οι γραμμές χρηματοδότησης της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ), ανέφερε ο διευθύνον σύμβουλος του Ομίλου, Απόστολος Ταμβακάκης, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ.«Άνοιξαν γραμμές διατραπεζικής που υπερβαίνουν τα 5,5 δις», τόνισε ο κ. Ταμβακάκης, λέγοντας πως «το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης έχει καταστήσει την τράπεζα φρούριο».

Να εκφράζει γνώμη το τέκνο για το ζήτημα της γονικής μέριμνας, ζητά ο Άρειος Πάγος

«Εφόσον αντιλαμβάνεται το συμφέρον του»


Να συνεκτιμάται και η γνώμη του τέκνου, όταν τα δικαστήρια ρυθμίζουν θέματα γονικής μέριμνας, έκρινε ο Αρειος Πάγος με την υπ'αριθμ. 201/2010 απόφασή του.«Το αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου επί διακοπής της συμβιώσεως των συζύγων, να ρυθμίσει τη γονική μέριμνα, πρέπει να ζητεί και να συνεκτιμά και τη γνώμη του τέκνου, εφόσον κρίνει ότι έχει την απαιτούμενη ωριμότητα.

Θύελλα αντιδράσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου για την απόφαση του νομάρχη Αθηνών και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.«Παράνομη και καταχρηστική», χαρακτηρίζει την απόφαση η ΓΣΕΕ: «Εξυπηρετεί μόνον τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών και στόχο έχει να αποτελέσει την βάση για επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Μείωση 40% στις πωλήσεις υπολογιστών στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία


Κατά 40,4% μειώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, οι λιανικές πωλήσεις υπολογιστών, με την πτώση στους φορητούς υπολογιστές να ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις το 50%. Σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα της IDC, για το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις υπολογιστών περιορίστηκαν στις 221.015 μονάδες, συγκριτικά με 370.853 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ

Τα φαινόμενα ωστόσο θα εξασθενήσουν γρήγορα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα για αύριο Σάββατο στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά θα είναι τοπικά ισχυρές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Επικίνδυνη για τους διαβητικούς η φρουκτόζη


Επικίνδυνη για τους διαβητικούς είναι η χρήση της φρουκτόζης, διότι αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου και τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ είναι πιθανόν να αυξάνει και την αρτηριακή πίεση. Η φρουκτόζη ως γνωστόν είναι μια γλυκαντική ουσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Τα αποτελέσματα όμως των νεότερων μελετών, τα οποία παρουσίασε στο 24ο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος ,ο διαβητολόγος διευθυντής ΕΣΥ στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» , Βασίλειος Λιμενόπουλος, έδειξαν ότι η χρήση της φρουκτόζης είναι επιβλαβής για τους διαβητικούς

Οι γυναίκες του καλοκαιριού κάνουν λιγότερα παιδιά

Πότε έχετε γενέθλια; Είστε γεννημένες Ιούνιο, Ιούλιο ή Αύγουστο; Αυτό θα σας επηρεάσει όταν θα θελήσετε να γίνεται μητέρα!Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Ο μήνας που γεννιέται μια γυναίκα, φαίνεται πως επηρεάζει, με κάποιο τρόπο, την κατοπινή γονιμότητά της, αφού μια νέα αυστριακή επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που γεννιούνται το καλοκαίρι, τείνουν να αποκτούν λιγότερα παιδιά στη ζωή τους σε σχέση με τις γυναίκες που γεννιούνται άλλες εποχές του χρόνου.

Η Τουρκία είναι η 15η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου

Με βάση το μέγεθος του εθνικού εισοδήματος, καθώς η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης διαμορφώθηκε σε 1,1 τρισεκατομμύρια δολάριαη Τουρκία σύμφωνα με το ΔΝΤ ξεπέρασε χώρες όπως η Ινδονησία, η Αυστραλία, η Πολωνία και η Ταϊβάν και καταλαμβάνει τη 15η θέσει πίσω από τον Καναδά, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Γερμανία.Πρώτες στη λίστα οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Σε χαμηλό διμήνου το ευρώ

Οι ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και μάλιστα άμεσα είχαν και πάλι επίπτωση στο ευρωπαϊκό νόμισμα11:19 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3246 δολάρια.Λίγο μετά τις 12 ώρα Ελλάδος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημείωνε σε ποσοστό 0,81% και διαμορφωνόταν στα 1,3237 δολάρια.

Τέλος εποχής για το καθημερινό "Βήμα" - Τι γράφει στο σημερινό φύλλο


Κρίσιμες ώρες για την έντυπη δημοσιογραφία, μετά την Απογευματινή "κλείνει" και Το Βήμα. Σήμερα το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Το Βήμα. Δεκάδες εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι μένουν πλέον χωρίς δουλειά.Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην έντυπη δημοσιογραφία καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η ιδιοκτησία του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΟΛ ανακοίνωσε προς τους δημοσιογράφους πως αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας Το Βήμα. Όπως έγινε γνωστό η καθημερινή εφημερίδα Το Βήμα κλείνει και σήμερα θα είναι το τελευταίο φύλλο που θα εκδοθεί. Αυτό σημαίνει πως η κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης θα συνεχιστεί κανονικά.

Το 2010 το πιο θερμό ή το δεύτερο θερμότερο έτος στην ιστορία

Ο φετινός χρόνος αναμένεται να καταγραφεί ως ο πιο ζεστός ή ο δεύτερος θερμότερος από τότε (1850) που υπάρχουν αρχεία θερμοκρασιών, σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη NASA και την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, μια εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.Οι τελευταίοι 12 μήνες υπήρξαν οι θερμότεροι στην ιστορία, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, και οι δεύτεροι πιο ζεστοί, με βάση τα στοιχεία των βρετανών μετεωρολόγων, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Γκάρντιαν».

Μείωση 17,6% στα καθρά κέρδη της ΕΥΔΑΠ στο εννεάμηνο του 2010

Πτώση τζίρου και κερδοφορίας


Μείωση 2,45% στα 288,451 εκατ. ευρώ σημείωσε ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ στο εννεάμηνο του 2010.Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σε 24,311 εκατ. ευρώ, έναντι 27,523 εκατ. ευρώ πέρυσι (μείωση 11,67%), ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 15,471 εκατ. ευρώ, έναντι 18,782 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού εννεαμήνου (μείωση 17,63%).

Κάτω από τις 1.450 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο

Αρνητικό κλίμα στην αγορά


Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.Στις 11:15 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,70% στις 1.440,64 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 8,1 εκατ. ευρώ.

Στα 14 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο 9μηνο

«Βουτιά» κερδοφορίας κατά 94%


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την Παρασκευή υποχώρηση 94% των καθαρών κερδών εννεαμήνου, στα 14 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας και της αύξησης των προβλέψεων, καθώς βαθαίνει η ύφεση στην ελληνική οικονομία.Ο μέσος όρος των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για κέρδη ύψους 9,7 εκατ. ευρώ. Το εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 4 - 14,6 εκατ. ευρώ.

Προβληματισμός στον ΟΣΕ μετά το νέο επεισόδιο δολιοφθοράς στις Αφίδνες


Συχνά τα κρούσματα


Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην ηγεσία του ΟΣΕ, τα όλο και συχνότερα κρούσματα δολιοφθοράς στο δίκτυο του Οργανισμού.Το πρωί της Παρασκευής διαπιστώθηκε νέα δολιοφθορά με την κοπή καλωδίων, που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει για περίπου μισή ώρα η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Αφιδνών και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το μέλλον του Χρηματιστηρίου

Στο επίκεντρο η φορολόγηση των μερισμάτων


Η μείωση της φορολογίας των μερισμάτων, η καλύτερη εποπτεία της χρηματιστηριακής αγοράς και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα εξετασθούν σήμερα, Παρασκευή, σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.Στην σύσκεψη το υπουργείο θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης, ενώ θα μετέχουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών, των τραπεζών, των θεσμικών επενδυτών, των επενδυτών διαδικτύου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Εμπειρογνώμονες από το υπουργείο Οικονομικών σε όλα τα υπουργεία για την τήρηση του Μνημονίου

Υπό επιτήρηση οι υπουργοί


Εμπειρογνώμονες από το υπουργείο Οικονομικών θα εγκατασταθούν στα υπουργεία, ώστε να συμβάλουν στην έγκαιρη τήρηση των δεσμεύσεων και των χρονοδιαγραμμάτων του επικαιροποιημένου Μνημονίου.Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε, την Πέμπτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο, τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί ανά υπουργείο και έγινε κατανοητό από όλους ότι απαιτείται ταχύτητα και απόλυτος συντονισμός καθώς σε αρκετές από τις κρίσιμες αλλαγές που προωθούνται είναι συναρμόδια περισσότερα υπουργεία.