e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τη χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού μέσω ΦΠΑ προτείνει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε προς διαπραγμάτευση σήμερα σειρά προτάσεων για την εξεύρεση νέων πόρων χρηματοδότησης του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μείωσης των εθνικών συνεισφορών των κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η θέσπιση ενός ευρωπαϊκού Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη σταδιακή υιοθέτηση "μιας ή περισσοτέρων πηγών πόρων, όπως για παράδειγμα μέρος των εσόδων απο τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ή των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, απο τις πωλήσεις ποσοστόσεων εκπομπών αερίων που συμβάλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου, ή έσοδα που συνδέονται με τις αεροπορικές πτήσεις, ή από έναν ανεξάρτητο ευρωπαϊκό ΦΠΑ, ή από την επιβολή ενός ενεργειακού φόρου, ή ενός φόρου στις επιχειρήσεις".

Κέρδη 1,02% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μοχλό το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές των τραπεζών, η χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε με σημαντικά κέρδη. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.573,08 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 1,02%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 2,01%.

Θετικότερα των αναμενόμενων τα κέρδη του Οίκου Goldman Sachs

Ο αμερικανικός επενδυτικός Οίκος Goldman Sachs Group Inc.ανακοίνωσε καθαρά έσοδα τρίτου τριμήνου ύψους 1,9 δισ.δολ., μειωμένα κατά 40% έναντι του προηγουμένου δωδεκαμήνου, αλλά θετικότερα των προβλέψεων των αναλυτών. Σύμφωνα με τον Οίκο, που δραστηριοποιείται κυρίως στις χρηματιστηριακές αγορές, παρά τη μείωση του συναλλακτικού όγκου η επίτευξη χαμηλότερου κόστους (σ.σ.λειτουργίας) και η εξασφάλιση υψηλοτέρων εσόδων απο δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής συνέτειναν στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων αυτών.

Τα δύο δισεκατομμύρια θα ξεπεράσει φέτος ο διαδικτυακός πληθυσμός

Όλοι online


Εντός του 2010, οι χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο θα ξεπεράσουν τα δύο δισεκατομμύρια, πλησιάζοντας έτσι το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, εκτιμά η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτό σημαίνει ότι ο διαδικτυακός πληθυσμός διπλασιάστηκε σε μια πενταετία.

Τέλος οι συκοφαντίες, δήλωσε ο Ανδρ.Βγενόπουλος μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική για τα ομόλογα

Εξήλθε ικανοποιημένος


Την πλήρη ικανοποίηση του διότι, όπως είπε, έκλεισε ο κύκλος της συκοφαντίας σε βάρος του, εξέφρασε ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.«Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι έχει κλείσει ο κύκλος της συκοφαντίας με τη δήθεν ανάμειξη μου στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και κατέθεσα πλέον σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή ως μάρτυς κατηγορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντίθετη η Βρετανία προς οποιαδήποτε μεταφορά εξουσίας προς τις Βρυξέλλες

Η Βρετανία θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε μεταβολή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που επιδιώκουν το Βερολίνο και το Παρίσι, για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, εάν αυτή θα προβλέπει "μεταφορά εξουσιών" από το Λονδίνο προς τις Βρυξέλλες, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αιφνιδίασε τις αγορές αυξάνοντας τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2007


«Τους έπιασε στον ύπνο»


Σε μία κίνηση που αιφνιδίασε τις αγορές, η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε την Τρίτη στην αύξηση των επιτοκίων της, για πρώτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια περίπου.Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα βασικά επιτόκια ετήσιων καταθέσεων και ετήσιου δανεισμού κατά 0,25% έκαστο.

Μορατόριουμ στα κλωνοποιημένα τρόφιμα προτείνει η Κομισιόν


Στον πάγο για πέντε χρόνια


Ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες για την καλή μεταχείριση των ζώων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τρίτη την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής της κλωνοποίησης για την παραγωγή τροφίμων στην ΕΕ. Παρόλο που δεν υπάρχουν ενδείξεις επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία, η Κομισιόν πρότεινε ακόμη να ανασταλεί προσωρινά η χρήση κλωνοποιημένων εκτρεφόμενων ζώων και η διάθεση τροφίμων από κλώνους.Τα μέτρα προβλέπεται να επανεξεταστούν έπειτα από πέντε χρόνια. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία συστήματος για τον εντοπισμό εισαγωγών σπέρματος και εμβρύων κλώνων. Το σύστημα θα επιτρέπει στους εκτροφείς ζώων και στον γεωργικό κλάδο να δημιουργήσουν βάση δεδομένων με τα ζώα που θα γεννηθούν από αυτό το αναπαραγωγικό υλικό.

Χρυσοχοΐδης: "Σε δυο εβδομάδες έτοιμος ο αναπτυξιακός νόμος"

Σε δυο εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας ότι βασική του φιλοσοφία είναι οι φοροαπαλλαγές και οι αποσβέσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο νέος νόμος αποτελεί τομή στη μεταπολιτευτική πρακτική της «φούσκας» των επιδοτήσεων που ακολουθήθηκε. Όπως είπε, θα προσφέρει ειδικά κίνητρα για την ενθάρρυνση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, των νέων δράσεων, της επιχειρηματικότητας των νέων και προσφέρει μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και δυναμική προοπτική για την υπέρβαση της κρίσης.

Ο μηχανισμός της ευρω-διάσωσης δεν θα παραταθεί μετά το 2013, λέει η Μέρκελ

Γερμανικές αντιρρήσεις για την επέκταση της βοήθειας


Ο μηχανισμός στήριξης, ύψους 750 δισ. ευρώ, για τις χώρες της ευρωζώνης, δεν πρόκειται να παραταθεί «έτσι απλά» από τα μέσα του 2013 όπου προβλέπεται η λήξη του, είπε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.«Το έχω πει επανειλημμένα ότι το ταμείο στήριξης θα λήξει το 2013 και σίγουρα δεν πρόκειται έτσι απλά να επεκταθεί», είπε η κυρία Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην πόλη Ντωβίλ, στη βόρεια Γαλλία.

Εταιρείες αρνούνται να ανεφοδιάσουν ιρανικά αεροσκάφη σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Παραδέχεται η Τεχεράνη


Το Ιράν επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ορισμένες εταιρείες αρνούνται να ανεφοδιάσουν με καύσιμα τα αεροσκάφη της σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και τόνισε ότι θα προβεί σε αντίποινα, εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή.Η Τεχεράνη έχει προσπαθήσει να υποβαθμίσει τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της, οι οποίες είχαν ενισχυθεί τον Ιούνιο και είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες πως τα ιρανικά αεροσκάφη αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεφοδιασμού αποτελούν «ψυχολογικό πόλεμο».

Οι καταστηματάρχες ζητούν τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο

Μετά από συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Τσάκος και ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς ζήτησαν από τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη και το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Δημόπουλο την άμεση τροποποίηση ή αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός τόνισε ότι ο αντκαπνιστικός νόμος είναι «νόμος του κράτους και αφορά τη δημόσια υγεία, το κοινό συμφέρον, τα παιδιά μας».Ο υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών ότι παράλληλα με την απαγόρευση του καπνίσματος βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, της χρήσης αλκοόλ και της χρήσης ουσιών, καθώς και δύο Εθνικά Σχέδια Δράσης για την πρόληψη του Καρκίνου και των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων.

Προσοχή στα «μολυσμένα» e-mails


Στέλνονται 183 δισ. spam την ημέρα

Κατά 24% μειώθηκε ο αριθμός των μηνυμάτων spam που έλαβαν οι χρήστες του Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, την ίδια περίοδο σημειώθηκε ραγδαία αύξηση -κατά 111%- των μολυσμένων από ιούς μηνυμάτων.Σύμφωνα με έρευνα της Google, τα spam μειώνονται – ταυτόχρονα, όμως, αυξάνεται η επικινδυνότητά τους. Η ανάλυση 3 δισεκατομμυρίων μηνυμάτων σε διάστημα τριών μηνών κατέδειξε ότι οι αποκαλούμενοι κυβερνο-εγκληματίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να εξαπολύσουν επιθέσεις με ιούς και κακόβουλο λογισμικό (malware).

Αυξάνονται οι άστεγοι στις μεγάλες πόλεις

Επιδεινώνεται διαρκώς η εικόνα στην Αθήνα με τον αριθμό των αστέγων να αυξάνεται, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους περιφερειακούς δήμους. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς άστεγοι εμφανίζονται σε πόλεις, στις οποίες το φαινόμενο ήταν άγνωστο.



Οι Σίμπσονς είναι καθολικοί, αποφαίνεται η εφημερίδα του Βατικανού

Με τη βούλα του Πάπα


Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού αποφάνθηκε ότι τόσο ο Όμερ Σίμπσον όσο και ο γιος του, Μπαρτ, είναι καθολικοί και πλέον οι γονείς δεν θα πρέπει να φοβούνται να αφήνουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν «τις περιπέτειες των μικρών κίτρινων ανθρώπων».

Ξανά μαζί οι Pink Floyd;

Μια δήλωση που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τους απανταχού fans της rock μουσικής, έκανε ο drummer των Pink Floyd, Nick Mason! Τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος είναι πολύ πιθανό να ενώσουν και πάλι τις δυνάμεις του, προκειμένου να δίνουν συναυλίες σε τακτική βάση, για φιλανθρωπικούς σκοπούς! Το συγκρότημα που έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια albums παγκοσμίως, έχει να δώσει ζωντανή συναυλία από το 2005, οπότε και εμφανίστηκαν στο Live 8 στο Λονδίνο. "Νομίζω πως σε όλους μας αρέσει η ιδέα να επαναλάβουμε τη συναυλία που δώσαμε για το Live 8", είπε ο Mason και στη συνέχεια εξήγησε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του:

Έβαλε τα τσιγάρα στο bikini της!

Στα 52 της χρόνια ποζάρει μπροστά στον φακό μόνο με το bikini της! Ο χρόνος είναι σύμμαχός της, αφού αν και διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της παραμένει εκρηκτικά sexy. Και το πιο τολμηρό; Έβαλε το πακέτο με τα τσιγάρα στο σλιπάκι της... Η Sharon Stone αιφνιδίασε τους πάντες με την ''ερασιτεχνική''΄φωτογράφισή της στα παρασκήνια της νέας της ταινίας Five Bucks A Day.

Ένας Έλληνας... στους ''κροίσους'' του πλανήτη!

Στα 38 του χρόνια φιγουράρει στην 24η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, ηλικίας κάτω των 40 ετών! Το περιοδικό Fortune ανακοίνωσε τη λίστα των νεαρών ''κροίσων'' και ένας Έλληνας κάνει τη διαφορά...

O νόμος για το κάπνισμα είναι νόμος, επαναλαμβάνει στους αρμόδιους φορείς η κυβέρνηση

Χωρίς καμία εξαίρεση


Με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναντήθηκαν την Τρίτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να ζητήσουν τροποποίηση ή αναστολή του νόμου για το κάπνισμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης επανέλαβε ότι ο νόμος είναι νόμος και θα ισχύσει κανονικά.

Στο 3,75% υποχώρησε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 3μηνων εντόκων γραμματίων


Υποχωρεί το κόστος κρατικού δανεισμού


Στο 3,75% υποχώρησε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 3μηνων εντόκων γραμματίων, που έγινε την Τρίτη, κατά την οποίαμο ΟΔΔΗΧ άντλησε συνολικά κεφάλαια 1,17 δισ. ευρώ.

Νέα φορητή «συσκευή γονιμότητας»

Μια φορητή «συσκευή γονιμότητας» που δημιούργησαν βρετανοί ερευνητές, πρώην φοιτητές του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, διαφημίζεται ότι είναι εξίσου καλή με την τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο να βοηθά μια γυναίκα να συλλαμβάνει παιδί.

Η βιταμίνη Β12 προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

Η βιταμίνη Β12 μπορεί να δράσει προστατευτικά έναντι της νόσου Αλτσχάιμερ, επιβεβαίωσε μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα επίπεδα Β12 στο αίμα τους, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη διαδομένη και οδυνηρή νευροεκφυλιστική πάθηση.Η μελέτη, υπό τον δρα Μπάμπακ Χούσμαντ του φημισμένου Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευρολογίας "Neurology", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσε ότι πολλοί ηλικιωμένοι πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης Β12, όμως επεσήμανε πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι όσοι σπεύσουν να πάρουν συμπληρώματα βιταμίνης Β, θα "φρενάρουν" οπωσδήποτε την ανάπτυξη της νόσου.

Ο βελονισμός μπορεί να κρύβει θανάσιμους κινδύνους

Δεκάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πεθάνει τα τελευταία 45 χρόνια, επειδή κακά εκπαιδευμένοι βελονιστές τοποθέτησαν λανθασμένα τις βελόνες στα σώματα των ασθενών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τον κορυφαίο ειδικό της Βρετανίας στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής, ο οποίος μάλιστα προειδοποιεί ότι οι γνωστοί θάνατοι από βελονισμό μπορεί να μην είναι παρά "η κορυφή ενός μεγαλύτερου παγόβουνου".

Κλιμάκιο βουλευτών της εξεταστικής για Ζήμενς στη Γερμανία

Για τις 26 και 27 Οκτωβρίου προσδιορίστηκε η εξέταση των μαρτύρων, που αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Ζήμενς. To κλιμάκιο των Ελλήνων βουλευτών θα μεταβεί στην Εισαγγελία του Μονάχου, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, για την εξέταση τόσο των στελεχών της διοίκησης της μητρικής εταιρείας, όσο και των πρώην στελεχών της, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ και Μιχάλη Χριστοφοράκο.

«Πρωτόγνωρα κακή χρονιά» για τον τουρισμό το 2010, λέει ο ΣΕΤΕ

Ζητούν αυτόνομο υπουργείου Τουρισμού


Το 2010 είναι μία «πρωτόγνωρα κακή χρονιά» για τον ελληνικό τουρισμό, σε ό,τι αφορά τα έσοδα και την απασχόληση, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Νίκος Αγγελόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ με θέμα: «Ο τουρισμός στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα».Κυρίαρχο αίτημα του Συνδέσμου, παραμένει η ύπαρξη αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού με απευθείας σύνδεση και εποπτεία από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν υπήρξε έως σήμερα κυβερνητική προτεραιότητα.

Εντοπίστηκε το άτομο που παραποίησε την ανακοίνωση της Μ.Ξενογιαννακοπούλου


Καθηγητής σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ


Eνας 65χρονος καθηγητής πολιτικών επιστημών σε αμερικανικό πανεπιστήμιο κρύβεται τελικά, σύμφωνα με αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, πίσω από την παραποίηση ανακοίνωσης της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Η ανακοίνωση διακινήθηκε μέσω διαδικτύου και twitter και σύμφωνα με πληροφορίες περιελάμβανε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Τουρκία. Ο ίδιος δεν αποκάλυψε στους αστυνομικούς τους λόγους που τον οδήγησαν στη πράξη αυτή. Ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως κίνητρο του ήταν να πλήξει την κυβέρνηση και κατ' επέκταση να δημιουργήσει πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δύσκολες ώρες για τον Θανάση Βέγγο

Ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου περνάει δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται. Ο 83χρονος Θανάσης Βέγγος υποβλήθηκε χθες σε εγχείριση για την αφαίρεση ανευρύσματος...

Intracom Defence Electronics: Συμφωνία 1,26 εκατ. δολ. με την Northrop Grumman

Νέα συμφωνία ύψους 1,26 εκατ. δολ. με την εταιρία Northrop Grumman υπέγραψε η Intracom Defense Electronics που αφορά στην παραγωγή ηλεκτρονικών του Δέκτη Προειδοποίησης Συστημάτων Αυτοπροστασίας για αεροσκάφη F-16 τρίτης χώρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και αποτελεί συνέχεια της άριστης και μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των δύο βιομηχανιών στην παραγωγή συστημάτων αυτοπροστασίας και ραντάρ που αφορούν όχι μόνο σε προγράμματα του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Αμυνας αλλά και στη διεθνή αγορά.

Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές ζυμαρικών η Τουρκία

Η Τουρκία αναδεικνύεται σε δεύτερο μεγαλύτερο - έπειτα από την Ιταλία - εξαγωγέα ζυμαρικών στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ένωση Βιομηχάνων Ζυμαρικών της Τουρκίας.Ο πρόεδρος της Ένωσης, Μπουράτ Μποζκούρτ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων "Anadolu" ότι το εννεάμηνο του 2010 (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος) οι επιχειρήσεις- μέλη της Ένωσης εξήγαγαν 221.000 τόνους ζυμαρικών σε 128 χώρες του κόσμου.

Η αναθεώρηση των στατιστικών στοιχείων αλλάζει τους στόχους για το 2010


Υπολογίζεται στο 15,5% του ΑΕΠ


Σε επανακαθορισμό των στόχων και των προβλέψεων για τον προϋπολογισμό του 2010 οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Εurostat) μέσω της νέας αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως την Παρασκευή. Το αν θα επιβληθούν νέα μέτρα για το υπόλοιπο του 2010 και για το 2011 θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το εύρος της αναθεώρησης του 2009, την επιβάρυνση για τον στόχο του 2010, αλλά και την πορεία των εσόδων του Οκτωβρίου. Οι τελικές αποφάσεις θα «κλειδώσουν» το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου κατά τις διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την τρόικα στην Αθήνα για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου και τον προϋπολογισμό του 2011 που κατατίθεται στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου.

Δημοσιοποίηση των εισοδημάτων όλων των φορολογουμένων στο Διαδίκτυο

Τέλος στο φορολογικό απόρρητο


Τέλος στο φορολογικό απόρρητο 8.500.000 φορολογουμένων σκοπεύει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύοντας τα βασικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων στο Διαδίκτυο. Αυτό θα συμβεί εφόσον λάβει το «πράσινο φως» μέσω γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.Μιλώντας σήμερα, Τρίτη, στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Διομ. Σπινέλλης δήλωσε πως η κυβέρνηση για λόγους διαφάνειας σκοπεύει να αναρτήσει άμεσα τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων όλων των πολιτών στο Διαδίκτυο. Όπως τόνισε, η σχετική νομοθετική πρόβλεψη υπάρχει ήδη από το 1992.

Με μισθούς ιδιωτικού τομέα οι νέες προσλήψεις στις ΔΕΚΟ

Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων


Εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, στα πρότυπα του ΟΤΕ, με την υπογραφή συμβάσεων ιδιωτικού τομέα για τους νεοπροσλαμβανόμενους και μείωση του προσωπικού, με την εφαρμογή του κανόνα των 10 αποχωρήσεων για κάθε πρόσληψη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης και των συνδικάτων για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ΔΕΚΟ.Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Το Βήμα, ο υπουργείο Οικονομικών έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 11 πιο ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις και ανακοίνωσε λεπτομερή στοιχεία για τα χρέη, τις ζημιές και το μισθολογικό κόστος.

«Στοπ» στις αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ εν μέσω κόντρας στο ΔΣ


Αντιπαράθεση Τρισέ - Βέμπερ


Το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «πάγωσε» την περασμένη εβδομάδα, μετά τις έντονες επικρίσεις που άσκησε εναντίον του ο Άξελ Βέμπερ, αν και ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ απέρριψε τις ενστάσεις του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη, λέγοντας ότι η πλειονότητα του ΔΣ της ευρωτράπεζας υποστηρίζει το πρόγραμμα. Από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα προκύπτει ότι είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Μάιο, που η ΕΚΤ δεν αγόρασε κρατικά ομόλογα, διατηρώντας το συνολικό ύψος των αγορών της στα 63,5 δισ. ευρώ.

Σε στενό κλοιό θέτει το υπουργείο Οικονομικών τους καταθέτες εξωτερικού

Διασταυρώσεις για «εκατοντάδες χιλιάδες εγγραφές»


Σε στενό κλοιό θέτει το υπουργείο Οικονομικών τους καταθέτες εξωτερικού και προαναγγέλλει νέες διασταυρώσεις για την αποκάλυψη φορολογητέας ύλης.Μιλώντας σήμερα, Τρίτη, στον BHMA 99,5 ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Δ. Σπινέλλης αποκάλυψε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του πλούσια στοιχεία για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τα οποία επεξεργάζεται προκειμένου να εντοπίσει ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σημειώνει το δολάριο

Ρευστοποιήσεις κερδών από τους επενδυτές


Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώνει την Τρίτη το πράσινο νόμισμα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών, με αφορμή και τα σχόλια του Αμερικανικού υπουργού Οικονομικών ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν ένα ισχυρό δολάριο.Το δολάριο ενισχύεται έναντι των 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα μετά τις δηλώσεις του Τίμοθι Γκάιτνερ ότι η αμερικανική κυβέρνηση θέλει ένα ισχυρό δολάριο και δεν θα εμπλακεί στη νομισματική υποτίμηση, δηλαδή δεν θα αφήσει το νόμισμα να διολιθήσει περαιτέρω.

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες


Στο «ταμπλό» οι νέες μετοχές της Εθνικής


Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο, καθώς σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι 121.408.315 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.Στις 10:40 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,80% στις 1.569,74 μονάδες. Υψηλό της συνεδρίασης είναι οι 1.573 μονάδες.