e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Άνοδο των τιμών στην ευρωζώνη δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για το Μάρτιο

Αύξηση στις τιμές παραγωγού


Σημαντική αύξηση στις τιμές παραγωγού καταδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat για την ευρωζώνη τον Μάρτιο. Οι εργοστασιακές τιμές προϊόντων (εκτός του κλάδου κατασκευών) αυξήθηκαν κατά 6,7% σε ετήσια βάση και κατά 0,7% σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αντιδρούν οι πρατηριούχοι στην επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της βενζίνης

Ζητούν όριο σε όλα τα στάδια διακίνησης


«Yποκριτική» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) τη στάση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την επιβολή πλαφόν μόνο στις λιανικές τιμές, καθώς, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της, «μένει έκθετο στα μάτια της κοινής γνώμης και των πρατηριούχων».To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΕΚ θα συνεδριάσει εκτάκτως, για να εξετάσει το ζήτημα της επιβολής του πλαφόν, ενώ, όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του, «δυστυχώς, για άλλη μια φορά το υπουργείο καταφεύγει στη λήψη μέτρων, όπως η επιβολή πλαφόν, που αποδείχθηκαν αποτυχημένα κατά το πρόσφατο παρελθόν».

Λογική η συζήτηση για επιμήκυνση του ελληνικού δανείου, λέει βουλευτής της Μέρκελ

Ανοικτό ενδεχόμενο και για μείωση επιτοκίων


Η συζήτηση για τη χαλάρωση των όρων αποπληρωμής των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από την ΕΕ είναι λογική, είπε την Τρίτη υψηλόβαθμο στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Μήνυμα της κυβέρνησης στους ΟΤΑ να μπουν σε πορεία εξυγίανσης

Κοινή συνέντευξη Παπακωνσταντίνου-Ραγκούση


Σαφή εικόνα της οικονομικής κατάστασης των δήμων απέκτησε για πρώτη φορά η κυβέρνηση μετά τη συγκέντρωση των σχετικών στοιχείων στη βάση δεδομένων που δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών. «Σήμερα η Ελλάδα γνωρίζει την Ελλάδα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των συμπερασμάτων του προγράμματος.

Από το Ιόνιο θα ξεκινήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο, λέει ο Γ. Μανιάτης

Σαφείς ενδείξεις για κοιτάσματα


Στα αμέσως επόμενα υπουργικά συμβούλια, θα εισαχθεί για δεύτερη συζήτηση το νομοσχέδιο για τις έρευνες υδρογονανθράκων, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, μιλώντας την Τρίτη στον ΒΗΜΑ 99,5.

Κλειστά λόγω πένθους την Πέμπτη τα καταστήματα της Marfin Egnatia Bank

Στη μνήμη των εργαζόμενων που έφυγαν άδικα


Κλειστά λόγω πένθους θα παραμείνουν την Πέμπτη 5 Mαΐου τα καταστήματα της Marfin Egnatia Bank, όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση της τράπεζας.

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα στην υπόθεση της προμήθειας των τρόλεϊ από τη ΜΑΝ

Κατά παντός υπευθύνου


Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας, σχετικά με την υπόθεση προμήθειας τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία Man το 2002.Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σε λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη η σορός του Λάκη Σάντα

Πανελλήνια συγκίνηση


Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Απόστολου (Λάκη) Σάντα, από τις 11 το πρωί της Πέμπτης, μέχρι την ώρα της κηδείας, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στην ιερά Μητρόπολη Αθηνών.Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α' Nεκροταφείο Αθηνών.

Πρόστιμα ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν επιβληθεί για τον αντικαπνιστικό νόμο

Ανακοινώσεις Λοβέρδου


Πρόστιμα συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν επιβληθεί έως σήμερα στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, δήλωσε την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, δε, ότι το 4% των συστηματικών καπνιστών έκοψε το τσιγάρο μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος, μετά από 23.804 καταγγελίες και 38.754 ελέγχους έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα 2.151 πρόστιμα, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Πρόταση της κυβέρνησης στους ακτοπλόους για μείωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Την Τρίτη οι επαφές


Πρόταση για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 10% με 12% θα καταθέσει την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις που θα έχει με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.Κατά τις δύο συναντήσεις -που θα γίνουν στις 14.30 και στις 17.00- ο υπουργός θα προτείνει στους εφοπλιστές να καταργηθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων (εκτός του ΦΠΑ), και έτσι θα επιτευχθεί μια σημαντική μείωση στα εισιτήρια.

Πάνε Σεϋχέλλες William και Catherine;

Ο πρίγκιπας William και η σύζυγός του Catherine θα περάσουν το μήνα του μέλιτος σε πολυτελή έπαυλη σε ένα από τα νησιά του συμπλέγματος των Σεϋχελλών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Είχαν βρει το Λάντεν πριν από τη CIA

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ίσως να είχε εντοπιστεί νωρίτερα, αν η CIA είχε δώσει περισσότερη βάση στην εκτίμηση γεωγράφων του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας - Λος Άντζελες (UCLA), οι οποίοι, από το 2009, σε δημοσιευμένη επιστημονική εργασία τους, είχαν υπολογίσει με πιθανότητα 81%, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο να βρίσκεται εκεί που βρέθηκε.

Και για παχυσαρκία ενοχοποιούνται τα αντιβιοτικά

Η εκτεταμένη χρήση αντιβιοτικών φαίνεται πως έχει ακόμα μια -πιο απρόσμενη- παρενέργεια, πέρα από τη σταδιακή εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα ενισχύει τις υποψίες ότι η "επιδημία" των αντιβιοτικών συντελεί στην "επιδημία" της παχυσαρκίας.

Κριτήρια ποιότητας στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών θέτει το υπουργείο Παιδείας

Σταματά η ανεξέλεγκτη λειτουργία τους


Ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία εδώ και δεκαετίες λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα με μία απλή επαγγελματική άδεια. θέτει το Υπουργείο Παιδείας και τα εντάσσει πλέον στο Δίκτυο των Φορέων της Διά Βίου Μάθησης.

Κατ' εξαίρεση χορήγηση φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αττικής

Εν όψει συνάντησης με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ


Σε μια κίνηση καλής θέλησης ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής αποφάσισε την Τρίτη να χορηγεί κατ' εξαίρεση φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές ασθένειες σε ασφαλισμένους που ανήκουν στα πέντε ταμεία, για τα οποία έχει «παγώσει» την πίστωση. Αργότερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής Λ.Λουράντος θα συναντηθεί με τον διοικητή του ΟΑΕΕ Γ.Βουδούρη.

Έρχεται «πλαφόν» στα καύσιμα μετά την εκτόξευση των τιμών σε επίπεδα-ρεκόρ

«Φρένο» στην αισχροκέρδεια


Στην επιβολή «πλαφόν» στις τιμές των καυσίμων σε 13 νομούς της χώρας αναμένεται να προχωρήσει την Τρίτη το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.Σήμερα, Τρίτη, η μέση πανελλαδική τιμή σημείωσε νέο ρεκόρ όλων των εποχών, σκαρφαλώνοντας στο 1,719 ευρώ/λίτρο, ενώ η μέγιστη παρέμεινε σταθερή στο 1,893 ευρώ/λίτρο.

Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Air France

Συνετρίβη το 2009 στον Ατλαντικό


Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Air France, το οποίο είχε πέσει στον Ατλαντικό τον Ιούνιο του 2009, ενώ εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Ζανέιρο προς το Παρίσι.Το αεροσκάφος, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε στη μέση του Ατλαντικού οδηγώντας στο θάνατο και τους 228 επιβαίνοντες.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης


Μικρές απώλειες σημειώνει την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς στην αγορά εξακολουθεί να επικρατεί έντονη νευρικότητα.

Δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, τονίζει ο Δ. Κουσελάς

Καθησυχάζει το υπουργείο Οικονομικών


Δεν εξετάζεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές», επαναλαμβάνει ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, σύμφωνα με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή.

Μετά τον Τρισέ ποιος;

Ιταλοί και Γερμανοί διαγκωνίζονται για τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
 
Στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου θα συζητηθεί το θέμα διαδοχής του Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα τέλη Οκτωβρίου.  

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο Θανάσης Βέγγος

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε σήμερα το πρωί ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος, μετά από πολλές περιπέτειες με την υγεία του.



Ο Θ.Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.