e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Στο ναδίρ τα δάνεια στον ιδιωτικό τομέα


Όλο και πιο κάτω πέφτει η πιστωτική επέκταση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Γερουλάνος: Δεν είναι λύση η έξοδος από το ευρώ


Τέλος στα σενάρια περί δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, «στο άμεσο μέλλον», έδωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του CNBC, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Σόιμπλε: Να δεσμευτείτε στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα


Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β, Σόιμπλε στην Αθήνα να δεσμευτεί στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση. «Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, όποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε ομιλία που έκανε στην πόλη Τάμπερε στη Φινλανδία.

Εξαιρετική λύση χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Φιγιόν

Χαιρέτισε την συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, χαρακτηρίζοντάς την «μια εξαιρετική λύση», ενώ συνεχάρη τους έλληνες πολιτικούς. «Λάβαμε διευκρινίσεις για την κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε εβδομάδες ή και μήνες για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας».

Κομισιόν: Περιμένουμε ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο


Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup που λαμβάνει χώρα το απόγευμα και στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία, η Κομισιόν ζητά από τη χώρα μας ενημέρωση προκειμένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.

Πρώτη επαφή Παπανδρέου - Σαμαρά

 Έν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχηματισμού, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, είχαν λίγο μετά τις 14.30 την πρώτη τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Στη δικαιοσύνη η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες


Στο Εφετείο βρίσκεται πλέον η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου με βεβαιωμένα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

WSJ: Αύριο η έκτη δόση αν...

 Αύριο θα καταβληθεί η έκτη δόση μόνο με την προϋπόθεση ότι σήμερα θα προκύψει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Ο David Beckham σε χαρτονόμισμα!

Μετά το καινούργιο χαρτονόμισμα των 50 λιρών, που απεικονίζει για πρώτη φορά δυο πρόσωπα μαζί, τους Matthew Boulton και James Watt, η τράπεζα της Αγγλίας ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και ένα ακόμη χαρτονόμισμα με celebrities όπως ο David Beckham! Ποιοι είναι οι άλλοι υποψήφιοι;Ο Beckham, λοιπόν, είναι μεταξύ των υποψηφίων για το επετειακό χαρτονόμισμα και οι Βρετανοί καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα πολλών προσωπικοτήτων. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι η πριγκίπισσα Diana, ο τραγοουδιστής Robbie Williams, ο παρουσιαστής Terry Wogan, ο τραγουδιστής των Rolling Stones Mick Jagger, ο παίκτης του rugby Jonny Wilkinson, ο παίκτης του κρίκετ Michael Vaughn και ο John Cleese των Monty Python.

Τα είπαν τηλεφωνικά Παπανδρέου-Μέρκελ


Μετά τη συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την επίμαχη συμφωνία ενώ, η ίδια ζήτηση η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Δεν βλέπει με καλό μάτι τη Νέα Δημοκρατία η Moody’s

Σε καμία περίπτωση η Moody's δεν χαιρετά μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Όπως επισημαίνει ο οίκος σε έκθεση του οι εκλογές αναμένεται να λάβουν χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βγάλουν κυβέρνηση πλειοψηφίας. Εάν προκύψει κυβέρνηση ενός κόμματος, τότε, αυτή θα είναι υπό τη Νέα Δημοκρατία.

"Καμπανάκι" από Ρέσλερ για την Ελλάδα

Αυστηρό τελεσίγραφο απέστειλε στους Έλληνες ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι αν δεν κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα φύγουν από την ευρωζώνη.

Σύσκεψη στη ΝΔ για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς είχε το πρωί σύσκεψη με κορυφαία στελέχη της ΝΔ στα γραφεία της Λ. Συγγρού, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο της χθεσινής συμφωνίας για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ύφεση και το 2012 βλέπει η SocGen


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της γαλλικής τράπεζας Societe Generale για το οικονομικό κλίμα το 2012. Σύμφωνα με την τράπεζα, οι οικονομίες της ευρωζώνης θα εισέλθουν σε ύφεση ενώ η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να είναι χαμηλότερη.

"Πράσινο" στο πακέτο εγγυήσεων Αlpha, Eurobank και Πειραιώς

Στην έκδοση ομολόγων ύψους 6,4 δισ. ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου προχώρησαν οι τράπεζες Alpha Bank, EFG Eurobank και Πειραιώς, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη


Κατά 0,7% μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη κατά τον Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση.

Στο «χορό» της λιτότητας και η Γαλλία

Μετά την Ιταλία η οποία έλαβε σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και πλέον βρίσκεται υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ σειρά παίρνει και η Γαλλία και σφίγγει το «ζωνάρι».

Παπαρήγα: Έψηναν τη νέα κυβέρνηση αρκετό καιρό

Δριμεία κριτική στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ των κ. κ. Παπανδρέου και Σαμαρά άσκησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, απηύθυνε κάλεσμα στο λαό με την πάλη του να ρίξει τη νέα κυβέρνηση σύντομα, «πριν ληφθούν τετελεσμένες αποφάσεις, να επιβάλει εκλογές».

ΕΣΕΕ: Θετική η συμφωνία για τη μεταβατική κυβέρνηση

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο εμπορικός κόσμος από τη συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για την συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία ευελπιστούν να φέρει εθνική και κοινωνική συναίνεση.

Κανέλλη: Ο λαός θα πάρει από τα τρία... το μακρύτερο!

«Ταύρος εν υαλοπωλείο» η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σχετικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αλλά και το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Τηλεφωνική γραμμή από ΔΕΗ για το χαράτσι

Η άρνηση των πολιτών να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και η έντονη αντίδραση για το άδικο μέτρο, οδήγησε τη ΔΕΗ να θέσει σε λειτουργία τη νέα τηλεφωνική γραμμή όπου οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις για το έκτακτο τέλος ακινήτων που συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της εταιρείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις και να λαμβάνουν απαντήσεις για θέματα που σχετίζονται με το έκτακτο τέλος.