e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή  όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων.
Οι εταιρείες και η περιουσία του Δημοσίου που βγαίνουν στο σφυρί.
ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ ανοίγουν το χορό.

Ο νέος εργασιακός νόμος


Διαβάστε στην Deal news
.

 
Έρχονται απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις.
Οι ανατροπές από το νέο εργασιακό νόμο. Το ευέλικτο 10ωρο, η μείωση του κόστους των υπερωριών και οι νέες συμβάσεις.
Που πιέζει η Τρόικα.

Το ΙΣΤΑΜΕ Α. Παπανδρέου

 
Διαβάστε στην Deal news



 Αυτό είναι το ίσταμε Ανδρέας Παπανδρέου.
Η «δεξαμενή σκέψης» που δημιούργησε τον πολιτικό πόλεμο για την εκποίηση της Δημόσιας Υπηρεσίας. Ο ρόλος του αδελφού του πρωθυπουργού, γιατί το ινστιτούτο μπαίνει στο στόχαστρο και γιατί το θέλει Γιώργος.

Οι εισηγμένες, τα μερίσματα και το σαφάρι των κεφαλαίων

 
Διαβάστε στην Deal news

 8 ελληνικοί όμιλοι στο κυνήγι ξένων κεφαλαίων. Τι σχεδιάζουν Chipita, Greta Farm, Τιτάν, Gaea τροφίμων, Mediterra, Ευρωσύμβουλοι, Trastor και Νηρέας.
Ποιες εταιρίες πουλάνε τα ασημικά τους στο εξωτερικό.
Ακόμα οι εισηγμένες που θα δώσουν φέτος μερίσματα. Αναλυτική παρουσίαση.

Αγωγές κατά Μελισσανίδη

 

Διαβάστε στην Deal news

 «Μας κοροϊδέψατε». Οι μικροεπενδυτές καταθέτουν μπαράζ αγωγών κατά της Aegean Petroleum του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Πίτερ Γεωργιόπουλου για χρηματιστηριακή παραπλάνηση. Όλες οι λεπτομέρειες και θέσεις των δύο πλευρών.

Πουλάει και το άλλο ποσοστό του στην Proton ο Λαυρεντιάδης

 

Διαβάστε στην Deal news

 Οι κινήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τώρα.
Ο έλληνας επιχειρηματίας που ζει πλέον στο εξωτερικό, αναζητά αγοραστή για το ποσοστό του, το 20%, της Proton Bank.
Ο νέος εφνιδιασμός μετά την παραίτηση και την πώληση του 12% .
Το ομολογιακό δάνειο και το «αγκάθι» της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.
Ακόμα. Ο ρόλος του Ντάνιελ Σπεκχαρν και τα δεδομένα που ανατρέπονται.

Ο κύκλος των χαμένων επενδύσεων στην Ελλάδα

 
Διαβάστε στην Deal news


 Πρόκειται για εθνικό έγκλημα ή για σκάνδαλο μεγατόνων για το οποίο δεν ασχολήθηκε κανείς;
Ο κύκλος των χαμένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι ξένοι ισχυροί που ήλθαν στην χώρα μας, είδαν, εμπαίχθηκαν και απήλθαν.
Δύο γιγαντιαίες προτάσεις πο κατατέθηκαν από τη Disney για επένδυση στη χώρα μας, μένουν στα συρτάρια της Τίνας Μπιρμπίλη.
Το business plan και τα οφέλη που χάνονται για τη χώρα.

Τα ασημικά στο σφυρί!Οι εταιρίες και τα ακίνητα που πωλούνται

 
Διαβάστε στην Deal news



 Το σχέδιο του πακέτου των αποκρατικοποιήσεων. Οι τελευταίες συσκέψεις, οι αποφάσεις και τι δρομολογεί η Κυβέρνηση.
Οι εταιρείες και η περιουσία του Δημοσίου που βγαίνουν στο σφυρί. Ποιο είναι το προσδοκώμενο έσοδο. ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΠΑ, και ΔΕΣΦΑ ανοίγουν το χώρο. Εργοτάξιο Αντιρρίου και Καματσαλάν τα πρώτα φιλέτα που πωλούναι. Οι διαγωνισμοί της ΕΤΑ και τι θα συμβεί με το Ελληνικό, το Βενιζέλος, το Τ.Τ και του ΟΤΕ.
Ακόμα προωθείται ρύθμιση για την εξαγορά των καταπατημένων εκτάσεων.

Χ.Α.: Κέρδη 2,7% με οδηγό τις τράπεζες

Κέρδη της τάξης του 2,7% κατέγραψε στη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.662,62 μονάδες.Της ανόδου ηγήθηκε ο κλάδος των τραπεζών με τον επιμέρους δείκτη να ενισχύεται κατά 3,48% και τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας να σημειώνει άλμα 10,39% και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 5,85%.

Μετεξεταστέα η Ελλάδα μεταξύ των «27» στην προσχολική εκπαίδευση

Στοιχεία για το 2008


Το χαμηλότερο ποσοστό προσχολικής εκπαίδευσης στην ΕΕ σημειώνεται στην Ελλάδα, μετά την Πολωνία, σύμφωνα με στοιχεία του 2008 που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 68,2% των παιδιών από την ηλικία των 4 ετών έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, έναντι 92,3% στην «ΕΕ των 27».

Λοβέρδος: Είμαστε στο 100% του στόχου μας για το Μνημόνιο

Τον Φεβρουάριο είμαστε στο 100% του στόχου μας όσον αφορά στο μνημόνιο και έχουμε άλλες 45 ημέρες για να ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση και το διπλογραφικό σύστημα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Με φυλάκιση έως 20 χρόνια θα τιμωρείται η φοροδιαφυγή

Τα όπλα κατά της φοροδιαφυγής στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου


Έως και 20 χρόνια φυλάκιση για υποθέσεις φοροδιαφυγής προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, χαρακτηρίζονται ως «συνεχές αυτόφωρο» τα αδικήματα μη καταβολής ΦΠΑ και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

Εγκαίνια του ελληνικού περίπτερου στην τουριστική έκθεση του Μιλάνου από τον Γ.Νικητιάδη

Συνάντηση με τον Α.Τογάνι


Το ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση τουρισμού «ΒΙT» του Μιλάνου εγκαινίασε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.Στην έκθεση συμμετέχουν 130 χώρες με 5.000 εκθέτες και αναμένεται να την επισκεφθούν 150.000 άτομα. Στο περιθώριο της ΒΙΤ, ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο επίτροπο για θέματα Τουρισμού, Αντόνιο Ταγιάνι.

Κινητοποιήσεις 10 ημερών στις συγκοινωνίες

Νέες στάσεις εργασίας και απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς
 
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της πρωτεύουσας, καθώς οι εργαζόμενοι στα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσαν πρόγραμμα κινητοποιήσεων με ορίζοντα 10 ημερών. Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τις συγκοινωνίες ψηφίστηκε από τη Βουλή, τα συνδικάτα εμφανίζονται ανυποχώρητα και προχωρούν σε απεργίες και στάσεις εργασίας σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, πλην του Μετρό και του τραμ, από αύριο έως και την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, λέει ο Δ.Κουσελάς

Αγωνία για τις τιμές


Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αλλά, εφόσον υπάρξει κατάληξη στις αποφάσεις αυτές, η προσέγγιση θα γίνει με βάση εισοδηματικά, γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια», τόνισε την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών Δ.Κουσελάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θ.Παφίλη.Ο κ. Παφίλης υποστήριξε ότι υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης των χρημάτων από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα από την φορολόγηση των διυλιστηρίων, αλλά και από την επιβολή φόρου στο τράνζιτ πετρέλαιο των εφοπλιστών.

Προβλήματα σε σχέση με την απογραφή του πληθυσμού

Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την απογραφή του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, που πρόκειται να διεξαχθεί από 1 έως 15 Απριλίου, καθώς το ένα τρίτο των μελών της Κρατικής Επιτροπής Απογραφής (ΚΕΑ) εγκατέλειψαν την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, απειλώντας ότι δεν θα συμμετέχουν περαιτέρω σ' αυτήν. Από την Επιτροπή, η οποία αριθμεί συνολικά 25 μέλη απ' όλες τις εθνότητες στην ΠΓΔΜ, αποχώρησαν 6 Αλβανοί και 2 Τούρκοι, λόγω διαφωνιών με την απόφαση σχετικά με την εθνοτική σύνθεση των ομάδων που θα πραγματοποιήσουν την απογραφή.

Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ρύπανση των ωκεανών


Εκατομμύρια πλαστικά απορρίμματα και φωσφορούχα απόβλητα που προέρχονται από γεωργικά λιπάσματα, απειλούν με "ασφυξία" τους ωκεανούς, προειδοποιεί η έκθεση του 2011 του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (PNUE), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στο Παρίσι."Το θέμα των πλαστικών απορριμμάτων και των φωσφορούχων αποβλήτων στις θάλασσες καθιστούν φανερή την άμεση ανάγκη για παγκόσμια μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία, πιο αποτελεσματική σε ό,τι αφορά τους πόρους για μια διαρκή ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση της φτώχειας", δήλωσε ο διευθυντής του PNUE, Άχιμ Στάινερ.

"Να βρεθούν όσοι πήραν μίζες για τα υποβρύχια"

Να βρεθούν εκείνοι που πήραν "μίζες" για τα υποβρύχια, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.


Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Real Fm", εκτίμησε ότι η συμφωνία του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου για τα υποβρύχια είναι καλή, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη.«Ο χρηματισμός -είπε ο κ. Βρεττός- σημαίνει δυσμενή για τη χώρα μας συμφωνία. Αν δεν είχαν χρηματιστεί - που από ό,τι φαίνεται με πολύ μεγάλες πιθανότητες έχει γίνει κάτι τέτοιο - οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα παίρναμε τα υποβρύχια με καλύτερες τιμές. Επομένως, είναι δύο τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Πρώτον, να βρούμε αυτούς που χρηματίστηκαν, να τιμωρηθούν και να πάρουμε και από αυτούς χρήματα, και το δεύτερο είναι να βελτιώσουμε τις συμφωνίες. Πιστεύω ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε μία καλή συμφωνία για τα υποβρύχια, εκ των υστέρων βέβαια, αλλά αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερη, εάν πράγματι ισχύουν αυτά περί χρηματισμών».

4.000 κροτίδες τοποθετήθηκαν κρυφά στο στάδιο Καραϊσκάκη!

Καταγγελία-σοκ. Ποιοι θέλουν να βάλουν «μπουρλότο» στο ντέρμπι του Σαββάτου;



Το «καυτό» ντέρμπι του σταδίου Καραϊσκάκη...άρχισε από σήμερα, έστω και αν απομένουν δυο «γεμάτα» 24ωρα για να σφυρίξει την σέντρα ο διαιτητής.

Θα φύγουν μετανάστες, λέει η Α.Νταλάρα - Ρύθμιση για όσους βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας

Δηλώσεις στον ΒΗΜΑ 99,5


«Θα φύγουν άνθρωποι, γιατί έχουμε νόμους» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5. Ανακοίνωσε δε ότι προωθούνται λύσεις για όσους «κινδυνεύουν να εκπέσουν της νομιμότητας».Εκτίμησε ότι, με βάση στοιχεία της ΕΛΑΣ και των Εργατικών Κέντρων, θα παραμείνουν περί τους 500.000 μετανάστες.

Άρον-άρον αποσύρθηκε η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους με εντολή πρωθυπουργού

Μετά τον σάλο για το χαράτσι


Με εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αποσύρθηκε πριν από λίγο η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους, μετά τη σωρεία αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίησή της.Ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή στη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι θα έρθει σύντομα συνολική ρύθμιση για το θέμα.

Εξώδικο ιδιωτικών κλινικών σε ταμεία

Σε εξώδικη πρόσκληση-δήλωση κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, και του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας προχώρησαν η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

Κάμψη 2-3% στην αγορά γαλακτοκομικών

Ετήσια μείωση της τάξης του 2%-3% αναμένεται να σημειώσει η εγχώρια αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων, σε επίπεδο όγκου, τη διετία 2010-2011, όπως προκύπτει από την κλαδική μελέτη «Γαλακτοκομικά Προϊόντα» που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group.Όπως τονίζεται στη μελέτη, βασικό σημείο αναφοράς του κλάδου είναι το γεγονός ότι το σύνολο της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής αγελαδινού γάλακτος καθορίζεται από το κοινοτικό σύστημα των ποσοστώσεων (εθνική ποσόστωση 2009: 845 χιλ. τόνοι), το οποίο ωστόσο σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015 θα καταργηθεί.

Alpha Bank: Η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου δεν είναι ξεπούλημα

Η αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου και οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι ξεπούλημα. Ξεπούλημα είναι η μη εκμετάλλευση των περιουσιακών μας στοιχείων, με αποτέλεσμα την πληρωμή εξαιρετικά υψηλών τόκων στους ξένους δανειστές και τον διασυρμό της χώρας σε όλο τον κόσμο.Ξεπούλημα είναι αν, σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας, τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία καταστούν εύκολη λεία στους ξένους δανειστές μας, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έντασης 9 μποφόρ


Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, από αύριο το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, αλλά και ενισχυμένους νοτιάδες, που θα φθάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα ασθενήσουν σταδιακά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορείους και τη νύχτα θα ασθενήσουν.

«Κακό επικοινωνιακό χειρισμό» και άγνοια εντοπίζει ο Ευ.Βενιζέλος για τον «Καλλίμαχο»

Καταστολή διαδηλωτών από στρατιώτες


Σε παρεξήγηση και κακό επικοινωνιακό χειρισμό, απέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, το θόρυβο που προκλήθηκε από τη διεξαγωγή της άσκησης «Καλλίμαχος», που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Κιλκίς και περιελάμβανε μεταξύ άλλων και καταστολή διαδηλωτών.Ο υπουργός επιβεβαίωσε όσα είχε πει επί του θέματος ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, ότι δηλαδή δεν είχε ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας.

Μείωση του εσωτερικού τουρισμού το 2010 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Μείωση των διανυκτερεύσεων κατά 2,1% και των αφίξεων πελατών κατά 2,6%, στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ, κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το 9μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση αυτή οφείλεται στους ημεδαπούς τουρίστες και εμφανίζεται κυρίως στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, σε ποσοστό 7,9% στις αφίξεις και 10,6% στις διανυκτερεύσεις. Η μέση παραμονή, το 9μηνο 2010, ανέρχεται σε 4,2 διανυκτερεύσεις κατά άτομο (5,4 διανυκτερεύσεις για τους αλλοδαπούς και 2,6 διανυκτερεύσεις για τους ημεδαπούς).

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση σχολικού πληθυσμού σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), καταγράφεται αύξηση του σχολικού πληθυσμού στα γυμνάσια και τα γενικά λύκεια της χώρας κατά τη λήξη του σχολικού έτους 2008/2009, σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2007/08.Ειδικότερα, από τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν τα ότι:

Βουλγαρία: Η κρίση «χτυπά» επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων

Το 2010, η οικονομική κρίση οδήγησε πολλές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, περιορισμό ή αναβολή του επενδυτικού τους σχεδιασμού και κλείσιμο παραγωγικών μονάδων.Ωστόσο το ελληνικό επιχειρηματικό κεφάλαιο στη γείτονα εξακολουθεί να προσφέρει δουλειά σε 82.000 άτομα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Κουτσίκο.

Από 1ης Ιουνίου η εφαρμογή του νέου πλαισίου για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη

Σε ολόκληρη την χώρα


Η εφαρμογή του νέου πλαισίου για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα ξεκινήσει σε ολόκληρη τη χώρα από την 1η Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, στην πρεμιέρα του διαλόγου με τους γιατρούς, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε πως δεν αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΙΚΑ και του ΕΣΥ.Παράλληλα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για τεράστιες σπατάλες στις ιατρικές πράξεις.

Παπανδρέου: Δεν πωλείται η ακίνητη περιουσία της χώρας

Την πρόθεση της κυβέρνηση να νομοθετήσει κατά της πώλησης ελληνικής γης επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η πρόβλεψη αυτή θα περάσει και στο Σύνταγμα και έκανε λόγο για «ιστορική απόφαση».Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση της τρόικας σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Σκεφτείτε θετικά για να σας "πιάσει" το φάρμακο!

Όταν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι το αναλγητικό θα τους βοηθήσει να πονάνε λιγότερο, τότε μειώνουν ή και εξουδετερώνουν τελείως την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, σύμφωνα με μια νέα βρετανο- γερμανική επιστημονική έρευνα, η οποία αναδεικνύει τη σημαντική επίδραση των αρνητικών σκέψεων και προσδοκιών του ασθενούς στην ιατρική θεραπεία του.Οι ερευνητές του Τμήματος Κλινικών Νευροεπιστημών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης με επικεφαλής την καθηγήτρια Ιρέν Τρέϊσι, σε συνεργασία με νευρολόγους των πανεπιστημίων του Αμβούργου και του Μονάχου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, χρησιμοποίησαν απεικονίσεις του εγκεφάλου εθελοντών, για να μελετήσουν την επίδραση που έχει ο νους πάνω στη δράση ενός αναλγητικού, με ποιο δηλαδή τρόπο τα αισθήματα και οι προηγούμενες εμπειρίες του ανθρώπου (στις οποίες βασίζονται οι προσδοκίες του για το μέλλον) "μπλοκάρουν" τη βιολογική δράση του φαρμάκου.

«Επίλυση» Σκοπιανού μέσου διαδικτύου

Από τον Οκτώβριο του 2009 έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί διαδικτυακός τόπος –που εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα- όπου με την ερώτηση «Είναι η Μακεδονία Ελληνική;» καλεί τον κόσμο να «επιλύσει» το ζήτημα της ονομασίας, τον καλεί επίσης να τοποθετηθεί κάνοντας τα σχόλια του.Σύμφωνα λοιπόν με τον ιστότοπο http://www.topix.com/forum/world/macedonia τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι στιγμής ο κόσμος με ποσοστό 52% το οποίο μεταφράζεται σε 982.218 ψήφους καταλήγει ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική σε αντίθεση με το 48% δηλαδή 888.776 μου διατηρεί ακόμα τις αμφιβολίες του.

Ο υπολογιστής νίκησε τον άνθρωπο σε παιγνίδι γνώσεων

To 1997 o υπερ-υπολογιστής "Deep Blue" της ΙΒΜ νίκησε στο σκάκι τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροφ. Το 2011 ο υπερ-υπολογιστής "Watson" της ίδιας εταιρείας έριξε στο καναβάτσο τους δύο καλύτερους παίκτες του αμερικανικού τηλεπαιγνιδιού γνώσεων Jeopardy.Υστερα από τρεις γύρους, στον πρώτο από τους οποίους υπήρχε (παραπλανητική) ισοπαλία, ο "Γουότσον" δεν άφησε κανένα περιθώριο επιτυχίας στους δύο ανθρώπους αντιπάλους του. Οι τελευταίοι έδειχναν να έχουν απελπιστεί με την ταχύτητα που το νέο "καμάρι" τεχνητής νοημοσύνης της ΙΒΜ επιδείκνυε το τεράστιο εύρος εγκυκλοπαιδικών γνώσεών του και μπορούσε να λύνει τα αινίγματα του παιγνιδιού (όπου, σε μια αντιστροφή της συνήθους διαδικασίας, ο παίκτης ξέρει την απάντηση και πρέπει να βρει την κατάλληλη ερώτηση).

Ανοίγει ο δρόμος για ντήζελ ΙΧ, πόσα κερδίζουμε

Κίνητρα για υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς και να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση εισηγείται το υπουργείο Μεταφορών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5". Ο κ. Τσιόκας τόνισε πως είναι ώριμη η ιδέα να δοθούν κίνητρα για τα υβριδικά αυτοκίνητα και σημείωσε: «Έχουμε ήδη στείλει τις παρατηρήσεις μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο οικονομικά στηρίζει το πρόγραμμα. Έχουμε υποβάλει αυτή την πρόταση».

Τρομερή ηλιακή έκρηξη απειλεί τις επικοινωνίες στη γη!

Ο ήλιος έστειλε ξαφνικά προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας, με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, μια τρομερά ισχυρή δέσμη ακτινοβολίας, τη μεγαλύτερη της τελευταίας τετραετίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρισμού σε ορισμένες περιοχές της Γης, καθώς συγκρούεται με το γήινο μαγνητικό πεδίο.Η έκρηξη, από μια ηλιακή κηλίδα στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου, η οποία συνεχώς μεγαλώνει έκτοτε, συνίστατο κυρίως σε υπεριώδη ακτινοβολία και καταγράφηκε από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μαρίνα, γήπεδα γκολφ και σούπερ ενυδρείο περιλαμβάνει το σχέδιο Ασεμπίγιο για το Ελληνικό

Θα ενταχθεί στο «Fast Track»


Στο πρόγραµµα «Fast Track» του υπουργείου Επικρατείας θα ενταχθεί το έργο αξιοποίησης του Ελληνικού, το οποίο θα περιλαµβάνει- την κατασκευή µεγάλης µαρίνας, καθώς και του µεγαλύτερου ενυδρείου στον κόσµο.Σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα, η πρόταση του Καταλανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεµπίγιο, προβλέπει τη δηµιουργία δύο γηπέδων γκολφ, ερευνητικών κέντρων (Research Development Centers), πανεπιστήµιων, εκθεσιακών, τεχνολογικών και συνεδριακών κέντρων όπως και εµπορικών κέντρων τύπου Mall.

Δίωρη συσκότιση σε μπαρ και καφετέριες που αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι


Κατεβάζουν τους διακόπτες για δύο ώρες από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ της Πέμπτης οι καφετέριες και τα μπαρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αντικαπνιστικό νόμο. Τα καταστήματα για αυτές τις δύο ώρες που θα βρίσκονται σε... συσκότιση θα λειτουργούν μόνο με κεριά και φώτα ασφαλείας.Εν τω μεταξύ, εντείνονται από το επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου. Με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ελέγχους θα πραγματοποιεί και το σώμα ελεγκτών υπηρεσιών υγείας (ΣΕΥΥΠ). Ελέγχους πραγματοποιούν και οι επιθεωρητές εργασίας, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για τριπλασιασμό των προστίμων.

Κανίβαλοι οι αρχαίοι Βρετανοί

Ετρωγαν τους νεκρούς και έφτιαχναν κύπελλα από τα κρανία τους

Ερευνα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου που δημοσιεύθηκε χθες, παρουσιάζει κανίβαλους τους αρχαίους Βρετανούς, σύμφωνα με την οποία έτρωγαν τους νεκρούς και στη συνέχεια έφτιαχναν κύπελλα από τα κρανία τους.Οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ανακάλυψαν στη νότια Αγγλία ανθρώπινα οστά ηλικίας 15.000 ετών, τα οποία έφεραν σημάδια κανιβαλισμού, καθώς και κρανία, τα οποία είχαν μετατραπεί σε κύπελλα.

Αρχαία δίπλα στις καμπάνες των «Αστεριών» της Γλυφάδας

Νεκροταφεία και εργαστήρια


Ένα νεκροταφείο της 3ης χιλιετίας πΧ, εργαστηριακές εγκαταταστάσεις της ίδιας εποχής για την επεξεργασία μεταλλεύματος και ακόμη αρχαίο νεκροταφείο της Υστερορωμαϊκής περιόδου «κρύβονται» στις τουριστικές εγκαταστάσεις των «Αστεριών» της Γλυφάδας. Όπως αναφέρει το Βήμα Online, o εντοπισμός τους άρχισε από το 1998, όταν ζητήθηκε η ανακαίνιση ορισμένων κτισμάτων του συγκροτήματος και καθώς οι ανασκαφές συνεχίζονται, φέρνουν στο φως διαρκώς νέα στοιχεία.

Πάνω από τα 104 δολάρια το βαρέλι σκαρφαλώνει το Μπρεντ

Ανησυχία για τη Μέση Ανατολή,


Πάνω από τα 104 δολάρια σκαρφαλώνει την Πέμπτη η τιμή του Μπρεντ, καθώς η πολιτική αναταραχή επεκτείνεται στη Μέση Ανατολή, εντείνοντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενα προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου.Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου, η τιμή ενισχύθηκε έως 52 σεντς στα 104,30 δολάρια το βαρέλι. Την Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη, έκλεισε με κέρδη 2,14 δολαρίων ή 2,1%.

Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

 Ανοδικά κινείται σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, με την προσοχή να παραμένει στραμμένη στο κυβερνητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.

Εθνικό σχέδιο για να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση

Στόχος η στήριξη της τοπικής αγοράς


Στο σχεδιασμό ολοκληρωμένης πολιτικής ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης στον Έλληνα πολίτη θα προχωρήσει σύντομα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.Η σχετική προσπάθεια εντάσσεται στο κυβερνητικό «δόγμα της εθνικής καταναλωτικής συνείδησης» και θα χρηματοδοτηθεί με 1,5 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει προκηρυχθεί σχετικό έργο που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους, ενώ οι υποψήφιοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως την 31η Μαρτίου 2010.