e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime

Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Αποκλειστικό: Τα μυστικά γκάλοπ για τις εκλογές. Παπανδρέου και Σαμάρας τα έχουν από χθες στα χέρια τους. Όλα είναι ρευστά στο πολιτικό σκηνικό.


-Στις 5 με 7 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ- ΝΔ. Ανεβαίνει σε δείκτη ικανοποίησης ο Σαμαράς. Καθολικό «όχι» (δύο στους τρείς) κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Συνέντευξη: Μαξ Κάιζερ

 
Διαβάστε στην Press Time

 Ο διάσημος οικονομικός αναλυτής κάνει άλλη μια εφιαλτική πρόβλεψη για τους Έλληνες: «Σε δύο χρόνια, το 99% του πληθυσμού της χώρας θα είναι φτωχοί. Η καλύτερη λύση είναι η αναδιάρθρωση».

Η μάχη της αυτοδιοίκησης:

 
Διαβάστε στην Press Time

 Μιλούν στην Press Time: Σγουρός, Κικίλιας, Δημαράς, Γκιουλέκας, Μπουτάρης. Κασιδόκωστας, Τζουλάκης, Γραφάκος. Ζητούν την ψήφο μας: Μάκης Γιομπαζολιάς, Γιώργος Βοϊδονικόλας, Ματθίλδη Μαρνέρη, Ελένη Πάτση- Μπαχαριά, Αλίκη Χρηστίδη.

Αποκλειστικό: Τα μυστικά γκάλοπ για τις εκλογές.

 
Διαβάστε στην Press Time

 Παπανδρέου και Σαμάρας τα έχουν από χθες στα χέρια τους. Όλα είναι ρευστά στο πολιτικό σκηνικό. Στις 5 με 7 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ- ΝΔ. Ανεβαίνει σε δείκτη ικανοποίησης ο Σαμαράς. Καθολικό «όχι» (δύο στους τρείς) κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ανοδος 0,67% στο Χ.Α.

Με άνοδο 0,67% στις 1.507,79 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου, αν και ενδοσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες έως και 1,43%. Σε εβδομαδιαία βάση, σημείωσε πτώση 2,56%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 112,169 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,61%, της μεσαίας υποχώρησε κατά 0,61% και της μικρής πτώση 0,58%.

Χωρίς exit poll τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Οικονομική στενότητα


Χωρίς exit poll θα παρακολουθήσουν οι πολίτες, από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών την Κυριακή το βράδυ.

Ανέκδοτα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο

Αντιρρήσεις από θαυμαστές και συνεργάτες


Ένας δίσκος, ο οποίος θα περιλαμβάνει ανέκδοτα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 14 Δεκεμβρίου. Θα είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορεί με ανέκδοτη δουλειά μετά τον θάνατο του τραγουδιστή τον Ιούνιο του 2009. Δυσαρεστημένοι συνεργάτες και θαυμαστές του ποπ σταρ.
Όπως ανακοίνωσε η Sony Music, το άλμπουμ θα έχει τίτλο «Μάικλ» και θα περιλαμβάνει τραγούδια που ο Μάικλ Τζάκσον ετοίμαζε το διάστημα πριν από τον θάνατό του.

Μικρή αύξηση του κινδύνου εγκεφαλικού από τα συμπληρώματα βιταμίνης E

Νέα μελέτη προειδοποιεί


Τα άτομα που παίρνουν συστηματικά μεγάλες δόσεις βιταμίνης Ε πρέπει να είναι ενήμεροι ότι ίσως διατρέχουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή διεθνής ερευνητική ομάδα.Η τελευταία μελέτη, που δημοσιεύεται στο British Medical Journal, έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες μεγάλες έρευνες, οι οποίες είχαν δείξει ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης C δεν προστατεύoυν ούτε από τα εγκεφαλικά ούτε από τις καρδιοπάθειες.

Θωρακίζονται νομικά οι ρυθμίσεις για το fast track


Το τελικό κείμενο του νόμου


Θωρακίζεται νομικά, από περιβαλλοντικής και πολεοδομικής πλευράς, ο νόμος για τις μεγάλες επενδύσεις, που θα υλοποιούνται μέσω fast track, σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι προσφυγές στα δικαστήρια και να εξασφαλίσθεί η αποδοχή των περισσότερων κομμάτων της Βουλής.Στο τελικό κείμενο του νόμου προβλέπεται ρητά η εξαίρεση επενδύσεων σε περιοχές, που έχουν χαρακτηριστεί Natura, ενώ τίθεται θέμα δημοσίου διαλόγου για ζητήματα εκμετάλλευσης αιγιαλού.

Ηλεκτρικό ρεύμα στον εγκέφαλο «αυξάνει τις μαθηματικές ικανότητες»


Μυαλό στην πρίζα


Ένα στεφάνι που εφαρμόζει ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα στο κεφάλι μπορεί να αυξάνει ή να μειώνει κατά βούληση τις μαθηματικές επιδόσεις εθελοντών, και μάλιστα η αλλαγή αυτή διατηρείται για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την... εκπαιδευτική ηλεκτροπληξία.«Δεν συνιστούμε στον κόσμο να αρχίσει να κάνει μόνος του ηλεκτροσόκ, είμαστε όμως ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές που ανοίγουν τα ευρήματά μας» δήλωσε στο Reuters ο Κόεν Κάντος, επικεφαλής των πειραμάτων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΔΟΛ: Σύμβαση πώλησης και μακροχρόνιας επανεκμίσθωσης ακινήτου θυγατρικής

Σύμβαση πώλησης και μακροχρόνιας επανεκμίσθωσης (sale and lease back) του ιδιόκτητου κτιρίου επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80 υπέγραψε με την Εθνική Leasing η κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΟΛ ΑΕ, «Μιχαλακοπούλου ΑΕ».

Πρόστιμα πέντε εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Πρόστιμα συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕΤΤ στις εταιρείες Cosmote Vodafone και Wind, για παραβάσεις των υποχρεώσεων περί ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών, κατά την αύξηση, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009, του ελαχίστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων από 30 σε 45 δευτερόλεπτα. Η αύξηση αυτή συνεπάγεται αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση για περίπου 4,2 εκατομμύρια συνδρομητές συμβολαίου, σημειώνει η ΕΕΤΤ σε ανακοίνωσή της.

Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Λονδίνο


Ξεκινά τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 15/11 το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου.Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διαγωνισθούν περισσότερες από 40 ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, πειραματικές ταινίες, βίντεο αρτ, και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια σεναρίου, ανεξάρτητου κινηματογράφου και ζητήματα προώθησής του.

Τα λουκέτα σε ξενοδοχεία της Αθήνας "πληγώνουν" τον τουρισμό

Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Αθήνας αποτελεί το κλείσιμο των ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα της χώρας, έξι χρόνια μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γιάννης Ρέτσος σημειώνοντας ότι αντί να διευρύνεται το ξενοδοχειακό δυναμικό, αυτό συρρικνώνεται.Σύμφωνα με πληροφορίες σε λουκέτο οδηγείται ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, το Εσπέρια, που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου. Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, το υψηλό ενοίκιο (1,5 εκατ. ευρώ ετησίως περίπου),που καλείται να καταβάλει ο μισθωτής του ξενοδοχείου, στο Ταμείο Νομικών που είναι ο ιδιοκτήτης του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών το 2011.

Μέσα Νοεμβρίου ξεκινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας» για τους μετανάστες


Σε εξέλιξη η διαδικασία εγγραφών


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγγραφών για το πρόγραμμα «Οδυσσέας» του υπουργείου Παιδείας που αφορά την εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Τμήματα του προγράμματος «Οδυσσέας» θα λειτουργήσουν από τα μέσα Νοεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες της ΕΕ και σε υπηκόους τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα.

Τριπλή υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι


Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά

Προκλητική τριπλή υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι έκαναν το μεσημέρι έξι τουρκικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και δύο αεροφωτογραφικά.Συγκεκριμένα, στις 13:08, τέσσερα F-16 και δύο αεροφωτογραφικά Phantom (RF4) πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, σε ύψος 22.000 ποδών.

Επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 350 εκατ. ευρώ ζητεί η Κομισιόν


Στα 1,78 δισ. ευρώ ο συνολικός «λογαριασμός»


Να επιστρέψει κονδύλια, ύψους 350 εκατ. ευρώ, περίπου, που έλαβε από αγροτικές επιδοτήσεις, ζήτησε από την Ελλάδα η Κομισιόν την Παρασκευή, λέγοντας ότι η χώρα παραβίασε τους κοινοτικούς κανονισμούς. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Ελλάδα δεν εφάρμοσε σωστά το σύστημα κατανομής των επιδοτήσεων που δόθηκαν στους αγρότες το 2006, ενώ ανεπαρκές κρίθηκε και το σύστημα ελέγχου των πληρωμών.

Στις 10 Νοεμβρίου φτάνει στην Ελλάδα ο αισθητήρας Kinect για το Xbox 360

Παιχνίδι με κινήσεις


Έως και τρία εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι τα τέλη του έτους προβλέπεται ότι θα κάνει το Kinect, ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες του Xbox 360 να παίζουν βιντεοπαιχνίδια με τις κινήσεις του σώματος, χωρίς να κρατούν χειριστήριο.Το νέο περιφερειακό της Microsoft, μια παραλληλόγραμμη κάμερα που τοποθετείται πάνω από την τηλεόραση και τρέχει λογισμικό αναγνώρισης χειρονομιών και φωνής, έκανε το αμερικανικό ντεμπούτο της την Πέμπτη με πάρτι στην Τάιμς Σκουέαρ.

«Καλοκαιρινός» ο καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες


Καλός ο καιρός και την ημέρα των εκλογών


«Καλοκαιρινός» θα είναι ο καιρός του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Διάλεξη του Λ.Παπαδήμου για την οικονομία την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Καλεσμένος του Megaron Plus


Διάλεξη με θέμα τη «δημοσιονομική εξυγίανση και χρηματοοικονομική σταθερότητα δίνει την Τετάρτη στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επίτιμος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος.

Ακροβατική επίδειξη F-16 στην Τανάγρα

Αεροπορική-ακροβατική επίδειξη θα κάνει το μεσημέρι της Κυριακής (12.30) στην αεροπορική βάση της Τανάγρας ένα νέου τύπου μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52 Plus, ο πιλότος του οποίου έχει εκπαιδευτεί ειδικά για αυτό από αμερικανούς πιλότους μαζί με έναν ακόμη Έλληνα.

Ο Τρισέ απέρριψε αίτημα να δημοσιοποιηθούν εκθέσεις για τα swaps της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει εκθέσεις στελεχών της σχετικά με το πώς χρησιμοποίησε η Ελλάδα τα swaps στο δημόσιο χρέος της το 2001, αναφέρει σε δημοσίευμα το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, το οποίο ζήτησε τις εκθέσεις. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Τρισέ επικαλέσθηκε τον κίνδυνο να προκληθεί αναστάτωση στις αγορές στην απόρριψη του αιτήματος δημοσιοποίησης των εισηγήσεων.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης... το νέο ''αφεντικό'' της ΕΡΤ

Τρεις και πλέον μήνες μετά την αποχώρηση του Γιώργου Γαμπρίτσιου από τη θέση του Διευθύνοντας Συμβούλου της ΕΡΤ ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του. Στην ''ηλεκτρική'' καρέκλα του διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης θα καθίσει ο Λάμπης Ταγματάρχης.Δημοσιογράφος με μεγάλη και σημαντική πορεία στον χώρο έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το ραδιόφωνο του Σκάι, όπου μαζί με τον Θανάση Λάλα αποτέλεσαν ένα αχτύπητο ντουέτο για τα εγχώρια ερτζιανά.

Κλιμάκια οίκων και τρόικα, ξανά στην Αθήνα

Την επομένη του πρώτου γύρου των εκλογών, κλιμάκια των οίκων Moodys και Fitch έρχονται στην Αθήνα, ενώ την επομένη του δεύτερου γύρου έρχεται στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας για τις τελευταίες πινελιές πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού.Ειδικότερα, στελέχη του Fitch θα έχουν αλλεπάλληλα ραντεβού στην Αθήνα στις 9 και 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να ελέγξουν το κατά πόσο είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, έναντι του μνημονίου. Στο τέλος του μήνα θα προχωρήσουν στη σύνταξη ανάλογων εκθέσεων.

Επιστρέφονται πινακίδες και διπλώματα

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, επιστρέφονται από την Παρασκευή 5-11-2010, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (4-11-2010).Δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 04-11-2010

Δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων στις 9 Νοεμβρίου

Με στόχο την άνλτηση 300 εκατ. ευρώ


Το Δημόσιο θα εκδώσει στις 9 Νοεμβρίου έντοκα γραμμάτια, διάρκειας 26 εβδομάδων, με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την Παρασκευή. Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 12η Νοεμβρίου.

Άνοδος στα spread, πτώση στο Χρηματιστήριο

Επιτείνεται το αρνητικό κλίμα για την οικονομία

Νέα άνοδο σημείωσαν τα spread δανεισμού του Δημοσίου, με τη διαφορά του επιτοκίου των ελληνικών δεκαετών ομολόγων να πλησιάζει τις 900 μονάδες βάσης σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά. Την ίδια στιγμή, το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει νέα «βουτιά».Το επιτόκιο των ελληνικών δεκαετών ομολόγων είναι υψηλότερο κατά 250 μονάδες από τα επίπεδα που είχαν υποχωρήσει προ δεκαπενθημέρου.

Μείωση 31,7% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στο δεκάμηνο του 2010

Σε βαθιά ύφεση η αγορά αυτοκινήτου


Νέα μεγάλη μείωση, της τάξεως του 31,7%, σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στο δεκάμηνο Ιαμουαρίου-Οκτωβρίου, καταδεικνύοντας την κρίση που έχει πλήξει την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου. ta nea

Κοντά στο 1,42 η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ σημειώνει μικρή πτώση, σε ποσοστό 0,13%, έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,4195 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 114,460 γιεν, στο 0,8756 με τη στερλίνα και στο 1,3585 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,09% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 80,670 γιεν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,6207 με τη στερλίνα και στο 0,9569 με το ελβετικό φράγκο.

Πρόστιμο μαμούθ επειδή "κατέβασε" τραγούδια

Γυναίκα απο τη Μινεσότα των ΗΠΑ καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων επειδή κατέβασε παράνομα από το Ίντερνετ 24 τραγούδια.

Βρέθηκε το γονίδιο κατά της υπέρτασης

Το δρόμο για νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της αρτηριακής πίεσης ανοίγει ο εντοπισμός από ευρωπαίους ερευνητές μιας παραλλαγής γονιδίου, που προστατεύει από την υπέρταση.

Πτώση 25,2 δισ. ευρώ από την αρχή του 2010 στις τραπεζικές καταθέσεις

Οριακή μεταβολή τον Σεπτέμβριο


Στα ίδια περίπου επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 212,8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, από 213 δισ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου.

Το βράδυ της Κυριακής οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές


Κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου (;)


Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, ως προς τις προθέσεις του για τις πρόωρες κάλπες, δεν άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κλειστή σύσκεψη με κορυφαία στελέχη, που είχε την Πέμπτη στο γραφείο του στη Βουλή. Το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν σαφές: Το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής θα κριθεί το εάν θα οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές πιθανότατα στις 12 Δεκεµβρίου. Σύμφωνα με τα Νέα, παρά το γεγονός ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική η σύσκεψη, όπως και το περιεχόµενό της, έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκειά της κατέστη σαφές πως η χώρα είναι ένα βήµα πριν από τις πρόωρες εκλογές.

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα 30 ετών κινείται η τιμή του χρυσού

Τροφοδοτείται από την αποδυνάμωση του δολαρίου


Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα 30 ετών κινείται η τιμή του χρυσού, ωθούμενη από την αποδυνάμωση του δολαρίου και τις ανησυχίες για ενίσχυση του πληθωρισμού.Το δολάριο διαπραγματεύεται σήμερα , Παρασκευή, στις ασιατικές αγορές στα 1,4212 ανά ευρώ από 1,4207 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, όταν υποχώρησε στο 1,4282, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιανουαρίου. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου βρέθηκε στα 1.383,10 δολάρια ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κλεισίματος που σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου στα 1.377,60 δολ. ανά ουγγιά.

Ζωντανό διάλογο στο Internet με τους νέους θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός

Με θέμα την κρίση

Διάλογο στο Internet θα έχει με τους νέους σήμερα από τις 15:00 έως τις 16:30 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με θέμα τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.Στο διάλογο θα τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις σπουδές τους, στην εργασία τους, στην οικογένεια, στην καθημερινότητά τους και θα αναζητηθούν λύσεις.

Ξεκίνησαν οι περιπολίες από τη δύναμη της Frontex στα ελληνο-τουρκικά σύνορα στον Έβρο

Έλεγχοι σε δύο ζώνες


Περιπολίες στα χερσαία ελληνο-τουρκικά σύνορα στον Έβρο ξεκίνησαν ήδη μικτά κλιμάκια Ευρωπαίων και Ελλήνων αστυνομικών που συμμετέχουν στη δύναμη ταχείας επέμβασης της Frontex.Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες έφτασαν σταδιακά στον Έβρο συνολικά 200 αστυνομικοί από 24 ευρωπαϊκές χώρες και από αυτούς οι 175 θα κάνουν περιπολίες, ενώ οι υπόλοιποι είναι διοικητικό προσωπικό.

Επιχειρηματικές συμφωνίες άνω των 20 δισ. ευρώ υπέγραψαν Γαλλία - Κίνα

Επίσκεψη Τζιντάο στο Παρίσι


Επιχειρηματικές συμφωνίες, αξίας μεγαλύτερης των 20 δισ. ευρώ, μονογραφήθηκαν στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στο Παρίσι.Όπως σχολίασαν πολιτικοί αναλυτές, Πεκίνο και Παρίσι φαίνονται να ξεπερνούν την διπλωματική κρίση που είχαν φέτος την άνοιξη, όταν το Παρίσι υιοθέτησε θέσεις γιά το Θιβέτ, που ενόχλησαν και δυσαρέστησαν το Πεκίνο.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 σκαρφάλωσε η τιμή του πετρελαίου


Ξεπέρασε τα 87 δολάριαν το βαρέλι


Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας σκαρφάλωσε την Παρασκευή η τιμή του αργού πετρελαίου, ξεπερνώντας τα 87 δολάρια το βαρέλι, μετά την απόφαση της Fed να αγοράσει κρατικά ομόλογα 600 δισ. δολαρίων, κίνηση που «απελευθερώνει» ρευστότητα η οποία κατευθύνεται (και) στις αγορές εμπορευμάτων.Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, έως 0,80% στα 87,22 δολάρια, υψηλότερη τιμή από τις 9 Οκτωβρίου 2008, για να υποχωρήσει αργότερα κάτω από τα 87 δολάρια.

Κάτω από τις 1.500 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο

Νευρικότητα λόγω εκλογολογίας


Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς στην αγορά υπάρχει έντονη νευρικότητα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.Στις 11:30 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,79% στις 1.485,94 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 18,1 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε υποχωρήσει μέχρι τις 1.476 μονάδες.