e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε εκτάκτως από την Πέμπτη όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.




Διπλή υποβάθμιση από Moody’s και Fitch.
Οι οίκοι αξιολόγησης και το θρίλερ με την κυβέρνηση.
Δραματικές εξελίξεις τον Ιανουάριο.
Πώς τοποθετούνται οι Έλληνες τραπεζίτες.

Η διαφήμιση για την Ελληνική χρεοκοπία

 
Διαβάστε στην Deal news

 Η Ελλάδα ξανά στο στόχαστρο. Πως αντιδρούμε. Γιατί οι ξένοι καλούν πολίτες και επενδυτές να ποντάρουν στην χρεοκοπία της χώρας μας. Η outdoor διαφήμιση στο «Μετρό» του Λονδίνου που προκάλεσε σάλο.
Πως παίζουν το παιχνίδι της κερδοσκοπίας σε βάρος μας εκείνοι που απεργάζονται.
Τα σχέδια εξόντωσης της Ελληνικής Οικονομίας.

Έρευνα για τη φυγή Κεφαλαίων



Διαβάστε στην Deal news

 
Το ΣΔΟΕ βάζει στο στόχαστρο τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό. Η αντιπαραβολή που γίνεται με τις φορολογικές δηλώσεις και οι επιπτώσεις που θα έχουν αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Ακόμα. Προβλέψεις σοκ. Μειώνονται διακαώς οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες. Που θα φτάσουμε μέσα στο 2011.

Σε κρίση η αγορά

 
Διαβάστε στην Deal news



 Το ελληνικό εμπόριο στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Focus στην έρευνα της ΕΣΕΕ και το καμπανάκι του κινδύνου. Πτώση του τζίρου ,η αγωνία, τα αιτήματα των εμπόρων και η τοποθέτηση του προέδρου κ. Βασίλη Κορκίδη.

Η μάχη για τα φωτοβολταϊκά

 

Διαβάστε στην Deal news

 Ο αθέατος πόλεμος των Ελλήνων επιχειρηματιών για τα φωτοβολταϊκά. Ποιοι ποντάρουν τώρα στο ελληνικό Ελ Ντοράντο. Οι επιχειρήσεις της ενέργειας και οι άλλοι μεγάλοι διαφορετικών κλάδων που βλέπουν τη μεγάλη ευκαιρία…

Οι αλλαγές της κυβέρνησης και ο φορολογικός οδηγός

 

Διαβάστε στην Deal news

 Ο πλήρης φορολογικός οδηγός για το 2011. Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και οι λεπτομέρειες της απόφασης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι προβλέψεις των χρηματιστηριακών εταιριών

 
Διαβάστε στην Deal news

 Ποιες εταιρίες θα κερδίσουν το χρηματιστηριακό στοίχημα του 2011. Ποιες προβλέπεται ότι οι μετοχές τους θα σημειώσουν άνοδο και αποτελούν την ευκαιρία να επενδύσει κανείς.
Η Deal news παρουσιάζει αναλυτικά τις προβλέψεις των χρηματιστηριακών εταιριών για τις μετοχές των τραπεζών και των επιχειρήσεων που θα κάνουν την έκπληξη.

Ουραγός το Χρηματιστήριο Αθηνών

 
Διαβάστε στην Deal news


Ουραγός το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Γιατί είμαστε οι χειρότεροι αγορά στον κόσμο; Ο πίνακας με τις ετήσιες αποδόσεις στα ταμπλό όλου του κόσμου. Ξεπερνούμε μόνο την αγορά της Βερμούδας. Στη Σρι Λάνκα τα μεγαλύτερα κέρδη του κόσμου. Το Μπαγκλαντές, η Εσθονία, η Ουκρανία, η Λιθουανία και η ανάλυση για τις πιο πλούσιες χώρες του πλανήτη.
Ο αναλυτικός καθρέφτης των χρηματιστηρίων όλου του κόσμου.

Έρχεται σοκ με υποβαθμίσεις τον Γενάρη

 
Διαβάστε στην Deal news

 Έρχεται διπλή υποβάθμιση από την Fitch.
Ακολουθεί η Moody΄s. Τι θα συμβεί τον Γενάρη. Οι αποκλειστικές πληροφορίες και το θρίλερ που παίζεται με την Ελληνική Κυβέρνηση.
Σε τεντωμένο σκοινί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πως θα γίνονται δεκτοί οι ελληνικοί τίτλοι. Γιατί θα αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας και ποιοι βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας.

Στα άδυτα του επιχειρείν

 
Διαβάστε στην Deal news

 Όλο το παρασκήνιο του επιχειρείν
- Γιατί διώχνουν τον Μπόμπολα από το Μαυροβούνιο;
- Oι Business που κάνει ο Δασκαλόπουλος στο Λουξεμβούργο.
- Μας λοιδορεί η Wall Street Fornal για την πολιτική που ακολουθούμε στις επενδύσεις για τα γκόλφ.
- Το σκληρό παζάρι του Δαβίδ με τις τράπεζες για την Nutriart.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο

Με νέες βομβιστικές επιθέσεις αλλά και με δολοφονίες απειλούν τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς σε προκήρυξη που απέστειλαν σε...Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Σύγχρονοι ιεροεξεταστές-δικαστές, δεσμευόμαστε δημόσια πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος. Εκτιμούμε ότι μικρός είναι ο κόσμος και αργά ή γρήγορα θα συναντηθούμε στο μέλλον ή και πιο σύντομα...».

Τί συμβαίνει με τις επιχειρησιακές συμβάσεις στη βόρεια Ελλάδα

Μπορεί το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων να έχει ταράξει για τα καλά τα νερά στην ελληνική αγορά εργασίας, αλλά η πλειοψηφία των εργοδοτών στη βόρεια Ελλάδα τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής. Με εξαίρεση την περίπτωση της ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα και δύο προσκλήσεις για σχετικές διαπραγματεύσεις προς εργαζομένους, σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχε γνωστοποιηθεί άλλη περίπτωση υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης για μείωση των αποδοχών εργαζομένων.

ΓΣΕΕ: Να ακυρωθεί η συμφωνία στη ΝΕΟΓΑΛ

Την ακύρωση της επιχειρησιακής σύμβασης που υπεγράφη στη γαλακτοβιομηχανία της Δράμας ΝΕΟΓΑΛ ζητεί η ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία και αιτιολογική βάση.«Κανένα συνδικάτο (Ομοσπονδία, Εργ. Κέντρο & Σωματείο) δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργήσει ως «λαγός» νομιμοποίησης των εργοδοτικών εκβιαστικών απαιτήσεων και να προσυπογράψει τέτοιου είδους συμφωνίες, ανοίγοντας την "πόρτα της κολάσεως". Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται επίκληση των συνθηκών ανταγωνισμού της αγοράς ως δικαιολογία για τη μείωση μισθών» προστίθεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Μιλάνο: Οικονομικά κίνητρα στο προσωπικό που πλένει τα χέρια του

Το νοσοκομείο Μαντζιαγκάλλι του Μιλάνου, αποφάσισε να προσφέρει οικονομικά κίνητρα στο προσωπικό,που δέχθηκε να πλένει συχνότερα τα χέρια του.

Πρώτη στα αμοιβαία κεφάλαια η Eurobank το 2010

Το 2010 έκλεισε με τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η Eurobank EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. να επιβραβεύουν τους επενδυτές με πρωτιές σε αποδόσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών:- Την πρώτη θέση στην κατηγορία των μετοχικών Εξωτερικού πέτυχε το Eurobank EFG (LF) Equity-Turkish Equity $ (+37,87%), κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση στο σύνολο των 303 αμοιβαίων κεφαλαίων, υπό τη διαχείριση των Ελληνικών Εταιριών Διαχείρισης, βάσει των στοιχείων της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, για το 2010.

Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές τροφίμων το Δεκέμβριο

Σε επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκαν τον Δεκέμβριο οι τιμές των τροφίμων ανά τον κόσμο, με τον δείκτη FAO Food Price Index του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, να διαμορφώνεται στις 237,6 μονάδες το Δεκέμβριο, από 223,3 μονάδες που ήταν τον Νοέμβριο.

Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας επί τάπητος σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη


Υπό τον Γιάννη Ραγκούση


Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και...Στην ατζέντα της διυπουργικής βρέθηκαν η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, το παραεμπόριο, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και η αναβάθμιση-ανάπλαση περιοχών.

Ανοιχτά μουσεία και μνημεία όλες τις ημέρες του χρόνου

Λύση στο «αδιέξοδο των κλειστών μουσείων» προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

"Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον ενήργησε με υπερβολική βραδύτητα"

Εισαγγελείς στο δικαστήριο της Καλιφόρνιας αποφάνθηκαν ότι ο τελευταίος γιατρός του Μάικλ Τζάκσον ενήργησε με υπερβολική βραδύτητα, κατά την πρώτη ημέρα της προκαταρκτικής συνεδρίασης του δικαστηρίου, χθες, Τρίτη, στο τέλος της οποίας ο δικαστής Μάικλ Πάστορ θα κρίνει αν ο Κόνραντ Μάρεϊ πρέπει ή όχι να δικαστεί.Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με μια πρώτη παρέμβαση της κατηγορούσας αρχής. Ο αντιεισαγγελέας του Λος Άντζελες, ο Ντέιβιντ Ουάλγκρεν, δήλωσε ότι τα στοιχεία των ιατρών εμπειρογνωμόνων αναμένεται να αποδείξουν ότι η ιατρική φροντίδα που παρείχε στον Τζάκσον ο γιατρός του "απείχε πολύ από τις απαιτούμενες προδιαγραφές".

"Η Ελλάδα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει", δήλωσε ο Κένεθ Ρογκόφ

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ, δήλωνε ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει, παρά τη βοήθεια που πήρε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το Μπλούμπεργκ. "Η Ελλάδα έχει ιστορικό χρεοκοπιών", είπε ο κ. Ρογκόφ στη διάρκεια παρουσίασης που έκανε σε συνέδριο που οργανώθηκε από την ομοσπονδία νορβηγικών επιχειρήσεων, προσθέτοντας ότι "αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να δούμε στο μέλλον".

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω «Φώτων»

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωράει για αύριο, Πέμπτη, η Τροχαία, σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων.Στη Δεξαμενή του Δήμου Αθηναίων και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Συλλόγου θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση των οχημάτων, από τις 06:00 μέχρι τις 12:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 09:00 μέχρι τις 11:00 στις οδούς:

Θεοφάνια: Μια από τις αρχαιότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης

Θεοφάνια ή Φώτα. Από τις μεγάλες γιορτές του ελληνορθόδοξου εορτολογίου. Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, αλλά και κλείσιμο του Δωδεκαήμερου, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων.Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και τις επόμενες ημέρες προαναγγέλλουν οι συνδικαλιστές του κλάδου των δημόσιων μεταφορών. Ο πρόεδρος του Συντονιστικού των εργαζομένων, Ν. Κουλουμπαρίτσης, δήλωσε ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, απάντησε: "Δεν είναι περίπτωση. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει".

Νέα επίθεση στα spread της περιφέρειας

Οι ανησυχίες για τις δανειακές ανάγκες των χωρών μελών της Ευρωζώνης, με την Πορτογαλία να "σηκώνει" την αυλαία του δανεισμού σήμερα και μάλιστα με υψηλό κόστος, οδηγεί προς νέο ιστορικό υψηλό το κόστος δανεισμού για τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα.Η Πορτογαλία, η οποία αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με υψηλό έλλειμμα, «τέσταρε» την εμπιστοσύνη των επενδυτών οι οποίοι ζήτησαν 3,686% για να αγοράσουν εξάμηνα έντοκα γραμμάτια, από 2,045% τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Γρήγορο βάδην=Μακροζωία


Η ταχύτητα του βαδίσματος φαίνεται να συνδέεται με τη μακροζωία στους ανθρώπους άνω των 65 ετών, σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν χθες στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA). Ο αναμενόμενος αριθμός των ετών που θα ζήσουν, άνδρες και γυναίκες, αυξάνεται με την ταχύτητα (ταχύ ρυθμό) του βαδίσματος τους, γράφουν οι συντάκτες της εν λόγω ανάλυσης που δημοσιεύεται στο τεύχος της 5ης Ιανουαρίου της JAMA.

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί μέχρι τις 30/6

Αναστέλλονται από την πρώτη του χρόνου και μέχρι τις 30 Μαΐου οι πλειστηριασμοί για απαιτήσεις που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ. Για την αναστολή εκδόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Διασφαλίζεται έτσι, η άμεση ισχύ της αναστολής των πλειστηριασμών, ώστε να αποτραπούν και οι πλειστηριασμοί που έχουν οριστεί για τις πρώτες εβδομάδες του έτους.

Μήνυσε τη Mattel γιατί της μοιάζει η Barbie!


Η κατασκευάστρια εταιρία παιχνιδιών Mattel, η οποία είχε πριν από μία δεκαετία εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με μουσικό συγκρότημα από την Δανία με αφορμή το γνωστό τραγούδι "Barbie Girl" διεκδικώντας αποζημίωση, αυτή τη φορά μηνύθηκε η ίδια από μία δανή τραγουδίστρια της πανκ.Η ενάγουσα Πατρίσια Ντέι, τραγουδίστρια του συγκροτήματος HorrorPops, ισχυρίζεται ότι η "Χαρντ Ροκ Μπάρμπι", που προστέθηκε στη συλλογή της Mattel την άνοιξη, έχει αντιγράψει την εμφάνισή της: "Μακριά μαύρα μαλλιά, παλιομοδίτικα τατουάζ, κόκκινα νύχια, διχτυωτό καλσόν κι ένα βιολί, ώστε να έχει η κούκλα πραγματικά ροκ εμφάνιση".

Προγιαγιά η βασίλισσα Ελισάβετ!

Προγιαγιά έγινε η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ! Όχι, δε γέννησε η Kate Middleton! Ακόμα δεν παντρεύτηκε με τον πρίγκιπα William, πού να προλάβει; Η Ελισάβετ απέκτησε δισέγγονο από τον εγγονό της, Peter Phillips.Ο Peter είναι ο μοναχογιός της κόρης της, της πριγκίπισσας Άννας και του πρώτου συζύγου της, Mark Phillips. Είναι το πρώτο από τα εγγόνια της Ελισάβετ, που παντρεύτηκε με την αγαπημένη του, Autumn Kelly, και φυσικά ο πρώτος που της χάρισε ένα δισέγγονο στα 85 της χρόνια.

Σε λειτουργία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου

Προειδοποιήσεις σχετικά με ενδεχόμενους κινδύνους για την οικονομία ή το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ και συστάσεις για την αντιμετώπισή τους θα έχει την αρμοδιότητα να απευθύνει το νεοσύστατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (European systemic risk board, ESRB), το οποίο αρχίζει τη λειτουργία από τον τρέχοντα μήνα.Το Συμβούλιο έχει επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ και καλύπτει όλες τις χώρες της ΕΕ, με στόχο να επιτύχει την καλύτερη επίβλεψη των ευρωπαϊκών οικονομιών και την επίτευξη της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρώπη.

Σταθερό το κόμιστρο των ταξί για τη διαδρομή από και προς το «Ελ.Βενιζέλος»

Στα 35 ευρώ η μονή ταρίφα


Στο σταθερό ποσό των 35 ευρώ (μονή ταρίφα) διαμορφώνεται από την 1η Φεβρουαρίου το κόμιστρο των ταξί για τη διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, θεσπίζεται τιμολόγιο κομίστρων για τα επιβατικά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα (ταξί), από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στο ποσό των 35 ευρώ από τις 5 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (μονή ταρίφα) και 50 ευρώ από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί (διπλή ταρίφα).

Τα κοράλλια "δείκτες" της κλιματικής αλλαγής

Η απόδειξη περί "ριζικής" κλιματολογικής μεταβολής στην περιοχή των ωκεάνιων ρευμάτων, η οποία έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του '70, εστιάστηκε πλέον στα κοράλλια, σύμφωνα με επιστήμονες ερευνητές.Ελβετοί, Αμερικανοί και Καναδοί βιοχημικοί και ωκεανογράφοι παρατήρησαν ότι το ψυχρό ωκεάνιο ρεύμα 'Λαμπραντόρ' που 'κατέρχεται' κατά μήκος των δυτικών ακτών των ΗΠΑ, χάνει πλέον τη σημασία του προς όφελος του θερμού ρεύματος, του "Γκαλφ στριμ", που 'ανέρχεται' κατά μήκος των ίδιων ακτών.

Φως στην αιτία της φαλάκρας από Έλληνα επιστήμονα

Μια ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Γιώργο Κωτσαρέλη, επικεφαλής του Τμήματος Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τον πρωταρχικό μηχανισμό της ανδρικής φαλάκρας.

Αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων στην Ευρωζώνη

Το Δεκέμβριο μεγάλωσε το χάσμα όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας της Γερμανίας και Γαλλίας από τη μια πλευρά και της περιφέρειας της Ευρωζώνης από την άλλη, σύμφωνα με τα στοιχεία του σύνθετου δείκτη PMI (Purchasing Managers' Index) της βρετανικής εταιρίας Markit.Ο δείκτης αυτός αφορά στην οικονομική δραστηριότητα στις βιομηχανίες και τις υπηρεσίες και δίνει μία αρκετά καλή εικόνα για την εξέλιξη του ΑΕΠ. Στο σύνολο της Ευρωζώνης, ο δείκτης παρέμεινε το Δεκέμβριο αμετάβλητος στο 55,5 - υψηλότερα από την εκτίμηση που ήταν 55 - και αυτό σημαίνει ότι η οικονομική δραστηριότητα ήταν ανοδική για έβδομο συνεχόμενο μήνα, ενώ εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% στο τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Ελλάδα vs Fitch: Ποιός θα είναι ο νικητής

H Ελλάδα δείχνει να έχει κερδίσει μια μικρή ανάσα χρόνου στον αγώνα δρόμου που δίνει για να πείσει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα την βοηθήσουν να ανασυρθεί ζωντανή από την κρίση.Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς «πηγαίνει» για τις αρχές Φεβρουαρίου η δημοσιοποίηση της κρίσιμης έκθεσης αξιολόγησης που έχει ετοιμάσει η Fitch για τις προοπτικές της οικονομίας της, γεγονός που συνεπάγεται ότι έστω και στο παρά 5' θα μπορεί να τρέφει ελπίδες ότι δεν θα υποστεί την αναμενόμενη διπλή υποβάθμιση.

Χασμουρητό: Ένδειξη σεξουαλικής επιθυμίας;

Αν ο/η σύντροφός σας αρχίζει να χασμουριέται δίπλα σας, μη βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι βαριέται, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το χασμουρητό ενδέχεται να είναι σημάδι σεξουαλικής έλξης! Ακαδημαϊκοί από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α., την Ινδία καθώς και τη Μέση Ανατολή παρευρέθησαν στο πρώτο διεθνές συνέδριο Χασμουρητού που διεξήχθη στο Παρίσι, τον περασμένο Ιούνιο, καταρρίπτοντας την παλιά θεωρία, πως το χασμουρητό ήταν ένδειξη έλλειψης οξυγόνου.

Φάτε ψάρι ψητό ή βραστό και γλυτώνετε το εγκεφαλικό!

Οι γυναίκες που τρώνε περισσότερες από τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό λέει νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες σχετικά με την ωφέλεια της διατροφής με ψάρια για το κυκλοφορικό σύστημα.

WSJ: Υποχωρεί το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα

Μεγάλη υποχώρηση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα και την Ιρλανδία στις αρχές του 2011 καταγράφεται σε σχετική έρευνα της εταιρίας Grant Thornton που πραγματοποιείται μεταξύ 5.700 επιχειρήσεων σε 39 χώρες.Από την έρευνα, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, προκύπτει ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 21 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και διαμορφώθηκε στο -44, που σημαίνει ότι το ποσοστό των απαισιόδοξων επιχειρήσεων ήταν μεγαλύτερο κατά 44 μονάδες από το ποσοστό των αισιόδοξων επιχειρήσεων.

Οι Έλληνες ζουν από τα έτοιμα...

Στα 208,86 δισ ευρώ ανήλθαν οι ελληνικές καταθέσεις στα τέλη Νοεμβρίου, μειωμένες κατά 25,58 δισ. ευρώ ή 10,9% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Από τις αρχές του έτους, οι καταθέσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 29,1 δισ. ευρώ.Οι καταθέσεις των νοικοκυριών το Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 2,24 δισ. ευρώ, ή 1,07% σε σχέση με τον Οκτώβριο.

"Εξετάζεται μόνο ο συμψηφισμός ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων-δημοσίου"

Το συμψηφισμό μόνον οφειλών από ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε σήμερα ο γγ του υπουργείου κ. Ηλ. Πλασκοβίτης αναφορικά με το θέμα που προέκυψε από τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Π. Ρήγα.Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ώστε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, να συμπεριληφθεί ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων.

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η φορολόγηση κερδών από το Χ.Α. στην κλίμακα

Τα κέρδη που αποκτούν φυσικά και νομικά πρόσωπα από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, απαλλάσσονται από το φόρο που επιβάλλεται σ’ αυτά, εάν οι μετοχές πουληθούν μετά από 12 μήνες από την απόκτησή τους. Επίσης, για μετοχές εισηγμένες στο Χ.Α. ή σε αλλοδαπό αναγνωρισμένο χρηματιστηριακό θεσμό, οι οποίες αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, οφείλεται φόρος 1,5‰ επί της αξίας πώλησης των μετοχών.

Διευρύνει τις χθεσινές απώλειες τοΣε χαμηλό επίπεδο 12ετίας παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ την ίδια ώρα το σπρεντ του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανεβαίνει σε υψηλό εξαμήνου και τις 973 μονάδες βάσεις έναντι του αντίστοιχου γερμανικού.

Σε χαμηλό επίπεδο 12ετίας παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ την ίδια ώρα το σπρεντ του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανεβαίνει σε υψηλό εξαμήνου και τις 973 μονάδες βάσεις έναντι του αντίστοιχου γερμανικού.