e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Λιγότεροι από τους μισούς μεγαλοϊδιοκτήτες εξόφλησαν χρέη

Οι 410 από τους 990 μεγαλο-οφειλέτες ξόφλησαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το δημόσιο. Πρόκειται για τους κατόχους σημαντικής ακίνητης περιουσίας στις περιοχές Μυκόνου ή και της Σαντορίνης αντικειμενικής αξίας288,39 εκ. και συνολικά ανά την επικράτεια αξίας 567,89 εκ. ευρώ, που είχαν μπει στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τις διασταυρώσεις που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, έχουν εντοπιστεί οφειλέτες - κάτοχοι σημαντικής ακίνητης περιουσίας:

Χ.Α.: Απώλειες 0,39%

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με ανάλογο κλίμα να επικρατεί και στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.542,62 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,39%.

Στα 70 λεπτά αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στα 70 λεπτά το λίτρο κατά μέσο όρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του αρμόδιου Εντεταλμένου Νομαρχιακού Σύμβουλου της Διεύθυνσης Εμπορίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Ευθυμιάδη. Ο κ. Ευθυμιάδης προήδρευσε το μεσημέρι σε σύσκεψη με τους φορείς διανομής πετρελαίου θέρμανσης για τον εφοδιασμό της αγοράς ενόψει της έναρξης της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου, την ερχόμενη Παρασκευή.

Προς συγχώνευση Creta Farm – Creta Farm International

Τη συγχώνευση της μητρικής εταιρείας Creta Farm και της κατά 100% θυγατρικής της, Creta Farm International, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών στα πλαίσια της στρατηγικής αναδιάρθρωσης του Ομίλου Creta Farms.Ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού των συγχωνευομένων εταιρειών ορίστηκε η 30η Σεπτεμβρίου 2010.

«Όχι» σε παράταση του Μνημονίου,

Δεν πρόκειται να παραταθεί χρονικά το Μνημόνιο, να ληφθούν νέα μέτρα ή να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, ξεκαθάρισε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

Στον απόηχο των συζητήσεων περί ενδεχόμενης παράτασης στην εξόφληση του δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται μια «δημόσια» και «θεωρητική» -όπως την χαρακτήρισε- συζήτηση για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, την οποία, όμως, δεν έχει ζητήσει η Ελλάδα.«Έρχεται ως «επιβράβευση για τη δουλειά, τη συνέπεια, αλλά και την αποφασιστικότητα των πολιτών και της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογικές άδειες δημοσίων υπαλλήλων


Λίγο πριν την κάλπη


Εγκύκλιο για τη χορήγηση αδειών στους τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Pfizer: Εξαγορά της King Pharmaceuticals έναντι 3,6 δισ. δολ.

Στην εξαγορά της King Pharmaceuticals έναντι τιμήματος 3,6 δισ. δολαρίων συμφώνησε να προχωρήσει η Pfizer.



Σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η Pfizer θα καταβάλει 14,25 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά – ποσό με premium 40% στην τιμή στην οποία έκλεισε χθες η μετοχή της King.

«Υγεία»: Εξαγορά τριών νοσοκομείων της Safak

Σε συμφωνία με τους συνεταίρους του στη Τουρκία, την οικογένεια Οζτούρκ, για τον διαχωρισμό των εταιρειών του ομίλου νοσοκομείων Safak κατέληξε ο Όμιλος Υγεία.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, ο Όμιλος Υγεία αποκτά το 100% των νοσοκομείων JFΚ Kennedy, Istanbul Safak και Goztepe Safak, ενώ η οικογένεια Οζτούρκ αποκτά το 100% του ελέγχου στο νοσοκομείο Αvrupa Safak. Το Υγεία θα καταβάλλει στην οικογένεια Οζτούρκ 8 εκατ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει το 100% των τριών νοσοκομείων και θα μεταβιβάσει το 50% του νοσοκομείου Αvrupa Safak, ενώ η οικογένεια Οζτούρκ θα αναλάβει οφειλές που ανέρχονται σε 6,35 εκατ. ευρώ και αφορούν τις δραστηριότητες του νοσοκομείου Αvrupa Safak.

Το 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο



Κρίσιμη η επόμενη τριετία


To Εθνικό Κτηματολόγιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, εκτίμησε την Τρίτη ο πρόεδρος της «Κτηματολόγιο ΑΕ» ενημερώνοντας τη Βουλή. Τόνισε πάντως ότι η ερχόμενη τριετία θα είναι κρίσιμη για την εξέλιξη του έργου.Μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, ο Απόστολος Αρβανίτης επισήμανε ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να καταρτιστούν και να δρομολογηθούν τα επιχειρησιακά σχέδια και παράλληλα να αξιοποιηθούν τα νέα δεδομένα.

Με προβλήματα η λειτουργία του σιδηροδρόμου τις επόμενες ημέρες λόγω κινητοποιήσεων


24ωρη απεργία την Πέμπτη


Θα υπολειτουργήσει από την Τρίτη έως και την Παρασκευή ο ελληνικός σιδηρόδρομος εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών έχει εξαγγείλει τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την Τρίτη και την Τετάρτη να μην πραγματοποιηθούν δεκάδες δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ.Την Πέμπτη, ημέρα έναρξης της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, δεν θα κινηθεί κανένα τρένο και θα καταργηθούν όλα τα δρομολόγια, πλην των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι παρενέργειες από την απεργία αυτή επηρεάζουν και το πρόγραμμα δρομολογίων της Παρασκευής.

Δεν θα υπάρξει άνοδος στην τιμή του ψωμιού από το 2011, διαβεβαιώνουν οι αρτοποιοί


«Ζούμε το δράμα των καταναλωτών»


Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού από το νέο έτος, παρά την πρόσφατη ανατίμηση των αλεύρων κατά 15% με 30%, έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος. «Ζούμε το δράμα που βιώνουν οι καταναλωτές λόγω της οικονομικής κρίσης» είπε ο κ. Μούσιος, ο οποίος παρευρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ψωμιού στη Θεσσαλονίκη.Επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η οικονομική κρίση, σημείωσε ότι «ευτυχώς ακόμα δεν υπάρχουν λουκέτα ή πτωχεύσεις φούρνων, αλλά σαφώς μας ακουμπάει». Υποστήριξε μάλιστα ότι σήμερα η τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη κατά 30% σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ παρά την αύξηση, έως και 12%, που παρατηρείται σε άλλα αγαθά στη χώρα μας.

Αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο παράτασης του Μνημονίου


Σενάρια για επιμήκυνση στην εξόφληση του δανείου


Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του Μνημονίου, νέων μέτρων ή αναδιάρθρωσης του χρέους, τονίζει η κυβέρνηση, στον απόηχο των συζητήσεων για το ενδεχόμενο παράτασης στην εξόφληση του δανείου ΕΕ-ΔΝΤ, ύψους 110 δισ. ευρώ.
ta nea




Προβλέψεις για επενδύσεις άνω των 200 δισ. δολαρίων στην αιολική ενέργεια μέχρι το 2030


Επενδύθηκαν 63 δισ. δολάρια το 2009


Οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια ενδέχεται να αγγίξουν τα 202 δισ. δολάρια έως το 2030, με αποτέλεσμα να καλύπτει το 22% των παγκόσμιων αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας. Στην έκθεση «Παγκόσμιες Προοπτικές της Αιολικής Ενέργειας 2010», την οποία έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η βιομηχανική ένωση από κοινού με την Greenpeace International, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας θα ανέλθει, ενδεχομένως, το 2030, στα

Παραδόθηκε στον πρωθυπουργό η έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου



«Καθοριστική για την ποιότητα της Δημοκρατίας»


Την έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παρέδωσαν σήμερα, Τρίτη, στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρός της Κωστής Παπαϊωάννου και ο αντιπρόεδρος Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος.Ο κ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «καθοριστική για την ποιότητα της Δημοκρατίας» τη δουλειά της Επιτροπής, η οποία, όπως τόνισε, συνέβαλε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε θέματα, όπως η υπηκοότητα των μεταναστών και το δικαίωμά των ομογενών και των νομίμων μεταναστών να συμμετέχουν στις εκλογές. Επίσης, συνέβαλε στο θέμα του ασύλου των προσφύγων και σε θέματα διαφάνειας της Πολιτείας.

Επίσημη έγκριση για τη νέα στρατηγική της NASA

Με το βλέμμα στους αστεροειδείς


Η νομοθεσία που δίνει νέα κατεύθυνση στο αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα υπεγράφη από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική πρωτοβουλία στο Διάστημα, αλλά και για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή πέρα από την τροχιά της Σελήνης.

Για «τεράστιες στρεβλώσεις» στην αγορά ενέργειας διαμαρτύρεται η αυστριακή Verbund


Ένταση μετά την κλήση στο ΔΕΣΜΗΕ


Στην αντεπίθεση πέρασε η αυστριακή εταιρία Verbund, που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ανταγωνιζόμενη τη ΔΕΗ, μετά την κλήση της εταιρίας σε ακρόαση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για οφειλές της προς το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Δεν συζητείται επί του παρόντος με την Ελλάδα παράταση για το δάνειο, λέει η Κομισιόν


«Δεν υπέβαλε αίτημα η Αθήνα»


Η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει αίτημα για παράταση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από την ΕΕ και το ΔΝΤ, είπε η Κομισιόν την Τετάρτη.

Κλείνουν οι πόρτες ιδιωτικών κλινικών σε εκατοντάδες ασφαλισμένους λόγω χρεών

Φρένο για τα ταμεία ΟΤΕ και ΔΕΗ


Κλειστές πόρτες σε ιδιωτικές κλινικές βρίσκουν εκατοντάδες ασφαλισμένοι συγκεκριμένων ταμείων λόγω χρεών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Τρίτη, οι κλινικές σταμάτησαν να δέχονται ασφαλισμένους των ταμείων ΟΤΕ και ΔΕΗ.«Μας χρωστάνε λεφτά από τον Φεβρουάριο του 2008 και δεν βρίσκουμε κάποιον υπεύθυνο να μιλήσουμε», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ’Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σεραφιανός.

Νέο «όχι» της Γερμανίας στην παράταση του δανείου


«Δεν υπάρχει λόγος επιμήκυνσης του χρονοδιαγράμματος»

Την άρνησή της για ενδεχόμενη παράταση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την Ελλάδα εξέφρασε για μια ακόμη φορά η Γερμανία.

«Από τη στιγμή που οι Έλληνες εφαρμόζουν με επιτυχία το πρόγραμμα, δεν υπάρχει λόγος επιμήκυνσης του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.Στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης είχαν κάνει και χθες ανάλογες δηλώσεις, με το γερμανικό υπουργείο να αντιδρά άμεσα στις δηλώσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι, θα κάνουμε σίγουρα το ίδιο».

Ο σέρ Μαρκεζίνης στην Αθήνα, την προσεχή Τρίτη



Υπάρχει άραγε «Μία νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα»; Για ποιους λόγους πρέπει να προσαρμόσουμε την εξωτερική πολιτική μας στον νέο κόσμο; Με ποιόν τρόπο θα πρέπει να οργανώσουμε αυτή την προσαρμογή σε μια εποχή οικονομικής κρίσης;

Ψηφίστηκε το ν/σ για το Πράσινο Ταμείο και την κύρωση δασικών χαρτών




Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής και στο σύνολό του το νομοσχέδιο "Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις" του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ η ψήφισή του επί της αρχής και κατά άρθρο είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης εντείνει τις προσπάθειες για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων

Έμφαση στην «πράσινη» ανάπτυξη


Η μείωση του κόστους με τη διασφάλιση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών και την προσαρμογή στις απαιτήσεις της «πράσινης» ανάπτυξης δεν αποτελεί στόχο μόνο των επιχειρήσεων αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στ.Κομνηνός, μιλώντας την Τρίτη στο συνέδριο Sustainable Retail 2010 «η πράσινη πορεία των σούπερ μάρκετ».

Νέα επαφή βενζινοπωλών-υπουργείου Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης την Τετάρτη



Μετά το αδιέξοδο της Δευτέρας


Νέο ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, θα έχει το πρωί της Τετάρτης στις 11:00 η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, για το πετρέλαιο θέρμανσης, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε από τη συνάντηση της Δευτέρας.Η συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, που είχε προγραμματισθεί για το μεσημέρι της Τρίτης αναβάλλεται.

Στις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη η Ελληνίδα Αριάννα Χάφιγκτον-Στασινοπούλου



Στην 28η θέση της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη φιγουράρει το όνομα της ελληνικής καταγωγής συγγραφέως και πολιτικής σχολιάστριας Αριάννα Χάφιγκτον- Στασινοπούλου. Η Αριάννα Χάφιγκτον- Στασινοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο. Φοίτησε στο Girton College του Πανεπιστημίου του Cambridge, ενώ απέκτησε μάστερ στις οικονομικές επιστήμες. Σήμερα, είναι διευθύντρια σύνταξης και συνιδρύτρια του "Huffington Post", ενός δημοφιλούς ειδησεογραφικού μπλογκ, με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αναγνωσιμότητας.

Έργα του Κ.Παρθένη «αποκαλύπτει» ο Άγιος Αλέξανδρος στο Π.Φάληρο


Άγνωστες αγιογραφίες


Έξι άγνωστα έργα του πρώτου «µοντέρνου» Έλληνα ζωγράφου, του Κωνσταντίνου Παρθένη, αποκαλύπτονται στο Παλαιό Φάληρο, µέσα στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου και μάλιστα στην Ωραία Πύλη. Πρόκειται για έξι μετάλλια µε τέσσερις Ευαγγελιστές και τους προφήτες Δαβίδ και Σολοµώντα.

Αποστάσεις Κυριάκου από τις δηλώσεις Μητσοτάκη και τις κινήσεις Ντόρας για νέο κόμμα


«Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα»


Αποστάσεις από τις θέσεις που διατυπώνει ο Κωνστανίνος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη κράτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δε συμφωνώ με την άποψη του πατέρα μου και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε τρία διαφορετικά άτομα στην ίδια πολιτική οικογένεια και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα». Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την παραπάνω δήλωση μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Κωνστανίνου Μητσοστάκη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «λαϊκιστή». Πρόσθεσε, πάντως, ότι θεωρεί άκομψη την απάντηση της Ρηγίλλης για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

Σβήστε το φως γιατί...παχαίνει!

Οι άνθρωποι που αφήνουν ανοιχτό το φως τη νύχτα, φαίνεται να αυξάνουν το βάρος τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα....Η έρευνα δείχνει ότι η έκθεση στο τεχνητό φως στη διάρκεια των ωρών του σκοταδιού στη φύση, αλλάζει τον μεταβολισμό και προσθέτει πάχος στο σώμα, ακόμα κι αν δεν αυξάνεται καθόλου η ποσότητα τροφής που καταναλώνεται τη μέρα.

Νέο δίκτυο οπτικών ινών από τον ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα νέο Δίκτυο Πρόσβασης Νέας Γενιάς, το οποίο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το νέο δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών αναπτύσσεται αρχικά σε έναν περιορισμένο αριθμό αστικών κέντρων, καλύπτοντας τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου. Το νέο δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές.Πρόκειται για μία νέα μορφή τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αφού μέρος του δικτύου χαλκού (από το Κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής έως τα KV στις γειτονιές - τα γνωστά ως ΚΑΦΑΟ) αντικαθίσταται από οπτικές ίνες. Το νέο δίκτυο καταρχήν είναι τύπου FTTC (Fiber to the Cabinet – Οπτικές ίνες έως το KV) και θα παρέχει υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων (VDSL2). Στις παραπάνω περιοχές, 1.000 περίπου KV, συνδέονται με οπτικές ίνες, δίνοντας τη δυνατότητα σε 125.000 σπίτια και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν νέες ταχύτητες πρόσβασης.

Ραγδαία πτώση του επιτοκίου στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων


Υποχώρησε στο 4,54% από 4,82%


Ραγδαία πτώση στο 4,54% σημείωσε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων, που έγινε την Τρίτη.

Οι σκαλωσιές και οι γερανοί επιστρέφουν στον Παρθενώνα


Πρόγραμμα συντήρησης της δυτικής πλευράς


Επιστρέφουν στον Παρθενώνα οι σκαλωσιές και οι γερανοί, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αναστήλωσης και συντήρησης της δυτικής πλευράς του, δηλαδή της όψης που αντικρίζουμε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Από τα οκτώ προγράμματα που περιλαμβάνει το έργο, άμεσης προτεραιότητας είναι οι επεμβάσεις στις δύο γωνίες (ΒΔ και ΝΔ), απ' όπου θα απομακρυνθούν οι μετόπες. Αυτά τα δύο προγράμματα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωθούν εντός τριετίας.

Κάτω από το 1,38 δολάριο υποχωρεί το ευρώ εν αναμονή της Fed

Βλέπουν περαιτέρω πτώση βραχυπρόθεσμα


Κάτω από το 1,38 δολάριο υποχωρεί την Τρίτη το ευρώ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση, αργότερα εντός της ημέρας, των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed, τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να δουν αν η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να πάρει και νέα μέτρα για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Αμερικανοί γιατροί υπέβαλαν, για πρώτη φορά στα χρονικά, έναν ασθενή σε θεραπεία με ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής που είχε εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία βιοτεχνολογίας Geron Corporation.

Έφτασε στις 700 μονάδες βάσης από 973 το Μάιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Ιουνίου, στις 700 μονάδες βάσης, υποχώρησε το spread στα ομόλογα, μετά τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν με τις οποίες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στην εξόφληση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και εν μέσω σεναρίων για αυξημένο ενδιαφέρον από την Κίνα για τοποθετήσεις στο ελληνικό χρέος. Εν τω μεταξύ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, με στόχο την άντληση τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ, στην οποία προχωρά ο ΟΔΔΗΧ. Στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση, στις 17 Σεπτεμβρίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,82% και οι αναλυτές προβλέπουν πτώση προς τα επίπεδα του 4,50%.

H πρώτη θεραπεία με ανθρώπινα βλαστοκύτταρα

Αμερικανοί γιατροί υπέβαλαν, για πρώτη φορά στα χρονικά, έναν ασθενή σε θεραπεία με ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής που είχε εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία βιοτεχνολογίας Geron Corporation.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την ελληνική οικονομία



Κρίσιμος μήνας είναι ο Οκτώβριος για την ελληνική οικονομία, μα ακόμα δυσκολότερος θα είναι ο Νοέμβριος, μήνας κατά τον οποίο θα πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις τόσο για την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου αλλά και την τρίτη κατά σειρά -έστω και μερική- αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Διαβάστε ποιες είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες:

Σχολή Γάμου στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

"Όλα του γάμου δύσκολα" και "κάθε αρχή δύσκολη" έλεγαν οι παλαιότεροι, εννοώντας ότι, μπορεί ο έγγαμος βίος να ξεκινά με χορούς και πανηγύρια, αλλά για να πετύχει το ζευγάρι έναν "βίον ανθόσπαρτο" απαιτείται διαρκής προσπάθεια, υπομονή και υποχωρήσεις, στοιχεία που πολλοί νέοι δεν φαίνεται να διαθέτουν, σήμερα, αφού η στατιστική δείχνει πως ένα στα τέσσερα ζευγάρια επιλέγουν το δρόμο του διαζυγίου.Υπό αυτό το πρίσμα και προκειμένου να "οχυρωθεί" ο θεσμός του θρησκευτικού γάμου, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης προχώρησε στην ίδρυση μιας καθ' όλα πρωτότυπης σχολής. Ο λόγος για τη Σχολή Γάμου, που δεν απαιτεί διάβασμα και εξετάσεις, ούτε δίνει διπλώματα, αλλά εγγυάται πως θα διαφωτίσει όσους …πιστούς προσέλθουν σε θέματα συμβίωσης και ανατροφής των παιδιών.

Εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση


«Μαχαίρι» στις φαρμακευτικές δαπάνες


Εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ τον χρόνο από σπατάλες και περιττές συνταγές στον χώρο των φαρμάκων θα επιτευχθεί με την εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία. Το νομοσχέδιο για την ίδρυση και τήρηση διαδικτυακής βάσης δεδομένων για την καταχώριση συνταγών από τους θεράποντες ιατρούς, την εκτέλεση από τους φαρμακοποιούς και την εκκαθάρισή τους από τα ασφαλιστικά ταμεία κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα.

Οι αυξήσεις μηδενίζουν τις εκπτώσεις από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Πρόβλημα με τους μετρητές στο όνομα του ιδιοκτήτη


Κοινωνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με αρκετές οικογένειες, που τυπικά είναι δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ, αλλά επειδή τυγχάνουν ενοικιαστές σπιτιών με τον λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη, δεν μπορούν να κερδίσουν την έκπτωση 10%-20% από τα σημερινά επίπεδα και θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξήσεις στον λογαριασμό τους ως 13,7%.

Επιστροφή στις αγορές σηματοδοτεί για την Εθνική Τράπεζα η επιτυχής αύξηση κεφαλαίου


Υπερκαλύφθηκε κατά 1,7 φορές


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Οι επενδυτές προσέφεραν στην τράπεζα το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική ζήτηση για μετοχές στα 3 δισ. ευρώ. Τα αδιάθετα δικαιώματα ύψους 100 - 150 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν κατά πάσα πιθανότητα από το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει προτεραιότητα στη διαδικασία αυτή. Η εξέλιξη προκαλεί αισιοδοξία, καθώς προδιαγράφει επιστροφή στις αγορές.

Μαχαίρι στις δαπάνες των ΔΕΚΟ βάζει το υπουργείο Οικονομικών


Σε 3,6 δισ. ευρώ ανέρχονται τα έξοδα των ΔΕΚΟ


Στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς επικεντρώνεται η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για περιορισμό των δαπανών του προϋπολογισμού και συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων.Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2011 πέραν από τις διακηρύξεις για τον ΟΣΕ δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην μείωση του ελλείμματος των 52 δημόσιων επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ) και στο περιορισμό των δαπανών τους. Ωστόσο, στο τελικό σχέδιο θα αποτυπώνεται μια μείωση στις συνολικές δαπάνες των ΔΕΚΟ, η οποία μεσοσταθμικά αναμένεται να αγγίζει το 20%.

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη



Αλλαγή κλίματος λόγω spreads και Εθνικής


Απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, με την ψυχολογία στην αγορά να βελτιώνεται μετά την πτώση των spreads στα ομόλογα και την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.Στις 10:55 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,41% στις 1.542,42 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 9,3 εκατ. ευρώ.