e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Η σχέση καπνίσματος και χοληστερίνης...

Οι καπνιστές που καταφέρνουν να κόψουν το τσιγάρο, όχι μόνο κινδυνεύουν λιγότερο από καρκίνο των πνευμόνων, αλλά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, μπορεί να έχουν ένα ακόμα όφελος για την υγεία τους: τη βελτίωση της χοληστερίνης τους, κυρίως την αύξηση της "καλής" χοληστερόλης, παρά την πιθανή αύξηση του βάρους που μπορεί να ακολουθήσει τη διακοπή του καπνίσματος. Αν κάτι τέτοιο πράγματι επιβεβαιωθεί και από νέες έρευνες, τότε θα ριχτεί περισσότερο φως στην μάλλον μυστηριώδη σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και στην υγεία της καρδιάς. Περίπου το 20% (ένας στους πέντε) των θανάτων από καρδιολογική αιτιολογία αποδίδονται στο κάπνισμα, όμως οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα κατανοήσει πλήρως τον μηχανισμό πίσω από αυτή τη σχέση. Είναι πιθανό ότι το τσιγάρο επηρεάζει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος μέσω ποικίλων οδών, όπως η μείωση των επιπέδων του οξυγόνου στο αίμα και η φθορά της ίδιας της καρδιάς.

Το μέλι «αντίδοτο» στα εορταστικά μεθύσια

Γιορτές έρχονται και η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται. Βρετανοί επιστήμονες της Βασιλικής Εταιρίας Χημείας συνιστούν το μέλι ως ιδανικό "αντίδοτο" στον πονοκέφαλό και τα άλλα δυσάρεστα κατάλοιπα που αφήνει ένα μεθύσι.Οι βρετανοί χημικοί, σύμφωνα με την "Τέλεγκραφ", ισχυρίζονται ότι το μέλι, που είναι φυσικό γλυκαντικό, αποτελεί θαυμάσιο τρόπο για να αντιμετωπίζει το σώμα τις τοξικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Η φρουκτόζη που περιέχεται στο μέλι, βοηθά σημαντικά τον οργανισμό να διασπάσει σε αβλαβή υπο-προϊόντα το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα μετά το μεθύσι.

«Καλήν ημέραν άρχοντες...» στις γειτονιές της Ελλάδας

«Χριστούγεννα Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου,


γραικάτε, διέτε, μάθετε, τώρα Χριστός γεννιέται.


Γεννιέται κι ανατρέφεται στο μέλι και στο γάλα.

Το μέλι τρων' οι άρχοντες, το γάλα οι αφεντάδες

και το μελισσοβότανο δώστε στα παλληκάρια».

Με τα Κάλαντα υποδέχονται οι Έλληνες...

Στη νέα παραλία ο ανδριάντας Καραμανλή

Στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του δημαρχείου, βρίσκεται από χθες ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, το άγαλμα τοποθετήθηκε και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Σε δήλωσή του, άλλωστε, ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε επισημάνει ότι η τοποθέτηση του ανδριάντα είναι μια ένδειξη τιμής στον άνθρωπο και τον πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΤΕbank αλληλέγγυα σε φορείς

Η ΑΤΕbank για μια ακόμη χρονιά, με αφορμή την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υποστηρίζει Ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αντί της αγοράς και αποστολής εταιρικών δώρων. Ειδικότερα ενισχύει τους παρακάτω φορείς:

Ιστορίες χριστουγεννιάτικων εθίμων από όλο τον κόσμο


Χρόνια Πολλά!


Πολυάριθμα είναι τα έθιμα που κάθε τόπος έχει συνδέσει με τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Πώς, όμως, γεννήθηκαν οι συνήθειες, που σήμερα ονομάζουμε παραδόσεις;

Tο ιστορικό πλοίο "Hellas Liberty" παραμένει στον Πειραιά

Eγκρίθηκε από τον ΟΛΠ η παραμονή του ιστορικού πλοίου "Hellas Liberty" στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς καμία επιβάρυνση. Το πλοίο, που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το 2009 και του οποίου πλοιοκτήτης κατά 100% είναι το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, μετασκευάστηκε στο Πέραμα.

Η μικρότερη χριστουγεννιάτικη κάρτα στον κόσμο

Σκωτσέζοι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γλασκόβης ανακοίνωσαν ότι, με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας, παρήγαγαν την μικρότερη χριστουγεννιάτικη κάρτα του κόσμου, η οποία είναι τόσο μικροσκοπική που χωράει 8.276 φορές στην επιφάνεια ενός γραμματοσήμου.Η κάρτα έχει διαστάσεις 200Χ290 μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου), απεικονίζει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και είναι χαραγμένη πάνω σε μικροσκοπικό κομμάτι γυαλιού.

Στο 1% το επιτόκιο της ΕΚΤ και το 2011

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει το 2011 αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της στο 1%, προβλέπουν 12 από τους 17 οικονομολόγους που μετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μπλούμπεργκ.

Αμετάβλητη η πιστοληπτική βαθμολογία της Standard & Poor's για την Γαλλία

Στην βαθμίδα ΑΑΑ


Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's διατήρησε αμετάβλητη την πιστοληπτική διαβάθμιση της Γαλλίας στην υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακας (ΑΑΑ), παρά τις εκτιμήσεις που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες από αναλυτές για ενδεχόμενη μείωσή της.Ο οίκος ανέφερε ότι η Γαλλία αξίζει την υψηλή βαθμολογία, λόγω «του πλούτου και του βάθους» της οικονομίας της και της εκτίμησης ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα προωθήσει τα μέτρα που απαιτούνται για τη μείωση του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Σημειώνεται ότι το κόστος για την ασφάλιση έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Γαλλίας αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα σε επίπεδο υψηλότερο από χώρες όπως η Τσεχία και η Χιλή.

Τελευταίες ετοιμασίες πριν τα Χριστούγεννα

Με άστατο καιρό θα πραγματοποιηθεί η έξοδος του εορταστικού τριημέρου, και κάτω από αυξημένα μέτρα στις Εθνικές Οδούς, ενώ για εκείνους που θέλουν να κάνουν ψώνια «της τελευταίας στιγμής» τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 8.Έξοδος με βροχή

Καταδικάζει η ομογένεια στις ΗΠΑ τα αντισημιτικά σχόλια του Μητροπολίτη Πειραιά

Έντονες αντιδράσεις


Την έντονη αντίδραση της ομογένειας στις ΗΠΑ προκάλεσαν τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για τα οικονομική κρίση στην Ελλάδα στη διεθνή εβραϊκή κοινότητα. Τη θέση αυτή καταδίκασε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Χειρόφρενο στα λεωφορεία το μεσημέρι της Παρασκευής


Τετράωρη στάση εργασίας


Στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 12:00 έως τις 16:00 σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, λόγω της γενικής συνέλευσή τους. Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.Οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις γιορτές και η απόφαση για τις επόμενες κινήσεις τους αναμένεται να ληφθεί από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων.

Αγαπημένες ταινίες με εορταστική θεματολογία


Χριστούγεννα στο σινεμά


Χριστούγεννα, χιόνι, ο Άγιος Βασίλης, εορταστική ατμόσφαιρα ή... η ανατροπή της. Τα Χριστούγεννα αποτελούσαν πάντα αγαπημένη εποχή του σινεμά και έμπνευση για πολλές ταινίες. Στο Μόνος στο Σπίτι η πολυπληθής οικογένεια του Μακάλεϊ Κάλκιν ετοιμάζεται για ολιγοήμερες διακοπές και τον... ξεχνάει στο σπίτι. Εκείνος θα έρθει αντιμέτωπος με έννοιες όπως η ανεξαρτησία, η μοναξιά, καθώς και με δύο κουτοπόνηρους κλέφτες τους οποίους φυσικά θα κατατροπώσει...

Το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων για την παραμονή των Χριστουγέννων

Τα ψώνια της τελευταίας στιγμής


Από τις 09:00 έως τις 18:00 θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα, Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 20:00.