e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΕΕ: Πρώτα λύση για το όνομα, μετά ενταξιακές

Θετικό φαίνεται πως παραμένει το κλίμα για την Ελλάδα αναφορικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ, παρά τη χθεσινή καταδικαστική απέναντι στη χώρα μας απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για την Ενδιάμεση Συμφωνία.Το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ των «27», επανέλαβε ότι προϋπόθεση για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με τις Βρυξέλλες είναι να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.

Παρέμβαση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση δανείων

Με πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Εργασίας Λούκα Κατσέλη, 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν κοινή ερώτηση στη Βουλή για την παροχή διευκολύνσεων σχετικά με την αποπληρωμή των δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ξανά στο «τιμόνι» του ΕΒΕΑ ο Μίχαλος


Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 3 έως 5 Δεκεμβρίου. Ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Δ.Σ.

Βρεφικό γάλα και στα σουπερμάρκετ


Στα ράφια των σουπερμάρκετ θα πωλείται στο εξής το πρώτο βρεφικό γάλα καθώς απελευθερώνεται η διάθεσή του από το νέο έτος, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λόβερδος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.Μετά από συναντήσεις με ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και γενικότερα καταστημάτων λιανικής πώλησης, επιτεύχθηκε η συμφωνία μείωσης του κόστους του πρώτου βρεφικού γάλακτος κατά 20%.

Στη Μασσαλία ο Σαμαράς


Βαλίτσες για τη Μασσαλία ετοιμάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αναχωρεί αύριο για τη Γαλλία προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ.

Επαγρύπνηση για φυματίωση στην Ελλάδα


Επαγρύπνηση και συνέχιση του αντιφυματικού εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην Ελλάδα, συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς η χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη διακοπή του.

Αυξημένο το ΑΕΠ της Ευρωζώνης

Ενισχυμένο κατά 0,2% εμφανίστηκε το ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά το γ' τρίμηνο του 2011, ενώ στην ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 0,3%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση της Eurostat.

Σόιμπλε: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική

Άρωμα Ελλάδας είχε η αντίδραση του Γερμανού υπουργού οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε αναφορικά με την χθεσινή απόφαση της Standard & Poor's να θέσει σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση 15 μέλη της Ευρωζώνης.

Τρία νομοσχέδια δια στόματος Γερουλάνου

Την κατάθεση τριών νομοσχεδίων προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, κατά την τοποθέτησή του επί του προϋπολογισμού του 2012 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Έτοιμο από τους δικηγόρους της κυβέρνησης το σχέδιο εξόδου

Τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ μας που εδώ και καιρό κάνουν το γύρο του κόσμου και γεμίζουν τις σελίδες του διεθνούς Τύπου σε καθημερινή βάση, φαίνεται πως δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας όπως υποστηρίζει η ελληνική πλευρά και αυτοί που τα διαδίδουν δεν είναι απλά κινδυνολόγοι.

"Το Διαδίκτυο μας κάνει πιο έξυπνους πολίτες"

"Η επανάσταση δεν θα προέλθει από την τηλεόραση αλλά από το Διαδίκτυο", επαναλαμβάνει μέσα από το βιβλίο του ο Καλιφορνέζος Τζo Τρίπι, διεθνούς φήμης προσωπικότητα της Στρατηγικής Πολιτικής Επικοινωνίας, ο οποίος μίλησε στο TEDx Athens 2011, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Μέρκελ-Σαρκοζί: Μήνυμα ελήφθη, λαμβάνουμε μέτρα

Η χθεσινή προειδοποίηση της Standard & Poor's φαίνεται πως ήταν αρκετή για να ταρακουνήσει τους ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα, οι οποίοι έσπευσαν να απαντήσουν και να υπακούσουν στις "επιπλήξεις" του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Barclays: Ρευστό μέχρι το Μάρτιο στην Αθήνα


Βαθιά ανάσα μέχρι το Μάρτιο του 2012 πήρε η χώρα μας από τν ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι θα εκταμιεύσει το ποσό που του αντιστοιχεί για την έκτη δόση του δανείου. Όπως υποστηρίζει η Barclays Capital το ρευστό επαρκεί μέχρι το Μάρτιο εν όψει και τις μεγάλης λήξης ομολόγων, συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ, στις 20 Μαρτίου.

Μπαρόζο: Πρέπει να σκεφτούμε μια Ευρωζώνη χωρίς Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα για τη τήρηση των δεσμεύσεών της απευθύνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, την ώρα που το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωζώνης βρίσκεται στο έλεος της κρίσης χρέους.

Προκαταβολή του μισού εφάπαξ στα "σκαριά"

Ανάσα στους υπαλλήλους του Δημοσίου, μετά τα πολλαπλά χτυπήματα που έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να δώσει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), μέσω του σχεδίου προκαταβολής έως και του μισού εφάπαξ στους δικαιούχους του.

Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται το Χ.Α., μετά την προειδοποίηση της Standard & Poor's για πιθανή μαζική υποβάθμιση χωρών της ευρωζώνης, αν οι Ευρωπαίοι δεν καταλήξουν σε συμφωνία για την κρίση χρέους στη σύνοδο κορυφής στις 8-9 Δεκεμβρίου.

Καθίζηση 13% στα κρατικά έσοδα

Επί ποδός βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο καθώς παρά τιε περικοπές και τα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, τα έσοδα του Νοεμβρίου παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση που αγγίζει το 13,3% σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Συναίνεση για το ζήτημα της ονομασίας ζητά ο Παπανδρέου

Λίγες μόνο ώρες μετά την καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση για την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το εθνικό συμφέρον επιτάσσει "η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν μπορούν και πρέπει να αναζητήσουν την ευρύτερη συναίνεση γύρω από το θέμα της ονομασίας"

Πρωτόπαπας: Αρχές του 2012 οι διαδικασίες για νέο πρόεδρο

Αναβρασμός επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καθώς το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του θέτουν το ζήτημα της διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος.Αυτή τη φορά σειρά πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος σημειώνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο κόμμα, όχι μόνο σε αρχηγό αλλά και σε νοοτροπία.

Μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ αναμένει η αγορά

Με την κρίση χρέους της Ευρωζώνης να έχει χτυπήσει κόκκινο και τις πιέσεις προς τα κράτη-μέλη να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, να προχωρήσει στη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά τουλάχιστον 0,25% (από 1,25% που είναι σήμερα). Οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν παράλληλα ότι μέσα στους επόμενους μήνες, η ΕΚΤ ίσως μειώσει άλλη μία φορά το παρεμβατικό της επιτόκιο, επίσης κατά 0,25%.