e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αύξηση 1,24% σημείωσε το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου το Νοέμβριο


Άνοδος αποδόσεων, πτώση τιμών


Απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των κρατικών ομολόγων στην ελληνική αγορά, αλλά και στις διεθνείς, το Νοέμβριο, με εξαίρεση τις τιμές των βραχυπρόθεσμων τίτλων στη Γερμανία και στη Γαλλία.Η υποχώρηση των τιμών και η άνοδος των αποδόσεων ήταν ιδιαίτερα εμφανής στις περιφερειακές αγορές της Ευρωζώνης όπου, σε πολλές περιπτώσεις, οι αποδόσεις ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα από την εισαγωγή του ευρώ.

Την επιστροφή του μάρκου επιθυμεί το 49% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δυσαρεστημένοι από το ευρώ


Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι Γερμανοί με το ευρώ. Σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild, το 51% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένοι με το νέο νόμισμα, ενώ το 49% θα επιθυμούσε την επιστροφή του μάρκου.Σε ερώτηση για το εάν είναι ικανοποιημένοι από το ευρώ, το 44% δηλώνει «ναι», το 51% δηλώνει «όχι», ενώ «δεν ξέρω/δεν απαντώ» επιλέγει το 5%.

Στις 28 Ιανουαρίου η γενική συνέλευση της Attica Bank για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου

Αποφασίζουν για «έξοδο»


Στις 28 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Attica Bank με βασικό θέμα την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Ν.3723/2008 Ελληνικού Δημοσίου από την τράπεζα.

Η Εσθονία εντάσσεται στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2011 εν μέσω κρίσης

Το 17ο μέλος του ευρώ


Η Εσθονία ετοιμάζεται να υιοθετήσει από την 1η Ιανουαρίου το ευρώ, θεωρώντας ότι το κοινό νόμισμα θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία και την απασχόληση στη χώρα, σε μια περίοδο που η Ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη οικονομική κρίση από τη δημιουργία της, το 1999, λόγω των υψηλών χρεών των χωρών-μελών της. Η βαλτική χώρα θα γίνει το 17ο μέλος της Ευρωζώνης και η τρίτη χώρα από το πάλαι ποτέ ανατολικό μπλοκ των χωρών του «υπαρκτού σοσιαλισμού» που υιοθετεί το ευρώ, μετά τη Σλοβενία το 2007 και τη Σλοβακία, το 2009.

Τα νέα επενδυτικά εργαλεία του ΧΑ παρουσιάζει ο ΣΜΕΧΑ

Οκτώ αναφορές για τα ETF's


Για την καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με τα νέα επενδυτικά εργαλεία, ο ΣΜΕΧΑ παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του οκτώ συνοπτικές αναφορές για επιλεγμένα ETF's (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια).Συγκεκριμένα, παρουσιάζει τα εξής ETF:

105 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2010

Τουλάχιστον 105 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε 33 χώρες κατά το 2010, αριθμός μικρότερος από αυτόν του 2009, σύμφωνα με τις στατιστικές που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τη μη κυβερνητική οργάνωση "Presse embleme campagne" (PEC), η έδρα της οποία βρίσκεται στη Γενεύη. Το έτος 2010 ήταν ελαφρώς "λιγότερο ζοφερό" από το 2009, στη διάρκεια του οποίου είχαν βρει το θάνατο 122 δημοσιογράφοι, εξηγεί η ΜΚΟ σε ανακοίνωσή της.

Κλειστά επαγγέλματα και «Καλλικράτης» στο υπουργικό της Τετάρτης

Κρίσιμο από κάθε άποψη αναμένεται ότι θα είναι το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Κι αυτό γιατί - σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - κατά τη διάρκεια του, ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα ανάψει το πράσινο φως σε 3+1 αρμόδιους υπουργούς (Λοβέρδος, Καστανίδης, Ρέπας και ο εποπτεύων Παπακωνσταντίνου), για να προχωρήσουν στο άμεσο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους.

Κινεζικές διαβεβαιώσεις για έλεγχο του πληθωρισμού μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%

Μεγάλη άνοδος των τιμών


Διαβεβαιώσεις ότι θα ελέγξει τις αυξήσεις των τιμών δίνει η πολιτική ηγεσία της Κίνας, μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας της χώρας κατά 0,25% σε 5,81%, με στόχο να ελεγχθεί ο πληθωρισμός που έφθασε το Νοέμβριο στο 5,1%. ta nea

Πανευρωπαϊκή άσκηση για ενδεχόμενο τσουνάμι, στα νότια των Χανίων

Πανευρωπαϊκή άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από ένα μεγάλο σεισμό και ενδεχόμενο τσουνάμι, θα πραγματοποιηθεί στα νότια του νομού Χανίων, όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής του εργαστηρίου φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής Κώστας Συνολάκης. Όπως είπε ο κ. Συνολάκης, «θα γίνει μια μεγάλη άσκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα την παρακολουθήσουν πολλές χώρες. Θα είναι μια άσκηση εκκένωσης σε περίπτωση μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής, ενός μεγάλου σεισμού και ενός μεγάλου τσουνάμι».

Ο σερβικός Τύπος κατηγορεί τον Σαλί Μπερίσα για λαθρεμπόριο όπλων

Μαρτυρίες μελών του UCK


Η εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ότι υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος ενός εκτεταμένου λαθρεμπορίου όπλων που διεξαγόταν στην Αλβανία στη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσόβου (1998-1999).«Ο Σαλί Μπερίσα υπήρξε ένας από τους κύριους λαθρέμπορους όπλων στη διάρκεια της σύγκρουσης στο Κόσοβο. Το όνομά του αναφέρεται από τέσσερις μάρτυρες στα ντοκουμέντα της [σερβικής] εισαγγελίας για τα εγκλήματα πολέμου» γράφει στην πρώτη σελίδα της η Politika.

Ρωσία: ένοχος o Χοντορκόφσκι

Ένοχο για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου έκρινε τον πολυεκατομμυριούχο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι και τους συνεργάτες του ρωσικό δικαστήριο.Ο κάποτε πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας και ο συνεργάτης του Πλάτων Λεμπεντέφ κρίθηκαν ένοχοι για την υπεξαίρεση 218 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου αξίας 27 δισ. δολαρίων από την πετρελαϊκή εταιρεία Yukos.

Παράνομους μηχανισμούς παρέμβασης στις αντλίες των καυσίμων καταγγέλλει η ΠΟΠΕΚ

Ζητεί την παρέμβαση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης


Τη χρήση παράνομων μηχανισμών παρέμβασης στις αντλίες των καυσίμων, με σκοπό τις ελλειμματικές παραδόσεις στους καταναλωτές, κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), τονίζοντας πως το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες.Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η διαπίστωση αυτή προκύπτει από σωρεία πληροφοριών που διακινούνται στην αγορά καυσίμων, και από καταγγελίες καταναλωτών που έπεσαν θύματα ελλειμματικών αγορών.

Στην Κρήτη μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις διεθνώς για το 2010

Σύμφωνα με το περιοδικό Archaeology


Η συντριπτική πλειονότητα των άρθρων του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα είχε φέτος κύριο θέμα την οικονομική κρίση.

Επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη στο 1,5% το 2011, προβλέπει η αγορά

Δημοσκόπηση του Reuters


Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης στο 1,5% το 2011, από το 1,7% που εκτιμάται ότι θα είναι φέτος, προβλέπουν οικονομολόγοι σε έρευνα που έκανε το πρακτορείο Reuters.Ο λόγος για την επιβράδυνση, όπως αναφέρει το πρακτορείο σε δημοσίευμά του με τίτλο: «Λιτότητα και υπερβολές θα χαρακτηρίσουν το 2011», είναι ότι η ταυτόχρονη δημοσιονομική προσαρμογή από

Οι φιλίες συνδέονται με συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου

Πόσους φίλους έχετε; Η απάντηση σχετίζεται με την αμυγδαλή, μια περιοχή του εγκεφάλου σε σχήμα αμυγδάλου, η οποία είναι μεγαλύτερη στους ανθρώπους που έχουν πλούσια κοινωνική ζωή, σε σχέση με όσους είναι λιγότερο κοινωνικοί, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά έρχεται να συνδέσει το μέγεθος των κοινωνικών-φιλικών δικτύων ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας, με ένα δίκτυο νευρώνων στη βάση του εγκεφάλου.Η αμυγδαλή, που είναι μικρή σε σχέση με άλλες περιοχές του εγκεφάλου, θεωρείται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στη συναισθηματική έκφραση, τις φοβίες, την εμπιστοσύνη, την ικανότητα αναγνώρισης προσώπων και ανάμνησης ονομάτων, στον χειρισμό των κοινωνικών επαφών κ.α.

Αποκωδικοποιήθηκε το DNA φράουλας και κακάο

Δύο ανεξάρτητες μεγάλες διεθνείς επιστημονικές ομάδες «έσπασαν» τους γενετικούς κώδικες (DNA) της άγριας φράουλας και του δέντρου του κακάο, από όπου παράγεται η καλύτερη στον κόσμο ποιότητα σοκολάτας.

Έρχεται ο εκτυπωτής που θα «μαγειρεύει»!

Σε ένα από τα επόμενα εορταστικά γεύματα ή δείπνα μπορεί να κάθεστε γύρω από ένα εκτυπωτή, καθώς αμερικανοί επιστήμονες αναπτύσσουν ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή φαγητών, που μια μέρα ίσως γίνει τόσο κοινός στα νοικοκυριά, όσο το μίξερ και ο φούρνος.Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Σύνθεσης του πανεπιστημίου Κορνέλ, με επικεφαλής τον δρα Τζέφρι Ίαν Λίπτον, σύμφωνα με το BBC, εργάζονται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος με την ονομασία Fab@home.

Mείωση, 38,6%, σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

Νέα σημαντική μείωση, κατά 38,6%, σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Οκτώβριο εφέτος, με αποτέλεσμα στο τέλος του 10μήνου το εμπορικό έλλειμμα να έχει περιορισθεί κατά 34,2%. Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της αύξησης των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών και της συνεχιζόμενης, λόγω ύφεσης και περιορισμού της καταναλωτικής ζήτησης, των εισαγωγών.Ειδικότερα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσιοποιήθηκαν τα ακόλουθα στοιχεία για την εξέλιξη των εμπορευματικών συναλλαγών της χώρας:

Άγνωστη ακόμα η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας


Ο Γιώργος Αμυράς δήλωσε ότι μελετά να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και ένσταση κατά της διορθωτικής απόφασης του Πρωτοδικείου

Δυο ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και ακόμα δεν υπάρχει οριστική εικόνα για την σύνθεσή του. Ο συνδυασμός «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά έχασε μία έδρα μετά τη νέα, διορθωμένη απόφαση που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών, και απειλεί μάλιστα να «παγώσει» την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Κηφισίας

Ζητούν την παροχή ασύλου


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση 20 μεταναστών που ζούσαν επί ενάμιση μήνα μέσα σε αντίσκηνα, σε πεζοδρόμιο παράδρομου της λεωφ.Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, κοντά στα γραφεία της 'Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Οι 20 μετανάστες -Ιρανοί, Παλαιστίνιοι και Αφγανοί- ζητούν την παροχή ασύλου.Συμπατριώτες τους έχουν συγκεντρωθεί στην λεωφόρο Κηφισίας, αποκλείοντας το ρεύμα καθόδου, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από παραδρόμους.

Απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 150 kWp σε νησιά

Τροποποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης


Υπουργική Απόφαση, με την οποία τροποποιείται το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών, ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση σταθμών με ισχύ έως 150 kWp στα Διασυνδεδεμένα με το Διασυνδεδεμένο Δίκτυο ή Σύστημα νησιά, υπογράφηκε από την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.Η τροποποίηση του προγράμματος αφορά τα νησιά Εύβοια, Άνδρος, Τήνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σαμοθράκη, Θάσος, Αμουλιανή, Κέα, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα, Ελαφόνησος, Σαλαμίνα, Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός και Ζάκυνθος.

Εντός του 2011 θα είναι έτοιμο το νομοθετικό έργο για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Ελπίδες ανάπτυξης για το νέο έτος


Με την ελπίδα ο ελληνικός τουρισμός να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης το 2011, ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Γιώργος Νικητιάδης προαναγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα έχει ολοκληρωθεί τη νέα χρονιά το νομοθετικό έργο που αφορά στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.Αναφερόμενος στο 2010, ο υφυπουργός επισημαίνει ότι αναμφιβόλως ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και από αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο τουρισμός.

Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, εν μέσω υποβαθμίσεων ή σχετικών προειδοποιήσεων από διεθνούς οίκους αξιολόγησης. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς της Ιρλανδίας αυξήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στο 9,22%, επιστρέφοντας και πάλι στα υψηλά επίπεδα που είχε ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την ένταξη της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Εφικτή η αναχρηματοδότηση χρέους του ΟΤΕ

Η αναχρηματοδότηση χρέους, ύψους 2,1 δισ. ευρώ του ΟΤΕ που ωριμάζει το 2011, είναι εφικτή, δεδομένης της στήριξης της Deutsche Bank, εκτιμά η Fitch

Κερδισμένες η μικρομεσαίες από τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου αναμένεται να εγκρίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011.Τα νέα τιμολόγια προβλέπουν αυξήσεις έως και 13,7% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, αλλά και ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μελέτη της ΚΕΔΚΕ για το κόστος λειτουργίας των «Καλλικρατικών» Δήμων

«Ένδεια χρηματοδότησης» καταγγέλλουν οι Δήμαρχοι


Μελέτη που θα καταγράφει αναλυτικά το λειτουργικό κόστος των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων καταρτίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ).Οι ΟΤΑ θεωρούν πως ο νέος Προϋπολογισμός υποχρηματοδοτεί τον «Καλλικράτη» και ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της διοικητικής μεταρρύθμισης. Όπως τονίζουν, ο Προϋπολογισμός του 2011 για την Αυτοδιοίκηση είναι μικρότερος του Προϋπολογισμού του 2009, ο οποίος εκπληρώθηκε, χωρίς να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τις νέες αρμοδιότητες που φέρνει ο «Καλλικράτης» στους Δήμους.

Πτωτικό άνοιγμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Απώλειες και στις ευρωπαϊκές αγορές


Με πτώση άνοιξε σήμερα Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10.47 π.μ. βρισκόταν στις 1.436,27 μονάδες και σημείωνε πτώση 0,55%.Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε απώλειες 0,64%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχανε 0,47%, ενώ ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,37%. Μικρές πιέσεις εκδηλώνονταν σε τίτλους του κλάδου των Τραπεζών (-0,49%). Ο τζίρος των συναλλαγών ήταν αναιμικός, στα 3 εκατ. ευρώ, επηρεαζόμενος από το εορταστικό κλίμα.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 μηνών ανήλθε η τιμή του πετρελαίου

Φόβοι για εκτίναξη της τιμής της βενζίνης


Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 μηνών, στα 91,88 δολάρια το βαρέλι, αναρριχήθηκε σήμερα Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχυόταν στο άνοιγμα των πρωινών συναλλαγών στις ασιατικές αγορές στα 91,86 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 91,88 δολαρίων. Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ σημείωνε άνοδο 0,73% στα 94,45 δολάρια το βαρέλι.

Τελεσίγραφο της τρόικας για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών

Νέα προθεσμία έως τα τέλη Μαρτίου 2011


Τελεσίγραφο για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2011 έχει απευθύνει η τρόικα στη κυβέρνηση.Η απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών αποτελεί υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας και καταγράφεται ρητά στο Μνημόνιο. Η αρχική προθεσμία που είχε δοθεί από τους ελεγκτές του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου χωρίς να έχει υπάρξει αξιόλογη πρόοδος, καθώς δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) που θα λειτουργούσε ως «Υπηρεσία Μιας Στάσης» στη διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων.

Φωτοβολταϊκό μιμείται τα φυτά και παράγει καύσιμο υδρογόνο

Αμερικανοί και Ελβετοί επιστήμονες, από δύο κορυφαίες Πολυτεχνικές σχολές του κόσμου, δημιούργησαν ένα νέου τύπου φωτοβολταϊκό σύστημα, που μιμείται τη φωτοσύνθεση των φυτών και καταφέρνει να μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε καύσιμο υδρογόνο.Το μηχάνημα χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου και ένα οξείδιο του μετάλλου, τη δημητρία (ceria), για να διασπάσει το διοξείδιο του άνθρακα ή το νερό, παράγοντας καύσιμα που στη συνέχεια μπορούν να αποθηκευθούν ή να μεταφερθούν αλλού. Τα συμβατικά φωτοβολταϊκά παράγουν μόνο επιτόπιο ηλεκτρισμό και δεν μπορούν να αποδώσουν ρεύμα το βράδυ, όπως υπόσχεται η νέα τεχνική.

Νέα γνωμοδότηση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για τη φοροκάρτα ζητά το υπ. Οικονομικών

Εναρμόνιση με τις υποδείξεις της Αρχής


Νέα γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα ζητήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να προχωρήσει στην εισαγωγή της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων (φοροκάρτας) από την αρχή του έτους.Το υπουργείο Οικονομικών εναρμονιζόμενο με τις υποδείξεις της Αρχής δρομολογεί την θεσμοθέτηση της φοροκάρτας με νόμο και όχι με Υπουργική Απόφαση, ενώ λαμβάνει όλες τις σχετικές πρόνοιες ώστε το νέο σύστημα να μην ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας βάσεως δεδομένων «καταναλωτικής συμπεριφοράς».

Περιορισμός της εισφοροδιαφυγής με το εργόσημο και την κάρτα εργασίας

Εφαρμογή στο πρώτο εξάμηνο του 2011


Νέα όπλα στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής έχει πλέον το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για το εργόσημο και την κάρτα εργασίας που θα εφαρμοσθούν σε χιλιάδες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και στοχεύουν να περιορίσουν την αδήλωτη εργασία που σήμερα ανέρχεται στο 25% και την εισφοροδιαφυγή που αγγίζει το 30% στο σύνολο των εργαζομένων.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», εντός του τετραμήνου Ιανουαρίου – Απριλίου 2011 καθιερώνεται για το οικόσιτο προσωπικό το ειδικό εργόσημο, υπό τύπον πολύπτυχης επιταγής συγκεκριμένης χρηματικής αξίας, στην οποία θα περιλαμβάνεται το ποσό της αμοιβής του εργαζομένου και το ποσό της εισφοράς υπέρ του οικείου ασφαλιστικού ταμείου.

Καμία νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα, δηλώνει η Τ.Μπιρμπίλη

Το σχέδιο για την αγορά ενέργειας


Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα, όπως έγινε με τους ημιυπαίθριους χώρους, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, η υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρεται στα σχέδια για την αγορά ενέργειας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πουλήσει λιγνιτικές μονάδες της ?ΕΗ. Ακόμη, κάνει λόγο για εφαρµογή ενός µοντέλου ανταλλαγής ενέργειας µε άλλες χώρες και σημειώνει πως η κυβέρνηση προσβλέπει σε επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής διευκρινίζει πως όποιο ενεργειακό µερίδιο λιγνίτη χαθεί από την ελληνική αγορά θα αντικατασταθεί µε µερίδιο αγοράς σε άλλη χώρα.

Βουτιά έως και 40% στα ενοίκια των καταστημάτων λόγω κρίσης

Εκπτώσεις στην επαγγελματική στέγη


Σκληρό παζάρι για τη μείωση των ενοικίων των καταστημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική αγορά, με τους ενοικιαστές-επιχειρηματίες να ζητούν μείωση των μισθωμάτων έως και 20%. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα που ξεσπά μέσα σε ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα η μείωση των μισθωμάτων στα καταστήματα να αγγίζει το 30%-40%.

Εβδομάδα νέων απεργιακών κινητοποιήσεων στις μεταφορές

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στους δρόμους


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που θα δημιουργήσει ένα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού. Για σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία από την πλ.Κοτζιά προς το υπουργείο Μεταφορών στην Μεσογείων.Την Τετάρτη, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 08:00 έως τις 22:00, ενώ το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες.