e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Καμπάνες» ύψους 637.500 ευρώ από τον ΕΦΕΤ


«Βροχή» προστίμων για παραβάσεις σε επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων επέβαλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συμμετοχή στις εκλογές σχεδιάζουν οι Άνεργοι


Κάθοδο στις επικείμενες βουλετικές εκλογές και, αν όλα πάνε καλά, την είσοδό του στην Βουλή των Ελλήνων σχεδιάζει το Κίνημα Ανέργων, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπός του, Γαβριήλ Αβραμίδης.

Μέχρι τον Μάιο ο διαγωνισμός για ΟΠΑΠ - ΕΛΠΕ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την πώληση μεριδίων των δύο μεγάλων εισηγμένων εταιρείες, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Μειωμένες οι νέες παραγγελίες στη Βιομηχανία


Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν οι νέες παραγγελίες στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο του 2012.


Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο του 2012 μείωση 14,7% έναντι αύξησης 15,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκάμηνου Φεβρουαρίου 2011 - Ιανουαρίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκάμηνου Φεβρουαρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011, μειώθηκε κατά 0,9%, έναντι αύξησης 5,0% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Παπαδήμος: Προτεραιότητα η διάσωση του κέντρου

Στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης βρίσκεται η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Επιχειρηματική «εκστρατεία» στο Πεκίνο


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το «φλερτ» των ελληνικών επιχειρήσεων με την κινεζική αγορά. Ενδεικτική είναι η επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνει το Invest In Greece στο Πεκίνο με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου.

Τεχνογνωσία από Βερολίνο στο Υπουργείο Υγείας


Το Βερολίνο προθυμοποιείται να δώσει Τεχνική βοήθεια στο Yπουργείο Υγείας, σε θέματα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων. Για τον λόγο αυτόν, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν ένα μικρό μνημόνιο για την Υγεία, όπως δήλωσε η επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα στην ΕΕ, Georgette Lalis, μιλώντας χθες σε συνέδριο των Financial Times για την Υγεία. Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, δήλωσε ότι, μέχρι το τέλος του 2012, θα δοθεί έμφαση στο management στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι έχουν αυξηθεί τα άριστα νοσοκομεία σε 70, ωστόσο υπάρχουν ακόμη 30 τα οποία καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

Απαιτούν επίδομα εκλογικής αποζημίωσης οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία, των εργαζομένων στους οργανισμούς Τοπικής αυτοδιοίκησης α' βαθμού, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εφόσον δεν αναιρεθεί νομοθετικά η εξαίρεσή τους από το επίδομα εκλογικής αποζημίωσης.

Κίνητρο στους ιδιώτες για να... σωθούν οι τράπεζες;


Την παροχή ενός ειδικού κινήτρου, το οποίο θα δοθεί προς τους ιδιώτες μετόχους τους, προκειμένου να δελεασθούν και να συμμετάσχουν στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών τους, ζητούν τις τελευταίες ώρες, μετ' επιτάσεως, οι τραπεζίτες από την κυβέρνηση γενικότερα και το υπουργείο Οικονομικών ειδικότερα.

Με την Μέρκελ συναντάται την Πέμπτη η ΓΣΕΕ


Κεντρική ατζέντα των συζητήσεων, που θα λάβουν χώρα στο Βερολίνο, τα σκληρά μέτρα λιτότητας


Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη η ΓΣΕΕ, μετά από πρόσκληση και πρωτοβουλία των Γερμανικών Συνδικάτων (DGB).

Μαζί με το κούρεμα και... μια εξέταση για καρκίνο


Οι κομμωτές μπορούν και θα πρέπει να εκπαιδευτούν να ελέγχουν τους πελάτες τους για καρκίνο του δέρματος, υποστηρίζουν ειδικοί στον τομέα υγείας.

Στη ΔΗΜΑΡ και επισήμως πέντε διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική στέγη στη Δημοκρατική Αριστερά βρήκαν και επισήμως πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιώργος Παπαμανώλης και Οδυσσέας Βουδούρης.

«Ανάσα» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Τονωτική «ένεση» στην ελληνική επιχειρηματικότητα αναμένεται να δώσει η συμφωνία σύστασης του Ταμείου Εγγυήσεων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει για το εφάπαξ»

Παράταση για την επόμενη κυβέρνηση παίρνουν οι αποφάσεις για το εφάπαξ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη.

Τι προβλέπει ο αναθεωρημένος Προϋπολογισμός 2012


Την οριζόντια περικοπή των καταναλωτικών δαπανών των υπουργείων κατά 15%, ή κατά 2,3 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα κονδύλια που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, προβλέπουν αποφάσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, λίγο πριν παραιτηθεί από τη θέση του και αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Χρυσοπληρωμένες οι... συμβουλές για το κούρεμα

Στα 74 εκατομμύρια ευρώ φτάνει η αμοιβή που θα καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο στις εταιρείες Lazard και Hamilton, για τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες στην διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI).

Pώσικη εισβολή και στις τράπεζες


Eπαφές για τη δημιουργία καταστημάτων στην Aλεξανδρούπολη και γενικά στη B. Eλλάδα

Tο ρωσικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τραπεζικό χώρο δεν περιορίζεται, όπως φαίνεται, στην «εισβολή» που ετοιμάζει η VTB Bank OJSC, στη Marfin Popular Bank. Oύτε στο μερίδιο άνω του 5% που απέκτησε ο Pώσος μεγιστάνας Alexander Nesis μέσω του fund ICT, στην Tράπεζα Πειραιώς.Oύτε καν στα όσα έχουν συμβεί με την Tράπεζα Kύπρου με τον Nτμίτρι Pιμπολόβλεφ που κατέχει το 9,7% των μετοχών, αλλά και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν σ' αυτή. Oι Pώσοι «βλέπουν» ακόμα πιο μακριά για τον τραπεζικό χώρο στην Eλλάδα. Πέρα από τις «συνέργειες», τις επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουν και στην «αυτόνομη» τραπεζική παρουσία στην Eλλάδα.

Κουτρουμάνης: Η Τρόικα απαιτούσε την κατάργηση των δώρων

Tην ανάγκη να συζητήσουν και να συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι για νέες κλαδικές συμβάσεις, ώστε να μην επικρατήσουν ακραίες πρακτικές και μεγάλες περικοπές με ατομικές συμβάσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

Στον Σαχινίδη το Υπουργείο Οικονομικών

Παρά τα σενάρια που ήθελαν την μετακίνηση του Τάσου Γιαννίτση στο Υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός αποφάσισε την αναβάθμιση του Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος και θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή να είναι στραμμένη στον ΟΠΑΠ ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου. «Περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση με χαμηλό όγκο, με την αγορά να αναμένεται να κινηθεί στα τρέχοντα επίπεδα», σχολίασε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή.