e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το "γονίδιο της γιαγιάς" αυξάνει το βάρος του νεογέννητου

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο που, σε μια συγκεκριμένη παραλλαγή του, αν έχει κληρονομηθεί στην μητέρα από τη δική της μητέρα, δηλαδή από τη γιαγιά του μωρού, αυξάνει έως 155 γραμμάρια το βάρος του νεογέννητου παιδιού.Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Γκούντρουν Μουρ του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στο University College του Λονδίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό ανθρώπινης γενετικής "American Journal of Human Genetics", σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι κανονικά το εν λόγω γονίδιο «φρενάρει» την ανάπτυξη του εμβρύου και άρα μειώνει το βάρος κατά τη γέννησή του.

"Το Πίρι Ρεϊς δεν αναζητεί πετρέλαιο"


Το ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρεϊς" δεν πραγματοποιεί έρευνες που αφορούν την ανεύρεση πετρελαίου ή φυσικού αερίου στο Αιγαίο, τονίζει κατηγορηματικά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών -επαναλαμβάνοντας τις γνωστές τουρκικές θέσεις-και υπογραμμίζει ότι ισχύει πλήρως το μορατόριουμ που εισήγαγε η συμφωνία Βέρνης το 1976 για την απαγόρευση κάθε τέτοιας έρευνας, μέχρις ότου οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.

Άγνοια Ρεν για την κόντρα Βορίδη-Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί

Kληθείς να σχολιάσει τη διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού υποδομών Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού εθνικής άμυνας Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ταξί στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του 'Ολι Ρεν δήλωσε άγνοια για το θέμα, τονίζοντας πως θα πρέπει να ενημερωθεί για το ποια είναι η συγκεκριμένη θέση της τρόικας επί του ζητήματος.

Μέχρι το τέλος του χρόνου τα πρώτα γεωτρύπανα

Σε μερικές εβδομάδες, θα ανακοινώσουμε τις εταιρείες που θα αναλάβουν να κάνουν σεισμικές έρευνες στη χώρα (Ιόνιο και νότια της Κρήτης) ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε τα πρώτα γεωτρύπανα στην διαδικασία έρευνας για εξόρυξη στα οικόπεδα που έχουμε ήδη προκηρύξει (Πατραϊκός, Ιωάννινα, Κατάκολο).

"Κεϊνσιανή πολιτική με ιδιωτικά κεφάλαια"


Μια «κεϊνσιανή πολιτική με ιδιωτικά κεφάλαια» φαίνεται ότι προκρίνεται από τους ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ποιοί δικαιούνται γονική άδεια και πόσο


Γονική άδεια 4 μηνών με αποδοχές, από 3 που είναι σήμερα και μέχρι 6 χρόνια χωρίς αποδοχές, από 3,5 που είναι σήμερα θα μπορούν να λαμβάνουν οι γονείς σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, που εγκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες, από τη Βουλή.

Σταρκ: Καλεί την ΕΚΤ να μελετήσει έξοδο από τα έκτακτα μέτρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορέσει να απορροφήσει γρήγορα την πλεονάζουσα ρευστότητα που διοχέτευσε στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης από τις πράξεις μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης σε περίπτωση που ο υψηλότερος πληθωρισμός καταστήσει αναγκαίο κάτι τέτοιο, σημειώνει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Γνωρίζουμε από τα ιστορικά δεδομένα ότι κάθε ιδιαίτερη ισχυρή επέκταση του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας οδηγεί σε πληθωρισμό σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο».

Παπουτσής: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή

Την πρώτη τους συνάντηση μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ είχαν σήμερα οι κκ Βενιζέλος και Παπουτσής, με τον τελευταίο να διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική μάχη.

Κουτρουμάνης καλεί εταίρους για τις συμβάσεις

Νέα έκκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους να καταλήξουν σε συμφωνία για τις συμβάσεις απηύθυνε ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα για τις παρελάσεις τρομοκρατούν τον κόσμο

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις διαθέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης εν όψει των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.