e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Εικόνες «Αποκάλυψης» στην Ιαπωνία. Παγκόσμιο σοκ από το τσουνάμι. Τα 8,9 ρίχτερ, οι εκατοντάδες νεκροί και η εκκένωση περιοχών. Καθησυχαστικός για την Ελλάδα ο κ. Παπαζάχος


- Τα σκατά του Mr ΔΝΤ. Οι Έλληνες ή εσύ κύριε Στρος Καν βρίσκεσαι μέσα στη μπόχα; Τα ροζ σκάνδαλα του Ντομινίκ, οι σεξουαλικές του ιστορίες και οι πολιτικές του συνωμοσίες.


-Μας κατηγορεί ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά και ότι η απάτη σε εμάς πάει σύννεφο. Εκείνον δεκάδες γυναίκες τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση. Έφαγε μπουνιές, βρέθηκε στο επίκεντρο πιπεράτων αποκαλύψεων και έχει στήσει ένα «μαγειρείο» με μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τα κόλπα των σούπερ μάρκετ και των πολυεθνικών. Πώς μας κλέβουν.


Διαβάστε στην Press Time

 



Το Υπουργείο βλέπει μειώσεις τιμών 14,08% αλλά το καλάθι της νοικοκυράς είναι ασήκωτο.


Εμείς μηνύσαμε τους κερδοσκόπους».


Διαβάστε στην Press Time

 Τι λένε αυτοί που προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας.

«Έρχονται κινεζικές επενδύσεις».


Διαβάστε στην Press Time




Συνέντευξη: Γ. Διαμαντίδης: Ο υπουργός ναυτιλίας μιλάει για το ταξίδι του στη χώρα του «δράκου».

Τα παρατσούκλια των υπουργών.

 
Διαβάστε στην Press Time


 Πώς αποκαλεί ο ένας τον άλλον. Καφενείο η κυβέρνηση

Παγκόσμιο σοκ από το τσουνάμι.


Διαβάστε στην Press Time

 Εικόνες «Αποκάλυψης» στην Ιαπωνία. Τα 8,9 ρίχτερ, οι εκατοντάδες νεκροί και η εκκένωση περιοχών. Καθησυχαστικός για την Ελλάδα ο κ. Παπαζάχος

Δωρεά 1300 αλεξίσφαιρα της Eurobank EFG σε ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η δωρεά του Ομίλου Eurobank EFG στην ΕΛ.ΑΣ με αλεξίσφαιρα γιλέκα τελευταίας τεχνολογίας.

Κέρδη 2,33% στο Χ.Α.

Σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,33% κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κλείνοντας στις 1.580,90 μονάδες, εν μέσω προσδοκιών για θετικές εξελίξεις από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης σχετικά με την βοήθεια που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ .

«Tο φάρμακο δεν είναι μέσο εκβιασμού» απαντά το υπουργείο στην εταιρεία που διέκοψε τις προμήθειες

Αντιδράσεις και από τη ΝΔ


Επίθεση προς τη φαρμακευτική εταιρεία, η οποία ανέστειλε την παράδοση των περισσοτέρων φαρμάκων της σε όσα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα τιμολόγιά τους έκανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Η ενέργεια της Roche Hellas είναι δυσανάλογη με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Το φάρμακο δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε εμπόρευμα, ούτε μέσο εκβιασμού. Κανείς, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί μεθόδους οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και τη δημόσια υγεία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράνομα έκρινε το ΣτΕ τα έργα στο Κολωνάκι για την προστασία της βρετανικής πρεσβείας

Λόγω αναρμοδιότητας


Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ως παράνομα τα έργα που έγιναν επί της οδού Πλουτάρχου στο Κολωνάκι για λόγους ασφαλείας της βρετανικής πρεσβείας. Στο σημείο τοποθετήθηκαν βυθιζόμενες μπάρες, ενώ παράλληλα μειώθηκε στο μισό το μήκος της οδού.Τα έργα ακυρώθηκαν καθώς η σχετική άδεια χορηγήθηκε από αναρμόδιο όργανο (Δήμος Αθηναίων), ενώ έπρεπε να χορηγηθεί από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη.

Συνεχίζεται η ανταλλαγή εισιτηρίων από τον ΟΑΣΑ

Μέχρι τέλος του μηνός θα συνεχιστεί η ανταλλαγή των παλαιών εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών με τα νέα, όπως προέκυψε μετά τις αυξήσεις που ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο στην εθνική οδό!

Επιχείρηση μετάγγισης προπανίου στήθηκε στην Εθνικό Οδό Αθηνών-Λαμίας όταν βυτιοφόρο που μετέφερε το επικίνδυνο υλικό διαπίστωσε διαρροή κοντά στις Λιβανάτες.

Μείωση 40,8% στον τζίρο των μεταφορών

Αλματώδης πτώση της τάξης του 40,8% κατέγραψε ο τζίρος των μεταφορών το τελευταίο τρίμηνο με τα "σκήπτρα" να κατέχουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα γραφεία οργανωμένων ταξιδιών και οι υπηρεσίες κρατήσεων.

Θετικό το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας

Θετική ήταν η πορεία του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας και το Ιανουάριο, καθώς η μειωμένη καταναλωτική ζήτηση οδήγησε σε αύξηση των εξαγωγών και περιορισμό των εισαγωγών.

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεις για τα 50 δισ. ευρώ ζητεί η Ευρωζώνη από την Ελλάδα

Σκληρό παζάρι στην Ευρώπη


Την επιτάχυνση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι, καθώς και επιπρόσθετες δεσμεύσεις για τον τρόπο εφαρμογής του σχεδίου για έσοδα 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αναμένεται να ζητήσουν από την Ελλάδα οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή της ΕΕ στο Reuters, οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης θα εκδώσουν ανακοίνωση για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στη Σύνοδο της Παρασκευής, στην οποία θα χαιρετίζουν τα επιπρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε η Λισαβόνα για τη μείωση του ελλείμματος.

Άκης Τσελέντης: "Η Γη δονήθηκε σαν καμπάνα"

«Ο ισχυρότατος σεισμός που σημειώθηκε στην Ιαπωνία είναι πιθανόν να ενεργοποιήσει σε συντομότερο χρονικό διάστημα ήδη ώριμα ρήγματα, αλλά μόνο στην ευρύτερη περιοχή του επικέντρου», τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών Άκης Τσελέντης.

Άνοδο κύκλου εργασιών για Μυτιληναίο

Η Eurobank Sec. προβλέπει άνοδο του κύκλου εργασιών 50% της Μυτιληναίος (στα 1,4 δις. ευρώ) σταδιακά τα επόμενα έτη έως το 2013, καθώς αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η συνεισφορά από τον τομέα της Ενέργειας. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως σήμερα η αγορά υποτιμά το χαρτί, δίνοντας μηδενικό upside στη ΜΕΤΚΑ, μηδενική δημιουργία αξίας από την ηλεκτροπαραγωγή και πολλαπλασιαστή EV / EBITDA 5 φορές για το αλουμίνιο, πολύ χαμηλότερο από τους αντίστοιχους του κλάδου διεθνώς.

Ιαπωνία: Φοβούνται διαρροή ραδιενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε η ιαπωνική κυβέρνηση πυρηνικό εργοστάσιο στο οποίο μαίνεται πυρκαγιά μετά τον πρωινό σεισμό 8,9 Ρίχτερ. Παράλληλα, διέταξε την εκκένωση περιοχής όπου βρίσκεται άλλος πυρηνικός αντιδραστήρας.

Εισαγγελική παρέμβαση για ψευδείς ειδήσεις περί χρεοκοπίας

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε σήμερα η Εισαγγελία Αθήνας με αφορμή δημοσιεύματα στο Ίντερνετ για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας μας στις 25 Μαρτίου.Η προϊσταμένη εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή να ερευνηθούν εάν μέσω των επίμαχων δημοσιευμάτων διαπράττεται και από ποια πρόσωπα το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Με νέες υποβαθμίσεις στην Ευρωζώνη απειλεί η Fitch

Πιέζει για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων


O κίνδυνος υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας χωρών της Ευρωζώνης θα ενισχυθεί, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν συμφωνήσουν σε ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως είπε ο οίκος αξιολόγησης Fitch την Παρασκευή.Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις για την δημοσιονομική σύγκλιση και τις διαρθρωτικές αλλαγές, να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια ευρεία οικονομική ανάκαμψη και να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη απάντηση μέσω των πολιτικών της ΕΕ, δήλωσε στο Reuters Insider ο Ντέιβιντ Ρίλεϊ, επικεφαλής αξιολόγησης κρατικού χρέους της Fitch.

Ανισόρροπη και η έκθεση και αυτοί που τη συνέταξαν, απαντά ο Ερντογάν στο Ευρωκοινοβούλιο

«Εμείς κάνουμε το δικό μας»


«Δεν υπάρχει κάποια ισορροπία στην έκθεση αυτή και δεν θεωρώ ισορροπημένους και αυτούς που την συνέταξαν» δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη έκθεση που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Τουρκία.Σε ερώτηση εάν προτίθεται η Τουρκία να κάνει κάποια βήματα στα σημεία, στα οποία επικρίνεται από το Κοινοβούλιο, όπως η ελευθερία του Τύπου, ο Ερντογάν είπε: «Την έκθεση έχουν συντάξει κάποιοι που δεν γνωρίζουν καθόλου την Τουρκία. Θεωρώ ότι συντάχθηκε κατά παραγγελία».

Στο 1,02 δισ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Μείωση εσόδων κατά 9,2%


Στο 1,028 δισ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο δίμηνο του έτους, από 944 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περιοδο του 2010.Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 9,2% σε 7,943 δισ. ευρώ.

Μετά από ελέγχους οι περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, λέει ο Γ.Κουτρουμάνης

«Δεν μειώνονται τα επιδόματα ανεργίας»


Δεν τίθεται θέμα περικοπής ή μείωσης των επιδομάτων ανεργίας, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής, την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, είπε ότι περικοπές θα επέλθουν από τις διασταυρώσεις και τους ελέγχους που γίνονται στις καταβολές των παντός είδους κοινωνικών επιδομάτων που δίδονται καταχρηστικώς ή παρανόμως.

«Χειρόφρενο» στις συγκοινωνίες στις 17 Μαρτίου

24ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.Την απόφαση έλαβαν οι συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών, κατά την σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού τους οργάνου.

«Πάρα πολύ μικρή» η πιθανότητα να μας επηρεάσει ο σεισμός της Ιαπωνίας, λέει ο Β.Παπαζάχος

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες


Στους «σεισμούς-γίγαντες» κατατάσσει το σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία, ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ), Βασίλης Παπαζάχος, ενώ για το τσουνάμι επισημαίνει ότι ήταν μικρότερο σε ένταση από παλαιότερα.Ο καθηγητής εμφανίζεται καθησυχαστικός για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «στατιστικά, η πιθανότητα να επηρεάσει αυτός ο σεισμός την περιοχή μας είναι πάρα πολύ μικρή».

Σαρκοζί: «Ξεχάστε επαναγορά και χαμηλότερα επιτόκια»

Αποθαρρυντικό είναι το μήνυμα που φέρεται να είπε ο Γάλλος Πόεδρος Νικολά Σαρκοζί στον Έλληνα Πρωθυπουργός Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους εχθές.

Απορρίπτει το ενδεχομένο παραίτησή της η Τίνα Μπριμπίλη

Με αφορμή το Natura


Αρνητική απάντηση στις φωνές που την καλούν να παραιτηθεί μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο για τις περιοχές Natura έδωσε την Παρασκευή η Τίνα Μπιρμπίλη. Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε πως το νομοσχέδιο αποτελεί μεγάλο βήμα εμπρός και ότι οι πολιτικές που προωθεί δεν είναι προσωπικές, αλλά όλης της κυβέρνησης.Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM, η κ. Μπιρμπίλη είπε: «Είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και στη ζωή μου, δεν μετανιώνω για ότι έχω κάνει, μετανιώνω για ότι δεν έχω κάνει, επομένως, με αυτή την έννοια, δεν θα μπορούσα ποτέ, αντίθετα είναι μεγάλη τιμή και θα είμαι υπουργός, όσο μπορώ να περάσω αυτές τις πολιτικές, που δεν είναι προσωπικές, είναι πολιτικές όλης της κυβέρνησης».

Και οι αρσενικοί χιμπατζήδες πεθαίνουν πριν τα θηλυκά


Μια νέα συγκριτική επιστημονική μελέτη βιολόγων και ανθρωπολόγων κατέληξε για πρώτη φορά στο συμπέρασμα ότι οι χιμπατζήδες, οι γορίλες και οι άλλοι πίθηκοι γερνάνε με τρόπο παρόμοιο με τους ανθρώπους, ενώ -αν αυτό συνιστά παρηγοριά- δεν αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα μόνο των ανθρώπων ότι τα αρσενικά πεθαίνουν πριν από τα θηλυκά. Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι οι άνθρωποι, που ζουν σχετικά μακρόχρονες ζωές, έχουν την ιδιαιτερότητα να γερνάνε πιο αργά από τα άλλα ζώα. Όμως η νέα μελέτη, η πρώτη που συνέκρινε πολλά είδη ταυτόχρονα, διαπίστωσε ότι τελικά ο ρυθμός που γερνάνε οι άνθρωποι δεν είναι και τόσο μοναδικός στο ζωικό βασίλειο.

«Τώρα χρειαζόμαστε ισχυρές αποφάσεις» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής


«Για να καθησυχαστούν οι αγορές»


H Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων που θα ληφθούν σήμερα για την οικονομική κρίση στην Eυρωζώνη και την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι και στα δύο μέτωπα η Ελλάδα κάνει ό,τι είναι δυνατόν.«Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο με το πρόγραμμά της έχοντας λάβει επώδυνα μέτρα, ώστε να καταστεί βιώσιμη η οικονομία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «τώρα χρειαζόμαστε ισχυρές ευρωπαϊκές αποφάσεις για να καθησυχαστούν οι αγορές».

Μέτρα για την εποπτεία των οίκων αξιολόγησης ζητεί η Κρ.Λαγκάρντ

Αντιδράσεις στην Ευρωζώνη


Την ανάγκη της εποπτείας των διεθνών οίκων αξιολόγησης επισημαίνει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και της Ισπανίας από τη Moody's.«Είμαι πεπεισμένη ότι οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνουν βαθμολογώντας τις χώρες που σχετίζονται με την Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΚΤ», υπογράμμισε την Παρασκευή, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στον σταθμό France Culture.

Κατέθεσαν Δαλούκας - Βοργιάς

Στον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου κατέθεσαν οι Γ. Δαλούκας και Σωτήρης Βοργιάς.

Ο Μπίλι Κόμπαμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 23 Μαρτίου

Παρουσίαση του νέου του cd


Τον Μπίλι Κόμπαμ, έναν από τους καλύτερους ντράμερ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, φιλοξενεί στις 23 Μαρτίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Κόμπαμ σε αυτή την επίσκεψή του στην Ελλάδα θα παρουσιάσει και το νέο του cd με τίτλο «Palindrome». Το cd περιέχει διασκευές σε μουσικές που ο Κόμπαμ έχει γράψει εδώ και 30 χρόνια. Τραγούδια όπως το Moon Germs (από το Total Eclipse, 1975) ή το A Days Grace (Flight Time, 1981) παρουσιάζονται σε νέες εκτελέσεις πλάι στα Two For Juan (1987, Picture This), Alfa Waves (The Traveler,1995) και Mirage (Focused, 1997).

Μείωση 5,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Σημάδια σταθεροποίησης


Μείωση της τάξεως του 5,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Τον Δεκέμβριο η μείωση ήταν 5,2%, το Νοέμβριο 7,6% και τον Οκτώβριο 4,2%.

Πτώση 2% στις τιμές του πετρελαίου μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία

Σε πτωτική τροχιά ο μαύρος χρυσός


Σημαντικές απώλειες σημειώνουν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, μετά τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών στην Ιαπωνία.Στις φλόγες τυλίχτηκε ένα διυλιστήριο της πετρελαϊκής εταιρείας Cosmo Oil στην πόλη Ιισιχάρα κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ εκτάκτως διακόπηκε η λειτουργία των διυλιστηρίων στις περιφέρειες Μιγιάτζι και Φουκουσίμα, κοντά στον Ειρηνικό.

Υποχώρησαν τον Φεβρουάριο οι τιμές των ελληνικών ομολόγων

Στο 11,79% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου


Υποχώρησαν τον Φεβρουάριο οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), ενώ αυξήθηκαν σημαντικά οι αποδόσεις.Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η απόδοση του 3ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά 107 μονάδες βάσης σε 14,27% στα τέλη του μήνα, και του 5ετούς κατά 116 μονάδες βάσης σε 14,02%.

Ραγκούσης: Η Ευρώπη πρέπει να δεχθεί παράνομους μεττανάστες


Το βάρος της παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί να το σηκώνει μόνο η Ελλάδα


Δεν είναι αρκετό για την Ευρώπη να δίνει χρήματα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ.Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξή του προς το Ασοσιέτεντ Πρες, αναφορικά με τη λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία. «Η Ευρώπη θα πρέπει να δεχθεί στο έδαφος της και παράνομους μετανάστες. Να μοιραστεί το βάρος» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός. Θα πρέπει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να δεχτούν στο έδαφός τους μερικούς από τις χιλιάδες μεταναστών που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα, σημείωσε ο κ.Ραγκούσης.

Φθηνότερο έως και 14% το καλάθι της νοικοκυράς τον Φεβρουάριο

Στα 83,22 ευρώ το μέσο κόστος μιας τετραμελούς οικογένειας


Φθηνότερο έως και 14% ήταν το καλάθι της νοικοκυράς τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το εβδομαδιαίο καλάθι μιας 4μελούς οικογένειας παρουσίασε τον Φεβρουάριο πτώση τιμών από 7,91% έως 10,9% σε σχέση με πέρυσι.