e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πτώση 0,18% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν αναμονή της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ρεν: Σημαντική η συμφωνία στο Eurogroup

Την ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία που πέτυχε το Συμβούλιο Eurogroup για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ), ο οποίος θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2013, επεσήμανε από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τους δημοσιογράφους. Ο κ. Αλταφάζ τόνισε ότι η συμφωνία οδηγεί στην επικύρωση της συνολικής λύσης στην κρίση χρέους, για την οποία όλοι εργάστηκαν σκληρά τον τελευταίο μήνα.

Δήλωση Βίκτωρα Ρέστη για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του

Απάντηση στα δημοσιεύματα


Ο επιχειρηματίας κ. Βίκτωρ Ρέστης έκανε σήμερα την εξής δήλωση:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες, αναγράφονται σε μερίδα του Τύπου, ανακριβείς πληροφορίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μου, σημειώνω τα εξής:

Στολή για μελλοντικές αποστολές στον Άρη δοκιμάζεται στην Ανταρκτική

Νότιος πόλος, άλλος πλανήτης


Ολοκληρώθηκε στην Ανταρκτική η δοκιμή μιας νέας διαστημικής στολής που κατασκευάστηκε για να αντέχει σε εξαιρετικά ακραίες συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν στον πλανήτη Άρη. Τα μέλη της αποστολής φορούσαν την στολή και πραγματοποιούσαν για μια εβδομάδα διάφορες εργασίες που θα έκαναν αν βρίσκονταν σε ένα άλλο πλανήτη όπως για παράδειγμα, συλλογή δειγμάτων εδάφους.Η δοκιμή έγινε στην βάση Marambio που ανήκει στην Αργεντινή και επιλέχθηκε ως τοποθεσία που προσομοιώνει συνθήκες ανάλογες με αυτές που επικρατούν στον Άρη με δυνατούς ανέμους και μόνιμα «σκληρό» παγωμένο έδαφος.

Έρχονται πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ

Το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ, τόσο στο επίπεδο των δαπανών όσο και των εσόδων άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Στόχος είναι να καλυφθούν οι σοβαρές αποκλίσεις που παρατηρούνται στο σκέλος των εσόδων τους πρώτους μήνες του έτους. Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου, στα πλαίσια ενημέρωσης για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup ανήγγειλε και την ενεργοποίηση του μηχανισμού των τιτλοποιήσεων μελλοντικών εσόδων από τα διόδια προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

Αποκάλυψη του Φιντέλ Κάστρο

Ο Φιντέλ Κάστρο, πρώην ηγέτης της Κούβας, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, το 2006, όπου και μεταβίβασε την εξουσία στον αδερφό του Ραούλ, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

"Αυτοπεριορίζεται" η Ελλάδα στις εξαγωγές

Στη γεωγραφική γειτονιά της και συγκεκριμένα στην ΕΕ των 27 κρατών-μελών φαίνεται ότι «αυτοπεριορίζεται» η Ελλάδα σε ό,τι αφορά στις εξαγωγές της. Επτά στους δέκα κυριότερους εξαγωγικούς προορισμούς των ελληνικών προϊόντων είναι κοινοτικές χώρες, στις οποίες κατευθύνεται κατά προσέγγιση το 65% των ελληνικών εξαγωγών. Τα παραπάνω προκύπτουν από σημερινή ανάλυση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο οποίος προειδοποιεί: «με την τρέχουσα κατάσταση, η Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίζεται στην παγκόσμια ανάκαμψη για την ενίσχυση της οικονομίας της, αλλά μόνο στην ΕΕ των 27, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της ανάκαμψης, καθώς οι προβλέψεις για την ανάπτυξη στην ΕΕ των 27 το 2011 ανέρχονται σε 1,5%».

Ασυνεπής η Βουλγαρία για Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της η Βουλγαρία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαϊκών δικτύων «Τρανσνιέφτ» Μιχαήλ Μπάρκοφ, για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στις 17 Φεβρουαρίου στη Ρώμη, έδινε στη Βουλγαρία προθεσμία, τη δεύτερη σε σειρά, μέχρι την 20η Μαρτίου για να εξοφλήσει το χρέος της, το οποίο ανέρχεται σε 7,3 εκ. ευρώ.Η «Τρανσνιέφτ» προτίθεται να ανακοινώσει στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας πώς έχει η κατάσταση για «να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις ως προς το σχέδιο».

Συνεχίζεται στη Χάγη η διαδικασία προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας

Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) η προφορική διαδικασία της εξέτασης της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, για υποτιθέμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995. Ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων εστιάζει στα επιχειρήματα που παρουσίασαν αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ως εκπρόσωπος της χώρας ενώπιον του ΔΔΧ και εν συνεχεία οι συνήγοροι της ΠΓΔΜ.

Αναστέλλεται η απεργία στον ΟΤΕ-Νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Για ακόμη μια φορά θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν κοινή συνισταμένη για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και λύσεις σε σειρά άλλων προβλημάτων που απασχολούν τα δύο μέρη.

Η Ντόιτσε Μπανκ αποζημιώνει πελάτη

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, καταδικάσθηκε σήμερα να αποζημιώσει έναν πελάτη επειδή δεν ήταν σαφής σχετικά με τους κινδύνους των χρηματοπιστωτικών προϊόντων της, μια απόφαση που δημιουργεί νομολογία.

Στην Κοζάνη οι μεγαλύτερες τιμές ρύπανσης

Στον οικισμό της ΔΕΗ, που βρίσκεται κοντά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, και στην περιοχή της Ποντοκώμης σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κατά το πρόσφατο περιβαλλοντικό επεισόδιο που καταγράφηκε από τις 9 ως τις 13 Μαρτίου, στην Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με τον κ. Αθανάσιο Τριανταφύλλου, καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, η κατάσταση αυτή κλιμακώθηκε λόγω της αλλαγής των μετεωρολογικών συνθηκών στην περιοχή.

Τηλέφωνο που αναγνωρίζει το συναίσθημα!

Πώς μπορεί να ξεχωρίσει ένας τηλεφωνητής σε ένα κέντρο κλήσεων επειγόντων περιστατικών το βαθμό σοβαρότητας του περιστατικού και να του δώσει την ανάλογη προτεραιότητα; Αν μπορούσε να «βαθμολογήσει» τη συναισθηματική ένταση που κρύβεται στη φωνή αυτού που τηλεφωνεί, θα είχε ένα μέτρο να κρίνει πιο «αντικειμενικά» πόσο επείγουσα είναι η περίπτωση.

Το νερό νεράκι!

Περίπου 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δυσεπίλυτα προβλήματα διαθεσιμότητας και ποιότητας νερού, παγκοσμίως, ενώ οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ποικίλες, για τα αποθέματα των υδάτινων πόρων.

Ακριδόπληκτος κηρύχθηκε ο νομός Αχαΐας

Σμήνη ακριδών ενέσκηψαν στην Αχαΐα και πλήττουν την αγροτική παραγωγή, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος να εκδώσει απόφαση, με την οποία κηρύσσεται ακριδόπληκτος το νομός.

Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου

Μικρή υποχώρηση παρουσίασαν σήμερα οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση πρόσφατων κερδών, αναμένοντας επιβράδυνση της συχνότητας βομβαρδισμών στη Λιβύη.

Εφαρμογή «Καλλικράτη» και στις εφορίες

Στο κλείσιμο των πρώτων εφοριών ανά την επικράτεια προσανατολίζεται να προχωρήσει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Αλεπούδες δηλητηριάστηκαν με φόλες στο Δομοκό και τα Φάρσαλα

Μεγάλο αριθμό δηλητηριασμένων αλεπούδων εντόπισε η επιστημονική ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Τα άγρια ζώα είχαν θανατωθεί με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ανω Αγόριαννη και την Εκκάρα του Δήμου Δομοκού (νομός Φθιώτιδας) και στις περιοχές των Ριζίων και του Δίλοφου Φαρσάλων.

Εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων στους διευθυντές των 30 μεγαλύτερων εφοριών

Αγώνας δρόμου για τα έσοδα


Οδηγίες στους διευθυντές των 30 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων έδωσε την Τρίτη, στη συνάντηση που είχε μαζί τους, ο υφυπουργός
Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα τους επόμενους μήνες και να καλυφθεί η στέρηση που παρουσιάζουν το πρώτο δίμηνο του έτους σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού.

Αντιρρήσεις από τους πρατηριούχους για το ενδεχόμενο πλαφόν στα καύσιμα

Κόντρα για τα καύσιμα


Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη για το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε ορισμένους νομούς και εθνικές οδούς της χώρας. Η επιβολή πλαφόν είναι δικαίωμα του υπουργείου, εφόσον κρίνει ότι σε κάποιες περιοχές ή αγορές δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Αν όμως επιβληθεί πλαφόν, αυτό θα πρέπει να αφορά όλα τα στάδια διακίνησης και όχι μόνο τη λιανική, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά, οπότε το υπουργείο αναγκάστηκε να καταργήσει πρόωρα τις ανώτατες τιμές, τονίζει η Ομοσπονδία και σημειώνει ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Κατέθεσε ο Πατέρας

Ο Νικόλας Πατέρας κατέθεσε για περίπου μία ώρα στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και κατά την αποχώρηση του είπε πως έχει ακούσει τις δύο κασέτες, αλλά δεν έχει καμία σχέση με υποκλοπές. Ο Νικόλας Πατέρας είπε επίσης ότι θα ήταν προσβλητικό για εκείνον να του λέει τέτοια πράγματα για τον Παναθηναικό ο Αχιλλέας Μπέος και αυτός να κάθεται και να τον ακούει. Υποστήριξε δε ότι στο τέλος θα γίνει γνωστή η αλήθεια.

Μια βίλα μόνο για τα σκυλιά της!

Σου λέει, να μην έχει και το σκυλί την άνεσή του; Να μην έχει το κρεβάτι του, την πισίνα του και πάνω απ' όλα την... ντουλάπα του με την προσωπική του γκαρνταρόμπα;! Κάπως έτσι το σκέφτηκε η Paris Hilton κι έχτισε μια βίλα μόνο για τα σκυλιά της...

Κόψαμε και το σουβλάκι!

Η οικονομική κρίση χτύπησε και το φαγητό και κυρίως το παραδοσιακό σουβλάκι, το οποιο χάνει έδαφος στην αγορά αλυσίδων εστιατορίων.

Πρόταση για το μισθολόγιο στο δημόσιο

Σε "γερμανικό μοντέλο" στο δημόσιο παραπέμπει πρόταση που κατέθεσε η Ενωση Αποφοίτων των Εθνικών Σχολών Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.Προτείνει:

Σήμα του ΕΦΕΤ για υποπτο ρύζι

Για τη διακίνηση ρυζιού vermicelli, με μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση, ενημερώθηκε o Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές. Ειδικότερα, πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Guilin Rice Vermicelli - Mount Elephant", σε συσκευασία των 400 g, με κωδικό προϊόντος 7420-1 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 30.11.2011. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε μέσω των ΗΠΑ και της Ολλανδίας, στην ελληνική επιχείρηση "Σαρρής Δημ. Παναγιώτης " (Σαχτούρη 15, Πειραιάς) σε συνολική ποσότητα 60 τεμαχίων.

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για ΟΣΕ

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ψήφισε χτες σε συνεδρίαση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Κατάσχεση 19,5 τόνων κινέζικου φιστικιού

Μεγάλο φορτίο αράπικου φιστικιού προέλευσης Κίνας, κατασχέθηκε από γεωπόνους της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Θεσσαλονίκης, συνολικού βάρους 19,5 τόνων, καθώς διαπιστώθηκε πως στο δείγμα που πήραν η περιεκτικότητα σε αφλατοξίνες ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια, όπως προέκυψε από τις αναλύσεις που έκανε το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Εξοικονόμηση έως και 50% προσφέρουν οι ιδιωτικές ετικέτες

Στα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα καταφεύγουν οι καταναλωτές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συνεχή αφαίμαξη των εισοδημάτων τους, καθώς τα προϊόντα αυτά μπορούν να προσφέρουν εξοικονόμηση έως και 50%.

 

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Το βλέμμα στα αποτελέσματα


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων για τη χρήση του 2010, καθώς και στις αναμενόμενες εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανακοινώνουν αποτελέσματα η Alpha Bank και ο Μυτιληναίος.

Για τον Ιούνιο μετατίθεται η λύση-πακέτο για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Προτίμησαν την αναβολή


Για τον Ιούνιο μετατίθεται η λύση-πακέτο για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς η συμφωνία στο Eurogroup την Δευτέρα για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών-μελών.Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την έκτακτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, μετά την έγκριση του ESM από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου, απαιτείται και η έγκρισή του από τα εθνικά κοινοβούλια, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι.

Ελληνικό και «Ελ.Βενιζέλος» στην πρώτη γραμμή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων

Στο επίκεντρο το σχέδιο των 50 δισ. ευρώ


Την Τετάρτη αναμένεται να συνδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και στην πρώτη γραμμή μπαίνουν τα σχέδια για την αξιοποίηση του Ελληνικού και την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».Η κυβέρνηση θέλει να πάει την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, έχοντας κάνει τα πρώτα βήµατα στο θέµα των ιδιωτικοποιήσεων µε βάση τις δεσµεύσεις που έχει αναλάβει.

Μόνο δανεικά θα γυρίσουν πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου δηλώνει ότι μόνο δανεικά θα φύγουν για την Ελλάδα τα γλυπτά


Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα αλλά είναι πρόθυμο να της τα δανείσει, λέει ο διευθυντής του Νιλ Μαγκρέγκορ. Στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας The Sydney Morning Herald περιλαμβάνεται δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου με αφορμή τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει στο Art Gallery στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του.

Αύξηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια


Ανάκαμψη στη βιομηχανία


Αύξηση σημειώθηκε στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, η οποία οφείλεται στη συνεχιζόμενη άνοδο της κατανάλωσης των μεγάλων βιομηχανιών.Η κατανάλωση ρεύματος από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις παραμένει αντίθετα σε πτωτική τροχιά, ωστόσο το ποσοστό πτώσης σε σχέση με πέρυσι έχει μειωθεί στο επίπεδο του 0,15 % ενώ είχε φθάσει και σε διψήφια επίπεδα.