e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Ανατροπές σε 4 μέτωπα.
Αλλαγές στο πολιτικο-εκδοτικό τοπίο εν μέσω κρίσης.
Πρώτο Θέμα – ΔΟΛ – Alter – ΑΔΕΛΕ
Ο Θέμος, ο Ρέστης, ο Πάλλης, ο Ψυχάρης, η ΑΜΚ του ΔΟΛ, ο Μαρινάκης, ο Κορωνιάς, ο Βαφειάς και η νέα μετοχική σύνθεση και ο Γιώργος Κυριακίδης.
Έχουμε νέο θέμα – Παρασκήνιο και δηλώσεις.


Γιώργος Μπόμπολας – Σωκράτης Κόκκαλης.
Συμμαχία μετά την σφοδρή σύγκρουση.
«Χτυπούν» μαζί για την ΕΥΑΘ. Τα «μαχαιρώματα» και η διαδρομή τους.

700 εκατομμύρια έχασε στη Ρωσία ο Πολέμης

 

Διαβάστε στην Deal news


Ο παρ΄ολίγον Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αδαμάντιος Πολέμης και η άγνωστη ιστορία . Πως έχασε 700 εκατομμύρια από τα ομόλογα στη Ρωσία. Οι αγωγές του στην JP Morgan που δεν είχαν αποτέλεσμα και η έφεση. Γιατί του επιβλήθηκαν πρόστιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Πόσο κόστισε η υποβάθμιση της Fitch

 
Διαβάστε στην Deal news


 Πόσο κόστισε στην Ελλάδα η υποβάθμιση από τη Fitch. Το τίμημα των 8 δις και οι τιτλοποιήσεις που αχρηστεύτηκαν.

Τα δάνεια του Κούστα

 
Διαβάστε στην Deal news


 Γιάννης Κούστας. Οι φουρτούνες που τον οδήγησαν στο «κόκκινο δράκο». Το δάνειο – σωτηρία αλλά και λαιμητόμος των 203 εκατομμυρίων δολλαρίων για τις ναυπηγήσεις αλλά και την ενίσχυση της ρευστότητας.

Η «Κρι-Κρι» και η συνένωση ΕΒΓΑ - UNILEVER

 
Διαβάστε στην Deal news


 Συνέντευξη Παναγιώτης Τσιναβός. Η «Κρι-Κρι» δεν τρομάζει από τη συνένωση ΕΒΓΑ – UNILEVER. Γιατί βλέπει τώρα μεγάλη ευκαιρία στο άνοιγμα των εξαγωγών.

Το ρίσκο του Βερόπουλου

 

Διαβάστε στην Deal news

 Νίκος Βερόπουλος. Η μάχη του σουπερμαρκετά να διατηρηθεί στην πρώτη πεντάδα. Το τίμημα της ακρίβειας και το ρίσκο στα Βακλάνια. Οι επιθέσεις του ανταγωνισμού, οι νέες επενδύσεις και τι συμβαίνει στη Σερβία. Ακόμα, οι κόντρες του επιχειρηματία με τον Δασκαλόπουλο αλλά και την Κυβέρνηση.

Η Μελίνα μιλάει για τη Μηχανική



Διαβάστε στην Deal news

 Μελίνα Εμφιετζόγλου. Τι δηλώνει στη συνέντευξή της για την επόμενη μέρα της Μηχανικής. Γιατί δεν θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η θέση των τραπεζών, οι επενδύσεις στη Ρωσία και το ενδιαφέρον για το συγκρότημα «Αλέξανδρος»

Άρης Βωβός : «Αν μπορούσα θα έφευγα»

 

Διαβάστε στην Deal news

 Ο Άρης Βωβός μιλάει για την περιπέτειά του τον Βοτανικό και την εταιρία του. «Αν μπορούσα θα είχα φύγει από την Ελλάδα. Τι λέει για τον Καμίνη, τη καθυστέρηση της ρύθμισης για τη διπλή ανάπλαση και την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη.

H περιουσία και τα πλοία του Μαρινάκη

 

Διαβάστε στην Deal news

 Βαγγέλης Μαρινάκης. Άρχοντας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στον Πειραιά. Τα πλοία του και η αποτίμηση της περιουσίας το μέσα από τα στοιχεία των εισηγμένων εταιρειών. Πού βρίσκεται η μετοχή τους, τα δικά του ποσοστά, οι υποχρεώσεις της και οι αριθμοί της αξίας το χαρτοφυλακίου του.

Πρόστιμα μαμούθ στο Athens Metro Mall

 
Διαβάστε στην Deal news

 Η εισβολή της Πολεοδομίας στο νέο Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο. Οι παραβάσεις για τις αυθαίρετες κατασκευές και τα πρόστιμα μαμούθ των 375 χιλιάδων ευρώ. Ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κωνσταντίνου και τα παθήματα του παρελθόντος.
Πρόβλημα και με τους κινηματογράφους του Κοντομηνά. Το έγγραφο που στάλθηκε στον εισαγγελέα και ζητάει να κλείσουν.

Μπόμπολας – Κόκκαλης. Μετά τον πόλεμο ήλθε η συμμαχία

 

Διαβάστε στην Deal news

 Μπόμπολας – Κόκκαλης. Η ανελέητη επιχειρηματική κόντρα πολλών χρόνων, τα χτυπήματα, το παρασκήνιο και οι διασυνδέσεις και γιατί τώρα συμμαχούν. Θέλουν να διεκδικήσουν μαζί την ΕΥΑΘ. Η θέση τους για τα «φρουτάκια» και η διαφορετικής τους θέση για την Αττική Οδό.

Έχουμε θέμα με τις αλλαγές στον τύπο εν μέσω κρίσης


Διαβάστε στην Deal news



Ανατροπές σε 4 μέτωπα στον κόσμο των media. Πρώτο Θέμα, ΔΟΛ, ALTER, και ΑΔΕΛΕ. Ο Θέμος, ο Ρέστης, ο Πάλλης και το 40%. Ο ΔΟΛ και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τον εφοπλιστή και τον Ψυχάρη, οι κινήσεις του Μαρινάκη και η νέα μετοχική σύνθεση του ALTER. Μπαίνουν μαζί ο γιός Κουρή, ο Βαφειάς αλλά και ο Κορωνιάς. Γιατί πούλησε ο Κυριακίδης.

Έχουμε νέο θέμα, με παρασκήνιο, λεπτομέρειες και δηλώσεις.

Σε ΑΜΚ η Alpha Bank

 
Διαβάστε στην Deal news


Δύο δρόμοι για την  Alpha Bank μετά το «ναυάγιο» με τη Eurobank. Γιατί θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενόψει και των κρίσιμων stress-test του Mαϊου. Λίγες οι ελπίδες ευόδωσης των σεναρίων για συνενώσεις και… αρραβώνες.
Στο φως όλες οι κινήσεις των Ελλήνων  Τραπεζιτών.
Το πρόγραμμα νοικοκυρέματος, οι περικοπές και τι βγάζουν στο σφυρί.
Ακόμα. Ποιος ζήτησε την αντικατάσταση του Κλέωνα Παπαδόπουλου από το Ταχυδρομικό.

Το χαρακτηρισμό δικτύων ως «κορεσμένων» για φωτοβολταϊκά αμφισβητεί η ΡΑΕ

Ζητά διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ


Αμφισβητεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τη μεθοδολογία με την οποία η ΔΕΗ χαρακτήρισε κορεσμένα τα δίκτυα δεκαέξι νομών της χώρας και ζήτησε κατ' επέκταση να σταματήσει η υποδοχή νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά.Με επιστολή του την Πέμπτη προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ζερβό, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Ν.Βασιλάκος ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις για τους τεχνικούς περιορισμούς που λαμβάνει υπόψη η ΔΕΗ προκειμένου να καθορίσει το όριο ανά περιοχή, καθώς και συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογής των περιορισμών αυτών.

Eurobank: στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω διεθνών συνεργασιών

Κεφάλαια άνω του 1,4 δισ. Ευρώ εξασφάλισε η Eurobank EFG, μέσω της διευρυνόμενης συνεργασίας της με διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς, με σκοπό τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ειδικότερα, συνολικά έχουν εξασφαλιστεί κεφάλαια άνω του 1,4 δισ. ευρώ μέσω της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και της νέας συνεργασίας που σύναψε η τράπεζα με το Διεθνή Χρηματοδοτικό Οργανισμό (IFC), μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank).

Ο Γιώργος Κορωνιάς μέτοχος στο Alter

Η νέα σελίδα ανοίγει πιθανώς από την ερχόμενη εβδομάδα για το Alter.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα εισέλθουν στο κανάλι νέα πρόσωπα.

Ικανοποίηση για ρύθμιση συναλλαγών με μη συνεργάσιμα κράτη

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν εκατοντάδες παραγωγικές επιχειρήσεις, βιομήχανοι, εξαγωγείς και διαμεταφορείς, την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με τις μη συνεργάσιμες φορολογικώς χώρες.Με σημερινή κοινή επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, οι πρόεδροι των συνδέσμων Εξαγωγέων και Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, Δημήτρης Λακασάς και Νίκος Πέντζος, αντίστοιχα, καθώς και των συνδέσμων Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος και Διεθνούς Διαμεταφοράς και Logistics Ελλάδος, Βασίλης Μασσέλος και Βασίλης Μπαρμπαγιάννης, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη διευθέτηση του ζητήματος και ζητούν να προωθηθεί "το συντομότερο δυνατόν" η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Επιστολή Κοντού στον Πετσάλνικο για το Βατοπέδι

Τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή αποκλειστικά και μόνον ανώτατων δικαστικών λειτουργών που διερευνούν ήδη την «υπόθεση Βατοπεδίου» και οι οποίοι θα επιλεγούν με κλήρωση από τη Βουλή, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σώματος Φίλιππο Πετσάλινικο, ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός, προκειμένου, όπως τονίζει, να διερευνήσει την εις βάρος του κατηγορία και να διαπιστωθεί η αυταπόδεικτη αθωότητά του. "Πιστεύω πως μόνον ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να παρέχουν τα εχέγγυα αντικειμενικής, αδιάβλητης, αξιόπιστης, ασφαλούς και ανεπηρέαστης κρίσης για την εν λόγω υπόθεση, την οποία η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία επί σχεδόν τρία έτη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά και επικοινωνιακά, αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει τα δικά της μικροκομματικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για την με αδίστακτο, αήθη και αλυσιτελή τρόπο, σπίλωση του ονόματός μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κοντός και προσθέτει:

Το «φλερτ» του Ρέστη με τον Παναθηναϊκό

Το ιδιοκτησιακό αδιέξοδο του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού οδηγεί στην αναζήτηση νέων λύσεων και νέων προσώπων!

Ενστάσεις του Ευρωδικαστηρίου για την φοροαπαλλαγή της α΄κατοικίας μόνο σε κατοίκους της Ελλάδας


Διατάξεις με «αποτρεπτικό χαρακτήρα»


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε την Πέμπτη ότι η ελληνική φορολογική νομοθεσία, με την οποία χορηγείται απαλλαγή μόνο στους κατοίκους της Ελλάδας από τον οφειλόμενο φόρο για την αγορά πρώτης κατοικίας, παραβιάζει τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνελήφθη εκ νέου ο τραπεζίτης που έδωσε στοιχεία στο Wikileaks

Αντιμετωπίζει καινούριες κατηγορίες


Η αστυνομία της Ελβετίας συνέλαβε ξανά τον πρώην τραπεζίτη που έδωσε στοιχεία στο Wikileaks, με νέες κατηγορίες που αφορούν την παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου. Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα, ο Ρούντολφ Έλμερ του είχε επιβληθεί πρόστιμο για παρόμοια κατηγορία.Την Τετάρτη δικαστήριο στη Ζυρίχη του επέβαλε πρόστιμο 7.200 ελβετικών φράγκων (περίπου 5.500 ευρώ) με αναστολή δύο ετών. Οι κατήγοροι είχαν ζητήσει φυλάκιση οκτώ μηνών και πρόστιμο 2.000 φράγκων (15.40 ευρώ).

Στο Υπουργικό το πιλοτικό πρόγραμμα των ολοήμερων δημοτικών σχολείων

Από την Εύη Χριστοφιλοπούλου


Τη φιλοσοφία του νέου σχολείου παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μέσα την εμπειρία του 4ου δημοτικού σχολείου Θέρμης.Η υφυπουργός αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς στρατηγικούς στόχους του νέου σχολείου. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι επιδιώκεται βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και επαναπροσδιορισμός της φιλοσοφίας του αναλυτικού προγράμματος με επίκεντρο το μαθητή και όχι την ύλη, εμπλουτισμός του αναλυτικού προγράμματος με την διδασκαλία επιπρόσθετων γνωστικών αντικειμένων, υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας κλπ.

Κομισιόν: «Ανοησίες» τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

«Ανοησίες» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που διακινούνται διαρκώς από τον γερμανικό τύπο. Τις φήμες αυτές διέψευσε σήμερα και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ.Κλάους Ρέγκλινγκ . «Αυτά είναι ανοησίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσαν γερμανικές εφημερίδες για δήθεν συζητήσεις που γίνονται στην Ε.Ε. με θέμα την αναδιάρθρωση.

Ραντεβού με κομήτη θα έχει το Stardust της NASA του Αγίου Βαλεντίνου

Φλερτάροντας με τον Tempel 1


Μετά τη συνεύρεσή του με τον κομήτη Wild 2 πριν από επτά χρόνια, το σκάφος Stardust της NASA ετοιμάζεται για ένα ρομαντικό ραντεβού με τον κομήτη Tempel 1 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ανακοίνωσε η NASA.Ο Tempel 1 είχε μελετηθεί το 2005 από την αποστολή Deep Impact της NASA, η οποία εκτόξευσε ένα μεταλλικό βλήμα εναντίον του κομήτη για να σηκώσει σκόνη και να δει από τι αποτελείται.

Aπορριπτική η εισήγηση στον Αρειο Πάγο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Αρνητική η εξέλιξη


Απορριπτική είναι η εισήγηση του αρεοπαγίτη προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ. Έξω από το κτίριο παραμένουν εκατοντάδες συμβασιούχοι.

Πρόσθετο ποσό 199,4 εκατ. ευρώ αντλήθηκε από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια

Ισχυρό ενδιαφέρον


Επιπλέον 199,429 εκατ. ευρώ άντλησε την Πέμπτη το Δημόσιο από τις συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές και από τη δημόσια εγγραφή για την πρόσφατη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων.Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, το Δημόσιο δανείστηκε επιπλέον 150 εκατ. ευρώ μέσω των συμπληρωματικών μη-ανταγωνιστικών προσφορών και 49,429 εκατ. ευρώ μέσω δημόσιας εγγραφής από το ευρύ αποταμιευτικό κοινό.

Δεν έχει οριστικοποιηθεί η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα, λέει το ΥΠΕΞ

«Θα ανακοινωθεί, όταν οριστικοποιηθεί»


Άγνωστο παραμένει πότε θα επισκεφθεί την Αθήνα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, όπως ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.«Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χ.Κλίντον, η επίσκεψη θα ανακοινωθεί, όταν οριστικοποιηθεί» δήλωσε ο κ. Δελαβέκουρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Οικογενειακό επίδομα τέλος στη Ρουμανία, εάν τα παιδιά έχουν διαγωγή κοσμία

Κίνητρο για εκπαίδευση


Καταργείται στη Ρουμανία το οικογενειακό επίδομα στήριξης για τις οικογένειες, τα παιδιά των οποίων θα έχουν στο σχολείο βαθμό μικρότερο του 8 στη διαγωγή (στην κλίμακα από το 1 έως το 10), σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση που στοχεύει να ωθήσει τις οικογένειες να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.«Η υπόσταση της κοινωνίας είναι σαφώς συνδεδεμένη με την εκπαίδευση. Χρειαζόμαστε μαθητές που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν θέλουμε να έχουμε υπεύθυνους πολίτες» δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Προστασίας και Οικογενειακών Θεμάτων, Ιοάν Νέλου Μπότις.

Εντείνεται το «παζάρι» για το πόρισμα της Εξεταστικής για τη Siemens

Ολονύχτιες συσκέψεις


Μετά από ολονύκτιες συσκέψεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, οι εκπρόσωποι των πέντε κομμάτων φαίνεται ότι καταλήγουν σε κατάλογο με συγκεκριμένα ονόματα τα οποία θα αποδίδουν είτε πολιτικές είτε άλλες ευθύνες για τις επίμαχες συμβάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του BHMA online. To πόρισμα πρόκειται να παραδοθεί εντός της ημέρας. «Αν βγει όλη η αλήθεια, τα δύο μεγάλα κόμματα θα τσαλακωθούν ανεπανόρθωτα» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Τα γκάτζετ του… Αστυνόμου Σαΐνη


 Η τεχνολογία στην υπηρεσία της αστυνομίας

«Χάι-τεκ» γίνονται όλο και περισσότερες αστυνομίες στον κόσμο, υιοθετώντας αθόρυβες τεχνολογικές μεθόδους που τους επιτρέπουν να κινούνται… μυστικά, αιφνιδιάζοντας τους κακοποιούς. Τα τελευταία επιτεύγματα περιλαμβάνουν μοτοσικλέτες με μπαταρίες λιθίου, αλλά και τηλεχειριζόμενα οχήματα.Η αόρατη μηχανή

Την αφρικανική οροσειρά Ροβενσόρι κατέκτησε ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος

Στην ψηλότερη κορυφή η ελληνική σημαία


Στην ψηλότερη κορυφή Μαργαρίτα του ορεινού συγκροτήματος Ροβενσόρι στα σύνορα Ουγκάντας-Κονγκό κυμάτισε η ελληνική σημαία, καθώς ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος κατάφερε να κατακτήσει την αφρικανική οροσειρά 5.109 μέτρων. Τα 10 μέλη της αποστολής είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα στις γιορτές και έκαναν Πρωτοχρονιά στην Αφρική. Στις 7 Ιανουαρίου η ελληνική σημαία κυμάτισε στην κορυφή του βουνού.

Ένας αφαιρετικός πυρσός στο νέο σήμα της ΝΔ


Το καλό παρελθόν και η ελπίδα του μέλλοντος


Με τη δέσμευση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει τα όνειρα της νέας γενιάς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το νέο σήμα του κόμματος.Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε ότι το νέο λογότυπο ενσωματώνει τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ: απλότητα και αναφορά στις καλές στιγμές του παρελθόντος και την ελπίδα για το μέλλον.

Ερευνα για τη νυχτερινή οδήγηση

Αν ένας οδηγός οδηγεί για περισσότερες από δύο, το πολύ τρεις, ώρες το βράδυ, χωρίς διακοπή για ξεκούραση, είναι σαν να οδηγεί μεθυσμένος, σύμφωνα με μια νέα ολλανδο-γαλλική επιστημονική έρευνα, η οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Ουτρέχτης και του Μπορντό, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό για θέματα ύπνου "Journal of Sleep Research", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", έκαναν πειράματα με 14 υγιείς οδηγούς ηλικίας 21 έως 25 ετών, οι οποίοι οδηγούσαν το βράδυ, υπό την παρουσία και εποπτεία επιτηρητή, για δύο έως οκτώ ώρες, με σταθερή ταχύτητα 130 χλμ., στην μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.

"Aσθενές φύλο" οι άνδρες, το λέει και η επιστήμη!

Το λέει και η επιστήμη. Μπορεί η γυναίκα να θεωρείται ασθενές φύλο, αλλά μια έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη ...χάρη. Οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι στα κρυολογήματα, ενώ γκρινιάζουν και περισσότερο.Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ατζού,στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", μελέτησαν μία ομάδα εθελοντών εργαζομένων -από 40 εταιρίες, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνθήκες εργασιακής πίεσης. Μετά από έξι μήνες, οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν αν είχαν κρυολογήσει το προηγούμενο τετράμηνο.

Αποζημιωση "μαμούθ" στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά


Δικαιώνει το Μονομελές Πρωτοδικείο με απόφασή του (17/2011) εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπέρ των οποίων επιδίκασε αποζημίωση ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ για μισθούς και επιδόματα που δεν τους έχουν καταβληθεί από το Μάιο του 2010 έως σήμερα. Στο δικαστήριο (Τμήμα Εργατικών Διαφορών) προσέφυγαν 90 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, στρεφόμενοι κατά της εταιρείας «Ναυπηγεία ΑΕ», την οποία κατηγορούν ότι δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την καταβολή μισθών, επιδομάτων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους. Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, η εναγόμενη εταιρεία, από τον Οκτώβριο του 2006 και με σκοπό να μην καταβάλει αποζημιώσεις σε απολυμένους εργαζόμενους, ενεργοποίησε την ανενεργή εταιρεία που είχε συστήσει στο παρελθόν«Εταιρεία Τροχαίου Υλικού ΑΕ» (ΕΤΥΕ) και ενέταξε σε αυτήν εργαζόμενους στον Σκαραμαγκά. Η επίμαχη εταιρεία είχε συσταθεί για την κατασκευή βαγονιών του ΟΣΕ και τον Οκτώβριο του 2007 είχε μεταβιβαστεί στον γερμανικό όμιλο DrMeyer.

Ρυθμό ανάπτυξης 1,5% θα καταγράψει η ευρωζώνη το 2011

Συγκρατημένους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης για φέτος και το 2012 προβλέπουν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του πρακτορείου Ρόιτερ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50 οικονομικοί αναλυτές, ο ρυθμός ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση προβλέπεται μεταξύ του 0,3% και 0,4% έως τα μέσα του 2012 και σε 0,5% για το δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους. Η πλειοψηφία των οικονομολόγων εκτιμά ότι η Πορτογαλία θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Συγκεκριμένα, οι 17 από τους 22 αναλυτές που απάντησαν στο σχετικό ερώτημα, αναμένουν ότι η Πορτογαλία θα υποκύψει στις πιέσεις των αγορών, ενώ αντίθετα μόνο 2 από τους 22 θεωρούν ότι θα χρειαστεί και η Ισπανία να προσφύγει στο Ταμείο.

Kαι οι μπαμπάδες στη σύνταξη με ανήλικο

Και οι δυο γονείς δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωραν είτε λόγω ανήλικου παιδιού, είτε ως τρίτεκνοι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών που αναμένεται εντός των επομένων ημερών.Σύμφωνα με τη ρύθμιση και οι δυο γονείς και όχι διαζευκτικά με ανήλικο παιδί μπορούν να βγουν στη σύνταξη στα 52 (μειωμένη) ή στα 57 ( πλήρης) εφόσον έχουν φέτος 25 έτη ασφάλισης ( μαζί με τα 4 πλασματικά έτη). Για τους γονείς με τρία παιδιά απαιτείται η συμπλήρωση 21 ετών μαζί με τα πλασματικά

Λαγοκέφαλοι- γίγαντες στο Αιγαίο!

Λαγοκέφαλοι - γίγαντες έχουν κατακλύσει το Αιγαίο! Τα τοξικά θανατηφόρα ψάρια εξαπλώνονται ταχύτατα, φθάνοντας ακόµη και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ έχουν εντοπιστεί και στο Σαρωνικό.Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα ΝΕΑ" τον τελευταίο καιρό αλιεύονται λαγοκέφαλοι που φθάνουν ακόµη και τα πέντε κιλά βάρος και το ένα µέτρο µήκος. Σύµφωνα µε τους επιστήµονες, το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη της ταχύτατης εξάπλωσής τους και της κυριαρχίας τους έναντι άλλων ειδών στις ελληνικές θάλασσες.