e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

«Καμπανάκι» για λουκέτα και ανέργους στο εμπόριο

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τη βιωσιμότητα των εμπορικών καταστημάτων διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γεώργιος Κασιμάτης.

Λαθραία τσιγάρα στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ Αττικής

Δύο εμπορευματοκιβώτια με 22.359.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων, συσκευασμένα σε 1.179.000 πακέτα, κατέσχεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο χώρο του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Νέου Ικονίου στον Πειραιά, υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Το Ιράν θα αντικαταστήσει από το καλάθι των νομισμάτων του το δολάριο και το ευρώ


Οικονομικά αντίμετρα κατά της ΕΕ

Μετά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος του από δυτικές χώρες, το Ιράν δηλώνει ότι σε αντίποινα θέλει να σταματήσει κάθε εμπορική συναλλαγή σε δολάρια ή ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών για τις πετρελαϊκές εξαγωγές.

ΠΟΥ: Για όσους δεν κατάλαβαν η πανδημία της γρίπης τελείωσε!

Τέλος καλό όλα καλά κυρίως για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σήμερα το ...τέλος της πανδημίας της γρίπης Α (Η1Ν1), της πρώτης του 21ου αιώνα, που προκάλεσε περίπου 18.500 θανάτους σε όλο τον κόσμο από την ανακάλυψή της τον Απρίλιο του 2009, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ.

Πτώση 0,46% του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,46% και διαμορφώνεται στα 1,3164 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 113,060 γιεν, στο 0,8355 με τη Στερλίνα και στο 1,3869 με το Ελβετικό Φράγκο.

Νέα Αγορανομική Διάταξη για φαρμακευτικά προϊόντα

Mειωμένες κατά 10,41% από αυτές που υπήρχαν με βάση την προηγούμενη Αγορανομική Διάταξη θα είναι οι λιανικές τιμές στα φαρμακευτικά προϊόντα της παρ.2 του άρθρου 12 του Ν.3816/2010, που θα προκύψουν σύμφωνα με την αριθ. 7/2010 Αγορανομική Διάταξη.

H Microsoft επιτίθεται με τη νέα της διαφημιστική καμπάνια στην Apple!

Με αφορμή τις δημοφιλείς διαφημίσεις της Apple "Get a Mac" η Microsoft μετά από 4 χρόνια έκανε μία νέα διαφημιστική καμπάνια με τίτλο “PC vs Mac”.

Σπίτια που εξολοθρεύουν τους ρύπους! Το "πράσινο" τσιμέντο έρχεται να αλλάξει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα!

Διαλύει τους ρύπους και τους μικροοργανισμούς και... τους μετατρέπει σε λίπασμα!


Ονομάζεται φωτοκαταλυτικό σκυρόδεμα, το εμπνεύστηκαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν στην Ολλανδία και λειτουργεί ως εξής: Απορροφά τις ποσότητες ατμοσφαιρικών ρύπων και με τη βοήθεια του ήλιου τους εξολοθρεύει!Στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο, κυριαρχεί το διοξείδιο του τιτανίου. Μόλις πέσει πάνω του το φως, γίνεται μια σειρά από χημικές αντιδράσεις οι οποίες καταρχάς διαλύουν τους ρύπους (π.χ. από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων) και στη συνέχεια τους μετατρέπουν σε νιτρικό ασβέστιο, κάτι σαν λίπασμα δηλαδή. Κι όλα αυτά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Από 20/8 έως 28/2 η κυνηγετική περίοδος

Από τις 20 Αυγούστου 2010 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011 καθορίστηκε η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2009 – 2010, με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης.

Πτώση εν μέσω ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές

Σε αρνητικό έδαφος, κάτω από τις 1.700 μονάδες παραμένει από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., εν μέσω ρευστοποιήσεων σε τραπεζικές μετοχές και ανησυχιών για την υποχώρηση των εσόδων του προϋπολογισμού τον Ιούλιο.

Τον Αθ.Χειμάρα ανακοίνωσε η ΝΔ υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας


Δύο ακόμη ονόματα

Δύο υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία. Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας θα είναι ο έως τώρα νομάρχης Φθιώτιδας Αθανάσιος Χειμάρας, ενώ υποψήφιος δήμαρχος στη Σκύδρα θα είναι ο πρώην βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο «Καλλικράτης», περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο.

Αύξηση 6,2% στις τιμές εισαγωγών τον Ιούνιο

Άνοδος κόστους στη βιομηχανία



Αύξηση 6,2% σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

'Εφοδος και στα γραφεία της Google στην Σεούλ

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα έρευνα για παράνομη συλλογή στοιχείων σταγραφεία της Google Inc. στη Σεούλ.

'Ερχεται θερμό τριήμερο - Μεγάλη άνοδος από την Παρασκευή - Στους 40 Σαββατο & Κυριακή

Μπορεί να έχει δροσίσει σχετικά ο καιρός αλλά ιδιαίτερα θερμό προβλέπεται το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.


Ετσι, ενώ έως και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι παρόμοιος με τον σημερινό, από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο.

Πιο αναλυτικά:

Αγωγή του Τέξας κατά της ΒΡ για περιβαλλοντική ρύπανση

Ο υπουργός περιβάλλοντος της Πολιτείας του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ κατέθεσε αγωγή κατά της ΒΡ για την ατμοσφαιρική μόλυνση που προκάλεσε μετά την πυρκαγιά σε διυλιστήριό της στο Τέξας Σίτι, κατηγορώντας την εταιρεία πως προτάσσει το κέρδος έναντι της προστασίας του περιβάλλοντος.Είναι η δεύτερη αγωγή που καταθέτει το Τέξας κατά της εταιρείας σε δύο χρόνια για το συγκεκριμένο διυλιστήριο, όπου 15 εργαζόμενοι είχαν χάσει τη ζωή τους σε έκρηξη το 2005.

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Πατρίσια Νιλ

Η γνωστή αμερικανίδα ηθοποιός , τιμημένη με Όσκαρ, Πατρίτσια Νιλ πέθανε χθες σε ηλικία 84 χρόνων. Η ηθοποιός, που είχε στα νιάτα της μια πολύκροτη σχέση με τον Γκάρι Κούπερ, ήταν παντρεμένη με τον αμερικανό συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ και είχε μαζί του τέσσερα παιδιά.

Την Ελλάδα επιλέγει για διακοπές ένας στους δύο Σέρβους τουρίστες

Ποσοστό άνω του 50% των Σέρβων που θα παραθερίσουν φέτος αναμένεται να επιλέξει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, σύμφωνα με το διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA), Ράντισαβ Στάνκοβιτς.

Οι Σέρβοι τουρίστες που ταξιδεύουν φέτος για διακοπές στο εξωτερικό, αναμένεται να δαπανήσουν περίπου 715 εκατ. ευρώ, σχεδόν 30 εκατ. περισσότερα σε σχέση με τη θερινή περίοδο του 2009.

Στην έμμεση φορολογία οφείλεται η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού, λέει η ΕΣΕΕ

Φορολογική ακρίβεια

«Η φορολογική ακρίβεια ακυρώνει τις προσπάθειες του ελληνικού εμπορίου για μείωση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά», δήλωνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β.Κορκίδης, σχολιάζοντας την ανοδική πορεία του πληθωρισμού.

Δείγμα υγείας η μέση "δαχτυλίδι"

'Οσο μεγαλύτερη η περιφέρεια της μέσης, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου ενός ανθρώπου -από οποιαδήποτε αιτία.Αυτό μάλιστα είναι άσχετο με το αν κάποιος είναι υπέρβαρος ή όχι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που "χτυπάει καμπανάκι" για όσους και όσες έχουν πολύ λίπος στην κοιλιά τους, ακόμα κι αν κατά τα άλλα έχουν κανονικό βάρος.

Διαβιβάστηκαν στη ΔΕΗ οι αιτήσεις για εγκαταστάσεις ΑΠΕ έως 1 μεγαβάτ


Φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά συστήματα

Διαβιβάστηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη ΔΕΗ, οι αιτήσεις για εγκαταστάσεις έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με ισχύ έως 1 μεγαβάτ, που εξαιρούνται από τη διαδικασία αδειοδότησης, σύμφωνα με το νέο νόμο για τις ΑΠΕ.Πρόκειται για φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά συστήματα, καθώς και έργα βιομάζας ισχύος έως 1 μεγαβάτ, καθώς και για μικρά αιολικά συστήματα ισχύος έως 50 κιλοβάτ, με συνολική ισχύ περί τα 300 μεγαβάτ σε όλη τη χώρα.

Αυτός είναι ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε όλο τον Αμαζόνιο!

“Κατάπιε” 6.720 χιλιόμετρα σε 859 μέρες!


Ο Έντ Στάφορντ τρεφόταν με πιράνχας και αιλουροειδή, δέχθηκε 50.000 τσιμπήματα και έμεινε στην ιστορία.

Ιός του Δυτικού Νείλου - Τι πρέπει να προσέξουμε;


Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες

Καθησυχαστικοί είναι οι επιστήμονες όσον αφορά στον «ιό του Δυτικού Νείλου», μετά τα περιστατικά εγκεφαλίτιδας που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας. Όσον αφορά στο τι πρέπει να προσέξουμε, οι ειδικοί συνιστούν τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας από το τσίμπημα κουνουπιών, όπως η χρήση εντομοαπωθητικών, αντικουνουπικών πλεγμάτων (σίτες), ενδυμάτων που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του σώματος (μακριά μανίκια και παντελόνια) κ.λπ.

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Πτώση προς τις 1.680 μονάδες

Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.

"Ο αποικισμός σε άλλους πλανήτες θα σώσει τον άνθρωπο"

Η ανθρωπότητα έχει μόνο μια πιθανότητα να επιβιώσει μακροπρόθεσμα: Να εγκαταλείψει τη Γη για να αποικήσει άλλους πλανήτες,προειδοποίησε ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στίβεν Χόκινγκ, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης από μια μεγάλη γκάμα τρομερών απειλών."Η ανθρώπινη φυλή δεν πρέπει να έχει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι - ή σε ένα πλανήτη", ανέφερε ο επιφανής βρετανός επιστήμων, που πάντως δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος, μιλώντας στην ιστοσελίδα του φόρουμ "Big Think".

Η νέα γρίπη επί τάπητος στην συνεδρίαση του ΠΟΥ

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτάκτων Περιστατικών του Οργανισμού προκειμένου να εκτιμήσει το κατά πόσο η γρίπη Η1Ν1 έχει περάσει σε μετα-πανδημική φάση, ή παραμένει πανδημία.

Ιατρικό θαύμα! Έρχεται η ολική μεταμόσχευση ποδιού!

Ένας Ισπανός πλαστικός χειρουργός δίνει ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς.


Ακόμη και στις μέρες μας όπου όλα ακούγονται πιθανά, η φιλοδοξία του Πέντρο Καβάντας να πετύχει πρώτος την ολική μεταμόσχευση ποδιού, έχει προκαλέσει ανυπομονησία και έντονο ενδιαφέρον στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.“ Κινούμαστε σε ανεξερεύνητη περιοχή, Θα είμαστε οι πρώτοι, γιατί κανείς δεν ερευνά το συγκεκριμένο πεδίο” δήλωσε ο χειρουργός στην εφημερίδα “Independent”

Κίνδυνος για την υγεία το σκουλαρίκι στην γλώσσα

Οσοι έχουν σκουλαρίκι στη γλώσσα κινδυνεύουν δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στη στοματική κοιλότητα, αλλά και στον εγκέφαλο. Επιπλέον, καθώς «παίζουν» με το μεταλλικό αντικείμενο διευρύνουν τα μεσοδόντια διαστήματα στα μπροστινά δόντια.Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη επισημαίνουν πως μπορεί να έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής η νέα αισθητική του τρυπήματος στη γλώσσα, αλλά εγκυμονεί κινδύνους ανάπτυξης μολυσματικών νόσων του στόματος αλλά και καταγμάτων των δοντιών.

Γιατί κάποιοι ξυπνάνε πιο εύκολα; Βρέθηκε η απάντηση

Μια αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να ρίξει φως σε μια από τις μεγάλες ανισότητες (και αδικίες!) της φύσης: γιατί μερικοί άνθρωποι ξυπνάνε με το παραμικρό, ενώ άλλοι κοιμούνται σαν …πουλάκια, όσος θόρυβος κι αν γίνεται γύρω τους, ακόμα κι αν βαράνε σειρήνες ή γίνεται σεισμός. Το "κλειδί" φαίνεται πως βρίσκεται σε μια περιοχή, τον θάλαμο, του εγκεφάλου, που όταν είναι υπεραπασχολημένη, ο άνθρωπος αποκόπτεται από το περιβάλλον του και δεν ξυπνάει.

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό με βορείους ανέμους 6 Μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).


Αναλυτική πρόγνωση:

Επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων


Εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΟΑΕΔ

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και μετά την υπογραφή και δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα ξεκινήσει η εφαρμογή του «Προγράμματος για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου το μήνα Σεπτέμβριο, με την πλήρη επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις».

Μπαμπάς για έβδομη φορά θα γίνει ο Ροντ Στιούαρτ


Περιμένουν γεννητούρια...

Μπαμπάς για έβδομη φορά ετοιμάζεται να γίνει ο Ροντ Στιούαρτ. Ο 65χρονος τραγουδιστής και η σύζυγός του, η 39χρονη Πένι Λάνκαστερ, περιμένουν το δεύτερο παιδί τους. Το ζευγάρι έχει και έναν τετράχρονο γιο, τον Αλαστερ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι και πανευτυχείς γιατί μπορούμε να πούμε στον Αλαστερ ότι θα γίνει ο μεγαλύτερο αδελφός ενός μωρού» αναφέρει το ζευγάρι σε ανακοίνωσή του.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών οι καταθέσεις εξωτερικού

Έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 500 υποθέσεις

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται Έλληνες φορολογούμενοι που έχουν κινητά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό και δεν δηλώνουν στην Εφορία τους τόκους ή τις υπεραξίες που εισπράττουν.Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) υπό τον συντονισμό του γγ Διομήδη Σπινέλλη προχωρεί σε διασταυρώσεις δηλώσεων φορολογουμένων με κινητά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστώσει εάν δηλώθηκαν στην Ελλάδα οι τόκοι ή οι υπεραξίες που έχουν εισπράξει.

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού, έρχεται «κοινωνικό πακέτο»

Μετά τις δηλώσεις Πεταλωτή

Παρόλο που μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση διέψευδε κάθε πληροφορία περί ανασχηματισμού, τη Δευτέρα, για πρώτη φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.«Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια διορθωτικών κινήσεων» είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά και ότι η προσωρινότητα της υπουργικής θέσης είναι δεδομένη. Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, σταθμίζει όλα τα δεδομένα της πολιτικής περιόδου για την ανακοίνωση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ την ίδια ώρα φέρεται αποφασισμένος να παρουσιάσει, με την ευκαιρία της 3ης Σεπτέμβρη, ένα «κοινωνικό πακέτο» υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων.

Σε βαθιά ύφεση εξακολουθεί να βρίσκεται η ελληνική οικονομία


«Βουτιά» του ΑΕΠ σχεδόν 3,5%


Αυξήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 ο ρυθμός συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, προσεγγίζοντας το 3,5% του ΑΕΠ, έναντι 2,5% το πρώτο τρίμηνο. Σημειώνεται πως η επίδοση του α' τριμήνου (-2,5%) ήταν μικρότερη του αναμενόμενου, ωστόσο η μεγάλη πτώση των δημοσίων επενδύσεων, η υποχώρηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, η αργή υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και οι καθυστερημένες εισπράξεις από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, επέδρασαν αρνητικά στην ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου.

Νόμιμη η κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων για όσους εκδίδουν ακάλυπτες επιταγές

Απόφαση της Αρχής Προστασίας

Οι τράπεζες μπορούν να γνωστοποιούν προσωπικά στοιχεία πελατών τους σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στα δικαστήρια σε περιπτώσεις ακάλυπτων ή κλεμμένων επιταγών.

Νέα «σύνθετα» προϊόντα καταθέσεων ετοιμάζουν οι τράπεζες

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταθέτες


Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να κινούνται τα επιτόκια καταθέσεων στην Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε ήδη η σταδιακή τους αποκλιμάκωση. Δίνοντας τις τάσεις της αγοράς ο Γεράσιμος Ζαχαράτος, διευθυντής Liability Products Retail - Personal Banking, Deposits & Investments της τράπεζας Marfin Egnatia Bank, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το τέλος του πρώτου εξαμήνου βρήκε το τραπεζικό σύστημα να δίνει επιτόκια ακόμα και πάνω από 5,50%, διαμορφώνοντας έτσι για τον Ιούνιο ένα μέσο επιτόκιο νέων καταθέσεων διάρκειας έως ενός έτους, ύψους 3,61%».

Τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για το εμπορικό στον Βοτανικό ξεκινά η Μπ.Βωβός


Προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση


Η διοίκηση της εταιρίας, Μπ.Βωβός, έχει ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη της απαιτούμενης οικονομοτεχνικής μελέτης για το εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό, με στόχο να αρχίσει εκ νέου την κατασκευή του έργου μετά την έκδοση της οικοδομικής αδείας εντός του έτους.