e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Εξεταστική Επιτροπή: Πρόταση για επιβολή προστίμων στη Siemens

Νέες βολές κατά της γερμανικής εταιρείας Siemens, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την ομώνυμη υπόθεση Σήφης Βαλυράκης και απέστειλε στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης έγγραφο ζητώντας εκ μέρους της επιτροπής να επιβάλλουν με κοινή υπουργική τους απόφαση διοικητικό πρόστιμο στην εταιρεία για συμμετοχή των υπαλλήλων της σε οργανωμένο και διασυνοριακό έγκλημα παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας και απάτης.Με επίκληση των νόμων 3251/2004 και 3875/2010 για την ευθύνη νομικών προσώπων για αξιόποινες πράξεις που συνιστούν οργανωμένο έγκλημα με σκοπό να προσποριστούν όφελος για λογαριασμό τους, ζητείται πλέον από την εκτελεστική εξουσία (δεν την δεσμεύει η πρόταση) να ενεργήσει κατά το γράμμα του νόμου επιβάλλοντας πρόστιμο από 50.000 έως 5 εκ. ευρώ.

Ανοδος 0,92% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά το αρχικό αρνητικό κλίμα. Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.541,02 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,92%.

Η Ελλάδα απούσα από τη λίστα των Times με τα καλύτερα πανεπιστήμια

Κακή μαθήτρια


Κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν περιλαμβάνεται στα 200 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζει κάθε χρόνο από το 2004 το ειδικό ένθετο της βρετανικής εφημερίδας Times για την εκπαίδευση. Η λίστα περιλαμβάνει πάντως 82 πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Θεραπεία με αυξητικό παράγοντα ίσως γλιτώνει τα δόντια από τις εξαγωγές

Χαμόγελο με τα ούλα του


Οι βλάβες που προκαλεί η περιοδοντίτιδα, η κύρια αιτία απώλειας δοντιών στους ενηλίκους, δεν αποκλείεται να μπορούν να αναστραφούν με τοπική εφαρμογή ενός φυσικού αυξητικού παράγοντα, δείχνει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα για το θέμα.«Η τεχνολογία μηχανικής ιστών έχει σημαντικές προοπτικές για την αντιμετώπιση τοπικών οστικών βλαβών γύρω από τα δόντια ως αποτέλεσμα περιοδοντικής νόσου» σχολίασε ο Ουίλιαμ Τζιάνομπαϊλ, αρχισυντάκτης της αμερικανικής επιθεώρησης Journal of Dental Research, στην οποία δημοσιεύεται η μελέτη.

Σπάνια νομίσματα παρουσιάζονται στον «Ελληνικό Κόσμο»

Από τις 24 Νοεμβρίου


Τα σπανιότερα και καλύτερα νομίσματα από τη συλλογή του, που αριθμεί περισσότερα από 13.000 αρχαία κομμάτια, παρουσιάζει από τις 24 Νοεμβρίου και για τρεις μήνες το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού-«Ελληνικός Κόσμος».Η έκθεση «Ιστορίες νομισμάτων - Αφηγήσεις πόλεων» αποτελείται από 160 νομίσματα και θα παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου.

«Διαβατήριο εισόδου στη Βουλή» για τη Δημοκρατική Αριστερά τα αποτελέσματα των εκλογών

Ενεργό συμμετοχή στον β' γύρο


«Τα αποτελέσματα αποτελούν διαβατήριο για την είσοδο στη βουλή, οποτεδήποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές. Προχωράμε» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στην εισήγησή του ενώπιον της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής. Σχετικά με τον β' γύρο και τις υποψηφιότητες σε Αθήνα (Καμίνης) και Θεσσαλονίκη (Μπουτάρης), ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η γενική θέση της ψήφου κατά συνείδηση, στη προκειμένη αυτή περίπτωση, δεν μπορεί να αρκεί.

Η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο περικοπής μισθών και συντάξεων

«Είναι ξεκάθαρο, από και προς κάθε πλευρά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν νέα μέτρα τέτοια, που να περιλαμβάνουν μισθούς, συντάξεις και φορολογικά βάρη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής,με αφορμή και τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ.Σημείωσε, επιπλέον, ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει θέσει, όπως και η υλοποίηση των αποφάσεων αυτού του προγράμματος, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα και ότι εφόσον τηρείται απαρέγκλιτα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Το έργο του άγνωστου ζωγράφου εικόνων Άγγελου Ακοτάντου φωτίζει το Μουσείο Μπενάκη

«Χειρ Αγγέλου»


Την αναδρομική έκθεση Χειρ Αγγέλου, με έργα του ζωγράφου εικόνων Άγγελου Ακοτάντου, διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, με σκοπό να παρουσιαστεί ένας εξαιρετικός, αλλά όχι προβεβλημένος ζωγράφος των ύστερων βυζαντινών χρόνων και να φωτιστεί το έργο του. Ο Ακοτάντος έζησε στη βενετοκρατούμενη Κρήτη κατά το πρώτο μισό του 15ου αιώνα. Η σημασία του ζωγράφου αυτού δεν έγκειται μόνο στον μεγάλο αριθμό εικόνων με την υπογραφή «Χείρ Αγγέλου» που έχει σωθεί, αλλά και στο γεγονός ότι έχει διασωθεί η ιδιόχειρη διαθήκη και άλλα αρχειακά έγγραφα, μέσα από τα οποία προβάλλει η προσωπικότητά του, που κατείχε μια ιδιαίτερη θέση στην κοινωνία του βενετοκρατούμενου Χάνδακα (σημερινό Ηράκλειο).

Το πολυμήχανο γραφένιο ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το Teflon

Μαγικός κρύσταλλος


Ο Ρωσο-ολλανδός φυσικός που τιμήθηκε με το φετινό Νόμπελ Φυσικής για την ανακάλυψη του γραφένιου παρουσίασε τώρα μια νέα, κρυσταλλική μορφή του εξωτικού υλικού, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις αντικολλητικές επιστρώσεις από Teflon και να αξιοποιηθεί σε ένα τεράστιο εύρος άλλων εφαρμογών.Η ομάδα του Αντρέ Γκέιμ στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ κατάφερε να προσθέσει άτομα φθορίου στο γραφένιο για να δημιουργήσει ένα νέο υλικό το οποίο παραμένει χημικά αδρανές ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Διαψεύδει η Μηχανική τις φήμες για αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Δήλωση του Πρ.Εμφιετζόγλου


Σε διάψευση της φημολογίας περί ενδεχόμενου αιτήματος για υπαγωγή στο άρθρο 99 περί συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της, προχώρησε την Τρίτη η εταιρεία Μηχανική.Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται:

Το Κυπριακό βρίσκει και πάλι μπροστά της η Τουρκία στην έκθεση προόδου της ΕΕ

Εκτοξεύει βέλη ο Γκιουλ


Για το Κυπριακό, την ελευθερία του Τύπου και την απουσία μεταρρυθμίσεων αναμένεται να καυτηριάσει για μία ακόμη φορά η Κομισιόν την Τουρκία στην έκθεση προόδου που δημοσιοποιείται την Τρίτη. Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ κατηγορεί ορισμένες ευρωπαϊκές ηγεσίες ότι εγείρουν «άδικα και τεχνητά εμπόδια» -δήλωση που παραπέμπει σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους στο Κυπριακό.Στην ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Τουρκία αναμένεται να επικροτηθεί για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που τέθηκε σε δημοψήφισμα από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο μελανά σημεία παραμένουν τα μειονοτικά δικαιώματα και η ελευθερία του Τύπου.

Δύσκολη χρονιά το 2010 για τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος»

Σε αρνητικό πρόσημο οι δείκτες


Δύσκολη χρονιά το 2010 και για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς η οικονομική κρίση, η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο των αερομεταφορών διεθνώς, έκαμψε και τις αντιστάσεις του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Deloitte τεχνικός σύμβουλος της ΟΠΑΠ στον διαγωνισμό για νέο πάροχο τεχνολογίας

Στις αρχές του 2011 η προκήρυξη


Η Deloitte επιλέχθηκε από το ΔΣ του ΟΠΑΠ ως τεχνικός σύμβουλος στη σύνταξη των προδιαγραφών του διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή νέου αναδόχου παροχής λειτουργικού συστήματος, υπηρεσιών υποστήριξης, προμήθεια πάγιου εξοπλισμού, καθώς και εγκατάσταση, λειτουργία και μετάβαση σε νέο σύστημα τεχνολογίας, με βάση το οποίο θα λειτουργήσει πλέον το σύνολο των παιχνιδιών του Οργανισμού.Στην πρόσκληση για τεχνικό σύμβουλο ανταποκρίθηκαν τρεις εταιρeίες (Deloitte, KPMG και Ernst and Young), οι οποίες αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή και, εν συνεχεία, το ΔΣ κατακύρωσε το διαγωνισμό στη Deloitte

Γλώσσες κατά του Αλτσχάιμερ

Οι άνθρωποι που από τα παιδικά τους χρόνια μιλάνε τακτικά δύο ή περισσότερες γλώσσες, εμφανίζουν με σημαντική καθυστέρηση, μέχρι και πέντε ετών, τα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, υπό τον νευροεπιστήμονα Φέργκους Κρεκ του Ινστιτούτου Ερευνών Ρότμαν, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευρολογίας "Neurology", εξέτασε τις περιπτώσεις 210 ασθενών που μεταξύ των ετών 2007 - 2009 είχαν διάγνωση για πιθανό Αλτσχάιμερ. Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι μιλούσαν δύο ή περισσότερες γλώσσες επί πολλά χρόνια (ήσαν περίπου οι μισοί), εμφάνισαν καθυστέρηση στην εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου για μια πενταετία κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους άλλους μισούς που μιλούσαν μόνο μια γλώσσα.

"Έξυπνο" χάπι θα παρακολουθεί τον ασθενή

Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας ακόμα και το φάρμακο σου μπορεί να σε παρακολουθεί (για το καλό σου!). Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis είναι έτοιμη να υλοποιήσει την τεχνολογία του "έξυπνου" χαπιού, καθώς σχεδιάζει να ζητήσει τους επόμενους μήνες έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές για την κυκλοφορία ενός καινοτομικού χαπιού, που θα περιέχει ένα "τσιπάκι".Σε πρώτη φάση, η νέα τεχνολογία θα δοκιμαστεί σε ένα από τα καθιερωμένα φάρμακα της εταιρίας, το οποίο λαμβάνεται από τους ασθενείς που έχουν κάνει μεταμόσχευση, για να μην απορρίψει ο οργανισμός τους το νέο όργανο ως ξένο. Ανώτερο στέλεχος της εταιρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δήλωσε ότι, στη συνέχεια, η ίδια τεχνολογία του ενσωματωμένου τσιπ θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε πολλά άλλα χάπια.

Δέντρα που αποθαρρύνουν τους κλέφτες!


Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, δεν είναι όλα τα δέντρα στις αυλές και τα πεζοδρόμια ίδια. Μερικά είναι καλύτερα από άλλα στο να "αποθαρρύνουν" τις κλοπές και άλλες εγκληματικές συμπεριφορές. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές, που έχουν να προσφέρουν και τις σχετικές συμβουλές… κηπουρικής για μια πιο ασφαλή γειτονιά και ένα πιο προστατευτικό κήπο.Οι ερευνητές της Υπηρεσίας Δασών στις βορειοδυτικές ΗΠΑ κηπουρική, υπό τον Τζιόφρεϊ Ντόνοβαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Environment and Behavior" (Περιβάλλον και Συμπεριφορά), για πρώτη φορά διεθνώς προσπάθησαν να συσχετίσουν τα δέντρα στους κήπους και τους δρόμους μια πόλης με το επίπεδο εγκληματικότητας σε αυτήν.

Στοιχεία σοκ -1.500 ΑΕ και ΕΠΕ μετανάστευσαν

Περισσότερες από 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ, μεταποίησης και υπηρεσιών, έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε γειτονικές μας χώρες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και σημειώνει ότι η «μετεγκατάσταση» των ελληνικών επιχειρήσεων θα προκαλέσει «ακατάσχετη αιμορραγία» στην ελληνική αγορά, αφού οι επιχειρηματίες όχι μόνο θα στερήσουν από έσοδα την οικονομία μας, αλλά δεν πρόκειται να επαναπατρίσουν τα κέρδη τους, αφού για την επιστροφή κεφαλαίων θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 5%.Η ΕΣΕΕ ανησυχεί για τη ''μετανάστευση'' της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Όπως αναφέρει, σήμερα, 7 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, 5 στις 10 έχουν διαχειρίσιμα προβλήματα, 2 στις 10 έβαλαν λουκέτο και αρκετοί είναι οι έμποροι που για να αποφύγουν το κλείσιμο σκέπτονται τη φυγή.

Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Εν αναμονή της 21ης Νοεμβρίου

Οι πρώην υπουργοί και ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, του οποίου αναμένεται να ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη στις 21 Νοεμβρίου.«Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω» δήλωσε ο βουλευτής Χανίων Χρ.Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προσδιόρισε πως το νέο κόμμα τοποθετείται «στον ευρύτατο χώρο της Κεντροδεξιάς, χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει την νέα ΝΔ ο κ. Σαμαράς».

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων στη Γερμανία

Εν μέσω κύματος αντιδράσεων


Εν μέσω κύματος αντιδράσεων και υπό υψηλή αστυνομική προστασία έφθασαν στον τελικό προορισμό τους, στο Γκορλέμπεν της βόρειας Γερμανίας, τα φορτηγά που μεταφέρουν πυρηνικά απόβλητα από τη Γαλλία. Η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε τους περίπου 3.000 ακτιβιστές που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, επιχειρώντας να εμποδίσουν την άφιξη των φορτηγών.Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μεταφέρουν συνολικά 123 τόνους ραδιενεργών αποβλήτων, που μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς από τη Γαλλία έως το Ντάνενμπεργκ της βόρειας Γερμανίας και από εκεί οδικώς στο Γκορλέμπεν, όπου πρόκειται να αποθηκευτούν σε ένα παλαιό αλατωρυχείο.

Περιορισμένες αγορές δηλώνουν ότι θα κάνουν φέτος τα Χριστούγεννα οι Έλληνες

Θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα


Το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών σκοπεύει να περιορίσει τις δαπάνες του για τα Χριστούγεννα κατά 21%, όταν στην Ευρώπη θα περιοριστούν οι δαπάνες κατά 2,5%, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της Deloitte. Σύμφωνα με την έρευνα, τα προγραμματισμένα έξοδα για φαγητό σε γενικές γραμμές θα διατηρηθούν, σε βάρος των δώρων και της εκτός σπιτιού διασκέδασης. Εξαίρεση σε αυτήν την τάση αποτελούν οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί καταναλωτές που σε ποσοστό 56% και 43% αντίστοιχα δηλώνουν ότι θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα και σε φαγητό και ποτό.

Το μέλλον της ΔΕΗ επί τάπητος στη συνάντηση Μπιρμπίλη - Αλμούνια στις Βρυξέλλες


Αποκλείουν την πώληση μονάδων


Συνάντηση με τον επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, θα έχει την Τετάρτη στις


Βρυξέλλες, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη. ta nea

Στο 5,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο


Σε υψηλά επίπεδα ο τιμάριθμος

Στο 5,2% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο, από 5,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού συμβάλει η μη επανάληψη των ανατιμήσεων σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες, η αισθητά μειωμένη ιδιωτική κατανάλωση και η ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που αντιστάθμισαν σε σημαντικό βαθμό τις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

Στο 4,82% αυξήθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων

Και λιγότερα και ακριβότερα


Στο 4,82% αυξήθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, που έγινε την Τρίτη, κατά την οποία ο ΟΔΔΗΧ άντλησε συνολικά 390 εκατ. ευρώ.Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση, τον Οκτώβριο, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,54%. Στη δημοπρασία 6μηνων εντόκων που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,82% και τον Ιούλιο στο 4,65%.

Μείωση 7,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο


Στο 9μηνο υποχώρησε κατά 5,7%

Μείωση 7,1% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2009. Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010 παρουσίασε σε ετήσια βάση μείωση 5,7%.Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρακολουθεί την μηνιαία παραγωγή στους κλάδους ορυχείων – λατομείων, μεταποιητικών βιομηχανιών και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και δείχνει την εξέλιξη της προστιθέμενης αξίας κόστους συντελεστών παραγωγής, σε σταθερές τιμές.

Μετά θάνατον απαλλαγή του Τζιμ Μόρισον από κατηγορίες προσβολής δημοσίας αιδούς

Σαράντα χρόνια μετά


Πάνω από 40 χρόνια μετά το σκανδαλώδες γεγονός, ο θρυλικός Τζιμ Μόρισον ενδέχεται να απαλλαγεί μετά θάνατον από την κατηγορία της προσβολής δημοσίας αιδούς, χάρις σε παρέμβαση του κυβερνήτη της Φλόριντα, ο οποίος θέλει να αποκαθάρει το όνομα του τραγουδιστή των Doors πριν από τη λήξη της θητείας του.Ο (ελληνοκυπριακής καταγωγής) κυβερνήτης της Φλόριντα Τσάρλι Κριστ, του οποίου η θητεία λήγει στα τέλη του έτους, αναμένεται να καταθέσει τον Δεκέμβριο αίτηση χάριτος υπέρ του μακαρίτη πλέον τραγουδιστή, ο οποίος διώχθηκε για απρεπείς πράξεις έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι.

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό, ξεπέρασε τα 1.400 δολάρια η ουγγιά

Ράλι στα πολύτιμα μέταλλα


Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, σκαρφαλώνοντας στα 1.414 δολάρια η ουγγιά, καθώς οι ανησυχίες για τη δυνατότητα αποπληρωμής του κρατικού χρέους στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης ενισχύει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως επενδυτικό «καταφύγιο».Ο χρυσός άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε έως 0,40% στα 1.414,85 δολάρια, για να υποχωρήσει ελαφρά, στη συνέχεια, στα 1.413,40 δολάρια.

Στο «σφυρί» το 30% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας


Πάνω από 3.000 ξενοδοχεία ψάχνουν αγοραστή


Περίπου το 30% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας -το οποίο υπολογίζεται σε 9.550 ξενοδοχεία- βρίσκεται την περίοδο αυτή σε διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή. Αυτές οι 3.000 μονάδες βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και στην Αττική, η οποία διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους, με μεγάλη υποχώρηση των εσόδων.

Έμφαση στη μείωση δαπανών των ΔΕΚΟ στον προϋπολογισμό του 2011

Υπό τις οδηγίες της τρόικας


Στο υπουργείο Οικονοµικών βρίσκονται από την Δευτέρα τα πρώτα -υπηρεσιακά- στελέχη της τρόικας, προκειµένου να δώσουν οδηγίες για τη σύνταξη του πιο δύσκολου προϋπολογισµού της Μεταπολίτευσης, που θα κατατεθεί στις 18 Νοεµβρίου στη Βουλή.Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ο προϋπολογισµός πρέπει να περιέχει πειστικά, για την τρόικα αλλά και για τις αγορές, µέτρα για την περαιτέρω µείωση του ελλείµµατος στα 17 δισ. ευρώ, σύµφωνα µε το Μνηµόνιο, καθώς η φετινή χρονιά θα κλείσει πάνω από τον στόχο.

Κλιμάκιο του οίκου Fitch στην Αθήνα ενημερώνεται για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου

Νέος γύρος αξιολόγησης


Στελέχη του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch βρίσκονται σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.Τα στελέχη του οίκου Fitch θα έχουν επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και τις διοικήσεις εμπορικών τραπεζών.

Την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου Μοντ Παρνές αποφάσισε το ΥΠΠΟ

Νέο κτίριο στη θέση του


Το πάλαι ποτέ πολυτελές ξενοδοχείο Μοντ Παρνές, που στόλισαν με έργα τους μεγάλοι καλλιτέχνες και προτίμησαν πολιτικοί περασμένων δεκαετιών γκρεμίζεται. Στη θέση του θα χτιστεί ένα νέο, αφού το υπάρχον κτίριο κρίθηκε ετοιμόρροπο.Όπως αναφέρει Το Βήμα, την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία την περασμένη Πέμπτη το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, ανατρέποντας προηγούμενη δική του απόφαση του 2007, σύμφωνα με την οποία το κέλυφος του κτιρίου κρινόταν διατηρητέο, άρα δεν μπορούσε να κατεδαφιστεί.

Το πετρέλαιο υποχωρεί από το υψηλότερο διετίας, καθώς αυξάνονται τα αμερικανικά αποθέματα

Πρώτη πτώση σε επτά συνεδριάσεις


Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Τρίτη, για πρώτη συνεδρίαση στις τελευταίες επτά, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών.Σημαντικό ρόλο παίζει και η ενίσχυση του δολαρίου, η οποία περιορίζει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων.

Υγρασία, αφρικανική σκόνη και ενισχυμένοι άνεμοι το σκηνικό του καιρού

Μερικό απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων

Αποπνικτικό κοκτέιλ δημιουργούν τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας που επικρατούν στην ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με τη σκόνη από την Αφρική.Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι που επικρατούν στα πελάγη εντάσεως 8 με 9 μποφόρ ευνοούν τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης στον ελλαδικό ουρανό.

Απέκλεισε την επιβολή νέων φόρων ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Συνέντευξη στο CNN


Νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες που θα αποκρυσταλλωθούν μετά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.Παραχωρώντας στο Λονδίνο συνέντευξη στο δημοσιογράφο του CNN Ρίτσαρντ Κουέστ ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει την περικοπή μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση των φορολογικών βαρών, καθώς η οικονομία και κυρίως οι επιχειρήσεις βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να αντέξει νέους φόρους.