e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.




H αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Το σχέδιο των Βρυξελλών που εκπονήθηκε στο παρασκήνιο.
Η εναλλακτική εκδοχή και το μυστήριο με την Goldman Sachs.
Οι τρεις άξονες των αποφάσεων και οι όροι τους.
Ξεκίνησε και το παζάρι για να μειωθεί το επιτόκιο των δανεισμών μας.
Οι συσχετισμοί και γιατί μας πιέζει το Βερολίνο.
Διαβάστε ακόμα: Δεν έγινε μόνο στην Ιρλανδία. Και η Ελλάδα τύπωσε ευρώ.

Deal news. Με ειδήσεις και παρασκήνιο



Διαβάστε στην Deal news
Οι μνηστήρες για τις
αμυντικές βιομηχανίες και γιατί άνοιξε η όρεξη των ξένων κολοσσών.
ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΕΑΒ. Τα μυστικά τους και ο κυβερνητικός σχεδιασμός.
Ακόμα. Γιατί ο Δάκης Ιωάννου βάζει φρένο στις επενδύσεις για την ενέργεια. Η κόντρα του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου με τις χρηματιστηριακές. Η εμπλοκή του Νίκου Στασινόπουλου με την Barclay΄s και το μήνυμα του Γιάννη Αγγελικούση που ύψωσε ξένη σημαία.
Επίσης ζωντανό ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει στα media.
Γιατί η Γιάννα Αγγελοπούλου πήγε στο Προεδρικό και γιατί ο Βαρδής Βαρδινογιάννης «καίγεται» για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Οι συνεχιστές του έργου του καπετάν Βασίλη

 

Διαβάστε στην Deal news

 Οι γιοί του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου που καλούνται να συνεχίσουν το έργο του στο Costa Navarino και στις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της οικογένειας. Ποιοι είναι, τι κάνουν σήμερα και το χρέος τους μετά τον απροσδόκητο χαμό του πατέρα τους.

22 Εισηγμένες «παζαρεύουν» για τα δάνεια τους

 

Διαβάστε στην Deal news



 Το παζάρι των 22 εισηγμένων για δάνεια 8δις. Η λίστα για όλους τους κλάδους και οι κινήσεις των επιχειρηματιών. Πως σκοπεύουν να ξεφύγουν από τον σκόπελο ποντάροντας στην αδυναμία των τραπεζών. Οι αναχρηματοδοτήσεις των δανείων που πρέπει να γίνουν μέσα στη χρονιά.

Η αγορά θέλει τον Γερμανό της

 
Διαβάστε στην Deal news


 Πάνος Γερμανός. Η απάντηση μετά από τα χτυπήματα.
Πως διαγράφεται το σήμερα για τον επιχειρηματία που κάποιοι ήδη είχαν ξεγράψει.
Η πληροφορική, τα Multirama, οι τορπίλες, η Cosmote, τα Public και οι πολιτικοί του φίλοι.

Μετοχική συνεργασία Olympic Air με ξένο Κολοσό

 
Διαβάστε στην Deal news


 Olympic Air – Aegean. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά τη μη συγχώνευση. Η Deal αποκαλύπτει. Οι αποφάσεις Βγενόπουλου και Βασιλάκη. Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η αισιοδοξία ότι σε 10 μήνες θα δικαιωθούν.
Το παρασκήνιο των συζητήσεων με την Κομισιόν και το plan – Β – μεγάλο κόλπο που έχει στο συρτάρι του Mr Mig. Αν δεν περάσει η συγχώνευση έρχεται η μετοχική συνεργασία με ξένο αεροπορικό κολοσσό.

Οι «καυτές» μετοχές του χρηματιστηρίου

 
Διαβάστε στην Deal news


 Οι δεκαέξι «καυτές» μετοχές για το χρηματιστήριο που προτείνουν έλληνες και ξένοι.
Οι εκθέσεις της Εθνικής, της Alpha, της Deutche bank, της Morgan Stanley, της City Group και της Merrill Lynch.
ΟΠΑΠ και Motor oil τα πιο χρυσά χαρτιά.
Ποιο κλίμα διαμορφώνεται τώρα στο χρηματιστήριο και πως διαγράφεται η πορεία του με τις ευκαιρίες και τις παγίδες.

Οι αποφάσεις. Κωδικός αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

 
Διαβάστε στην Deal news


 Έτσι θα γίνει τελικά η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το σχέδιο των Βρυξελλών που εκπονήθηκε στο παρασκήνιο και η στάση της Κυβέρνησης. Ποιοι ακριβώς είναι οι τρεις άξονες των αποφάσεων και οι όροι που μας θέτουν.
Οι συσχετισμοί των δυνάμεων και γιατί μας πιέζει το Βερολίνο.
Αγώνας δρόμου και παζάρι για να μειωθεί το επιτόκιο του δανεισμού μας.

''Κόβονται'' οριστικά από τη Eurovision Σαββιδάκης - Ιωαννίδης

Το ''κόψιμο'' από την ΕΡΤ των υποψηφιοτήτων του Γιάννη Σαββιδάκη και του Θεοχάρη Ιωαννίδη από τον ''ελληνικό τελικό'' της φετινής Eurovision προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δισκογραφικών τους εταιρειών, που ζήτησαν επανεξέταση από την ΕΡΤ...Με καθυστέρηση μερικών ημερών η ΕΡΤ απάντησε στο αίτημά τους και... τους έκλεισε οριστικά την πόρτα!

Παραίτηση - βόμβα στην ΕΡΤ!

Λίγους μήνες μετράει στην ΕΡΤ ο νέος διευθύνοντας σύμβουλός της, Λάμπης Ταγματάρχης, και ήδη άρχισαν τα όργανα... Μία κόντρα του κυρίου Ταγματάρχη με τη διευθύντρια προγράμματος, οδήγησε στην ρήξη με τη γενική διευθύντρια της ΕΡΤ...

Μείωση 31,5% στη φαρμακευτική δαπάνη

Μείωση 31,5% (60.653.839 ευρώ) σημείωσε η φαρμακευτική δαπάνη, το μήνα Δεκέμβριο 2010, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Χορηγήσεις 3 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ενίσχυση της ρευστότητας


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διοχετεύσει περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα για τα επόμενα 3 χρόνια, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλ.Σακελλάρης, μιλώντας την Πέμπτη σε ημερίδα στην Αθήνα με θέμα «Χρηματοδότηση της Επιχειρηματικότητας στη Νέα Ελληνική Οικονομία: ΕΤΕΑΝ και Επενδυτικός Νόμος-Εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για δάνεια της ΕΤΕπ προς τις εμπορικές τράπεζες». Στην Ελλάδα, από το 2007, και σε συνεργασία με 10 ελληνικές τράπεζες, η ΕΤΕπ έχει διαθέσει υπέρ των μικρών επιχειρήσεων στην χώρα συνολικά 1,3 δισ. ευρώ, ενώ μόνον την τελευταία διετία έχουν χρηματοδοτηθεί πάνω από 1.600 επιχειρήσεις.

Φάκελος με σφαίρες και προκήρυξη εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη

Συναγερμός στις διπλωματικές αντιπροσωπείες


Οκτώ σφαίρες μικρού διαμετρήματος, καθώς και κείμενο προκήρυξη περιείχε ένας φάκελος που εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Ο φάκελος ενοπίστηκε σήμερα, Πέμπτη, κατά τον έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας και κρίθηκε σκόπιμο να ακολουθηθεί διαδικασία ασφαλούς ανοίγματος με τη συνδρομή των ισπανικών Αρχών.

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κατάληψη της Νομικής

Ζητούν νομοθετική παρέμβαση για το άσυλο


Υψηλοί τόνοι σημειώθηκαν νωρίτερα στη Βουλή με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από μετανάστες, ενώ ακούστηκαν και φωνές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα του ασύλου.

Ο μηχανισμός του βιολογικού ρολογιού

Το μηχανισμό που ελέγχει το εσωτερικό 24ωρο βιολογικό "ρολόι", το οποίο διαθέτουν όλες οι μορφές της ζωής στη Γη, από τα μονοκύτταρα φύκια μέχρι τα ανθρώπινα κύτταρα, ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες σε δύο ξεχωριστές αλλά σχετικές έρευνες. Η ανακάλυψη μπορεί να ρίξει φως σε διάφορα προβλήματα υγείας, ελαφρά ή πιο σοβαρά (διαβήτης, κατάθλιψη, ακόμα και καρκίνος), κυρίως εξαιτίας μεταβολικών διαταραχών που σχετίζονται με τη δυσλειτουργία του βιολογικού "ρολογιού" των ανθρώπων, για παράδειγμα στην περίπτωση πιλότων, επιβατών με "τζετ λαγκ" ή εργατών σε νυχτερινές βάρδιες.

Συγκρατημένα αισιόδοξη η διεθνής επιχειρηματική κοινότητα για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Βλέπουν φως στο τούνελ


Ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός εξέφρασαν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα επιλυθεί χωρίς να επεκταθεί στην Ισπανία ή να υποστούν οι επενδυτές ζημιές που δεν θα μπορέσουν να αντέξουν.Όπως αναφέρει το Reuters,

Συμφωνία Ρωσίας-Αμερικής για πετρέλαια στη Μαύρη Θάλασσα

Σε συμφωνία κατέληξαν για την ανάπτυξη κοιτασμάτων πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα σήμερα στο Νταβός η ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου Rosneft και η αμερικανική ExxonMobil.

Συνάντηση Προβόπουλου – Παπούλια: «Να κινηθούμε αποφασιστικά»

Η διευθέτηση χρόνιων αδυναμιών και προβλημάτων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, η οποία είναι το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική οικονομία, τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι "όσο πιο τολμηρά και αποφασιστικά κινηθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα περάσουμε στην ανάπτυξη" και πρόσθεσε ότι "όσο υπάρχουν αυτές οι αδυναμίες, δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε την ανάπτυξη". Σημείωσε δε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό διαπίστωσε "με μεγάλη χαρά αρκετά μεγάλη σύμπτωση απόψεων σχετικώς με το ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πού πρέπει να ρίξουμε το βάρος για να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα".

Έκκληση συμμόρφωσης στην Ελλάδα για προστασία των θαλασσών

Η Κομισιόνκάλεσε σήμερα την Ελλάδα, τη Φινλανδία και τη Μάλτα να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία της ΕΕ η οποία τους υποχρεώνει να καταστρώνουν θαλάσσιες στρατηγικές για την προστασία των θαλασσών τους.Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες χώρες παρέλειψαν να ενημερώσουν την Επιτροπή σχετικά με τη μεταφορά της οδηγίας πλαίσιο για τη θαλάσσια στρατηγική, η οποία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου 2010.

Έρχονται ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τους φορολογούμενος

Νέο ηλεκτρονικό έλεγχο στους Έλληνες φορολογούμενους αναμένεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών.Το υπουργείο προγραμματίζει το επόμενο βήμα για τις διασταυρώσεις και τους ελέγχους μετά την έγκριση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης τη Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας του υπουργείου.

ΟΟΣΑ: Ίσως χρειαστεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Σε αναδιάρθρωση του χρέους της ίσως χρειαστεί να προχωρήσει η Ελλάδα, δήλωσε σήμερα στο Νταβός ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Άνχελ Γκουρία. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία φαίνεται πως δε θα χρειαστεί να πάρουν τέτοια μέτρα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Και δεύτερη ανήλικη στα ροζ πάρτι του Ιταλού πρωθυπουργού

Νέες αποκαλύψεις


Μία δεύτερη ανήλικη συμμετείχε στα ροζ πάρτι που γίνονταν στις κατοικίες του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία, αποκαλύπτουν έγγραφα που εστάλησαν από την εισαγγελία στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της έρευνας για το σεξουαλικό σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».Η 20χρονη -σήμερα- κοπέλα είναι η Ίρις Μπεράρντι και όταν συμμετείχε στα πάρτι του «Καβαλιέρε» ήταν ανήλικη.

Ξεκινούν διασταυρώσεις για την αποκάλυψη των φοροφυγάδων

Υιοθετούνται κριτήρια επικινδυνότητας


Πλήθος διασταυρώσεων για την αποκάλυψη φορολογητέας ύλης θα διενεργούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.Την Τετάρτη, σε συνάντηση της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα τη μελέτη και δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, εγκρίθηκε ο προγραμματισμός των επόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι:

Σοκαριστικές ανέκδοτες φωτογραφίες από το Ολοκαύτωμα στο φως της δημοσιότητας

Εξήντα έξι χρόνια μετά


Μια σειρά ανέκδοτων φωτογραφιών από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ (κοντά στη Βαϊμάρη) δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild, με αφορμή την σημερινή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Μερικές από τις εικόνες είναι ιδιαίτερα σοκαριστικές.Ένας κιτρινισμένος φάκελος που μέσα του περιείχε φωτογραφίες τρόμου: σήψη, κακοποιημένα σώματα - η κληρονομιά των SS από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, γράφει η εφημερίδα με αφορμή τα 66 χρόνια από το Ολοκαύτωμα.

Δημιούργησε «προφίλ» συναδέλφισσάς του κι ανέβαζε ερωτικές αγγελίες

Για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και συκοφαντική δυσφήμηση κατηγορείται 45χρονος από τη Θεσσαλονίκη, που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία 33χρονης συναδέλφισσάς του, ο 45χρονος δημιούργησε -εν αγνοία της γυναίκας- προφίλ χρήστη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, «ανεβάζοντας» στη συνέχεια αγγελίες ερωτικού περιεχομένου σε ανάλογης θεματολογίας ιστοσελίδες.

Η ιστορία ενός βιολιού του 19ου αιώνα στο Μέγαρο Μουσικής

Μία συναρπαστική μουσική περιπέτεια με πρωταγωνιστή... ένα βιολί, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί φίλοι της μουσικής το Κυριακάτικο πρωινό της 30ης Ιανουαρίου στις 11.30 στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη σύσταση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

Στόχος η μείωση των δαπανών


Δόθηκε την Πέμπτη προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2011.

Νέα εργαλεία για το ελληνικό χρέος αναζητεί η γερμανική κυβέρνηση

Προεξοφλούν αναδιάρθρωση


Τα μέχρι σήμερα σχέδια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν επαρκούν και για το λόγο αυτό η ΕΕ αναζητεί ήδη επιπρόσθετα «εργαλεία», προκειμένου να μειωθεί το βάρος του χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.Στην αναζήτηση ενός βιώσιμου προγράμματος αναδιάρθρωσης του χρέους για την Ελλάδα οι ειδικοί της Κομισιόν φέρονται να έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι δεν επαρκεί μόνον μία εθελούσια μείωση των απαιτήσεων των πιστωτών.

Τουρκική φρεγάτα έφτασε στην...Εύβοια

Μέχρι την Εύβοια έφτασε τουρκική φρεγάτα σήμερα τα ξημερώματα.


Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ η τουρκική φρεγάτα «Γιλντιρίμ» εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα, στη συνέχεια, όμως, και ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός των εθνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας.

Aναστολή συναλλαγών του Ελληνικού Μητρώου για τα δικαιώματα αερίων θερμοκηπίου

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ανασταλεί προσωρινώς από τις 19 Ιανουαρίου 2011, σε όλη την Ευρώπη, η λειτουργία των Μητρώων για τα δικαιώματα των εκπομπών όλων των κοινοτικών κρατών-μελών όσον αφορά όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές συναλλαγές εκτός από την κατανομή και παράδοση δικαιωμάτων.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των μητρώων είναι οι πρόσφατες σοβαρές διαδικτυακές προσβολές που υπέστησαν ορισμένοι κάτοχοι λογαριασμών σε αρκετά μητρώα με αντικείμενο την ηλεκτρονική κλοπή δικαιωμάτων εκπομπών και μεταπώληση τους προς λογαριασμούς Μητρώων άλλων κρατών.

Νέα διακοπή στη δίκη των «Πυρήνων» λόγω τρίτου διορισμού συνηγόρων


Τη Δευτέρα η συνέχεια


Για τρίτη φορά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε στο διορισμό νέων συνηγόρων για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».Με την έναρξη της διαδικασίας, η δεύτερη ομάδα των διορισμένων συνηγόρων -η πλειοψηφία των οποίων εμφανίστηκαν στο δικαστήριο- δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τους διορισμούς τους.

Νέα επιδείνωση του καιρού

Η ελάχιστη θερμοκρασία στο Νευροκόπι κατέβηκε στους -10.6 βαθμούς


Η επέλαση του χιονιά άρχισε. Συνθήκες παγετού επικρατούν από τα ξημερώματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο υδράργυρος κατέβηκε κάτω από τους -10 στη Φλώρινα και το Νευροκόπι. Έτσι η ελάχιστη θερμοκρασία στο Νευροκόπι κατέβηκε στους -10.6 βαθμούς και στη Φλώρινα στους -10.5 βαθμούς Κελσίου.

Εκτός περαίωσης όσοι έχουν περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ

Σε εφεδρεία το μέτρo

Το υπουργείο Οικονομικών με νέα απόφαση του κρτατάει σε εφεδρεία την υπαγωγή των ελευθέρων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων με ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ στη ρύθμιση για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων.Κρίνοντας πως αυτό θα ήταν πρόωρο το υπουργείο Οικονομικών δεν συμπεριέλαβε την επέκταση της ρύθμισης στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου, το μέτρο δεν εγκαταλείπεται και θα επανεξετασθεί όταν προκύψει ανάγκη.

Κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα κλειστά επαγγέλματα

Θετική η γνώμη των πολιτών


Κατατίθεται σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα κλειστά επαγγέλματα.Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό νομοσχέδιο δεν θα έχει διαφορές σε σχέση με το προσχέδιο νόμου «Αρχή της Επαγγελματικής Ελευθερίας. Κατάργηση Αδικαιολόγητων Περιορισμών στην Πρόσβαση και Άσκηση Επαγγελμάτων» που δόθηκε στις 19 Ιανουαρίου προς διαβούλευση.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Κλίμα αναμονής στην αγορά


Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στην υψηλή κεφαλαιαποίηση και τις τράπεζες.

Κατά της αναδιάρθρωσης ελληνικού χρέους ο Όλι Ρεν

Κατά της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας τάσσεται ο επίτροπος Όλι Ρεν.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εικασίες, για το εάν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το βάρος του χρέους της. Για το λόγο αυτό προτείναμε να δοθούν στην Αθήνα όπως και στο Δουβλίνο επτά χρόνια για να επιστρέψει τη βοήθεια»», λέει ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung "FAZ" (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ 27.01.11).Ο επίτροπος εκτιμά ότι μία αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους θα συνεπάγονταν μεγαλύτερες οικονομικές αναταραχές. «Αυτό θέλουμε να το αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε», διαβεβαιώνει ο κ. Ρεν.

Η έρευνα για την υπόθεση της Siemens σε αριθμούς...

Έχει χαρακτηριστεί ως το νούμερο 1 σκάνδαλο διαφθοράς παγκοσμίως. Η δε Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θεώρησε την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της ΖΗΜΕΝΣ», ως την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία των παγκόσμιων αγορών.

Απάντηση Siemens Hellas στην επιστολή Παμπούκη

Απαντητική επιστολή προς τον υπουργό της Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas, στην οποία ισχυρίζεται πως όλα τα στοιχεία για την υπόθεση έχουν παραδοθεί στις αρχές.Ο Πάνος Ξύνης –διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas- στην επιστολή του αναφέρει ότι η εταιρεία έχει καταθέσει στις ελληνικές Αρχές καθώς και στην εξεταστική επιτροπή του κοινοβουλίου που απασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη υπόθεση όλα τα στοιχεία ενώ προσθέτει ότι είναι στη διάθεση των ελληνικών αρχών για κάθε περαιτέρω συνεργασία για την διαλεύκανση της υπόθεσης.