e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ανοδος 0,49% στο Χ.Α.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, με τον όγκο των συναλλαγών, ωστόσο, να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε κέρδη 0,49%, κλείνοντας στις 1.411,09 μονάδες.

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η περαίωση

Νέα παράταση, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, έδωσε στην περαίωση το υπουργείο Οικονομικών.



Η ρύθμιση για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών παρατείνεται για τρεις επιπλέον ημέρες, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος φορολογουμένων. Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ. 'Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα, μπορούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Την παραμονή Ψωμιάδη στη φυλακή εισηγείται ο Εισαγγελέας

Την παραμονή του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη στη φυλακή εισηγείται με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πρωτοδικών ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

«Ηλεκτροσόκ» έως 11% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις έως 11% περιλαμβάνουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Υπολογίζεται ότι περίπου 1.600.000 πελάτες επηρεάζονται από αυτές τις αυξήσεις, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με 5,5 ευρώ επιπλέον το τετράμηνο.Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε σήμερα τα νέα τιμολόγια μέσης και χαμηλής τάσης, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) και σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Μπεστ σέλερ όλων των εποχών» έγινε για την Amazon το Kindle

Πουλάνε τα e-books


Το μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα Amazon ανακοίνωσε ότι η τελευταία έκδοση του Kindle, μιας σχετικά φθηνής συσκευής ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων, έγινε το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα.Αν και δεν αποκάλυψε τον όγκο των πωλήσεων, η Amazon ανακοίνωσε ότι το Kindle τρίτης γενιάς, με τιμή 139 δολάρια, ξεπέρασε σε πωλήσεις το Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου.

Νέο τοπογραφικό χάρτη της Σελήνης δημιουργεί το LRO της NASA

Κατάδυση στους πολικούς κρατήρες


Ο ήλιος ποτέ δεν λάμπει στους πολικούς κρατήρες της Σελήνης, βυθισμένους στο αιώνιο σκοτάδι και το ακραίο ψύχος. Τώρα, ένας «πρωτοφανής» τοπογραφικός χάρτης, τον οποίο δημιουργεί ο δορυφόρος LRO της NASA, επιτρέπει στους γεωλόγους να καταδυθούν εικονικά στα ανεξερεύνητα βάθη.Τα δεδομένα του LRO (Σεληνιακός Αναγνωριστικός Δορυφόρος) «χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία χαρτών του υψόμετρου και του εδάφους, οι οποίοι θα αποτελέσουν θεμελιώδη πηγή αναφοράς για τις μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη» δήλωσε ο Γκρέγκορι Νιούμαν του Κέντρου Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA.

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου τάσσεται Γερμανός «σοφός»

«Για χώρες που καταβάλλουν προσπάθειες»


Υπέρ της έκδοσης ευρωομόλογων τάσσεται κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος πιστεύει πως αυτός θα ήταν ένας τρόπος ανταμοιβής για χώρες, όπως η Ελλάδα, που καταβάλλουν προσπάθειες να απαλλαγούν από το χρέος τους.Ο Πέτερ Μπόφινγκερ, σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πέντε «σοφούς» της γερμανικής οικονομίας.

Συνεχίζονται τον Ιανουάριο οι μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων

Στόχος να αντληθούν 4 δισ. ευρώ


Κανονικά θα συνεχισθούν από τον Ιανουάριο οι μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Π.Χριστοδούλου στο Reuters η έκδοση εντόκων γραμματίων θα συνεχισθεί κανονικά τον Ιανουάριο, μετά την παύση του Δεκεμβρίου.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φθάσει την Πρωτοχρονιά τα 6,9 δισεκατομμύρια

Επτά δισ. στα μέσα του 2011


Τα 6,9 δισεκατομμύρια θα έχει φθάσει ο παγκόσμιος πληθυσμός την Πρωτοχρονιά και μέχρι τα μέσα του 2011 θα έχει αγγίξει τα επτά δισεκατομμύρια, ανακοίνωσε την Τρίτη από το Ανόβερο το Γερμανικό Ίδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW).Η γερμανική οργάνωση αρωγής που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων διατηρεί στο δικτυακό της τόπο ένα «μετρητή πληθυσμού» που υπολογίζει τον τρέχοντα παγκόσμιο πληθυσμό από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων.

ΒΑΡΤΣΙΛΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ Πρωτοπορία στη Θάλασσα

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι διαθέτει το πρότυπο κέντρο επισκευής και συντήρησης στην Ελευσίνα. Η ΒΑΡΤΣΙΛΑ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων πολυεθνικών οίκων σχεδιασμού, παραγωγής και παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένων συστημάτων πρόωσης πλοίων και μηχανών εσωτερικής καύσης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως.

Προειδοποιεί ο ΕΟΦ για σκευάσματα μέσω διαδικτύου

Νοθευμένα με παράγωγα των ουσιών sildenafil και sibutramine, είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ,τα προϊόντα FAT BURNER No. 1, και DURAZEST, τα οποία διακινούνται πιθανώς και στην Ελλάδα, μέσω διαδικτύου χωρίς να είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ. Το προϊόν FAT BURNER No.1, προωθείται ως φυτικό προϊόν που προορίζεται για την απώλεια βάρους και είναι νοθευμένο με παράγωγα των ουσιών sildenafil και sibutramine, και το DURAZEST, που προωθείται ως φυτικό προϊόν για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, είναι νοθευμένο με ουσία ανάλογη της sildenafil.

Αδικαιολόγητες οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λέει ο Δ.Ρέππας

«Ανεξήγητος ο φόβος των εργαζομένων»


Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζει ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, τις κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς «εν ονόματι ενός ανεξήγητου φόβου». Διαβεβαίωσε ότι θα περιφρουρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιακών φορέων και το δικαίωμα στην εργασία του συνόλου των υπαλλήλων στους συγκοινωνιακούς φορείς, άλλα όπως είπε «πρέπει να εξασφαλίσουμε και την βιωσιμότητα των συγκοινωνιακών φορέων».

"Θα καταστρέψετε το ευρώ" προειδοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, να προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ότι οι προτάσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για το νέο μηχανισμό σταθερότητας θα καταστρέψουν το ευρώ.

Yψηλό δύο εβδομάδων για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,44% και διαμορφώνεται στα 1,3221 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 108,850 γιεν, στο 0,8561 με τη Στερλίνα και στο 1,2578 με το Ελβετικό Φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,54% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 82,345 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5439 με τη Στερλίνα και στο 0,9514 με το Ελβετικό φράγκο.

Με ένα όμορφο αστρονομικό φαινόμενο ξεκινά το 2011

Με ένα όμορφο αστρονομικό φαινόμενο, μία μερική έκλειψη ηλίου, θα ξεκινήσει το 2011, το οποίο θα είναι ορατό από όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά δεν θα γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό, καθώς ο ηλιακός δίσκος δεν θα καλυφθεί πλήρως από τη σελήνη.

Οι Νεάντερταλ μαγείρευαν κι έτρωγαν λαχανικά

Φυτά και λαχανικά μαγείρευαν και έτρωγαν οι προϊστορικοί συγγενείς του ανθρώπου, οι Νεάντερταλ, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας αμερικανών επιστημόνων, με βάση κατάλοιπα φυτικής τροφής που βρέθηκαν στα δόντια τους.Η έρευνα, από επιστήμονες του τμήματος Ανθρωπολογίας και του εργαστηρίου αρχαιοβιολογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, υπό την Ντολόρες Πιπέρνο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Proceedings” της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και τη «Γκάρντιαν», ανατρέπει εν μέρει τη διαδεδομένη εικόνα των Νεάντερταλ ως κατ’ εξοχήν κρεατοφάγων, με δεδομένο πως η χημική ανάλυση των οστών τους είχε δείξει ότι έτρωγαν λίγα ή καθόλου λαχανικά.

Δημιουργία Κυκλικής Οδού γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα

Σε ισχύ τίθεται, από ρωσική πλευράς ,ο ομοσπονδιακός νόμος για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου Κατανόησης για τη δημιουργία της Κυκλικής Οδού γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, μετά την υπογραφή του από τον πρόεδρο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου από τη ρωσική Κρατική Δούμα και επικυρώθηκε στις 15 του μήνα από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή).

Εκατό χρόνια από το θάνατο του «Αγίου των Γραμμάτων»

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και η "εκκλησία" της νεώτερης ελληνικής γραμματείας μας εορτάζει τη μνήμη του "Αγίου των Γραμμάτων" μας. Που ήρθε στον κόσμο στις 4 Μαρτίου του 1851 και έφυγε στις 3 Ιανουαρίου του 1911. Ο "κοσμοκαλόγερος" της πεζογραφίας μας εξακολουθεί ακόμη και σήμερα -στους ψηφιακούς καιρούς μας- να φωτίζει με το κεράκι του το ελληνικό διήγημα, προσφέροντας το Χριστόψωμο του ύφους και του ήθους του.Το θεωρούμενο από όλους κορυφαίο έργο του "Η φόνισσα" μοιάζει σύγχρονο ,εμπνέοντας κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες. Η υπόθεση-αν εξαιρέσεις τα γραφικά ονόματα της εποχής- μοιάζει τωρινή, παρ 'όλο που γράφτηκε το 1902: Η θεία Χαδούλα της Φραγκογιαννούς, απεγνωσμένη από τον οικογενειακό αυταρχισμό, παραλογίζεται και σκοτώνει μικρά κορίτσια προκειμένου να γλυτώσει αυτά και τους γονείς τους από τα βάσανα που ήταν συνταυτισμένα με τις γυναίκες εκείνου του κόσμου. Περιγράφοντας τους φόνους και την καταδίωξή της από τα όργανα της τάξεως, ο Παπαδιαμάντης οδηγεί την ηρωίδα του σε απόκρημνο παραθαλάσσιο γκρεμό, για να πνιγεί "εις το ήμισυ του δρόμου μεταξύ της θείας και της ανθρωπίνης Δικαιοσύνης".

«Τα φαρμακεία στην Ελλάδα θα πρέπει να λιγοστέψουν» δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Καμία υπαναχώρηση


Αμετακίνητος εμφανίστηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος όσον αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, υποστηρίζοντας πως «τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να λιγοστέψουν, ενώ οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να δουν μία εκλογίκευση του κέρδους τους».Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, την Τετάρτη, θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα.

Αντιδρά η ΟΜΕ - ΟΤΕ σε ενδεχόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Προειδοποιεί με δυναμικές κινητοποιήσεις


Την αντίδραση της ΟΜΕ - ΟΤΕ προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Telecom για την Ν.Α. Ευρώπη Γκουίντο Κέρκοφ περί μείωσης του μισθολογικού κόστους στον ΟΤΕ.Μιλώντας σήμερα, Τρίτη, στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ Π.Κούτρας προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις και σημείωσε πως οι δηλώσεις του στελέχους της Deutsche Telecom δυσχεραίνουν τις διαπραγματεύσεις για την συλλογική σύμβαση εργασίας στον Οργανισμό.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.Α.

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το Χ.Α. μετά τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης που οδήγησαν τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη κοντά στα χαμηλά έτους.Αυτή την ώρα (11:23), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,22% στις 1.401,14 μονάδες, διευρύνοντας την πτώση 2,77% που σημείωσε χθες.

Επιδείνωση του καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας, βόρειοι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά προβλέπει η ΕΜΥ. Αναλυτική πρόγνωση

Μίχαλος: Ακόμη υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας Προτεινόμενο

''O κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει αποτραπεί, δυστυχώς, παρά τις θυσίες'' σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος με αφορμή την έλευση του νέου έτους 2011 . Στη δήλωσή του ο κ. Μίχαλος σημειώνει ότι το 2010 χαρακτηρίστηκε από μια βαθιά οικονομική ύφεση, η οποία έθεσε σε δοκιμασία τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και το 2011 θα είναι καθοριστική χρονιά για την έξοδο από την κρίση και συνεχίζει: ''Το 2010 πολυάριθμες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, ή να τη μεταφέρουν στο εξωτερικό, προκειμένου να επιβιώσουν. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν.

Τι περιμένουν οι επιστήμονες το 2011

Με το 2010 που φεύγει σε λίγες μέρες, ολοκληρώνεται η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στη διάρκεια της οποίας ο ρυθμός των επιστημονικών ανακαλύψεων ήταν ταχύτερος από ποτέ. -Επιταχυντής CERN: Θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα των κρίσιμων πειραμάτων του και δεν αποκλείονται ανακαλύψεις για το μποζόνιο του Χιγκς («σωματίδιο του Θεού») και για την αντι-ύλη (μερικοί ελπίζουν ακόμα και για την εύρεση ενδείξεων για έξτρα διαστάσεις), επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη μιας Νέας Φυσικής. Παραγωγή ενέργειας με σύντηξη μέσω λέιζερ: Αναμένεται για πρώτη φορά να συμβεί κάτι τέτοιο από την Εθνική Εγκατάσταση Ανάφλεξης (National Ignition Facility-NIF) των ΗΠΑ, μια εξέλιξη που, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει ορόσημο στην έρευνα για μια νέα πηγή ενέργειας. Το NIF συγκεντρώνει τη συνδυασμένη ενέργεια 192 ακτίνων λέιζερ πάνω σε ένα μικροσκοπικό στόχο δευτέριου-τρίτιου. Ύστερα από τις επιτυχημένες δοκιμές του 2010, στόχος μέχρι το τέλος του 2011 είναι να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη «πρώτη ανάφλεξη», δηλαδή η παραγωγή περισσότερης ενέργειας από πυρηνική σύντηξη σε σχέση με αυτήν που απαιτείται αρχικά για την πυροδότηση των σχετικών αντιδράσεων.

Ανοδικά και πάνω από τα 91 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αργού


Ανοδικά και πάνω από τα 91 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία ,καθώς η βόρεια Αμερική σαρώνεται από δριμύ κύμα ψύχους με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση σε πετρέλαιο.Στις πρωινές συναλλαγές,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου κατέγραφε άνοδο 24 σεντς στα 91,24 δολάρια το βαρέλι.Το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας σημείωνε άνοδο 18 σεντς στα 94,03 δολάρια το βαρέλι.

"Καπέλο" 5% στο οικογενειακό καλάθι σε ένα χρόνο

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2120,75 ευρώ τον Νοέμβριο 2010 σε σχέση με τον Νοέμβριο 2009 που κόστιζε 2020,52 ευρώ, έχουμε μία αύξηση 100,23 ευρώ , ποσοστό 5% .Όπως προκύπτει την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν:

Άμεσα νέες αυξήσεις στη βενζίνη

"Η τιμολόγηση σήμερα γίνεται στο 1,20 ευρώ και στο πρατήριο φθάνει στο 1,50. Πόσο πρέπει να πουλήσει ο πρατηριούχος για να έχει κέρδος;" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής κ. Γ. Ασμάτογλου, μιλώντας στο nooz.gr.Mε αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ του nooz.gr για τις τιμές της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Ασμάτογλου εκτίμησε ότι είναι αδύνατο να κρατηθούν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα, ανεξάρτητα από τις τιμές διεθνώς.

Πάνω από 3%η απόδοση των 10ετων γερμανικών ομολόγων

Ξεπέρασε το 3% η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων , εν μέσω ανησυχιών ότι θα μειωθεί η ζήτησή τους, καθώς η ΕΕ θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση κρίσης χρέους. Ανοδικά συνεχίζουν και τα σπρεντ Ελλάδας-Ιρλανδίας, στις 933 και 601 μ.β. αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι δεν δανείζονται από τις αγορές. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Μπλούμπεργκ, η απόδοση του bund έφτασε χθες έως το 3,06%, ενώ την περασμένη Παρασκευή είχε υποχωρήσει κάτω από το όριο του 3%. Η συνολική απόδοση που έδωσαν το 2010 στους κατόχους τους τα γερμανικά ομόλογα, έφθασε το 6,1% - με βάση τους δείκτες που καταρτίζει το Μπλούμπεργκ και η Ομοσπονδία Ενώσεων Χρηματοπιστωτικών Αναλυτών - καθώς οι επενδυτές στράφηκαν λόγω της κρίσης χρέους στα θεωρούμενα ως πιο ασφαλή καταφύγια.

Το πρώτο τους παιδί απέκτησαν ο σερ Έλτον Τζον και ο Ντέιβιντ Φέρνις

Χριστουγεννιάτικο δώρο


Ένα υγιέστατο αγοράκι απέκτησαν ανήμερα των Χριστουγέννων ο σερ Έλτον Τζον και ο σύντροφός του, Ντέιβιντ Φέρνις. Σύμφωνα με το περιοδικό US Weekly, το χριστουγεννιάτικο δώρο τούς το «προσέφερε» μία παρένθετη μητέρα.

Θέματα «χαμηλής πτήσης» στην ατζέντα του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου της χρονιάς

Για το 2011 τα δύσκολα


Με θέματα που δύσκολα δημιουργούν αντιδράσεις θα ασχοληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταθέσει για την επόμενη χρονιά τα ακανθώδη ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν εντάσεις.Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος την Τετάρτη είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πρότυπα σχολεία αλλά και το σχέδιο της Άννας Διαµαντοπούλου για τη συγχώνευση επτά εκπαιδευτικών οργανισµών σε έναν, όπως και το νοµοσχέδιο Παπουτσή για το Αρχηγείο του Λιµενικού Σώµατος, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας φρέναραν την κατάθεση πινακίδων στις Εφορίες


Σε 50.000 τα προς απόσυρση οχήματα


Αισθητά μικρότερος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονται στις Εφορίες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.Σύμφωνα με εφοριακούς υπαλλήλους εφέτος δεν έχουν επαναληφθεί τα γεγονότα του 2009, όταν η μεγάλη αύξηση των τελών κυκλοφορίας οδήγησε δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους στην κατάθεση πινακίδων και στην απόσυρση οχημάτων από την κυκλοφορία. Υπολογίζεται πως στο τελευταίο δίμηνο του 2009 κατατέθηκαν περίπου 160.000 πινακίδες.

Εκπτώσεις έως και 50% εν μέσω της εορταστικής περιόδου

«Παγωμένη» η αγορά


Σε εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούν τα εμπορικά καταστήματα εν μέσω της εορταστικής περιόδου.Καταστρατηγώντας ουσιαστικά τις διατάξεις του Ν.3557/2007 που προβλέπει πως οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου και λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου οι εμπορικές επιχειρήσεις προχωρούν σε μεγάλες μειώσεις τιμών σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελατεία και να αντισταθμίσουν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Τελευταία ημέρα για την υπαγωγή στην περαίωση


Ακριβότερη από την 1η Ιανουαρίου η αυτοπεραίωση


Λήγει σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση της περαίωσης.Όσοι υπόχρεοι δεν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών τους υποθέσεων για την τελευταία δεκαετία, μπορούν να υποβάλλουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι αιτήσεις στις αρμόδιες Εφορίες και να αποδεχτούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης.