e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Νέο «χειρόφρενο» στις συγκοινωνίες αύριο

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν αύριο όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, πλην του τραμ.Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία.

Στο Εφετείο Βουρλούμης, Ιωαννίδης για ΟΤΕ

Την παρουσία του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη και του πρώην Διευθυντή Τεχνικών Δικτύων του Οργανισμού Γιώργου Ιωαννίδη κατά τη συνεδρίασή του στις 2 Μαρτίου, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών που καλείται να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των δύο κατηγορουμένων σε υπόθεση υπερκοστολογημένων συμβάσεων του ΟΤΕ. Οι εφέτες ζητούν την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των δύο πρώην στελεχών του ΟΤΕ, πριν κρίνουν την έφεση των δύο κατηγορουμένων κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (1693/2010) που τους παραπέμπει σε δίκη για κακουργηματική απιστία από κοινού.

Χιόνια και καταιγίδες στον... ορίζοντα

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το απόγευμα, ξεκινώντας από τα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα μικρόβια του εντέρου «επηρεάζουν τον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά»

Ζωή στην αποστείρωση


Η μικροχλωρίδα του πεπτικού συστήματος τελικά δεν βοηθάει μόνο στη χώνεψη: ποντίκια που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε στείρες συνθήκες είναι λιγότερο αγχώδη και περισσότερο περιπετειώδη, υποδεικνύει μια παράξενη μελέτη στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας. Σε κανονικές συνθήκες, όμως, τα αποστειρωμένα πειραματόζωα είναι μάλλον ευπαθή.Στον άνθρωπο όπως και στα περισσότερα άλλα ζώα, τα μικρόβια του πεπτικού συστήματος έχουν συμβιωτική σχέση με τον οργανισμό που τα φιλοξενεί: βρίσκουν τροφή χωρίς κόπο, και, ως αντάλλαγμα, παράγουν βιταμίνες και διασπούν τρόφιμα που το ίδιο το πεπτικό σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει.

Διυπουργική σύσκεψη για Siemens: "Αξιώσεις ελληνικού δημοσίου"

Το σύνολο των ενεργειών, στις οποίες θα προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο εναντίον της SIEMENS, βρέθηκε στο επίκεντρο της διυπουργικής σύσκεψης, που έγινε το μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ο κ. Καστανίδης, μετά τη σύσκεψη τόνισε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης θα συνιστούν ένα ενιαίο σχέδιο κινήσεων για την ικανοποίηση «των αξιώσεων της ελληνικής πολιτείας σχετικά με τις παραβατικές συμπεριφορές της SIEMENS». Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα κινηθεί με νομικά μέσα, απάντησε: «Προφανώς».

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό τιμολόγιο

Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λόγω της αύξησης του ρυθμού υποβολής αιτήσεων, οι οποίες με τα τελευταία δεδομένα ξεπερνούν τις 250.000.Η αρχική προθεσμία έληξε χθες και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ παρατάθηκε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Ξενοδόχοι Αττικής: Αισιοδοξούν για ανάκαμψη το 2011

Με αισιοδοξία ατενίζει τη φετινή τουριστική χρονιά η Ένωση Ξενοδόχων της Αθήνας - Αττικής (ΕΞΑ-Α), με τον πρόεδρο της Γιάννη Ρέτσο να δηλώνει σε σημερινή συνέντευξη τύπου ότι το 2011, όσο κι αν δείχνει δύσκολο να το πιστέψει κανείς, θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και χρονιά ανάκαμψης.Ωστόσο μεγαλύτερες διαγράφονται οι προσδοκίες για το 2012 καθώς, όπως τονίστηκε, αφενός αναμένονται τα πρώτα οφέλη από την αγορά της κρουαζιέρας, και αφετέρου γιατί μέχρι τότε θα γνωρίζουμε οριστικά τι πρόκειται να γίνει με το Συνεδριακό Κέντρο. Ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου με επίκεντρο την Αθήνα (Athens Every Week) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και για το λόγο αυτό οι ξενοδόχοι της Αθήνας θα συμβάλλουν με όλα τους μέσα, σημειώνοντας ότι ήδη λειτουργεί πιλοτικά.

Creta Farms: Με Αμερικάνο μάνατζερ «σαλπάρει» για ΗΠΑ

Την πρόσληψη του κ. Τιμ Ρους στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής θυγάτρικής του ανακοίνωσε ο όμιλος Creta Farms, προχωρώντας στην υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού πλάνου, που κατήρτισε, έχοντας εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας Creta Farms USA LLC. Ο κ. Ρους διαθέτει μία ευρεία και αποδεδειγμένη εμπειρία στο χώρο του μάνατζμεντ και του μάρκετινγκ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πριν δεχτεί τη συγκεκριμένη πρόταση, ο κ. Ρους ήταν, επί πέντε έτη, ο διευθύνων σύμβουλος του lunch & dinner business unit της Sara Lee, leader στην αγορά των hot dogs και λουκάνικων της Αμερικής, με ετήσιες πωλήσεις 2 δισ. δολαρίων, περίπου. Ο κ. Ρους πρωταγωνίστησε στην αγορά αυτή, αναδεικνύοντας τα προϊόντα της Sara Lee Hillshire Farm & Ball Park στα πρώτα σε προτίμηση στη συνείδηση του Αμερικανού καταναλωτή.

Εκκρεμεί ο χώρο μεταστέγασης των μεταναστών

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ενδεχόμενο να μετακινηθούν σε κτίριο που βρίσκεται επί της πλατείας Κάνιγγος, Κάνιγγος 15, οι 237 μετανάστες-απεργοί πείνας που στεγάζονται προς το παρών στο μέγαρο της οδού Πατησίων.«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας - Κοινοί αγώνες των μεταναστών και των Ελλήνων» αναγράφει το πανό έξω από το κτίριο των οδών Πατησίων και Ηπείρου.

Ξαφνικό έντονο ενδιαφέρον για ελληνικά ομόλογα

Αξιοσημείωτη είναι από το πρωί σήμερα η κινητικότητα στα περισσότερα dealing rooms καθώς η συντριπτική πλειονότητα των μεγάλων ξένων πελατών προχωρά σε μαζικές αγορές ελληνικών ομολόγων. Ειδικότερα οι περισσότεροι γνωστοί διεθνείς οίκοι αλλά και ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια δείχνουν ενδιαφέρον για τα ελληνικά χρεόγραφα και κυρίως γι' αυτά με διάρκεια από 10 έτη και πάνω, ενώ μικρότερο ενδιαφέρον παρατηρείται και για ομόλογα μικρότερης διάρκειας.Ο τζίρος που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αναιμικός, ξεπέρασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι τα 90 εκατ. ευρώ στην δευτερογενή αγορά ενώ το σύνολο της αγοράς (που περιλαμβάνει και πράξεις εκτός ΗΔΑΤ) ξεπέρασε τα 4 δισ. ευρώ όταν τις προηγούμενες ημέρες κυμαινόταν στην περιοχή των 100-150 εκατ. ευρώ.

Στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη τα μεγαλύτερα "φουγάρα"

Κάθε κάτοικος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης καπνίζει ετησίως, κατά μέσο όρο, 2.000 τσιγάρα και κάθε μέρα για την αγορά προϊόντων καπνού δαπανάται συνολικά ποσό που ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την εθνική ημέρα κατά του καπνίσματος.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γ. Πεταλωτής

Απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ. Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, το ενδεχόμενο εκλογών επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια τριετία. «Δεν υπάρχει καμία λογική, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές. Γίνεται μια δουλειά πολύ κρίσιμη, πολύ μεγάλη -άσχετα πως την κρίνει ο καθένας- από την κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας σχεδόν μια τριετία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές. Όσοι το σκέφτονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ...», τόνισε.

Σύσκεψη για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από Siemens

Ειδική σύσκεψη με θέμα τους χειρισμούς που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην υπόθεση Siemens και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση αποζημιώσεων εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου πραγματοποιείται σήμερα υπό τον κ. Χ. Παμπούκη.

«Συνωμότες» στα πρόσωπα δημοσιογράφων βλέπει ο Σαλί Μπερίσα

Πολιτική κρίση διαρκείας


Αντιδράσεις προκάλεσε τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στο δημοσιογραφικό κόσμο, η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της αλβανικής βουλής, που ερευνά τα αιματηρά γεγονότα της 21ης Ιανουαρίου και στην οποία μετέχουν βουλευτές μόνο από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, να ζητήσει από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να καταθέσουν κατάλογο με τις τηλεφωνικές κλήσεις που έκαναν την ημέρα των γεγονότων τέσσερις διάσημοι δημοσιογράφοι, ο ελληνικής καταγωγής, Φίλιππος Τσακούλης και οι Σοκόλ Μπάλα, Άντι Μπουσάτι και Μέρο Μπάζε.Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, τόνισε ότι «οι τέσσερις αυτοί γνωστοί δημοσιογράφοι είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα για τον Σαλί Μπερίσα και το καθεστώς του».

Η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή υποστήριξη, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

«Η κοινωνία δείχνει μεγάλη ωριμότητα»


Στην ανάγκη της Ελλάδας να λάβει ευρωπαϊκή υποστήριξη αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) την Δευτέρα.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι προτού έρθει η ανάκαμψη η Ελλάδα θα περάσει μία δύσκολη περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη μέρα.

ΕΑΒ: Έκτακτη ΓΣ για την κεφαλαιοποίηση οφειλών

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), με θέμα την κεφαλαιοποίηση οφειλών της προς το Δημόσιο, συγκαλείται την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου. "Προτείνεται η κεφαλαιοποίηση οφειλών ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ" ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος.

Το Facebook Deals έφτασε και στην Ευρώπη

Το Facebook Deals, η υπηρεσία του Facebook που επιτρέπει σε καταστήματα ή εταιρείες να επιβραβεύουν με ειδικές προσφορές και δώρα τους χρήστες που κάνουν συχνά check-in, έφτασε και στην Ευρώπη. Η αρχή γίνεται από τη Βρετανία, ενώ θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι να ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι προσφορές και οι επιμέρους λεπτομέρειές τους προέρχονται από τα ίδια τα καταστήματα / εταιρείες και όχι από το Facebook και σε αυτή την πρώτη φάση οι Ευρωπαϊκοί συνεργάτες περιλαμβάνουν τους Starbucks, Yo Sushi, Mazda, O2, Argos, Debenhams, Alton Towers και Benetton.

Υποβάθμιση της Αιγύπτου και από Standard and Poor's

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's ανακοίνωσε σήμερα ότι μείωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αιγύπτου και αναμένει μια νέα υποβάθμιση μέσα σε τρεις μήνες λόγω της πολιτικής αστάθειας στη χώρα αυτή, την επομένη μιας παρόμοιας απόφασης του οίκου Moody's. "Κατά την άποψή μας, η πολιτική αστάθεια και οι ταραχές θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου και θα επηρεάσουν τα δημόσια οικονομικά της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης.

Υψηλότερα των 1.640 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ραγδαία μείωση των spreads


Υψηλότερα των 1.640 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, τροφοδοτούμενο από την αποκλιμάκωση των spreads και τα κέρδη τραπεζικών μετοχών.O Γενικός Δείκτης στις 13:00 κινείτο στις 1.648,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,45%.

Σε μηνύσεις προχωρά ο Πέτρος Δούκας για την κατάληξη της υπόθεσης Βατοπαιδίου

«Μπακαλόχαρτο» το πόρισμα


Την απόφασή του να κινηθεί νομικά κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στην εξεταστική και την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, εξέφρασε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Πέτρος Δούκας, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα το πόρισμα «μπακαλόχαρτο» και «ψευτοπόρισμα».Ο κ. Δούκας ακόμη ανέφερε θα προσφύγει εναντίον των προέδρων των επιτροπών και της γραμματέως, λέγοντας ότι οι «αυτοί που έκαναν αυτές τις αθλιότητες πρέπει να λογοδοτήσουν».

Υποχώρησε ο Δείκτης PMI για την Ελλάδα

Στις 42,8 μονάδες υποχώρησε ο κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Markit για την Ελλάδα τον Ιανουάριο από τις 43,1 μονάδες του Δεκεμβρίου καταγράφοντας χαμηλό επτά μηνών, καθώς η συρρίκνωση της παραγωγής, της απασχόλησης και των αποθεμάτων προμηθειών επιταχύνθηκε. Η απόδοση των νέων παραγγελιών, παρότι και η ζήτηση από το εξωτερικό μειώθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου της έρευνας. Οι τιμές εισροών αυξήθηκαν καταγράφοντας υψηλό τριάντα μηνών και ασκώντας ανοδικές πιέσεις στις χρεώσεις των μεταποιητικών προϊόντων.

Αμετάβλητο στο 10% το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο

Στα 15,775 εκατομμύρια οι άνεργοι


Αμετάβλητο στο 10% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο.Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη, από τη Eurostat το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη ανήλθε το Δεκέμβριο στο 10%, όπως τον Νοέμβριο. Συγκριτικά με το Νοέμβριο, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 73.000 στα 15,775 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2009 η ανεργία βρισκόταν στο 9,9%.

Σε υψηλό διμήνου το ευρώ

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου κινείται κοντά στο υψηλό επίπεδο του τελευταίου διμήνου, εν μέσω σεναρίων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει νωρίτερα από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ στην αύξηση των επιτοκίων της. Η νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στο 2,4% τον Ιανουάριο - πάνω από το όριο του 2% που η ΕΚΤ θεωρεί συμβατό σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για τη σταθερότητα των τιμών - πυροδότησε εκτιμήσεις των επενδυτών για την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του ευρώ να διαμορφώνεται πάνω από τα 1,37 δολάρια.

"Σκοτώθηκαν" στη Βουλή για τις αστικές συγκοινωνίες

Ένταση σημειώθηκε στην επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και καταθέτουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς.Αφορμή αποτέλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας Αντώνη Σταματόπουλου, ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση του Μετρό απειλούν τους εργαζόμενους ότι όποιος απεργήσει θα απολυθεί.

Δύο "δωράκια" σε φοροφυγάδες και εφοπλιστές

Χαρίζουν πρόστιμα αναδρομικά σε όσους έχουν εκδώσει εικονικά τιμολόγια ακόμα και πριν την περαίωση, ενώ εξαιρούνται από το φόρο 15% τα ακίνητα που εκμισθώνουν offshore εταιρείες σε ναυτιλιακούς ομίλους! Αυτά προβλέπονται στο νέο φορολογικό ν/σ, ενώ την ίδια ώρα με διάταξη-βόμβα θα επιβάλουν ΦΠΑ με "αντικειμενικά κριτήρια".

"Έφυγε" σε ηλικία 115 ετών η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου

Η πιο ηλικιωμένη γυναίκα του κόσμου πέθανε στο σπίτι της στο Τέξας, σε ηλικία 115 ετών, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Σκύλος ανιχνεύει τον καρκίνο!

Ο "καλύτερος φίλος" του ανθρώπου μπορεί να εκπαιδευτεί, ώστε να βοηθάει σε ιατρικές διαγνώσεις και μάλιστα εξίσου ακριβείς με τις διαγνωστικές μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. Ιάπωνες επιστήμονες χρησιμοποίησαν με επιτυχία έναν "εργαστηριακό" σκύλο, για να εντοπίσει την χημική "υπογραφή" του καρκίνου του εντέρου, μυρίζοντας την αναπνοή και τα κόπρανα ασθενών. Το επίτευγμα αυξάνει τις ελπίδες για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής "μύτης" που, όπως ο σκύλος, θα μπορεί μελλοντικά να μυρίζει ένα καρκινικό όγκο. στα πρώτα κιόλας στάδιά του.

Και τα ελληνικά θα διδάσκονται στα σχολεία της Αυστραλίας

Τα Ελληνικά θα συμπεριληφθούν, τελικά, στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Πίτερ Γκάρετ. Τουλάχιστον αυτή είναι η εισήγηση της αρμόδιας αυστραλιανής επιτροπής ACARAΜε κοινή τους δήλωση οι ομογενείς Εργατικοί βουλευτές Στιβ Γεωργανάς και Μαρία Βαμβακινού εκφράζουν την ικανοποίησή τους που η κινητοποίηση του ελληνισμού στέφθηκε από επιτυχία.

Γάμος αλά ελληνικά και αλά πολιτικά!

Οι Ελληνες παντρεύονται με μεγαλύτερη δυσκολία σε σχέση με περασμένες δεκαετίας, αλλά και όταν πάρουν την "κρίσιμη" απόφαση αρχίζουν πλέον και σκέφτονται τα σκαλιά του δημαρχείου και όχι της Εκκλησίας. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας καταγράφουν πτώση των γάμων απο 63.997 γάμους το 1995 σε 59.512 το 2009. Η αναλογία γάμων ανά 1000 κατοίκους υποχώρησε στο 5,3 από 7,3 το 1980 και από 9 το 1960.

2η ημέρα υποχώρησης των σπρεντ-κάτω από τις 800 μ.β.

Σημαντική μείωση σημείωσε το πρωί το spread των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, υποχωρώντας στις 707 μονάδες βάσης από 826 μονάδες χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, η μείωση του spread αποδίδεται στις συζητήσεις που γίνονται στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Την περασμένη Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του κ. Όλι Ρεν, του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι εξετάζεται ένα σχέδιο για την επαναγορά του ελληνικού χρέους.

Προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων για τη λειτουργία τμημάτων για το οικονομικό έγκλημα

Στον υπουργό Δικαιοσύνης


Συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση των προανακριτικών τμημάτων των Εισαγγελιών, και ειδικότερα για τις υποθέσεις που αφορούν το οικονομικό έγκλημα, κατέθεσε Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη. Η Ένωση προέβη στην ενέργεια αυτή στο πλαίσιο της διατύπωσης τεκμηριωμένων και επεξεργασμένων προτάσεων σε θέματα που αφορούν την λειτουργία της Ποινικής Δικαιοσύνης και αφού έλαβε τις απόψεις των διευθυνόντων των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Υψηλότερα των 1.600 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών

Θετικό κλίμα και στην Ευρώπη


Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν αποκλιμάκωση της έντασης στην Αίγυπτο.Το κλίμα παρέμεινε θετικό παρά την ανακοίνωση ότι ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος εξακολούθησε να συρρικνώνεται τον Ιανουάριο, εξαιτίας της αναιμικής εγχώριας ζήτησης.

«Όχι» φοιτητών και καθηγητών στις προωθούμενες αλλαγές για το πανεπιστημιακό άσυλο


«Να μην αλλάξει... χέρια»


Αρνητική είναι η απάντηση φοιτητών και πανεπιστημιακών στην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει τη διαχείριση του ασύλου από τα ακαδημαϊκά όργανα και να την αναθέσει στις εξωπανεπιστημιακές διοικήσεις, μέσω των αλλαγών που προωθούνται στα ανώτατα ιδρύματα.

Επαναφέρει τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας η Wall Street Journal

"Παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι θα ξεχρεώσουν»


Νέα αφορμή για την επιστροφή των καταστροφολογικών σεναρίων περί χρεοκοπίας της Ελλάδας στις σελίδες της Wall Street Journal οι ταραχές στην Αίγυπτο. Το σημερινό δημοσίευμα ξεκινά με την επισήμανση πως τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας (credit default swaps) είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με εκείνα της Αιγύπτου, για να καταλήξει στην δήλωση προέδρου μεγάλης τράπεζας για τη χώρα μας: «Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος».Συγκεκριμένα, η εφημερίδα κάνοντας αναφορά στην χαμένη ελκυστικότητα της Δυτικής Ευρώπης, αναφέρει πως ακόμη και υπό το βάρος τεράστιων διαμαρτυριών που καθιστούν ορατή ακόμη και την αλλαγή καθεστώτος η Αίγυπτος είναι πιο ελκυστική για τους επενδυτές της αγοράς ομολόγων από ότι η Ελλάδα.

Χάος στους δρόμους της Αθήνας

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα επικρατούν από νωρίς το πρωί σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί το μεσημέρι με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γιατρών και εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στο κέντρο της Αθήνας. Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ισχύει ο δακτύλιος.Ακινητοποιημένα είναι για όλο το 24ωρο τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Μετρό.

Στρος Καν: Φόβος για βίαιες κοινωνικές αναταραχές

Η παγκόσμια οικονομία δείχνει τάσεις ανάκαμψης, αλλά είναι επιβαρυμένη με προβλήματα όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η άνοδος των τιμών, που μπορούν να πυροδοτήσουν έναν καταστροφικό εμπορικό προστατευτισμό και βίαιες κοινωνικές αναταραχές, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου."Επανεμφανίζεται το μοντέλο των παγκόσμιων ανισορροπιών που υπήρχε προ κρίσης", σχολίασε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στη διάρκεια ομιλίας του στη Σιγκαπούρη.