e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

H Verbund αποχωρεί από την Ελλάδα

Μετά τη BP και τη Shell, άλλος ένας ξένος επενδυτής στην ενέργεια αδυνατεί να δραστηριοποιηθεί σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από ύφεση και αποχωρεί από τη χώρα. Ο λόγος για...

Διάρρηξη σε κελί της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους

Στόχος θρασύτατων διαρρηκτών έγινε το ιστορικό κελί "Άξιον Εστί" της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, οι διαρρήκτες, αφού εισέβαλαν στο ιστορικό κελί της Ιεράς Μονής, αφαίρεσαν απ’ αυτό τέσσερις εικόνες, έναν χρυσοκέντητο ρώσικο Επιτάφιο και τρία κεντητά καλύμματα Αγίας Τράπεζας.

Κέρδη 2,74% στο Χ.Α.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τις διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά και του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα.Μετά τον πρόεδρο της Κομισιόν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία, Ολι Ρεν, δήλωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι οι χρόνοι ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι ανάγκη να εναρμονιστούν και πως ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει σύντομα το ζήτημα αυτό για την Ελλάδα [Βλέπε άρθρο] .

Έρευνα για την οστεροπόρωση στους άνδρες

Η ηλικία, η κληρονομικότητα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ανεξάρτητα από το αν κάποιος παίρνει ή όχι κορτιζόνη είναι επιβαρυντικοί παράγοντες εμφάνισης οστεοπόρωσης στους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη χώρα μας, στην οποία συμμετείχαν 1067 ασθενείς και 93 γιατροί.Η έρευνα έγινε σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών που είχαν υποβληθεί σε έλεγχο οστικής πυκνότητας είτε λόγω βεβαρυμένου ιστορικού, είτε μετά από προτροπή γιατρού ή προληπτικά.

Απάντηση Γ. Παπαθανασίου για την υπόθεση Siemens

Την έντονη δυσφορία του για πληροφορίες που διοχετεύθηκαν από κύκλους της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens για εμπλοκή του ονόματός του με την εταιρεία Siemens και στενές σχέσεις του με πρόσωπα που σχετίζονται με τα "μαύρα ταμεία" της εταιρείας, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.Οι πληροφορίες που διοχετεύθηκαν ήταν για την ενοικίαση κατοικίας του πρώην υπουργού στον πρώην οικονομικό διευθυντή της Siemens Ελλάς, Ρούντολφ Φίσερ και την καταβολή χορηγιών από τη γερμανική εταιρεία σε προεκλογικές του ομιλίες.

Επίθεση Ραγκούση στον Ν.Κακλαμάνη για την κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αθήνα

«Αρωμα» ποινικών ευθυνών


Στον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων επέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια.

Αυστηρότερα «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες τον Φεβρουάριο

Δηλώσεις Ρεν μετά το Ecofin


H EE θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο αυστηρότερων «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, είπε την Τρίτη ο επίτροπος Οικονομιών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν. «Ένα από τα στοιχεία είναι η προετοιμασία ενός νέου πιο αυστηρού και πιο ολοκληρωμένου γύρου τεστ αντοχής στις τράπεζες που θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους και θα βασίζονται στη νέα χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική», είπε ο κ. Ρεν σε συνέντευξη Τύπου, μετά τις συζητήσεις που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών και άλλους αξιωματούχους της ΕΕ την Τρίτη.

ΕΕ: «Ανεύθυνη» η πρόταση Καντονά για απόσυρση των καταθέσεων


Online εκστρατεία για «άδειασμα» των τραπεζικών λογαριασμών σήμερα

«Ανεύθυνη» χαρακτηρίζουν ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. την πρόταση του Ερίκ Καντονά να αποσύρουν σήμερα οι πολίτες τις τραπεζικές τους καταθέσεις για να τιμωρήσουν τις τράπεζες.Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και ο Επίτροπος, Όλι Ρεν, επέκριναν με δριμύτητα την πρόταση του πρώην άσου της Manchester United.

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό, στα 1.428 δολάρια η ουγγιά


Αναζητούν εναλλακτικές επενδύσεις


Νέο ρεκόρ σημείωσε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, ενώ το ασήμι ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1980, καθώς οι επενδυτές εναλλακτικές -των νομισμάτων- επενδύσεις. ta nea

Πάνω από τα 90 δολάρια, σε υψηλό διετίας, σκαρφαλώνει το πετρέλαιο

Αυξάνεται η ζήτηση


Πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι καρφάλωσε την Τρίτη η τιμή του αργού πετρελαίου, εν αναμονή των στοιχείων που εκτιμάται ότι θα δείξουν μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων για πρώτη φορά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.Τα στοιχεία θα ανακοινωθούν από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη.

Αυξήθηκαν στο 9μηνο οι θέσεις των αμερικανικών επενδυτικών ταμειων σε ομόλογα της ευρω-περιφέρειας

Συνολικές επενδύσεις ύψους 5,22 δισ. δολαρίων


Τα αμερικανικά επενδυτικά ταμεία αύξησαν κατά 6% στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010 τις θέσεις τους σε ομόλογα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, παρά την κρίση χρέους στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Reuters.

Νέα "βροχή" των Διδυμίδων

Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, θα είναι ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου προς το ξημέρωμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, με πιθανή καλύτερη ώρα παρατήρησης στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.Οι Διδυμίδες, που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου, παράγουν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα διαττόντων μέσα στο έτος, αν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Ο ρυθμός που θα πέφτουν τα ορατά μετέωρα (πεφταστέρια), αναμένεται να είναι γύρω στα 50-60 την ώρα, ενώ αν υπάρχει αρκετό σκοτάδι στον ουρανό, θα μπορούσαν να παρατηρηθούν ακόμα και 100-120, με ταχύτητα περίπου 35 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο το καθένα. Είναι πιθανό τα πρώτα μετέωρα να είναι ορατά από τις 10 το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου, κάτι που θα επέτρεπε ακόμα και στα παιδιά να δουν μερικά πεφταστέρια, πριν πάνε για ύπνο.

Ενεργειακοί πρεσβευτές για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας

Συμβουλές για εξοικονόμηση


Oι Ενεργειακοί Πρεσβευτές είναι ένα έργο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), εποπτευόμενου φορέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, που στοχεύει να βοηθήσει τις οικογένειες στην διαχείριση των καταναλώσεών τους για θέρμανση, ηλεκτρική ενέργεια και νερό, μέσω της παροχής συμβουλών για εξοικονόμηση.Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά, των οποίων το συνολικό ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, βρίσκονται σε κατάσταση ενεργειακής ένδειας.

Οι πλουσιότεροι πρέπει να πληρώσουν περισσότερο, δηλώνει ενώπιον του Προέδρου ο Στρος-Καν

Ξεκίνησαν οι επαφές


Οι πλουσιότερες κοινωνικές ομάδες πρέπει να πληρώσουν περισσότερο, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι η κρίση πλήττει ιδιαίτερα τους αδύναμους. Ο διευθυντής του ΔΝΤ ξεκίνησε τις επαφές του με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Ακολουθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Nexus S, η δεύτερη απόπειρα της Google να επεκταθεί στα κινητά τηλέφωνα

Ντεμπούτο σε ΗΠΑ και Βρετανία


Το Nexus, το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Google έκανε ντεμπούτο τον Ιανουάριο αλλά αποσύρθηκε από την αγορά λίγους μήνες αργότερα. Το νέο εγχείρημα, το Nexus S, ποντάρει στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android και σε λειτουργίες που προσφέρουν «την καθαρή εμπειρία της Google».Η νέα συσκευή, βασισμένη στο Samsung Galaxy S, φτάνει στην αμερικανική αγορά στις 16 Δεκεμβρίου και στη Βρετανική στις 20 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Google στο εταιρικό της ιστολόγιο. Σχέδια για άλλες χώρες δεν έχουν ανακοινωθεί.

Εγκρίθηκε και επισήμως από το Ecofin το σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας

«Ναι» στο πακέτο των 85 δισ. ευρώ


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) ενέκριναν, την Τρίτη, και επισήμως το

σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας, ύψους 85 δισ. ευρώ.

Wikileaks: «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις αποκαλύψεις»

Απάντηση του ιστότοπου στη σύλληψη Ασάνζ

Εκπρόσωπος του Wikileaks χαρακτήρισε τη σύλληψη του Ασάνζ «επίθεση στην ελευθερία του Τύπου» και δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να εμποδίσει το Wikileaks να αποκαλύψει κι άλλα απόρρητα έγγραφα στο μέλλον.«Αυτή η εξέλιξη δεν θα αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούμε», δήλωσε η Κριστίν Χράφνσον στο Associated Press.

Οι παντρεμένοι συμπεριφέρονται καλύτερα

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίληψη ότι οι παντρεμένοι άνδρες, τείνουν να έχουν λιγότερες παραβατικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές από τους ανύπαντρους.Οι ερευνητές, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Αλεξάντρα Μπαρτ του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ψυχιατρικής "Archives of General Psychiatry" του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσαν ότι αφενός οι λιγότερο αντικοινωνικοί άνδρες είναι πιθανότερο να παντρευτούν μέχρι τα 30 τους σε σχέση με τους περισσότερο αντικοινωνικούς, αφετέρου, από τη στιγμή που παντρεύονται, ο γάμος "φρενάρει" περαιτέρω την όποια αντικοινωνική συμπεριφορά τους.

Χωρίς συγκοινωνίες αύριο η Αθήνα

Εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης θα πρέπει να αναζητήσει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, θα μείνουν ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, το Μετρό , ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο προαστιακός, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τόσο στην οργανωτική δομή του συγκεκριμένου κλάδου, όσο και στις εργασιακές σχέσεις.

Αυξάνονται οι άποροι στις ουρές των συσσιτίων

Συνωστισμό στο κατώφλι των συσσιτίων δήμων, Αρχιεπισκοπής και ανθρωπιστικών οργανώσεων, δημιουργεί ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και συσσώρευσης μεταναστών/προσφύγων στις ελληνικές μεγαλουπόλεις. Οι ουρές απόρων έξω από τους ορισμένους χώρους εστίασης διογκώνονται, παράλληλα με την αλλαγή της σύνθεσης των ανθρώπων, που τις σχηματίζουν, για την ικανοποίηση της βασικής ανάγκης. Της καθημερινής τους σίτισης.

Eπιδείνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2011

Έρευνα της Manpower


Επιδείνωση των προοπτικών απασχόλησης στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2011, προμηνύει η έρευνα της εταιρίας Manpower, η οποία έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 εργοδοτών.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2011 διαμορφώνεται στο -15%, το χαμηλότερο ποσοστό από το δεύτερο τρίμηνο του 2008 που ξεκίνησε η έρευνα της Manpower στη χώρα μας.

Συνελήφθη στο Λονδίνο ο ιδρυτής του WikiLeaks


Χειροπέδες στον Τζούλιαν Ασαντζ


Στη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασαντζ προχώρησε το πρωί της Τρίτης η βρετανική αστυνομία, σε εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος που έχει εκδοθεί στο πλαίσιο ερευνών της σουηδικής Δικαιοσύνης για υπόθεση στην οποία ο 39χρονος Αυστραλός εμφανίζεται ως ύποπτος για σεξουαλική επίθεση κατά δύο γυναικών.

Στο σφυρί 108 έργα Ελλήνων ζωγράφων, ανάμεσά τους και η «Σπιναλόγκα»

Στο Ζάππειο, στις 10 Δεκεμβρίου


Εκτίθενται από σήμερα, Τρίτη, μέχρι και την Πέμπτη στο Ζάππειο Μέγαρο -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- 109 έργα Ελλήνων ζωγράφων, στο πλαίσιο της δημοπρασίας ελληνικής ζωγραφικής του οίκου «Βέργος», που θα πραγματοποιηθεί τον ίδιο χώρο στις 10 Δεκεμβρίου.Στα έργα που βγαίνουν σε δημοπρασία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων ένα σπάνιο θεματικό έργο του Σπύρου Βασιλείου, η «Σπιναλόγκα». Ο Βασιλείου εμπνεύστηκε στη δεκαετία του '70 από την ενέργεια του τοπίου έναν δυναμικό σε χρώματα πίνακα, που εκφράζει όλη τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί το νησί στους επισκέπτες του.

Πάνω από το 1,3350 δολάριο ενισχύεται το ευρώ

Διχασμός στην Ευρωζώνη


Πάνω από το 1,3350 δολάριο ενισχύεται την Τρίτη το ευρώ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν επιπλέον μέτρα από την Fed για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ την άνοδο συγκρατεί η απογοήτευση από την έλλειψη αποφάσεων στο Eurogroup για το ενδεχόμενο έκδοσης ευρω-ομολόγων ή την αύξηση των κεφαλαίων του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης.Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, είπε ότι ίσως αυξηθεί το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ύψους 600 δισ. δολαρίων, που ενέκρινε πρόσφατα η αμερικανική κεντρεική τράπεζα.

Δεκαεννέα οι χώρες που δεν θα παραστούν στην απονομή του Νόμπελ Ειρήνης

Σε συμμαχία με την Κίνα


Να μην εκπροσωπηθούν στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης, την Παρασκευή στο Όσλο, αποφάσισαν η Κίνα και άλλες 18 χώρες, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για τη βράβευση του αντιφρονούντα Λιού Σιαομπό.Όπως έγινε γνωστό, από την τελετή θα λείπουν οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Κολομβίας, της Τυνησίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Πακιστάν, της Σερβίας, του Ιράκ, του Ιράν, του Βιετνάμ, του Αφγανιστάν, της Βενεζουέλας, των Φιλιππίνων, της Αιγύπτου, του Σουδάν, της Ουκρανίας, της Κούβας και του Μαρόκου.

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάσσουν κοινωνικοί φορείς στον Στρος Καν

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή

Με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν στην Αθήνα, οι κοινωνικοί φορείς διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.Ο κ. Στρος Καν θα έχει συνάντηση στις 2:15 μ.μ. με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Πτωτικά ,αλλά κοντά στα 89 δολάρια το βαρέλι

Πτωτικά ,αλλά κοντά στα 89 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία,με τους επενδυτές να εκφράζουν φόβους για άνοδο των επιτοκίων στην Κίνα τις επόμενες ημέρες ,γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης σε πετρέλαιο. Στις πρωινές συναλλαγές,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε κατά 50 σεντς στα 88,88 δολάρια το βαρέλι.

Η ασπιρίνη προλαμβάνει την εμφάνιση μορφών καρκίνου

Η λήψη μικρής ποσότητας ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες και τα ευρήματα είναι τόσο ισχυρά ώστε να προτείνεται σε ανθρώπους άνω των 40 να λαμβάνουν προληπτικά ασπιρίνη κάθε μέρα.Η έρευνα αυτή αναμένεται να διχάσει την επιστημονική κοινότητα καθώς η ασπιρίνη έχει κατηγορηθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο γαστρορραγίας σε περίπου έναν ασθενή στους χίλιους κάθε χρόνο.

Καμία απόφαση για ευρω-ομόλογα και αύξηση των κεφαλαίων του ταμείου διάσωσης στο Eurogroup

Αδιέξοδο λόγω της Μέρκελ


Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε την Τρίτη είπε ότι η ιδέα της έκδοσης ευρω-ομολόγων δεν τέθηκε στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης διαθέτει αρκετά κεφάλαια για να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης χρέους.Οι υπουργοί δεν έλαβαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας επιπλέον μέτρα για πάταξη της κρίσης xρέους στην Eυρωζώνη, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δεν υπέκυψε στις εκκλήσεις για αύξηση των κεφαλαίων του ταμείου διάσωσης ή την έκδοση ευρω-ομολόγων.

Ανοίγει τις πύλες της η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Παρουσία του Κ.Παπούλια


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εγκαινιάζεται στις 7 το απόγευμα της Τρίτης η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Μείωση 50% στα τέλη ταξινόμησης για ΙΧ έως 2.000 κυβικά

Αλλαγές και στον φόρο πολυτελείας


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε τη μείωση του τέλους ταξινόμησης κατά 50% σε όλα τα καινούρια Ι.Χ. με κινητήρες έως 2 λίτρα, απορρίπτοντας το σενάριο των κλιμακωτών μειώσεων που αρχικά είχε προκριθεί ως η καλύτερη λύση για την τόνωση των πωλήσεων.Όπως επισημαίνει η Ημερησία, η κατάθεση στη Βουλή του «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου - «σκούπα», που θα περιλαμβάνει τα μέτρα τόνωσης των πωλήσεων νέων ΙΧ, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Αποχώρησε το αμερικανικό δημόσιο από την Citigroup

Πούλησε μετοχές αξίας 10,5 δισ. δολαρίων


Τις υπόλοιπες μετοχές της στη Citigroup πούλησε τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση.
Tο κέρδος που αποκόμισε από την πώληση 2,4 δισ. μετοχών είναι 10,5 δισ. δολάρια. Η τιμή πώλησης των μετοχών είναι 10 σεντς χαμηλότερη από την τιμή κλεισίματος στη Νέα Υόρκη (4,45 δολάρια).«Πουλώντας όλες τις εναπομείνασες μετοχές της Citigroup, είχαμε την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε σημαντικά κέρδη για τον φορολογούμενο και να αποφύγουμε την ανάληψη ρίσκου μελλοντικά», σχολίασε ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις της ΠΓΔΜ με το ΔΝΤ για δάνειο 400 εκατ. ευρώ

Στο 4% μειώθηκαν τα επιτόκια


Σε νέα μείωση του βασικού της επιτοκίου, κατά 0,5% σε 4% προχώρησε τη Δευτέρα η κεντρική τράπεζα της ΠΓΔΜ, την ίδια ώρα που διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ για δάνειο, ύψους 400 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, βρίσκονται στο τελικό στάδιο.Το 4% είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την ανεξαρτησία της χώρας το 1991. Από το Νοέμβριο του 2009, η κεντρική τράπεζα της ΠΓΔΜ μείωσε συνολικά τα κατά 5,5%, σε μία προσπάθεια βελτίωσης του δυσμενούς χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος και μείωσης του κόστους κρατικού δανεισμού.

Στην «πόρτα» της Αθήνας το Wikileaks, διέρρευσαν 1.385 «ελληνικά» έγγραφα

Σύντομα στη δημοσιότητα


Περί τα 1.385 τηλεγραφήµατα από την αµερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο της Θεσσαλονίκης έχουν διαρρεύσει στο Wikileaks και εντός των ημερών αναµένεται να δηµοσιευθούν.

«Πλαφόν» αποδοχών για τους εργαζόμενους σε 54 ΔΕΚΟ

Σκληρή λιτότητα στο Δημόσιο


Με το νόμο που προωθείται άμεσα στη Βουλή για τις ΔΕΚΟ, επιβάλλεται πλαφόν στις αμοιβές, ενσωματώνονται στις βασικές αποδοχές τα επιδόματα, καταργούνται «παράθυρα» τύπου μπόνους, ενώ περιορίζονται στο όριο των εσόδων τα έξοδα λειτουργίας.Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου φέρεται, σύμφωνα με το «Έθνος», να ενημέρωσε τον πρωθυπουργό το περασμένο Σαββατοκύριακο για τις αλλαγές που προβλέπει η παρέμβαση της κυβέρνησης στις ΔΕΚΟ με μεγάλα ελλείμματα.

Τον Ιανουάριο κλειδώνει η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας

Συζήτηση στο περιθώριο του Eurogroup


Τον Ιανουάριο αναμένεται να αποφασισθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που λαμβάνει η Ελλάδα από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης. Θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής και εν συνεχεία να ψηφισθεί από τα Κοινοβούλια κάποιων κρατών της Ευρωζώνης. Το θέμα της Ελλάδας δεν εξετάσθηκε εκτενώς χθες στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες, καθώς μεγάλο βάρος δόθηκε στην προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής (16-17 Δεκεμβρίου), στις προτάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη, αλλά και στην χρηματοπιστωτική βοήθεια προς την Ιρλανδία.

Πυρά Κομισιόν και Eurogroup κατά της πρότασης Καντονά για απόσυρση των καταθέσεων

«Ανεύθυνη» η... επανάσταση κατά τραπεζών


Ανεύθυνη χαρακτήρισαν τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση του θρύλου της Manchester United Ερίκ Καντονά προς τους πολίτες να αποσύρουν σήμερα, Τρίτη, τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες για να τιμωρήσουν τον τομέα αυτό για τις υπερβολές του.«Αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών», έχει πει ο Καντονά μέσα από ένα βίντεο που κάνει «θραύση» στο Διαδίκτυο και πυροδοτεί online εκστρατεία για «άδειασμα» των λογαριασμών στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπερίσχυσαν οι γερμανικές αντιρρήσεις στο Eurogroup


Δεν λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα


Με την γραμμή της Γερμανίας, ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται ενίσχυση των διαθέσιμων κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εναρμονίσθηκε χθες το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες.Αν και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί προ της συνεδρίασης του Eurogroup είχε δημιουργήσει προσδοκίες για πρόσθετα μέτρα στήριξης της Ευρωζώνης τελικά επικράτησε η γερμανική γραμμή, σύμφωνα με την οποία οι διαθέσιμοί πόροι είναι αρκετοί και δεν υπάρχει ανάγκη να αυξηθούν.