e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALNEWS


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.

Σύγκρουση σε Eurobank και Alpha.
Δραματικές αλλαγές στο τραπεζικό τοπίο.
Οι νέες εξελίξεις.
Οι εντολές του Λάτση και οι παρενέργειες του αποτυχημένου γάμου.
Η παραίτηση – φωτιά και ο Κωστόπουλος.
Ο κίνδυνος και τα σενάρια για την Αγροτική.

Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Οι «εχθροί» και οι φίλοι του Mr S&B – ορυκτά.

 

Διαβάστε στην Deal news

 Οι καταγγελίες εναντίον του τα πρόστιμα και η απάντηση του επιχειρηματία.
Τα σχέδια στις αγορές του εξωτερικού και η φυγή του από την κρατική θέση.
Οι πληροφορίες για τις πολιτικές του φιλοδοξίες και οι θέσεις του στον ΣΕΒ.

Τουρκική επιχειρηματική εισβολή

 

Διαβάστε στην Deal news

 Άρχισε η επιχειρηματική εισβολή των Τούρκων στην Ελλάδα. Πως και που επενδύουν δύο κορυφαίοι γείτονες επιχειρηματίες.
Πως ο ένας ολοκληρώνει άμεσα την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ και πως ο δεύτερος στήνει ένα δίκτυο 30 καταστημάτων “Simit Saray” στην πρωτεύουσα. Η εταιρία συμβούλων που κινεί τα νήματα και οι συνεργασίες που επέρχονται.

Ζυμώσεις στις εταιρίες

 

Διαβάστε στην Deal news


Όλο το επιχειρηματικό παρασκήνιο.
Η σύγκρουση συνεταίρων στη Selman.
H Creta Farm στο εδώλιο για μόλυνση στην Κρήτη.
Πως οι Ολλανδοί χάλασαν τη συμφωνία Kόκκαλη – Τζωρτζάκη.
Η νέα ρότα που χαράσει η ΝΕΛ. Πλήρης η επιβεβαίωση της αποκάλυψης της Deal.
Project – χρυσάφι για τους εργολάβους με τα νέα έργα.
Πως ο Μανιατόπουλος χάνει την Land Rover και τι συμβαίνει με την Porche.

Τράπεζες. Ο προβληματισμός, οι εξελίξεις και οι συγκρούσεις

 

Διαβάστε στην Deal news

 Δραματικές αλλαγές στο τραπεζικό τοπίο.
Οι νέες εξελίξεις και η inside ενημέρωση για τη σύγκρουση, της παραιτήσεις και τις εντολές που δόθηκαν από τη διοίκηση σε Eurobank και Alpha. Ο Λάτσης, ο Κωστόπουλος και οι πονοκέφαλοι.
Η απόφαση για να πουληθεί το… μισό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ποιοί είναι οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι.
Οι κινήσεις της Credit Agricole μετά το «χαστούκι» που δέχθηκαν στην Εμπορική.

Όλη η λίστα. Τα φιλέτα του Δημοσίου που βγαίνουν στο σφυρί

 

Διαβάστε στην Deal news

 Φιλέτα-χρυσάφι βγάζει το Δημόσιο στο σφυρί για να εισπράξει 4δισεκατομμύρια ευρώ.
Όλη η λίστα με τα 17 ακίνητα και οικόπεδα που πρόκειται να πωληθούν σε όλη την Ελλάδα. Άρχισαν ήδη οι πρώτες επιχειρηματικές συγκρούσεις με φόντο τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και το Καιματσαλάν.

Οι Ευρωπαίοι, το σχέδιο της Ελλάδας



Διαβάστε στην Deal news


Focus στις εκτιμήσεις των ξένων οίκων και των αναλυτών και πως μπαίνει στο ευρωπαϊκό παιχνίδι η Αμερική. Το πραγματικό σχέδιο της Μέρκελ και οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην Ελλάδα. Οι θέσεις Παπανδρέου για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, την τέταρτη δόση, το διεθνές παιχνίδι και οι επιλογές του για συναίνεση, εθνικές εκλογές αλλά και ανασχηματισμό.

Oι αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης

 

Διαβάστε στην Deal news

 Οι δραματικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη και πως η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα. Ο τρόμος των αγορών για ντόμινο, οι θέσεις Τρισέ μετά τη δραματική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι αποφάσεις για τα επιτόκια. Το ασανσέρ με τα spread, οι σορτάκηδες, τα κόλπα των κερδοσκόπων και η αντίδραση στο χρηματιστήριο.

Ευρωπαϊκή συμφωνία για την εποπτεία των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης


Δημιουργείται πανευρωπαϊκή αρχή


Σε συμφωνία επί της αρχής εμφανίζονται να καταλήγουν οι Ευρωπαίοι ώστε να θέσουν τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό έλεγχο και εποπτεία, μέσω πανευρωπαϊκής αρχής η οποία θα έχει δυνατότητα επιβολής κυρώσεων, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές και διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.Η συμφωνία επιτεύχθηκε το βράδυ της προηγουμένης Δευτέρας, στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των κρατών μελών της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως επιβεβαίωσε ο Γάλλος εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου, Ζαν-Πωλ Γκοζέ.

Βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Αλλάζει από το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές, την ενίσχυση των ανέμων, ακόμη και τα χιόνια.Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά της χώρας και, βαθμιαία, στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Foreign Policy: Ο Γ.Παπανδρέου στους 100 πιο ισχυρούς του πλανήτη


«Έκανε το καλύτερο στη χειρότερη χρονιά»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταλαμβάνει την 79η θέση στη λίστα των 100 ατόμων με τη μεγαλύτερη επιρροή στις παγκόσμιες εξελίξεις σύμφωνα με τη λίστα που κατήρτισε το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy."Επειδή έκανε το καλύτερο στη χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα» αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την κατάταξη.

Παρασιτοκτόνα και Αλτσχάιμερ


Όσοι εκτίθενται επί μακρό χρονικό διάστημα στα παρασιτοκτόνα, όπως οι γεωργοί και γενικά οι εργαζόμενοι σε στενή επαφή με αυτές τις χημικές ουσίες, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών εγκεφαλικής άνοιας, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα που βασίστηκε στην μελέτη εργαζομένων στην οινοπαραγωγό περιοχή του Μπορντό, από όπου παράγονται τα φημισμένα γαλλικά κρασιά.Οι ερευνητές, υπό την Ιζαμπέλ Μπαλντί του Γαλλικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Επιδημιολογίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής "Occupational and Environmental Medicine", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι στα κτήματα του Μπορντό, οι οποίοι εκτίθεντο άμεσα στα παρασιτοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, ήταν πέντε φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα σε μια σειρά από νευρολογικά διαγνωστικά τεστ (μνημονικά, λεκτικά, χρόνου αντίδρασης κ.α.), σε σχέση με όσους είχαν ελάχιστη ή καθόλου έκθεση σε αυτά τα χημικά.

Πέθανε ο εφευρέτης της βόμβας νετρονίων, Σάμιουελ Κοέν


Ο Σάμιουελ Κοέν, ο αμερικανός φυσικός ο οποίος εφηύρε τη βόμβα νετρονίων, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.
Ο Κοέν έπασχε από καρκίνο του στομάχου και πέθανε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια την Κυριακή.Σε συνέντευξή του στους New York Times τον Σεπτέμβριο είχε περιγράψει την πυρηνική βόμβα που κατασκεύασε στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου το 1958 ως "το πιο λογικό και ηθικό όπλο που έχει ποτέ κατασκευαστεί".

"Εξωγήινη" μορφή ζωής στη Γη


Απόψε το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έχει προγραμματίσει συνέντευξη για να κάνει μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη στο πεδίο της αστροβιολογίας, πράγμα που οδήγησε σε ένα κατακλυσμό φημών στο διαδίκτυο ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη κάποιας εξωγήινης μορφής ζωής σε άλλο ουράνιο σώμα.Η NASA αναμένεται να αναφερθεί σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο που πρόκειται να δημοσιευτεί στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό "Science". Tο πιθανότερο, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής "Τέλεγκραφ", είναι ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη ενός μικροβίου πάνω στο δικό μας πλανήτη, το οποίο μπορεί να ζει σε ένα περιβάλλον άκρως εχθρικό για τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Σαχινίδης: "Δεν τίθεται ζήτημα κλεισίματος της Αγροτικής"

Δεν τίθεται ζήτημα κλεισίματος της Αγροτικής Τράπεζας διευκρίνισε μετά το τέλος της συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Πρόσθεσε δε ότι πολλά σενάρια έχουν διατυπωθεί αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Υφεση 4,5% το τρίτο τρίμηνο

Ύφεση 4,5% σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,2 % και στην ευρωζώνη κατά 1,9%. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, η Ελλάδα (-4.5%) είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης με ύφεση σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2010 ενώ συνολικά στην ΕΕ μόνο δύο χώρες μέλη παρουσιάζουν ύφεση: Η Ελλάδα και η Ρουμανία (-2,2%).

Πρωτοφανές το κύμα ψύχους στην Κεντρική Ευρώπη

Πολλές χώρες παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το πρωτοφανές, για τα δεδομένα της εποχής, κύμα ψύχους που σαρώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη βόρεια Ευρώπη έχει παραλύσει τις αερομεταφορές, τα σιδηροδρομικά δίκτυα και τις οδικές μεταφορές.

Δικαστικά κινείται η Qantas κατά της Rolls-Royce για τη βλάβη στα Airbus Α380

Ανοιχτό παράθυρο συμβιβασμού


Νομική δράση κατά της Rolls-Royce, κατασκευάστριας εταιρείας των κινητήρων του στόλου του Α380, αναλαμβάνει η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas, ένα μήνα μετά την ανάφλεξη που σημειώθηκε εν πτήσει αναγκάζοντας Airbus Α380 σε αναγκαστική προσγείωση.Η Qantas αφήνει πάντως ανοιχτό το παράθυρο εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθιστώντας σαφές ότι η μήνυση κατά της Rolls-Royce θα προχωρήσει εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμφωνία σχετικά με την αποζημίωση που διεκδικεί για το περιστατικό της 4ης Νοεμβρίου.

«Βροχή» αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες κτιρίων


Τρεις χιλιάδες αιτήσεις στη ΔΕΗ


«Βροχή» αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες κτιρίων δέχεται η ΔΕΗ, από ιδιώτες και μικρούς επιχειρηματίες που σπεύδουν να επωφεληθούν από τα ελκυστικά τιμολόγια.Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο τρίμηνο (Αύγουστο με Οκτώβριο) κατατέθηκαν 1.500 αιτήσεις στις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ, όσες είχαν κατατεθεί από τον Ιούλιο του 2009, οπότε άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος.

4 δισ. ευρώ συνέλεξε το ΣΔΟΕ από πρόστιμα και φόρους

15 εκατ. ευρώ μόνο από τα σκάφη

Πρόστιμα και φόρους ύψους 4 δισ. ευρώ έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το ΣΔΟΕ.Μάλιστα, όπως τόνισε ο ειδικός γραμματέας της υπηρεσίας, Γιάννης Καπελέρης, το εισπραχθέν ποσό θα ήταν σήμερα 7 δισ. ευρώ αν δεν είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη ορισμένοι πολίτες, καταβάλλοντας μόνο την προκαταβολή, δηλαδή το 25% του συνόλου του προστίμου.

Ενδεχόμενη σύγκληση Συνόδου Κορυφής εξετάζει η ΕΕ για την κρίση χρέους

Όλα τα βλέμματα στην ΕΚΤ


Το ενδεχόμενο σύγκλησης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο άμεσο μέλλον, σε μία ένδειξη ενότητας υπό το φως των πιέσεων των αγορών, κυρίως στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης, έκανε γνωστό την Πέμπτη πηγή της ισπανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Eυρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό και τις πρακτικές λεπτομέρειες για την υλοποίησή του, αλλά η οριστική απόφαση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ανακοινώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αργότερα εντός της ημέρας.

Σιδηροδρομικό εισιτήριο μέσω Διαδικτύου θα μπορούν να «κλείνουν» οι επιβάτες του ΟΣΕ

Σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα


Σιδηροδρομικό εισιτήριο μέσω Διαδικτύου («web-ticketing») θα μπορούν να «κλείνουν» από την επόμενη εβδομάδα οι επιβάτες του ΟΣΕ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, Θ.Ζηλιασκόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές σε τροχιά ανάπτυξης».

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Τεάτρο Ρεάλ Μαδρίτης

Πολιτιστική σύμπραξη


Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος ανακοίνωσε την Τετάρτη την υπογραφή πρωτοκόλλου πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Teatro Real της Μαδρίτης.Το άνοιγμα των πολιτιστικών συνόρων και η ανάδειξη των συνεργασιών με μεγάλα κέντρα του εξωτερικού, ειδικότερα στην περίοδο που διανύουμε, συνιστά πρωταρχικό στόχο για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να συμβάλει στη διεύρυνση της πολιτιστικής αξιοπιστίας μας.

Τον Ιανουάριο τα πρώτα ομόλογα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας


Για την άντληση κεφαλαίων έως 8 δισ. ευρώ


Η πρώτη έκδοση ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα γίνει τον Ιανουάριο, όπως είπε ο επικεφαλής του Ταμείου, Κλάους Ρέγκλινγκ.«Η πρώτη έκδοση αναμένεται τον Ιανουάριο το 2011 και θα κυμαίνεται στα 5 με 8 δισ. ευρώ», σημείωσε.

Αυξήσεις επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Υποχωρούν τα επιτόκια στις προθεσμιακές


Σε αυξήσεις των επιτοκίων τους στα καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες προχωρούν το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες, προσπαθώντας να αντισταθμίσουν το κόστος από τα υψηλά επιτόκια καταθέσεων.Ήδη, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, οι αυξήσεις στα επιτόκια πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων είναι 0,25% με 0,35% της μονάδας (όπως ανακοίνωσαν οι Πειραιώς και Αγροτική), ενώ η FBBank μειώνει το επιτόκιο του καταθετικού λογαριασμού Europremium κατά 0,25% της μονάδας.

Πανεπιστημίου: Μόνο για πεζούς την Κυριακή 12/12

Το Υπουρείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της πόλης αποφάσισε την απόδοση της Πανεπιστημίου στους πολίτες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ημέρα που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα της Αθήνας.

Ξεπαγώνουν οι διαδικασίες για την οριστική τακτοποίηση 300.000 αυθαιρέτων του «νόµου Τρίτση»

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις


Ξεπαγώνουν οι διαδικασίες για την οριστική τακτοποίηση 300.000 αυθαιρέτων του «νόµου Τρίτση», χωρίς όµως αυτό να σηµαίνει ότι θα νοµιµοποιηθούν στο σύνολό τους.Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η επικαιροποίηση των πολεοδοµικών µελετών µε την αλλαγή του θεσµικού πλαισίου και τη θέσπιση ποσοστιαίου µεγέθους επεκτάσεων των πόλεων, προκειµένου η όλη διαδικασία να έχει ξεµπλοκάρει σε δύο χρόνια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρούσα στην πρεμιέρα του «Χρονικού της Νάρνια»

Σε χιονισμένο φόντο


Το κόκκινο χαλί έγινε λευκό από το χιόνι στην παγκόσμια πρεμιέρα της τρισδιάστατης περιπέτειας Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Ταξιδιώτης της Αυγής, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λέστερ του Λονδίνου.

Επεκτείνεται το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ

Επανέρχεται στο προσκήνιο και το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγων
 
Aποφάσεις για σημαντική επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων αναμένονται στη σημερινή τακτική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη. Οι χρηματαγορές έχουν προεξοφλήσει πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κάποιων χωρών-μελών της Ευρωζώνης με στόχο την σταθεροποίηση της κρίσης, ωστόσο οι αναλυτές αναμένουν το ύψος της παρέμβασης.

Προς τις 1.500 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο


Αλλαγή κλίματος στην αγορά


Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς το κλίμα στις ευρω-αγορές έχει αλλάξει, εν μέσω προσδοκιών για επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.