e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ξεκινά ο καινούργιος επενδυτικός νόμος

Σε δύο ημέρες ξεκινά ο καινούργιος επενδυτικός νόμος, τόνισε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Π.Ρήγας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Πτώση 1,34% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε και σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μία ημέρα μετά από την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's.

Η Jennifer Garner είναι η Miss Marple

Όταν φαντάζεστε τη δαιμόνια λύτη εγκλημάτων της Agatha Christie, Miss Marple, τι σας έρχεται στο μυαλό; Μια ηλικιωμένη γεροντοκόρη που ζει στο χωριό Αγ. Mary Mead και ενεργεί ως ερασιτέχνης ντετέκτιβ; Ε λοιπόν, ξεχάστε αυτή την εκδοχή! Η Disney θέλει να κάνει μια πιο... νεαρή Miss Marple με πρωταγωνίστρια την Jennifer Garner...

Συνολική πρόταση για την οικονομία ανακοινώνει στις 15 Απριλίου η κυβέρνηση

«Διορθώσεις» 1,7 δισ. για το 2011


Όλες τις δημοσιονομικές διορθώσεις του 2011 ύψους 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να παρουσιάσει στις 15 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών, όπως δήλωσε ο ίδιος αποχωρώντας από τη συνεδρίαση της διυπουργικής. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμα ότι στην ίδια ημερομηνία θα καταθέσει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο έως το 2015, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Και την Κύπρο υποβάθμισε η Standard & Poor's

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου κατά μια βαθμίδα από Α σε Α- προχώρησε η Standard & Poor's μόλις μία μέρα μετά τη διπλή υποβάθμιση της Ελλάδας που προκάλεσε αντιδράσεις από την Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε σε αυτή την υποβάθμιση επικαλούμενος την σημαντική έκθεση της Κύπρου στην Ελλάδα.

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑΑ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α., μία μέρα μετά την υποβάθμιση από τη Standard & Poor's, με τις απώλειες στον τραπεζικό κλάδο να αγγίζουν το 3%.Αυτή την ώρα (16:27), ο Γ.Δ. υποχωρεί κατά 1,91% στις 1.549,66 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 88,36 εκατομμύρια ευρώ.

Μήνυμα Δρούτσα προς την Αγκυρα για τα ελληνικά δικαιώματα στο Καστελόριζο

«Δεν παραιτούμαστε από κανένα δικαίωμα»


Μήνυμα εντός και εκτός έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας από το Καστελόριζο, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση δεντροφύτευσης, που οργάνωσαν ο Δήμος Μεγίστης και δύο μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις.

«Πρέπει να βγάλουμε τον κόσμο από τον λήθαργο»

Με τη φράση του Περικλή «οι καιροί ου μενετοί», υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ηλεκτρονική μορφή αποκτά η δήλωση «πόθεν έσχες»

Με στόχο τη διαφάνεια


Ηλεκτρονική βάση υποβολής και επεξεργασίας των δηλώσεων «πόθεν έσχες» συστήνει η κυβέρνηση με στόχο τη δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού ελέγχου.Ταυτόχρονα, αλλάζει ριζικά η υφιστάμενη διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων για την περιουσιακή κατάσταση των περίπου 300.000 υπόχρεων σε υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Αναγκαστική είσπραξη


Στο πλαίσιο της εφαρμογής των διευρυμένων δυνατοτήτων που παρέχονται από την εφαρμογή των νέων φορολογικών νόμων για την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις διαδικασίες κατασχέσεων.Η πρώτη κατάσχεση επιβλήθηκε σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στις 18 Μαρτίου και αφορούσε σε 290 προμηθευτές της, οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου, με οφειλές συνολικού ύψους 28.499.301 ευρώ.

Η Ζaz, η Γαλλίδα με τη βραχνή φωνή, έρχεται στην Ελλάδα

Στις 16 Μαΐου


Στην Αθήνα έρχεται τον Μάιο η Zaz (κατά κόσμο Ιζαμπέλ Ζεφρουά), η Γαλλίδα με τη βραχνή φωνή που έκανε αίσθηση με τον πρώτο της δίσκο και ειδικά με το τραγούδι «Je Veux». Η 30χρονη τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στο θέατρο Badminton στις 16 Μαΐου. Ως βάση της μουσικής της, η Zaz έχει την τζαζ, αλλά διαθέτει ένα ύφος που συνδυάζει τσιγγάνικες επιρροές, αυθεντικό chanson και σύγχρονες ποπ αναφορές. Το μεγαλύτερο εφόδιό της, ωστόσο, είναι η χαρακτηριστική φωνή της (δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν τη σύγκριση με την Εντίθ Πιαφ).

Τις προτάσεις του για το Φαληρικό Μέτωπο παρουσιάζει στην κυβέρνηση ο αρχιτέκτων Ρ.Πιάνο

Παρουσία του πρωθυπουργού


Η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου και του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ανεβαίνουν κλίμακα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς υπό την πίεση της υποβάθμισης και της αναθεώρησης προς τα πάνω του ελλείμματος υπάρχει άγχος να γίνουν οι πρώτες επενδύσεις.

Νέο Λύκειο: «Όχι» στην αποστήθιση, «ναι» στην ουσία

Λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος και καθιέρωση της επιστημονικής εργασίας είναι μερικά από τα βασικότερα στοιχεία που αλλάζουν στο Νέο Λύκειο, όπως τα παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.Όσον αφορά τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Προειδοποίηση της Fitch για νέα υποβάθμιση της Ελλάδας


Φόβοι για αναδιάρθρωση


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποίησε την Τετάρτη ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, ως αποτέλεσμα των βραχυπρόθεσμων κινδύνων που δημιουργούνται για τους ιδιώτες ομολογιούχους μετά τη συμφωνία της ΕΕ για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) από το 2013. Σύμφωνα με τον οίκο, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν αναμένεται να βελτιώσουν στο άμεσο μέλλον τις συνθήκες χρηματοδότησης των υπερχρεωμένων κρατών της ευρω-περιφέρειας.

O θηλασμός κάνει καλό και στον εγκέφαλο

Όσο μεγαλύτερη χρονική περίοδο μια μητέρα θηλάζει το νεογέννητο παιδί της, τόσο μεγαλώνει ο εγκέφαλός του και τόσο αυτό αποκτά αυξημένες νοητικές δυνατότητες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο μέγεθος του εγκεφάλου ενός θηλαστικού (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων) και του χρόνου θηλασμού.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Μπάρτον του πανεπιστημίου Ντάραμ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», δήλωσαν ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουν αν υπάρχει κάτι στο γάλα που βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Παρόλα αυτά, η ανακάλυψή τους ενισχύει τη θέση όσων υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μωρό.

Yπνος και αδυνάτισμα

Τόσο ο πολύς ύπνος, όσο και ο λίγος, σε συνδυασμό με το αυξημένο άγχος, δυσκολεύουν το χάσιμο βάρους και ευνοούν την παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Καρδιά-φορτιστής!

Στο μέλλον οι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν λιγότερο μήπως εξαντληθεί η μπαταρία του κινητού τηλεφώνου τους, ή όποιας άλλης μικρής φορητής συσκευής τους, για τον απλούστατο λόγο ότι θα προσφεύγουν στην ενέργεια του σώματός τους, ακόμα και της καρδιάς τους, για να τροφοδοτήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους.Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Γεωργίας των ΗΠΑ (Georgia Tech), με επικεφαλής τον δρα Ζονγκ Λιν Γουάνγκ, που παρουσίασαν τη σχετική εργασία στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», αναπτύσσουν μια καινοτομική μέθοδο που αξιοποιεί την κίνηση του ανθρωπίνου σώματος για να παράγει ενέργεια.

"Αναποτελεσματική η οικονομική βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα και την Ιρλανδία"

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης εισηγμένης τράπεζας της Πορτογαλίας Banco Espirito Santo κ. Ρικάρντο Σαλγάδο χαρακτήρισε αναποτελεσματικές τις παρεμβάσεις της ΕΕ για τη βοήθεια των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, ο κ. Σαλγάδο κάλεσε "το κέντρο της Ευρώπης" να επανέλθει με νέο σύστημα παρεμβάσεων, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό.

Ελλάδα: Χαμηλές οι συγκεντρώσεις ραδιοϊσοτόπων

Εξαιρετικά χαμηλές είναι οι συγκεντρώσεις ραδιοϊσοτόπων (Ιώδιο), που καταγράφονται στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται η παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή στο περιβάλλον και δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.Αυτό αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), η οποία επισημαίνει ότι έχει ενεργοποιήσει πλήρως τον μηχανισμό για τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Σε μία εβδομάδα αναμένεται η ανατροφοδότηση με νερό από τον Μόρνο


Σε περίπου μία εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί εν μέρει η υδροδότηση της πρωτεύουσας από τον Μόρνο, μέσω ενός μεγάλου μεταλλικού σωλήνα, ο οποίος θα τοποθετηθεί προσωρινά στο σημείο που έσπασε το κανάλι στο Σαράντι Βοιωτίας, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, Νίκος Μπάρδης.

Αυξήθηκε το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων

Η επιτοκιακή ψαλίδα (spread) των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά αυξάνονται, μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor's.

Σόιμπλε: Οι αγορές ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στο ευρώ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι μετά τις αποφάσεις για το μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι αγορές ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Νηστεία για λόγους διατροφικής αποτοξίνωσης

Διανύουμε την Σαρακοστή, την πιο μακρά και αυστηρή νηστεία της παράδοσης μας, με τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης να έχουν εκτοπιστεί από το οικογενειακό τραπέζι, όπου πλέον κυριαρχούν τα λαχανικά, τα όσπρια και τα θαλασσινά.

Αύξηση επιτοκίων από την Ελληνική Τράπεζα

Την αύξηση του βασικού επιτοκίου της, με ισχύ από 30 Μαΐου 2011 ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.


Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, από 30 Μαΐου αυξάνεται το βασικό επιτόκιο σε 5.75% από 5.35%, ενώ αυξάνεται και το βασικό επιτόκιο επιχειρήσεων από 3.75% σε 4.25%.Η τράπεζα, όπως εξηγεί, αποφάσισε την αύξηση των βασικών επιτοκίων μετά από αξιολόγηση των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών στη χρηματοπιστωτική αγορά σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Η αναδιάρθρωση χρέους χωρών της Ευρωζώνης απειλεί αγορές

Η δυνατότητα αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους που θα εκδοθεί μετά τον Ιούλιο του 2013 - όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής - απειλεί με κλείσιμο τις αγορές ομολόγων των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

"Βουλιάζει" ο θαλάσσιος τουρισμός

«Βουλιάζει» ο κλάδος των επαγγελματικών σκαφών με πλήρωμα, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, σύμφωνα με τον Αντώνη Στελιάτο, πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.

Νέα υποχώρηση του οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης

Στις 107,3 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη το Μάρτιο, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου, σύμφωνα τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης υποχώρησε στις 107,3 μονάδες από 107,9 μονάδες που ήταν το Φεβρουάριο.

Νίκη Παναθηναϊκού κατά της Μπαρτσελόνα

Χωρίς υπερβολές στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε, πήρε προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των αγώνων με την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρόκριση του στο φάιναλ φορ της Βαρκελόνης και τον «εκθρονισμό» της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 76-74 στο ΟΑΚΑ και την προσεχή Πέμπτη έχουν την ευκαιρία να... τυπώσουν εισιτήριο για το φάιναλ φορ. Σε περίπτωση «διπλού», πάντως, της ισπανικής ομάδας τότε η σειρά μεταφέρεται και πάλι στη Βαρκελόνη.

Στη Λαμπεντούζα ο Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα το νησί που έχει δεχτεί πάνω από επτά χιλιάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη και την Τυνησία

Μετά το 2000 οι μίζες για τα υποβρύχια, λέει ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών

Στις τροποποιήσεις τα «αγκάθια»


Την περίοδο μετά το 2000 «δείχνει» για τις μίζες των υποβρυχίων ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σμπώκος.Σε συνέντευξη του στον Βήμα 99,5, ο κ. Σμπώκος ανέφερε ότι, αφού έφυγε από το υπουργείο, έχοντας ήδη υπογράψει αυτός την ανάθεση των συμβάσεων για τα υποβρύχια, έγιναν έντεκα τροποποιήσεις.

Πτώση 11,15% στις οικοδομικές άδειες

Κατά 11,1% υποχώρησαν οι εκδοθείσες οικοδομικές άδειες το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Το Ελβετικό φράγκο ζημιώνει τις εξαγωγές

Ο Θίερυ Στερν, πρόεδρος της Ελβετικής εταιρείας ρολογιών Patek Philippe SA, δήλωσε πως η Ελβετία ίσως να ήταν καλύτερα να υιοθετήσει το ευρωπαικό νόμισμα καθώς το Ελβετικό φράγκο ζημιώνει τις εξαγωγές. Σε συνέντευξή του στη Βασιλεία στις 24 Μαρτίου είπε: «Είναι εφιαλτικό για όλους. Πρέπει να υιοθετήσουμε το ευρώ. Κάτι θα γίνει. Δεν ξέρω πότε αλλά μια μέρα θα γίνει.»

"Πιθανή η επαναγορά χρέους με έσοδα αποκρατικοποιήσεων"

Στην πιθανότητα η Ελλάδα να προχωρήσει σε επαναγορά χρέους της χρησιμοποιώντας έσοδα που θα αντλήσει από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.

Οριακή πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτώση σε ποσοστό 0,04% σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος και διαμορφώνεται στα 1,4105 δολάρια.

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές του Alter Channel

Απόφαση του ΔΣ του ΧΑ


Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Alter Channel («Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ») αποφάσισε την Τετάρτη το ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε, δεν θα μπορέσει να δημοσιεύσει εμπρόθεσμα την ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2010.

"Οι πολιτικές βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές"

Για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας και τις απεργίες των γιατρών μίλησε Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνη στα θέματα υγείας. «Οι πολίτες βιώνουν καθημερινά και με δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης για την Υγεία» αναφέρει η κ. Παπαδόγιαννη.

Λουκέτα και ελλείψεις προσωπικού σε παιδικούς σταθμούς στο κέντρο της Αθήνας

Επηρεάζονται 5.500 οικογένειες


Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού παρατηρούνται σε 87 παιδικούς σταθμούς στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη λήξη των συμβάσεων 250 εργαζομένων, προκαλώντας προβλήματα σε περίπου 5.500 οικογένειες.

Σταθεροποίηση στο Χ.Α.

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα ο Γενικός Δείκτης στον απόηχο της υποβάθμισης της χώρας από τη Standard & Poor's, η οποία οδήγησε χθες σε απώλειες 1,97% στο Χ.Α.

«Ανάχωμα» στις υποβαθμίσεις το πακέτο των 30 δισ. ευρώ για τις τράπεζες

Σε τεντωμένο σκοινί


Το νέο πακέτο των κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ αποτελεί ισχυρό «ανάχωμα» για τον τραπεζικό κλάδο, ενώ οι υποβαθμίσεις από S&P και Moody's δεν έχουν ουσιαστικά πρακτικό αντίκρισμα για τις ελληνικές τράπεζες.

ΔΝΤ: Oι οίκοι αποσταθεροποιούν την Ευρώπη

Επειτά από μελέτη 71 ξένων Οίκων αξιολόγησης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας των χωρών της ΕΕ, αποσταθεροποιούν το πολιτικό περιβάλλον και το ευρώ.

Στο φως επιστολές της Elizabeth Taylor

Σε ερωτικές επιστολές της Elizabeth Taylor που είδαν τώρα το φως της δημοσιότητας, η 17χρονη τότε Elizabeth μοιράζεται τα όνειρά της με τον αρραβωνιαστικό της, αλλά και στη συνέχεια την αγωνία της να επιστρέψει το δαχτυλίδι του αρραβώνα όταν αυτός διαλύθηκε.

Πρόστιμα σε διοικητές του δημοσίου

Με πρόστιμα και διακοπή των επιχορηγήσεων απειλεί ο υπουργός Οικονομικών τους διοικητές και προέδρους δημοσίων οργανισμών, αν δεν αποστέλλουν κάθε μήνα αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Αρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού στον Μόρνο

Με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής αρχισαν οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών στο κανάλι μεταφοράς νερού από τον Μόρνο. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ παράλληλα θα αρχίσουν και οι εργασίες για την πλήρη επιδιόρθωση της ζημιάς.  

Συναγερμός από τις υγειονομικές υπηρεσίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Εντολή για άμεσους αεροψεκασμούς


Σε συναγερμό για τον ιό του Δυτικού Νείλου βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλεί τους υπεύθυνους των περιφερειών να ξεκινήσουν άμεσα τους αεροψεκασμούς κατά των κουνουπιών, καθώς υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Πέντε χιλιάδες κήτη αφανίστηκαν από την πετρελαιοκηλίδα της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού

Τεράστιθα οικολογική καταστροφή από τη μεγαλύτερη σε έκταση πετρελαιοκηλίδα στην Ιστορία των ΗΠΑ


Περισσότερα από 5.000 κήτη, κυρίως φάλαινες και δελφίνια, αφανίστηκαν εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Conservation Letters της Εταιρίας Διατήρησης της Βιολογίας (Society for Conservation Biology).  

Δεν έσβησε τα αναμμένα τσιγάρα ο αντικαπνιστικός νόμος

Χιλιάδες οι καταγγελίες, ελάχιστοι οι έλεγχοι


«Στάχτη» έχουν γίνει τα αντικαπνιστικά μέτρα, καθώς εφτά μήνες μετά την ολική απαγόρευση του καπνίσματος οι καταγγελίες για αναμμένα τσιγάρα έχουν ξεπεράσει τις 20.200, την ώρα που το υπουργείο Υγείας επικαλείται την απουσία επαρκούς ελεγκτικού μηχανισμού.