e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πτώση 1,96% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο «άνοιξε» την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου αποφασίστηκε να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου, υπό τον όρο της έγκρισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Βουλή.Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.229,43 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,96%.

«Άκαιρη» η συζήτηση για τη μονιμότητα στο Δημόσιο, λέει τώρα ο Ηλίας Μόσιαλος

Ολίσθημα στο ντεμπούτο


«Άκαιρη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος την οποιαδήποτε συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει η συνταγματική πρόβλεψη που την κατοχυρώνει. Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι οι γνώμες που ακούγονται είναι πολλές και επισήμανε ότι είναι ανάγκη η αναδιάρθρωση και αξιολόγηση του Δημοσίου, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Γιγάντιο τεχνητό δάσος θα ανακόψει την επέκταση της Σαχάρας

«Πράσινο Τείχος» στην Αφρική


Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία μιας γιγάντιας ζώνης δάσους κατά πλάτος ολόκληρης της Αφρικής άρχισε να υλοποιείται στη Σενεγάλη, με την προοπτική να ανακόψει την απειλητική επέκταση της Σαχάρας προς το νότο.«Είναι ένα τρελό σχέδιο, ωστόσο μια δόση τρέλας βοηθά όταν κανείς οραματίζεται κάτι που κανείς άλλος δεν έχει οραματιστεί στο παρελθόν» είχε σχολιάσει ο Σενεγαλέζος πρόεδρος Αμπντουλαγιέ Ουάντε ανακοινώνοντας το σχέδιο το 2005.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει την επόμενη κίνηση

H επόμενη κίνηση, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, πρέπει να γίνει από την Ελλάδα υποστηρίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Πρώτα πρέπει η Ελλάδα να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις. Μετά μπορεί να αποφασιστεί ένα νέο πακέτο, έτσι ώστε να είναι εφικτή η εκταμίευση της δόσης», είπε ο κ. Σόιμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε, όμως και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις δικές της», είπε ο κ. Σόιμπλε, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Πριν εκταμιευθεί η επόμενη δόση πρέπει να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις και αυτό σημαίνει διασφάλιση της χρηματοδότησης ενός νέου προγράμματος. Προς τούτο είναι απαραίτητα πρόσθετα μέτρα», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Οι σκύλοι της αστυνομίας «ξεχωρίζουν τους μονοζυγωτικούς διδύμους»

CSI γαβ γαβ


Τα μονοζυγωτικά δίδυμα μπορεί να μπερδεύουν ακόμα και τους ίδιους τους γονείς τους, όχι όμως και τα σκυλιά της αστυνομίας: σε ένα πρωτότυπο πείραμα, εκπαιδευμένοι γερμανικοί ποιμενικοί μπόρεσαν να ξεχωρίσουν από τη μυρωδιά τα αδέλφια που έχουν πανομοιότυπο DNA και ουσιαστικά είναι κλώνοι.Οι Τσέχοι ερευνητές αρχικά πήραν δείγματα σάλιου από μια ομάδα παιδιών, στα οποία περιλαμβάνονταν δύο ζεύγη μονοζυγωτικών και άλλα δύο ζεύγη ετεροζυγωτικών διδύμων (οι ετεροζυγωτικοί δίδυμοι προέρχονται από διαφορετικά ωάρια και μοιάζουν μεταξύ τους όσο δύο οποιοδήποτε αδέλφια).

Στα 10 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το έλλειμμα στο πρώτο τετράμηνο του 2011

Διεύρυνση ελλειμμάτων


Στα 9,967 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου, από 7,328 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Δευτέρα.Το ίδιο διάστημα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου διαμορφώθηκαν στα 6,101 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,542 δισ. ευρώ αφορούν χρέη των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, τα 1,721 δισ. χρέη των νοσοκομείων, τα 892 εκατ. ευρώ χρέη των υπουργείων και τα υπόλοιπα 738 εκατ. ευρώ οφειλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Καλλιόπη Σπανού διορίστηκε Συνήγορος του Πολίτη

Στη θέση του Γιώργου Καμίνη


Διορίσθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά και τη σχετική απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, η Καλλιόπη Σπανού στη θέση της Συνηγόρου του Πολίτη. Η κ. Σπανού, μέχρι σήμερα αναπληρώτρια Συνήγορος του Πολίτη και υπεύθυνη στην ανεξάρτητη αρχή για τις σχέσεις κράτους-πολίτη, διορίστηκε στη θέση του Γιώργου Καμίνη και για το υπόλοιπο της θητείας αυτού, έως τις 20/2/2012.

Με τον Λ.Παπαδήμο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τα ραντεβού με Ρομπάι, Μπαρόζο

Με αυξημένα καθήκοντα


Με τον Λουκά Παπαδήμο στο πλευρό του πηγαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις απόψε με τους Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο.

Εκτάκτως νέο Eurogroup στις 3 Ιουλίου

Στις 3 Ιουλίου θα συναντηθούν εκτάκτως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με στόχο την οριστικοποίηση του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.«Αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή 3 Ιουλίου», είπε σε συνεντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών.

Λοβέρδος: Κέρδος 85 εκατ. ευρώ από τα ολοήμερα νοσοκομεία

Καμία δομή του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν πρόκειται να κλείσει, τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με τις επικείμενες συγχωνεύσεις.

Την Τρίτη έρχεται στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

Επί τάπητος οι αλλαγές στα φορολογικά


Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι το τεχνικό κλιμάκιο της ΕΕ και του ΔΝΤ θα έρθει στην Αθήνα την Τρίτη και θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

S&P: «Θα χρειαστούν χρόνια να επιστρέψετε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς»

Απογοητευτικός και παράλληλα αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα μας εμφανίστηκε ο υπεύθυνος αναλυτής της Standard & Poor's για την Ελλάδα, Moritz Kraemer.Ο κ. Kraemer μιλώντας στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνέδριο με θέμα «Ελλάδα και Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης: Μύθοι και Αλήθειες» υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να μπει σε σταθερούς αναπτυξιακούς ρυθμούς αλλά θεώρησε την κρίση ως ευκαιρία για να αλλάξει οριστικά ο τρόπος λειτουργίας του κράτους.

Τον Ιούλιο η έφεση Κεντέρη - Θάνου

Στις 18 Ιουλίου θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του Κώστα Κεντέρη, της Κατερίνας Θάνου, του Χρήστου Τζέκου και των επτά γιατρών του ΚΑΤ, αλλά και δύο φερόμενων ως αυτόπτων μαρτύρων για το δηλωθέν τροχαίο ατύχημα τον Αύγουστο του 2004. Λόγω της παραγραφής της υπόθεσης η διαδικασία επισπεύτηκε. Η πρωτόδικη απόφαση επέβαλε ποινή συνολικά 95 μήνες φυλάκισης στους κατηγορούμενους.

«Παρών» στην τράπεζα θα δώσουν από την 1η Ιουλίου οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Διαδικασία απογραφής


Αρχίζει από την 1η Ιουλίου η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ στις Τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

H Beyonce θα ψηφίσει για τα Όσκαρ

Η Beyonce είναι ανάμεσα στους stars που απηύθυνε πρόσκληση η Ακαδημία Κινηματογράφου των Η.Π.Α. για να μπει στη λίστα με τα μέλη τους που ψηφίζουν τους υποψήφιους και στη συνέχεια τους νικητές των βραβείων Όσκαρ...Η κορυφαία R&B τραγουδίστρια έχει ελάχιστη κινηματογραφική εμπειρία (πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Dreamgirls και έχει κάνει κάποια guest σε ένα Austin Power και τον Pink Panther), αλλά παρ' όλα αυτά θα αποφασίζει, μεταξύ άλλων, ποιος θα πάρει Όσκαρ!

Nέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του προστάτη

Ένα νέου είδους πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του προστάτη, το οποίο χρησιμοποιεί μια γενετική «βιβλιοθήκη DNA», δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια και στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες.

Μείωση 2,7% στη δύναμη του εμπορικού στόλου

Μείωση 2,7% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (από πλοία 100 κόρων και άνω), τον Απρίλιο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Απριλίου 2010, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Απρίλιο εφέτος ήταν εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο 2.066 πλοία.

Νέα άνοδος σε CDS και spread εν μέσω νευρικότητας για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Διακυμάνσεις στις αγορές


Πάνω από τις 2.000 μονάδες επέστρεψαν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), ενώ το spread στα ομόλογα σημειώνει μεγάλο άνοδο προς τις 1.450 μονάδες βάσης, καθώς στις αγορές επικρατεί έντονη νευρικότητα σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους και το νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας.Το κόστος ασφάλισης κρατικού χρέους στην ευρω-περιφέρεια αυξάνεται μετά την καθυστέρηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) να αποφασίσουν για το νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, αλλά και την προειδοποίηση της Moody's για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας.

Μόσιαλος: Ευρύτατος διάλογος για το δημοψήφισμα

«Ευρύτατο διάλογο» θα διεξάγει η κυβέρνηση με τους πολίτες, τα κόμματα και όλους τους φορείς για τα ερωτήματα που θα τεθούν στο δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.«Θα υπάρχουν ερωτήματα που θα διαμορφωθούν μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία, από τη θέσπιση μιας επιτροπής προσωπικοτήτων με 20-25 άτομα, η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσω ανοιχτής διαβούλευσης, θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα», τόνισε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».

Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ στην Αθήνα ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα 6,1 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου

Στο πρώτο τετράμηνο του 2011


Σε 6,1 δισ. ευρώ ανήλθαν στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2011 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου.Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο πρώτο τετράμηνο του έτους τα υπουργεία είχαν συνολικά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 892 εκατ. ευρώ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση όφειλε 738 εκατ. ευρώ, τα Νοσοκομεία είχαν υποχρεώσεις ύψους 1,72 δισ. ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία όφειλαν 2,54 δισ. ευρώ, ενώ 206 εκατ. ευρώ ήταν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις λοιπών Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Για τραμπούκους που αλλοιώνουν τις απόψεις του μίλησε ο Παντελής Οικονόμου

«Απειλούνται συμφέροντα»


Απάντηση σε όσους ανώνυμα, μέσω του Διαδικτύου, προσπαθούν να τον εμφανίσουν ότι έχει αλλάξει απόψεις για το μνημόνιο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο Δαλάι Λάμα σε ρόλo... κριτή στο αυστραλιανό Master Chef

«Είμαι άνθρωπος όπως όλοι»


Ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα δέχτηκε να συνεργαστεί με τον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ Γιώργο Καλομπάρη και να είναι ένας από τους κριτές σε επεισόδιο του αυστραλιανού «Master Chef», το οποίο γυρίστηκε ήδη στη Μελβούρνη την περασμένη εβδομάδα και θα προβληθεί σε λίγες εβδομάδες από το τηλεοπτικό δίκτυο «ΤΕΝ».

Διακοπές ρεύματος σε Αττική, Κρήτη, Ρόδο

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος διάρκειας μίας ώρας έχουν ξεκινήσει στην Αττική, ανά περιοχή και θα διαρκέσουν έως τις 3.00 μ.μ. σύμφωνα με τη ΔΕΗ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν και ώρες διακοπής σε Κρήτη και Ρόδο.

Ευρεία διαβούλευση για τη μονιμότητα στο Δημόσιο, ανακοίνωσε ο Ηλ.Μόσιαλος

Στο πλαίσιο των συνταγματικών αλλαγών


Το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης συνταγματικής αναθεώρησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στον ΒΗΜΑ 99,5, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση Πάγκαλου περί μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Σχετικά με το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων οργανισμών που καταργούνται, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε πως εξακολουθεί να υφίσταται θέμα αξιολόγησής τους, ωστόσο παρατήρησε πως το περιεχόμενο της αξιολόγησης δεν έχει καθοριστεί ακόμα, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για απολύσεις αυτή τη στιγμή.

Στα 782 εκατ. ευρώ οι επιστροφές φόρου από τα πιστωτικά εκκαθαριστικά

Στα 1,05 δισ. ευρώ οι χρεωστικές δηλώσεις


H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΠΣ) απέστειλε στους φορολογούμενους την πέμπτη σειρά 574.455 εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Αποδίδουν οι ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ

Απέφεραν 42 εκατ. ευρώ


Στην είσπραξη 42 εκατ. ευρώ έχει προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών μέσω των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων για εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ που αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ρεν: Η ελληνική βουλή θα εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο

Η ελληνική βουλή θα εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ώστε να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση των δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Όλι Ρεν.