e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Απώλειες 2,57% στο Χ.Α.

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,57% κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, κλείνοντας στις 1.491,83 μονάδες.

Προσωρινή λύση για το «Αρεταίειο» και το «Αιγινήτειο» ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Χρηματοδότηση-«ανάσα»


Το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης το 28% του προϋπολογισμού του «Αιγινήτειου» και του «Αρεταίειου» θα βρίσκεται στις αρμόδιες ΔΟΥ των νοσοκομείων, ώστε να μπορούν να πάρουν τα χρήματα και να ξεκινήσουν τις πληρωμές μισθών και φαρμάκων.

Στην Αθήνα ο Van Rompuy

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Van Rompuy όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 12:45, ενώ λίγο αργότερα θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σαρωτικές αλλαγές στα επόμενα Grammy!

Η μεγαλύτερη ανανέωση στην 53χρονη ιστορία τους θα πραγματοποιηθεί στα Grammy Awards της επόμενης χρονιάς! Κατηγορίες θα εξαφανιστούν, άνδρες και γυναίκες θα βρεθούν αντιμέτωποι και θα ισχύσει ο θεσμός των φιναλίστς...Μιλάμε για ριζικό λίφτινγκ! Από τις 109 υπάρχουσες κατηγορίες (και άρα βραβεία) θα οδηγηθούμε στις 78, με πάρα πολλές κατηγορίες να συγχωνεύονται και κάποιες να ''κόβονται'' τελείως.

Συγκίνηση στην Κύπρο από τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην υπουργού Ακη Κλεάνθους

Ανακοπή καρδιάς


Συγκλονισμένη είναι η κυπριακή κοινή γνώμη από τον αιφνίδιο θάνατο του μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, υποψήφιου βουλευτή και πρώην υπουργού Παιδείας, Άκη Κλεάνθους.Ο Άκης Κλεάνθους, ο οποίος ήταν υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΚΟ, απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.

«Η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει»

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Ζυρίχης ΝΖΖ, ο Jan Amrit Poser, επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας Sarasin, αναφέρει πως δεν θεωρεί αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Διίστανται οι απόψεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

Για ακόμη μια φορά η Ελλάδα διχάζει την κοινή γνώμη, αφού σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young το 60% εκτιμά ότι η παρατεταμένη ύφεση θα οδηγήσει στην αύξηση περιστατικών απάτης, ενώ το 85% θεωρεί ότι τα μέτρα λιτότητας θα συμβάλουν θετικά στην προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς και της απάτης.

Spiegel: Προμήθειες των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στο μετρό της Αθήνας

Προμήθειες που φτάνουν το ύψος των 300.000 ευρώ φέρεται να πλήρωσε θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Spiegel που κυκλοφόρησε σήμερα (τεύχος 15/11.4.11).

Εξωδικαστικός συμβιβασμός για την Johnson & Johnson για υποθέσεις δωροδοκίας

Σε Ελλάδα, Πολωνία και Ρουμανία


Η Johnson & Johnson συμφώνησε στην καταβολή 70 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού για να κλείσει η σε βάρος της δίωξη για την κατηγορία της δωροδοκίας στο εξωτερικό.

Ποια Ελληνίδα έχει ντύσει τη Rihanna και την Anne Hathaway;

Είναι διάσημη από μικρή χάρη στη μαμά της... Δοκιμάστηκε φευγαλέα στην υποκριτική όχι με ιδιαίτερη επιτυχία και στη συνέχεια συνέχισε την καριέρα της στο Hollywood ως στυλίστρια. Σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ντύσει, μεταξύ άλλων, τη Rihanna και τη Hathaway...

O William και η Kate κάλεσαν στον γάμο τους πρώην!

Αυτό θα πει να είσαι υπεράνω... Η λίστα των καλεσμένων του πολυαναμενόμενου πριγκιπικού γάμου του William και της Kate στη Μεγάλη Βρετανία δόθηκε στη δημοσιότητα και το ζευγάρι έχει καλέσει έξι πρώην σχέσεις του!

Από το κινητό θα μετράμε τις θερμίδες του φαγητού

Όσοι χρήστες του iPhone ανησυχούν για τις θερμίδες που περιέχει το φαγητό τους θα μπορούν πλέον να το πληροφορούνται άμεσα χάρη σε μία νέα εφαρμογή που κυκλοφόρησε στην αγορά.Το κινητό τους θα φωτογραφίζει το γεύμα και σχεδόν αυτόματα θα εμφανίζεται η θερμιδική του αξία στην οθόνη του iPhone.

Η Κομισιόν διαψεύδει τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Επιμένει η φημολογία


Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε την ύπαρξη διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν.«Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν αποτελεί υπό εξέταση επιλογή» δήλωσε την Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ.

Οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν λιγότερο να πάθουν καταρράκτη

Όποιος τρώει λιγότερο κρέας και περισσότερα λαχανικά έχει μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσει καταρράκτη, προκύπτει από πρόσφατη βρετανική έρευνα.Στην ευρείας κλίμακας έρευνα, η οποία κατέγραψε τις διατροφικές συνήθειες εθελοντών σε διάστημα 15 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου τρεις στους 50 κρεατοφάγους είχαν εμφανίσει καταρράκτη, σε σχέση με σχεδόν δύο στους 50 χορτοφάγους.

"Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο"

Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει το χρέος της και αυτό θα ήταν δυνατό να γίνει με μία επιμήκυνση που δεν θα θεωρείται χρεοκοπία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Άνχελ Γκουρία στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg. "Το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας είναι πολύ επώδυνο και αν μία επιμήκυνση των πληρωμών είναι κάτι που απαιτείται για να μπορέσουν να είναι αποτελεσματικές οι δύσκολες πολιτικές, τότε αυτό πρέπει να γίνει", είπε ο κ. Γκουρία.

Νανοφυλλοσκόπος: Από τη Σιβηρία στην Καισαριανή

Την Κυριακή 3 Απριλίου, το μέλος και εθελοντής της Ορνιθολογικής Εταιρείας Μιχάλης Κωτσάκης συνάντησε στην Καισαριανή το μικρό Νανοφυλλοσκόπο (Phylloscopus proregulus), που από τη μακρινή Σιβηρία βρέθηκε στα δέντρα πάνω από τη Μονή Καισαριανής.

Προκαταρκτική για τα υποβρύχια καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

Σε πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος με αφορμή τη σύμβαση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά την περίοδο της θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καταλήγει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τη μελέτη των δικογραφιών που διαβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία.

Έσοδα 717 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από τη διαδικασία της περαίωσης

Στο 1,3 δισ. ευρώ το ύψος της βεβαίωσης


Διευκρινίσεις για τα έσοδα που αποκόμισε το Δημόσιο από τη διαδικασία της περαίωσης έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου στη Βουλή.

Καθορίστηκαν οι προδιαγραφές για την τοποθέτηση διαχωριστικού ασφαλείας στα ταξί

Το κόστος επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη


Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια, καθορίζονται οι προδιαγραφές του διαχωριστικού ασφαλείας που θα τοποθετηθεί προαιρετικά στα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα.

Σοβαρή και δαπανηρή η ρύπανση από άζωτο στην Ευρώπη

Η μόλυνση από άζωτο -από αγροκτήματα, κτηνοτροφικές μονάδες, οχήματα, βιομηχανίες και απόβλητα- κοστίζει στην Ευρώπη 70 έως 320 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, εξαιτίας των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην υγεία, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, την πρώτη που αντιμετωπίζει με τόσο σφαιρικό τρόπο το πρόβλημα.

Tα γονίδια του καφέ!

Συγκεκριμένοι γενετικοί παράγοντες μπορούν να εξηγήσουν γιατί μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφέ και εθίζονται σε αυτόν ευκολότερα σε σχέση με άλλους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά εντόπισε γονίδια, τα οποία επιδρούν στο πόση καφεΐνη θα καταναλώσει ένας άνθρωπος.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νιλ Καποράζο του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ και τη δρα Μέριλιν Κορνέλις της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό γενετικής “PLoS Genetics”, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν το DNA άνω των 40.000 ανθρώπων και εντόπισαν δύο γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με αυξημένη κατανάλωση καφέ, τσαγιού, σοκολάτας, αναψυκτικών και άλλων πηγών καφεΐνης.

Πιο κοντά στην χαρτογράφηση του εγκεφάλου

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα έκαναν οι επιστήμονες στην εξελισσόμενη εδώ και μερικά χρόνια φιλόδοξη -και για πολλούς ουτοπική- προσπάθειά τους να «χαρτογραφήσουν» με λεπτομέρεια και να προσομοιώσουν πλήρως σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για πρώτη φορά το σύνολο τόσο των συνδέσεων όσο και των αντίστοιχων λειτουργιών των κυττάρων (νευρώνων) του εγκεφάλου του ανθρώπου.Οι ερευνητές του Τμήματος Νευροεπιστήμης και Φυσιολογίας του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον Τομ Μίρσιτς-Φλόγκελ, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μετά από πειράματα σε ποντίκια, ανέπτυξαν μια νέα τεχνική που τους επιτρέπει να συνδυάζουν πληροφορίες για τους νευρώνες και τις πολύπλοκες συνδέσεις μεταξύ τους (τις συνάψεις), σε σχέση με τις λειτουργίες που επιτελούν. Με τον τρόπο αυτό, έκαναν ένα βήμα για την «αποκωδικοποίηση» του λεγόμενου «συνδεσμιώματος», κατ’ αναλογία με το γονιδίωμα.

Γερμανική προειδοποίηση για το ελληνικό χρέος

Η Γερμανία προειδοποίησε ότι η Ελλάδα με το τεράστιο χρέος μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερη οικονομική ανακούφιση, ενισχύοντας τις ευρωπαϊκές ανησυχίες, την ίδια ώρα που η Πορτογαλία επιδιώκει πακέτο βοήθειας 80 δισ. ευρώ.

Έργο εθνικής σημασίας η «υπηρεσία μιας στάσης» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Επίσκεψη στο ΒΕΑ


Έργο εθνικής σημασίας που καταρρίπτει το μύθο ότι οι Έλληνες δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την «υπηρεσία μιας στάσης» για την έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, συνοδευόμενος από το υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Π. Ραβάνη, και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της νέας υπηρεσίας την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της.

Ποινικές διώξεις κατά 14 οικονομικών επιθεωρητών για πρόκληση ζημιάς στο Δημόσιο

Σε βαθμό κακουργήματος


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πρώην και νυν οικονομικών επιθεωρητών ασκήθηκε από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας, για την υπόθεση των επανελέγχων που φέρονται να προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο.

«Έδωσα χρήματα στη Ρούμπι για να μην εκπορνεύεται» λέει ο Μπερλουσκόνι


Νέο σόου από τον Καβαλιέρε


Την εμφάνισή του στη δίκη για την υπόθεση της Mediaset έκανε -παραδόξως- ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέσα σε λαοθάλασσα υποστηρικτών του που φώναζαν «Σίλβιο αντιστάσου». Ο Ιταλός πρωθυπουργός διατράνωσε ότι «δεν θα καταδικαστεί» και έδωσε άλλο ένα σόου για την έτερη «καυτή» υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ». Επιβεβαίωσε ότι έδωσε χρήματα στη νεαρή Μαροκινή, αλλά υποστήριξε ότι το έκανε για να μην αναγκαστεί να εκπορνευτεί και να μπορέσει να με μία φίλη της να συνεργαστεί με ένα κέντρο αισθητικής αγοράζοντας ένα μηχάνημα αποτρίχωσης με λέιζερ...

«Δίκαιες οι αντιδράσεις για τα "φρουτάκια"»

Δίκαιη χαρακτήρισε την αντίδραση των βουλευτών για τoν ηλεκτρονικό τζόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm.

Yποχώρησε προσωρινά η τιμή του μπρεντ

Κάτω από τα 126 δολάρια υποχώρησε, προσωρινά, η τιμή του μπρεντ, σήμερα, λόγω των προοπτικών ειρηνευτικής συμφωνίας στη Λιβύη και της επαναβεβαίωσης εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας για τη δυνατότητά της να αντλήσει περισσότερο αργό πετρέλαιο αν παραστεί ανάγκη.

Σίγουρος για την αθώωσή του ο Μπερλουσκόνι

Μία από τις πολλές κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού είναι εκείνη για φοροδιαφυγή.

Τις 30.000 έφτασαν οι αιτήσεις για το "Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον"

Στις 30.000 φθάνουν μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», που παρέχει επιδοτήσεις, άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Μαΐου.

Έσοδα άνω των 700 εκατ. από την περαίωση

Στα 717.057.070 ευρώ ανήλθαν τα έσοδα που αποκόμισε το Δημόσιο από τη διαδικασία της περαίωσης μέσω τραπεζών, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή κ. Θεόδωρου Καράογλου στη Βουλή. Όπως σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου " η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) απέστειλε 1.407.035 εκκαθαριστικά σημειώματα στους πολίτες, εκ των οποίων τα 419.399 έγιναν αποδεκτά μέσω τραπεζών κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2010. Το ύψος της αντίστοιχης βεβαίωσης ανέρχεται σε 1.324.205.866,58 ευρώ και των εισπράξεων μέσω τραπεζών κατά την ίδια περίοδο σε 717.057.070,62 ευρώ".

Επίσπευση της έρευνας για την οικία της Δ. Αρεοπαγίτου ζητεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Επίσκεψη στον εισαγγελέα ΑΠ


Επίσπευση της προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορά τη δικαστική έρευνα για το θέμα της κατοικίας του σε σχέση με την φορολογική του κατάσταση, ζήτησε τη Δευτέρα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου νωρίς το πρωί στα γραφεία της εισαγγελίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Κ. Κοτσαλή.

Αύριο το κρίσιμο ΔΣ στην ΠΑΕ Παναθηναικός

Τρεις ημέρες νωρίτερα θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναικός, προκειμένου να καθοριστεί η πορεία που θα έχει η ομάδα και θα γίνει άλλη μιά προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο διοικητικό. Η συνεδρίαση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, όμως, ο Δημήτρης Γόντικας ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου γτια την επίσπευση της διαδικασίας. Κι αυτό, προκειμένου να διευκολυνθούν κάποιοι σύμβουλοι που δεν θα μπορούσαν να είναι παρόντες τη συγκεκριμένη ημερομηνία και παράλληλα, να μην «συμπέσει» με τη συναυλία ενίσχυσης του Ερασιτέχνη, που είναι προγραμματισμένη για την ίδια μέρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Αναγκαστική είσπραξη οφειλών φαρμακευτικών εταιρειών ύψους 90 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας

Στις ΔΟΥ οι κατάλογοι


Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκίνησε από τις 29 Μαρτίου την αποστολή των χρηματικών καταλόγων των φαρμακευτικών εταιρειών στις αρμόδιες ΔΟΥ για την έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης ποσών ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ελληνική οικονομία στο Διεθνή Τύπο

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας συζητήθηκε στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στο Γκόντολο της Ουγγαρίας, εν μέσω νέων δημοσιευμάτων στο διεθνή τύπο για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους του ελληνικού Δημοσίου. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το οποίο συζήτησε κυρίως το αίτημα της Πορτογαλίας για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να ακολουθήσει τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος. «Υπενθυμίσαμε στις ελληνικές αρχές ότι είναι σημαντικό να εμείνουν στους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Στο "κόκκινο" οι τιμές των καυσίμων

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές των καυσίμων στην εγχώρια αγορά, καταγράφοντας νέα υψηλά και ακολουθώντας το "ράλι" των διεθνών τιμών λόγω της κρίσης στη Β. Αφρική.

Απειλούν με αγωγή 6,8 εκατ. ευρώ οι Γερμανοί

Με αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου απειλεί η γερμανική εταιρεία Hochtief σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το ποσό των 6,8 εκατομμυρίων ευρώ που υποστηρίζουν ότι έχει χρέος η Ελλάδα για τη συντήρηση των Ολυμπιακών Ακινήτων.

Απώλειες στο Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.