e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πάνω από 2 εκατ. υπολογιστές «ζόμπι» λειτουργούν στις ΗΠΑ



Η Microsoft προειδοποιεί


Οι υπολογιστές 2,2 εκατομμυρίων Αμερικανών αναμεταδίδουν spam και υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα εν αγνοία των χρηστών τους, προειδοποιεί έκθεση της Microsoft για τα λεγόμενα botnet, μια απειλή που ολοένα μεγαλώνει.Τα botnet είναι μεγάλα δίκτυα αποτελούμενα από υπολογιστές μολυσμένους με κακόβουλο κώδικα, σχεδιασμένο να μετατρέπει τα PC σε υποχείρια των χάκερ.

ΗΠΑ: με τηλεοράσεις Sony η πρεμιέρα του... google tv

Σε μερικές ημέρες θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ οι νέες τηλεοράσεις της Sony που υποστηρίζουν Google TV και συνοδεύονται από τηλεχειριστήριο με πληκτρολόγιο.

Οι χρήστες θα μπορούν ένα αναζητούν ταινίες και να σερφάρουν στον παγκόσμιο ιστό μέσω της τηλεόρασης.Πρόκειται για υψηλής ευκρίνειας LCD (HD) οθόνες, με διαγώνιο από 24 έως 46 ίντσες και τιμές που κυμαίνονται από τα 600 έως τα 1.400 δολάρια.

Ενιαίες παροχές υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία σε όλες τις κλινικές και τα νοσοκομεία


Αναβάθμιση μόνο με περιστολή δαπανών


Οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων σε παροχές Υγείας είναι 3,5 δισ. ευρώ ετησίως, από τα οποία τα 2 δισ. είναι δαπάνες σε φάρμακα, τόνισε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συντονιστικoύ Συμβουλίου Παροχών Υγείας , που συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την προεδρία της γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνάς Δρέττα.Ο κ. Κουτρουμάνης, εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως για το 2010, θα υπάρξει συγκράτηση των δαπανών κατά 700 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 500 εκατ. θα προέλθουν από τον περιορισμό των δαπανών σε φάρμακα, ενώ το 2011 θα υπάρξει επιπλέον μείωση 1 δισ. ευρώ.

Το μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 πουλάει ο Τόμι Σμιθ



Τη διάκριση της «μαύρης γροθιάς»


Ο Αμερικανός Τόμι Σμιθ, ο οποίος έγινε διάσημος όταν ύψωσε τη γαντοφορεμένη γροθιά του στο πόντιουμ των νικητών των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό, αποφάσισε να θέσει σε πλειστηριασμό το χρυσό μετάλλιό του.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Καλιφόρνιας San Jose Mercury News, ο Τόμι Σμιθ, ηλικίας σήμερα 66 ετών, ζήτησε τιμή εκκίνησης 250.000 δολάρια (178.625 ευρώ) για το μετάλλιό του και για το ζευγάρι των αθλητικών παπουτσιών που φορούσε την ημέρα εκείνη.

Συζητήσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με το ΔΝΤ για τριετές δάνειο 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 1,3%



Ανοικτή γραμμή πίστωσης


Δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους, προσφέρει στην ΠΓΔΜ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζόραν Στάβρεσκι, μετά το πέρας των επαφών του στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όπως ανέφερε ο κ. Στάβρεσκι, γίνεται λόγος για μία «ανοικτή γραμμή πίστωσης», που είναι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του ΔΝΤ, το οποίο αποσκοπεί στη στήριξη χωρών «με υγιή οικονομική πολιτική» για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Απέρριψε η Εξεταστική για τα ομόλογα γραπτό υπόμνημα του Γ. Κουρή

Γραπτό υπόμνημα, το οποίο ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής.Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Χρήστος Πρωτόπαπας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Κουρή και του μετέφερε την απόφαση των μελών της ότι θα πρέπει να έρθει και να καταθέσει αυτοπροσώπως και αν αρνηθεί, θα ζητηθεί η βίαια προσαγωγή του.

Γ. Πεταλωτής: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα για παράταση των δανείων

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει την παράταση αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από την ΕΕ και το ΔΝΤ και δεν συμμετέχει επισήμως στις συζητήσεις αυτές, ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. «Υπάρχει μια συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο του Ταμείου (ΔΝΤ). Υπάρχει μια συζήτηση οικονομικών παραγόντων στις διεθνείς αγορές», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής σε τακτική ενημέρωση Τύπου.

Επιστρέφει στο Πατριαρχείο το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επιστρέφει το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ .


Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Ιδρυμάτων Βακουφιών αποφάσισε ομόφωνα την επανεγγραφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο όνομα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συμμορφούμενο με την απόφαση του ΕΔΑΔ εντός της σχετικής τρίμηνης προθεσμίας που έληγε σήμερα. Η απόφαση ανατρέπει πληροφορίες που υποστήριζαν ότι το Συμβούλιο θα αναζητούσε άλλους τρόπους για να μην εφαρμόσει την απόφαση του ΕΔΑΔ.

Στα 70 λεπτά/λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Από τα 67 λεπτά το λίτρο θα ξεκινά η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 70 λεπτά, την ώρα που στην περιφέρεια και κυρίως στα νησιά, οι τιμές θα αγγίζουν τα 77 - 78 λεπτά το λίτρο.Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Χάρης Μαυράκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής Γιώργος Μασσαλής, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά. Οι αυξημένες τιμές στην περιφέρεια αποδίδονται σε υψηλότερα κόστη μεταφοράς, με βυτία ή / και πλοία.

Αίρεται το μορατόριουμ για γεωτρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού


Έξι μήνες μετά


Η Ουάσινγκτον ήρε το μορατόριουμ στις γεωτρήσεις μεγάλου βάθους στον Κόλπο του Μεξικού, έξι μήνες μετά το δυστύχημα στην πλατφόρμα της BP που προκάλεσε τη χειρότερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία.

Πτώση τιμών στην αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα βλέπει ο Μ.Χρυσοχοΐδης


Αποδίδει ευθύνες στις πολυεθνικές


Οι τιμές στην αγορά θα έχουν πέσει μέχρι τα Χριστούγεννα, εκτιμά o υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.


Σε δηλώσεις του ...

Περικοπές αποδοχών στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ

Περικοπές αποδοχών έρχονται για τους εργαζομένους των ΔΕΚΟ που παρουσιάζουν υψηλά ελλείμματα.


Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει κατάλογο των 11 δημοσίων επιχειρήσεων με τις μεγαλύτερες ζημιές και στη συνέχεια θα ξεκινήσει διάλογο για προγράμματα εξυγίανσης σε αυτές τις ΔΕΚΟ που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και μείωση αποδοχών. Πρωταθλητές στις ζημιές οι αστικές συγκοινωνίες.

Ε.Ε.: Κατάρτιση κανόνων ασφαλείας για την εξόρυξη πετρελαίου

Την κατάρτιση ενωσιακής νομοθεσίας για τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου, με στόχο τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών προδιαγραφών ασφάλειας, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν σχετικά με την ασφάλεια των δραστηριοτήτων εξόρυξης πετρελαίου και αερίου, η Επιτροπή σχεδιάζει νέα ενωσιακά πρότυπα, στα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων κριτήρια χορήγησης αδειών γεώτρησης, έλεγχοι των γεωτρυπάνων και μηχανισμοί ελέγχου ασφάλειας.

Αλλάζει χέρια οριστικά η Λίβερπουλ

Αλλάζει χέρια οριστικά η Λίβερπουλ καθώς δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των Αμερικανών Τζιλέτ και Χικς να μπλοκαριστεί η πώληση του αγγλικού συλλόγου.

Στις 670 μονάδες υποχωρεί το spread στα ομόλογα


Βελτιώνεται το κλίμα στις αγορές


Περαιτέρω πτώση σημείωσε την Τετάρτη η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο, καθώς βελτιώνεται το κλίμα στις διεθνείς αγορές για την ελληνική οικονομία, εν μέσω σεναρίων για παράταση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.Συγκεκριμένα, το spread υποχώρησε μέχρι τις 669 μονάδες βάσης, από 679 την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Το επιτόκιο διαμορφώνεται κοντά στο 9%, ενώ τον περασμένο Μάιο είχε εκτιναθχεί και πάνω από το 12%.

Σε καθεστώς ρύθμισης για τις καθυστερούμενες εισφορές στο ΙΚΑ έχουν υπαχθεί 62.000 οφειλέτες

Υπολειπόμενο ποσό είσπραξης 1,247 δισ. ευρώ


Στοιχεία για την την πορεία ρύθμισης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ίδρυμα.Συγκεκριμένα:

Κλειστή και πάλι η Ακρόπολη

Κλειστή είναι, από το πρωί, η Ακρόπολη από τους συμβασιούχους του υπουργείο Πολιτισμού, που ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους, σε αορίστου χρόνου. Οι κινητοποιήσεις των εκτάκτων θα συνεχιστούν όλον τον μήνα, οπως δήλωσε ο πρόεδρος τους.Στις 6.30 το πρωί συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι της Ακρόπολης, απέκλεισαν την είσοδο του μνημείου.

Φάλαινα κολύμπησε 10.000 χλμ για να βρει σύντροφο!

Μια θηλυκή μεγάπτερη φάλαινα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταξιδιού από οποιοδήποτε θηλαστικό, κολυμπώντας περίπου 10.000 χιλιόμετρα, από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό Ωκεανό, σε αναζήτηση συντρόφου, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα θαλάσσιων βιολόγων.Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη φάλαινα είχε φωτογραφηθεί ανάμεσα σε άλλες στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Βραζιλίας τον Αύγουστο του 1999 και περισσότερο από δύο χρόνια αργότερα (το Σεπτέμβριο του 2001) η ίδια φωτογραφήθηκε πάλι, κατά τύχη, έξω από την ανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης, στον Ινδικό Ωκεανό. Η ταυτοποίηση ότι επρόκειτο για το ίδιο ζώο έγινε από το χαρακτηριστικό σχήμα της ουράς της και από ένα συγκεκριμένο μοτίβο σημαδιών πάνω της (κάθε μεγάπτερη φάλαινα έχει ιδιαίτερα σημάδια που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες του είδους της).

Κανονικά την Παρασκευή η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009 ανήλθε το 3μηνο Euribor

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η πρώτη φάση του διαγωνισμού "Η Ελλάδα Καινοτομεί!" (www.kainotomeis.gr), που προκήρυξαν με κοινή πρωτοβουλία τους ο ΣΕΒ και η Eurobank EFG.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανταπόκριση, αριθμητικά αλλά και ποιοτικά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η φάση της υποβολής υποψηφιοτήτων του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε με την υποβολή περισσότερων από 300 ολοκληρωμένων προτάσεων.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009 ανήλθε το 3μηνο Euribor


Άνοδος για 12η συνεχόμενη ημέρα


Στο υψηλότερο επίπεδο των 14 τελευταίων μηνών ανήλθε την Τετάρτη το διατραπεζικό επιτόκιο 3 μηνών, σε ευρώ, σημειώνοντας άνοδο για 12η συνεχόμενη ημέρα.Συγκεκριμένα, ανήλθε στο 0,985%, υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιουλίου 2009, από 0,982% την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

Συμφώνησαν βενζινοπώλες και υπουργείο Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης


Κανονικά από την Παρασκευή η διανομή


Κανονικά θα ξεκινήσει από την Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ.Κουσελάς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας στη νέα συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη.Η συμφωνία προβλέπει, ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

ΟΑΕΔ: Στους 587.000 οι άνεργοι τον Σεπτέμβριο


Αύξηση 3,27% σε ένα μήνα

Αύξηση 3,16% σημείωσε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας τα 587.213 άτομα.

Με προβλήματα η λειτουργία ΟΣΕ - Προαστιακού τις επόμενες ημέρες λόγω κινητοποιήσεων

24ωρη απεργία την Πέμπτη

Με προβλήματα θα λειτουργούν έως και την Παρασκευή ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.Σήμερα, Τετάρτη, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών έχει εξαγγείλει τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας (από τις 6 έως 9 το πρωί, 2 έως 5 το απόγευμα και 9 με 12 το βράδυ). Τις ώρες της στάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ, του Προαστιακού, αλλά και του μετρό από τη Δουκ.Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Πάνω από τα 82 δολάρια το πετρέλαιο μετά την αύξηση-ρεκόρ των κινεζικών εισαγωγών


Ισχυρή ζήτηση για μαύρο χρυσό


Πάνω από τα 82 δολάρια το βαρέλι σημειώνει άνοδο το πετρέλαιο την Τετάρτη, μετά την αύξηση των εισαγωγών αργού στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, ενώ η αδυναμία του δολαρίου και οι προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομιίας ενισχύουν την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων. Το αμερικανικό αργό, παράδοσης Νοεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 82 σεντς στα 82,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ κινήθηκε υψηλότερα κατά 52 σεντς στα 84,02 δολάρια.

Σκηνικό «κατάρρευσης» στην αγορά ακινήτων, απούλητα πάνω από 150.000 σπίτια


«Κραχ» στην κτηματαγορά


Σκηνικό «κατάρρευσης» εμφανίζουν η οικοδομή και η αγορά ακινήτων, μολονότι το φθινόπωρο παραδοσιακά γίνονται οι περισσότερες αγοραπωλησίες, ενώ όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το «κραχ» ή το σπάσιμο της «φούσκας» στην κτηματαγορά.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, πάνω από 150.000 σπίτια είναι απούλητα για 4 χρόνια σε όλη την Ελλάδα, η οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο υποχώρησε κατά 30,5% στην επιφάνεια με πτώση-ρεκόρ 47,6% στην Αττική, 950-1.000 οικοδομικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, ενώ έχουν χάσει τη δουλειά τους περί τους 100.000 εργαζομένους και βρίσκονται στο «κόκκινο» άλλοι 300.000 οικοδόμοι.

Αύξηση 4,6% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Αύγουστο



Άνοδος 5,7% στο 12μηνο


Αύξηση 4,6% σημείωσε ο γενικός δείκτης τυιμών εισαγωγών στη βιομηχαία, τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Αύγουστο 2010, σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουλίου 2010, σημείωσε αύξηση 0,4%, έναντι αύξησης 1,7%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2009.

Σημαντική μείωση κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων


Στο 10,48% διαμορφώθηκε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου


Σημαντική μείωση σημείωσαν κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), ακολουθώντας αντίστροφη πορεία σε σχέση με τις διεθνείς αγορές.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων στην ΗΔΑΤ μειώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Πυρά αγνώστων δέχθηκε Έλληνας επιχειρηματίας στη Μόσχα


Είναι καλά στην υγεία του


Πυρά από δύο αγνώστους δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική οδό της Μόσχας Τβερσκάγια (πρώην Γκόρκι) ο 34χρονος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, κάτοικος Αθηνών, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.Όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί των Πρώτων Βοηθειών, ο επιχειρηματίας έχει τραύματα στα πόδια και τη λεκάνη, πιθανότατα από ελαστικές σφαίρες, αλλά η γενική κατάσταση της υγείας του είναι καλή.