e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η Goldman Sachs προβλέπει... το επόμενο iPad

Την άνοιξη του 2011 η Apple θα λανσάρει το iPad δεύτερης γενιάς, το οποίο θα είναι λεπτότερο, ελεφρύτερο, θα έχει ενσωματωμένη κάμερα για βιντεοκλήσεις και θύρα mini USB, εκτιμούν αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.Επικαλούμενοι πηγές από την αλυσίδα τροφοδοσίας της Apple, οι αναλυτές Χένρι Κινγκ και Κέβιν Λου αναφέρουν επίσης ότι τα σχέδια για ένα άλλο, μικρότερο iPad των 7 ιντσών, το οποίο φέρεται να ετοιμάζει η Apple, «δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί».

Απώλειες 0,4% στο Χ.Α.

Με απώλειες 0,4% στις 1.466,67 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 137,83 εκατομμύρια ευρώ.Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες στην πλειονότητά τους έκλεισαν με πτώση, με εξαίρεση τους δείκτες Ασφαλειών (+1,62%), Κατασκευών και Υλικών (0,25%), Προσωπ. και Οικιακών Προϊόντων (0,41%) και Ταξιδιών και Αναψυχής (1,99%).

Συσκευασία γάλακτος για άτομα με προβλήματα όρασης

Σε μία ενέργεια κοινωνικής ευαισθησίας προχωρεί η γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ».
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα γάλατα «ΟΛΥΜΠΟΣ» γίνονται φιλικά προς τα άτομα με προβλήματα όρασης, αφού οι συσκευασίες Επιλεγμένο, Βιολογικό και Ζωής, φέρουν στο καπάκι τη λέξη «ΓΑΛΑ» και τα γράμματα «Π» για το πλήρες και «Ε» για το ελαφρύ, γραμμένα σε σύστημα Braille.Το Braille είναι ένα απτικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής. Αποτελείται από ανάγλυφες κουκκίδες που αντικαθιστούν τα γράμματα του αλφαβήτου έτσι ώστε να μπορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν αγγίζοντας τα.

Σκοτώνουν τα ελάφια της Πάρνηθας και τα πωλούν 1.000 ευρώ

Τα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη, που αποκομίζουν οι λαθροθήρες, από το εμπόριο πολλών ειδών, τα οποία κυνηγούν εντός και εκτός προστατευόμενων περιοχών, είναι μία από τις κύριες αιτίες που κάθε χρόνο καταγράφονται ανά την Ελλάδα ανησυχητικά κρούσματα λαθροθηρίας.

Στην AOL θα πωληθεί το γνωστό ιστολόγιο τεχνολογίας TechCrunch


Στα ίδια χέρια με το Engadget


Στα χέρια του μεγάλου παρόχου διαδικτυακών υπηρεσιών περνά το TechCrunch, δημοφιλές ιστολόγιο που καλύπτει θέματα τεχνολογίας.

Προσωρινή άρση των αμερικανικών περιορισμών στην έρευνα με βλαστοκύτταρα


Νέα δικαστική απόφαση


Αμερικανικό εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης Ομπάμα για προσωρινή άρση της απαγόρευσης στη διάθεση ομοσπονδιακών κονδυλίων για έρευνες με εμβρυακά βλαστοκύτταρα. Η απόφαση ισχύει πάντως μόνο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε άλλο δικαστήριο.Η διάθεση κονδυλίων σταμάτησε με περιοριστικά μέτρα που επέβαλε περιφερειακό δικαστήριο στις 23 Αυγούστου. Αιτία ήταν η αγωγή που κατέθεσε ομάδα ερευνητών και θρησκευτικών οργανώσεων, η οποία υποστηρίζει ότι οι εν λόγω κρατικές έρευνες παραβιάζουν ομοσπονδιακό νόμο του 1996.

Merit: Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο προσκήνιο

Οι τράπεζες αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο για πολύ καιρό ακόμα, εκτιμά η Merit ΧΑΕΠΕΥ στο σχόλιό της για την αγορά, επισημαίνοντας ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά μονοπωλείται από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας περισσότερο ακόμα και από όσο αναμενόταν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τζίρος του τίτλου και των δικαιωμάτων της ΕΤΕ τη Δευτέρα κάλυψε το 61,6% του συνολικού τζίρου και το 54% του συνολικού τζίρου της Τρίτης.

«Σοβαρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για ΟΣΕ»

Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον ΟΣΕ υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Τα δάπεδα PVC αυξάνουν τον κίνδυνο άσθματος στα βρέφη

Τα παιδιά που ζουν σε σπίτια με δάπεδα PVC διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν το άσθμα. Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης Σουηδών επιστημόνων στα παιδιά αυτά παρατηρήθηκε αυξημένη πρόσληψη φθαλικών, τα οποία μάλιστα ανιχνεύτηκαν στα ούρα.Στην περίπτωση δε που ο εξαερισμός είναι ανεπαρκής παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα εκπνεόμενου οξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι ένας δείκτης φλεγμονής του αναπνευστικού αλλά και ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη άσθματος.

Τι ακούει ο Ομπάμα στο iPod του

Ροκ και ποπ κομμάτια από τη δεκαετία του ΄60 έχει ως επί το πλείστον περασμένα στο iPod του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone.Ο 49χρονος Ομπάμα είπε ότι έχει περασμένα πάνω από 2.000 μουσικά κομμάτια κυρίως μεγάλων ονομάτων της μουσικής σκηνής όπως ο Μπομπ Ντίλαν, ο Στίβι Γουόντερ και οι Ρόλινγκ Στόουνς.

Υπέρβαροι έξι στους 10 Έλληνες

Έξι στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Η Ελλάδα μάλιστα, βρίσκεται στη 10η θέση των κρατών με τους περισσότερους υπέρβαρους πολίτες: το 58,9% του πληθυσμού.Στο Μεξικό ανήκει ο τίτλος του πιο υπέρβαρου έθνους στον πλανήτη, με ποσοστό που φτάνει το 69,5% του πληθυσμού. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Βρετανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Καναδάς, Χιλή, Ελλάδα, Σλοβενία, Λουξεμβούργο και Ισπανία.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δικαστική προστασία

Ψηφίστηκε από το Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο μεταφέρονται στην εθνική έννομη τάξη, ευρωπαϊκές οδηγίες για την άρση των δυσλειτουργιών στο σύστημα ανάθεσης δημόσιων συμβάσεων και, περαιτέρω, αδυναμίας του δικαστικού συστήματος να ελέγξει τις δυσλειτουργίες αυτές, που επισήμανε προς ορισμένα κράτη η ΕΕ.

Η απάντηση Ρουσόπουλου στην Προανακριτική

Για πολιτική δίωξη σε βάρος του κάνει λόγο στο υπόμημά του το οποίο κατέθεσε την Τετάρτη στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, τονίζοντας πως «όταν η υπόθεση περιέλθει στην αρμοδιότητα μη κομματικών οργάνων, ήτοι των αμερόληπτων και ανεξάρτητων δικαστών, θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει ουδεμία ένδειξη, ούτε καν υπόνοια, αξιόποινης συμμετοχής του στην υπόθεση, «καθ’όσον από ουδέν αποδεικτικό στοιχείο, ήτοι έγγραφο, μαρτυρία, απολογία κ.λ.π., συνάγεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο πρόκληση απόφασης σε άλλον είτε γνωστό είτε άγνωστο σε εμένα για τέλεση απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου».

Ειδήσεις ›Media ›36 εταιρείες με δικαίωμα διενέργειας πολιτικών δημοσκοπήσεων

Το σύνολο των 36 εταιρειών που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων έχει δικαίωμα διενέργειας πολιτικών δημοσκοπήσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εταιρείες, Marc, Data RC, MRB Hellas Metron Analysis, GPO, Kapa Research, Interview, Public Issue, V-PRC, Rass, Παλμός Ανάλυσις, Alco, Μέτρον Πρόβλεψις, Opinion, Focus - Bari, Παπαδόπουλος Δημήτρης & ΣΙΑ, Άποψις SMR, Global Link International Marketing Research, Euromanager, West Point, Abacus Research, Pulse RC, Prisma Options, Centrum, Extra Line, Σ. Μπεληγιάννη-Σ. Μπέρδου, Prognosis, Analysis Center, Gfk Hellas, Campaign Manager, Τζάνας Κ. & ΣΙΑ, Γνώμων, Real Market Investments και To the Point.

Αύξηση 4,6% στον πληθωρισμό χονδρικής τον Αύγουστο


Επιβράδυνση στις τιμές παραγωγού


Επιβράδυνση στο 4,6% σημείωσε τον Αύγουστο ο ρυθμός αύξησης των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία, λόγω του χαμηλότερου κόστους για ενεργειακά προϊόντα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός χονδρικής αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι μείωσης 1,1% τον προηγούμενο μήνα.

Απρόσμενη άνοδος για τον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο


Ενισχύθηκε σε υψηλό 2,5 ετών


Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008 ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κομισιόν.Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανήλθε στις 103,2 μονάδες, από 102,3 τον Αύγουστο.

Υπό εξαφάνιση ένα στα πέντε φυτά

Τουλάχιστον ένα στα πέντε φυτά (ποσοστό 22%) του πλανήτη απειλείται με εξαφάνιση σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό -ποσοστό ανάλογο με τα απειλούμενα θηλαστικά, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.

ΙΟΒΕ: Τριμηνιαία έκθεση - Τα τρία σενάρια για την ελληνική οικονομία

Την εκτίμηση επιδείνωσης της ύφεσης στην Ελλάδα στο β' εξάμηνο, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στο 3,5% για το σύνολο του έτους, διατυπώνει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία, όπου επεξεργάζεται τα τρία επικρατέστερα σενάρια για την πορεία της χώρας.

Αυλαία για τη γιαγιά του «Τιτανικού»

Επέστρεψε μετά από 51 χρόνια στη μεγάλη οθόνη για να υποδυθεί την... αιωνόβια Rose, την τελευταία ζωντανή επιβάτιδα του «Τιτανικού» του James Cameron. Κατα μία ειρωνία, η ηθοποιός Gloria Stewart έμελλε να αφήσει αυτή τη ζωή στην ίδια ηλικία με την τελευταία ηρωίδα της.

Σε νέα ιστορικά υψηλά η τιμή του χρυσού - 1.313 δολ.

Σε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 1.300 δολ. διαμορφώθηκε ο χρυσός και συγκεκριμένα στα 1.313 δολ. η ουγκιά για τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης. Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκαν στα 1.319,30 δολ. η ουγγιά στη Νέα Υόρκη.

10 χρόνια φυλακή για οφειλές πάνω από 75.000 ευρώ

Ποινή φυλάκισης για κλοπή ΦΠΑ από το πρώτο ευρώ που παρακρατούν ορισμένες επιχειρήσεις και επαγγελματίες προβλέπει το νομοσχέδιο-«σκούπα» για την αυτόματη περαίωση, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τις διαδικασίες-«εξπρές» στην εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. Επίσης, προβλέπονται και οι ρυθμίσεις για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που έχουν εγείρει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των κατόχων αυτοκινήτων πενταετίας (1.600.000 ιδιοκτήτες ΙΧ) αλλά και των εμπόρων αυτοκινήτων που θεωρούν ότι η νέα αυτή επιβάρυνση αποτελεί τροχοπέδη για την έξοδο του κλάδου από την κρίση.

Τροποποιείται ο Κώδικας Διαχείρισης Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας

Απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την αγορά χονδρικής


Υπογράφηκε η απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος για την τροποποίηση του Κώδικα Διαχείρισης


Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, του κύρου, δηλαδή, ρυθμιστικού κειμένου για τη λειτουργία της αγοράς, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.Όπως ορίζει ο Ν.2773/1999, οι τροποποιήσεις οι οποίες καταρτίστηκαν από το Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και εγκρίθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αποτελούν προϊόν εκτεταμένης δημόσιας διαβούλευσης.

Ψηφίστηκε το ν/σ για το μέλλον των «Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.»

Την εξουσιοδότηση στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών να υπογράψουν για λογαριασμό του Δημοσίου τις συμβάσεις για την μεταβίβαση των μετοχών των Ελληνικών Ναυπηγείων και τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, παρείχε η Βουλή ψηφίζοντας κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) το σχετικό νομοσχέδιο.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη


Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, ενώ οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στις εξελίξεις στις τράπεζες.Στις 11:05 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,11% στις 1.474,18 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 16 εκατ. ευρώ. .

Από το Νοέμβριο οι αιτήσεις στις τράπεζες για το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον»


Δάνεια για την αναβάθμιση των κατοικιών


Στις αρχές Νοεμβρίου, εκτιμούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι θα μπορεί να αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στις τράπεζες, για την ένταξη τους στο πρόγραμμα «Εξοικονομών Κατ' Οίκον» για την αναβάθμιση των κατοικιών.Σύμφωνα με Τα Νέα, το πρόγραμμα βρίσκεται στην τελική φάση προετοιμασίας.

Πλαίσιο για αυστηρές κυρώσεις για τους απείθαρχους ανακοινώνει η Κομισιόν


Ριζικές αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση


Τις μεγαλύτερες αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης από την ίδρυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικής και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στις Βρυξέλλες τις προτάσεις της Κομισιόν για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους δημοσιονομικά απείθαρχους.

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων


Σε κλοιό η αγορά


Η απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, καθώς και η κλιμάκωση επεισοδίων εις βάρος Ελλήνων και ξένων μεταφορέων στις εθνικές οδούς, οδηγεί στα άκρα την κατάσταση. Οι έμποροι καταγγέλλουν τη στάση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και συνεδριάζουν το απόγευμα για να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιτρέπεται στα ιδιωτικά φορτηγά να εκτελούν δημόσιες μεταφορές, έχει έτοιμη η κυβέρνηση.

Πάνω από το 1,36 δολάριο ενισχύεται το ευρώ


Ανοδος σε νέο υψηλό πενταμήνου


Στο υψηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων μηνών, πάνω από το 1,36 δολάριο, ενισχύθηκε την Τετάρτη το ευρώ, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ανήλθε μέχρι το 1,3623 δολάριο, από 1,3567 αργά το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη. Την Τρίτη, είχε σημειώσει το προηγούμενο, πλέον, υψηλό πενταμήνου (1,3595 δολ.).

Σε επιφυλακή η Δύση μετά την αποκάλυψη σχεδίων της Αλ Κάιντα για επιθέσεις στην Ευρώπη


Συναγερμός σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία


Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης, οι οποίες κατάφεραν να ανακαλύψουν σχέδια της Αλ Κάιντα για σειρά επιθέσεων σε πόλεις της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.