e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η Μπακογιάννη καταγγέλλει συμφέροντα που επιθυμούν την έξοδο από το ευρώ

Συμφέροντα που επιθυμούν την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, κατήγγειλε, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Excite X10: Ο πιο λεπτός υπολογιστής-ταμπλέτα στον κόσμο

Πέρσι η ιαπωνική Toshiba είχε παρουσιάσει το Thrive, τον πρώτο υπολογιστή-ταμπλέτα με λειτουργικό σύστημα Android. Φέτος «ξαναχτύπησε», παρουσιάζοντας στη μεγάλη διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων «CES 2012» του Λας Βέγκας, τη λεπτότερη - προς το παρόν! - ταμπλέτα στον κόσμο, το Excite X10.

Business Plan για να σωθεί η "Ελευθεροτυπία"

Η εταιρεία Χ. Κ Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία) κατέθεσε το business plan στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και να προστατευθεί από τους πιστωτές της.

Bild: «Εμείς σας τα λέγαμε (…) πουλήστε την Ακρόπολη»

«Εμείς τα λέγαμε να πουλήσετε την Ακρόπολη για να ξεχρεώσετε», αναφέρουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα η Bild και το Bloomberg.

Ρεν: Δεν υπάρχουν όροι για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για την επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών με τις ελληνικές αρχές.

Έναρξη εκπτώσεων στις 16 Ιανουαρίου

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου κάνουν πρεμιέρα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Με 10 εκατομμύρια fans


Η Burberry είναι εκείνο το fashion brand που έχει τους περισσότερους fans στο Facebook αφού ξεπέρασε τους 10.000.000 θαυμαστές. Το ρεκόρ αυτό έχει καταφέρει να ξεπεράσει μόνο η Victoria΄s Secret.Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πρόκειται για έναν παραδοσιακό οίκο με 156 χρόνια ιστορίας και όχι για ένα από τα μοντέρνα brands που στρέφονται ύτως ή άλλως στα social media για να χτίσουν το προφίλ τους.

Ενισχύεται το ευρώ


Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, παραμένοντας ωστόσο ανίσχυρο, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για την κρίση χρέους.

Νέα προθεσμία για Λαυρεντιάδη


Νέα προθεσμία, για τις 18 Ιανουαρίου, ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα Γ. Δραγάτση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος έχει κληθεί ως ύποπτος για την υπόθεση επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει η Proton Bank, το 2010.

Κουβέλης: Η ΕΓΣΣΕ δεν υπόκειται σε εντολές της τρόικα


Η κατάργηση ρυθμίσεων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πρέπει να αποκρουστεί, επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Αποκλείει νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ το 2012 ο Παπακωνσταντίνου

Αποκλείει το ενδεχόμενο νέας αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2012 ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Καρατζαφέρης: Χάνουμε 1 δισ. από το λαθρεμπόριο καυσίμων

Μέχρι ένα δισ. ευρώ ετησίως στερεί από τα κρατικά ταμεία το λαθρεμπόριο καυσίμων, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό.

Η τηλεόραση πλέον "ακούει" και "βλέπει"!


Το ρεύμα της αέναης τεχνολογικής εξέλιξης έρχεται να συμπαρασύρει και τη συμβατική τεχνολογία της τηλεόρασης, η οποία σε λίγα χρόνια θα έχει μεταμορφωθεί. Κατά βάση, θα έχει γίνει πιο έξυπνη και πιο ομιλητική! Η νέα τάση -οι θεατές να μιλάνε στις τηλεοράσεις και αυτές να ακούνε- προδιαγράφεται σαφώς στη διεθνή ηλεκτρονική έκθεση CES 2012 στο Λας Βέγκας.

Ανάκληση μοτοσικλετών Yamaha


Πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών YAMAHA μοντέλο YZF-R125, ανακοίνωσε ότι εκτελεί η εταιρεία Yamaha Motor Co σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τη Μοτοδυναμική ΑΕΕ και τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

"Αδειάζουν" από επισκέπτες το Εθνικό Μουσείο και το Μουσείο Ακρόπολης

Αύξηση 6,5% καταγράφηκε το Σεπτέμβριο 2011 στον αριθμό των επισκεπτών των μουσείων της χώρας, με εξαίρεση τα μουσεία Ακρόπολης και Εθνικό Αρχαιολογικό, στα οποία παρουσιάστηκε μείωση κατά 5,7% και 15,6%, αντίστοιχα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα επίσης με τα οποία, οι εισπράξεις των μουσείων σημείωσαν μείωση 1,3%.

Άντληση 1,625 δισ. ευρώ με μειωμένο επιτόκιο

Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με επιτόκιο ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Τετ α τετ Παπαδήμου-Βενιζέλου-Νταλάρα για το PSI

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI, χωρίς ακόμη να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Πρόσληψη 26.000 ανέργων στην κοινωφελή εργασία

Εγκρίθηκαν από την αρμόδια Δικαστική Επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί στα πλαίσια των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο ιστός του Spiderman έγινε πραγματικότητα

Η ικανότητα του Spiderman να πιάνεται από τα ψηλότερα κτίρια και να ίπταται χάρη στον ιστό του, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, χάρη σε επιστημονική ομάδα, που κατάφερε να δημιουργήσει αρκετή ποσότητα μεταξωτού ιστού.

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Τί περιλαμβάνει


Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας το «πολυσυζητημένο» νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου οικονομικών «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», το οποίο θα επιχειρήσει να κλείσει όλα τα "ανοιχτά μέτωπα" της ελληνικής οικονομίας.

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ

Εν μέσω συνεχών διαβουλεύσεων στο μέτωπο της ελληνικής οικονομίας, το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει το απόγευμα σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Δια χειρός Salvatore Ferragamo!

Μια από τις πλέον φιλόδοξες ταινίες είναι η Iron Lady που αφορά στην άνοδο και την πτώση της θρυλικής Margaret Thatcher με πρωταγωνίστρια την πολυβραβευμένη Meryl Streep.

Fitch: Μόνη επιλογή της Ελλάδας η έξοδος από το ευρώ

Άλλο ένα χτύπημα προς την Ελλάδα έρχεται να δώσει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς υποστηρίζει ότι ούτε ένα κούρεμα κατά 60% δεν είναι αρκετό.

Επικίνδυνη η καθημερινή λήψη ασπιρίνης

Επιστημονική έρευνα αμφισβητεί τα οφέλη της καθημερινής λήψης ασπιρίνης για τη μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

O μεγαλύτερος "χάρτης" της σκοτεινής ύλης

Μία διεθνής ομάδα αστρονόμων δημιούργησε τον μεγαλύτερο μέχρι τώρα ''χάρτη'' της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης, που είναι διάσπαρτη στο διάστημα και εκτιμάται ότι αποτελεί περίπου το 23% του σύμπαντος.

Οι προτάσεις για τους μισθούς στο τραπέζι της ΓΣΕΕ

Επί τάπητος στη συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ - το μεσημέρι της Τρίτης - τίθενται οι προτάσεις των εργοδοτών για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ενόψει της έλευσης της τρόικας, η οποία πιέζει ασφυκτικά για μείωση του μισθολογικού κόστους.

ΕΜΥ: Χιονοπτώσεις και στην Αττική

Το τσουχτερό κρύο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Τρίτη, καθώς χιονίζει στην Πάρνηθα, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει παροδικές χιονοπτώσεις, ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη.

Τα σενάρια για το έλλειμμα και η «ομολογία» μιας αποτυχίας

Πολύ κοντά στο 10% θα διαμορφωθεί τελικώς το έλλειμμα για το 2011, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες που καταβλήθηκαν τόσο από την κυβέρνηση όσο κι από την τρόικα για να συγκρατηθεί κοντά στο 9%. Αν το σενάριο αυτό, που θεωρείται σήμερα ως το ρεαλιστικό, επαληθευτεί, τότε θα μιλάμε για πλήρη αποτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής όλο το προηγούμενο 12μηνο, το οποίο θα χρεωθεί εξολοκλήρου η προηγούμενη κυβέρνηση και τα οικονομικά της επιτελεία, αλλά και οι επικεφαλείς της τρόικας, οι οποίοι υποτίθεται ότι επέβλεπαν αυτές τις πολιτικές, οι οποίες δεν απέδωσαν, παρά τις θυσίες που έγιναν.

BBC: Οι Έλληνες γονείς είναι πολύ φτωχοί για να φροντίσουν τα παιδιά τους

Στο μικροσκόπιο του BBC το κοινωνικό φαινόμενο που παίρνει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα, αυτό της εγκατάλειψης παιδιών σε ιδρύματα, λόγω της οικονομικής ανέχειας. Ο τίτλος αφιερώματος του πρακτορείου είναι «Οι Έλληνες γονείς είναι πολύ φτωχοί για να φροντίσουν τα παιδιά τους», ενώ παραθέτει αρκετές περιπτώσεις γονέων που άφησαν τα παιδιά τους σε ιδρύματα της εκκλησίας, στο «Χαμόγελο Του Παιδιού» και τα «Παιδικά Χωριά SOS», καθώς δεν είχαν ούτε σπίτι, ούτε δουλειά προκειμένου να τους προσφέρουν τα στοιχειώδη.

Σε στάση αναμονής με το "βλέμμα" στο PSI

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν οι σημερινές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).