e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Νέα πτώση 2,82% στο Χ.Α.

Με μεγάλες απώλειες της τάξης του 2,82% έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε στις 1.233,22 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 75,39 εκατομμύρια ευρώ.Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με τον σχετικό δείκτη να σημειώνει «βουτιά» 6,3%, ενώ σημαντική πτώση 3,79% σημείωσε και ο FTSE/ASE 20.

Οικονομικό νοικοκυριό

Το να κάνει κάποιος οικονομία στο νοικοκυριό του δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά τώρα που ήδη οι μισθοί έχουν περικοπεί και οι καταναλωτικοί πειρασμοί βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να έχει κέρδος η τσέπη μας;  

Καταργούνται 4 λεωφορειακές γραμμές στον Πειραιά


Την αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει στην κατάργηση των λεωφορειακών γραμμών (802, 803, 804 και 872), στον Πειραιά. 

Παραδοχή από την ΕΛ.ΑΣ: Εκτός ελέγχου η βία στην Αθήνα

Παραδοχή πως η Αθήνα δεν είναι ασφαλής πόλη και πως η βία έχει απλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης, εξέφρασε με δραματικό ύφος μιλώντας στη Βουλή, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου.  

«Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να μοιάζει με την Τουρκία;»

H εφημερίδα WSJ με σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο "Turkey's Tough Lessons for Greece: Cut Spending and Retool Economy" αναρωτιέται "Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να μοιάζει με την Τουρκία;" Στο άρθρο δημοσιεύονται απόψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την κρίση το 2001. 

Λαγκάρντ προς ΕΕ: Εφαρμόστε γρήγορα όσα συμφωνήσατε

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης να προχωρήσουν "ταχέως" στην εφαρμογή του προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης δημόσιου χρέους, στο οποίο συμφώνησαν κατά την έκτακτη Σύνοδό. 

Λεφτά υπάρχουν τελικά;

Τριήμερο χλιδής απήλαυσαν οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Φυσικού Αερίου. Ήδη από προχτές τα μεγαλοστελέχη της εταιρίας καταλύουν στο πολυτελές ξενοδοχείο της Ηλείας χάριν στο τουριστικό τριήμερο που προβλέπεται μια φορά το χρόνο για τα στελέχη της επιχείρησης με τα έξοδα πληρωμένα από... το Δημόσιο.  

Πυροβόλησαν την αστυνομική συνοδεία του Καρατζαφέρη



Άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομικής φρουράς του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στην περιοχή της Τραγάνας. Ευτυχώς –όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες- δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, καθώς οι αστυνομικοί πρόλαβαν και καλύφθηκαν.  

Συμφωνία τεχνογνωσίας για το ποδόσφαιρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του προέδρου της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.  

Νέα "μόδα" νοθείας καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι


Τη νοθεία αμόλυβδης βενζίνης με αιθανόλη καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε σημερινή της ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για νέα "μόδα" καθώς η "τεχνολογία" των κυκλωμάτων νοθείας εξελίσσεται ραγδαία.  

Πάνω από 1.000 επιχειρήσεις στο πλευρό των ανέργων

Θετική ανταπόκριση είχε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την υιοθέτηση ειδικών μειωμένων τιμών για ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού, καθώς 1.000 επιχειρήσεις συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.  

Μόσιαλος: Δεν δικαιολογείται η απεργία των ταξί


Σε ανοιχτό διάλογο και ενδελεχή διαβούλευση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους με συγκεκριμένα κριτήρια και χωρίς προκαταλήψεις, καλεί η κυβέρνηση τους ιδιοκτήτες ταξί, όπως υπογράμμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. 

Ένας στους δύο Σέρβους παραθερίζει στην Ελλάδα


Η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει τα "σκήπτρα" στις προτιμήσεις των Σέρβων τουριστών και το φετινό καλοκαίρι, καθώς ούτε η οικονομική κρίση ούτε οι απεργιακές κινητοποιήσεις επηρέασαν την τουριστική κίνηση από τη γειτονική χώρα. 

"Αποχωρώ αν δεν μπω στη Βουλή"

Την αποχώρησή της από την πολιτική εάν το κόμμα της δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή στις προσεχείς εκλογές, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.  

Εμφύλιος στην κυβέρνηση - Βουλευτής ζητά παραίτηση Ραγκούση

Την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση για το αδιέξοδο που έχει προκύψει με τα ταξί, πρότεινε μέσω συνέντευξης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος. "Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί νόμο που και ο ίδιος ψήφισε" απαντά ο υπουργός. Σε "κίτρινο" κλοιό το απόγευμα η Βουλή, καθώς ιδιοκτήτες ταξί καταφτάνουν από όλη την Ελλάδα. 

Η γνωστική ομοιοπαθητική και πώς μπορεί να σας βοηθήσει

Εκλαμβάνει τον άρρωστο ως ένα μοναδικό ψυχο-διανοητικό- σωματικό σύνολο, που πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά. Βασίζεται στην αναζήτηση του προσωπικού τρόπου με τον οποίο ο ασθενής βιώνει την πραγματικότητα, στη διερεύνηση της σχέσης του με τον εαυτό του και με τους άλλους. 

Επί τάπητος η παραμονή των συμβασιούχων στο Δήμο Αθηναίων

Νομοθετική ρύθμιση σχετικά τους συμβασιούχους ζητά από την κυβέρνηση ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.  

Συνεδριάζει στις δύο το υπουργικό συμβούλιο



Το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα αλλά και η βία στα γήπεδα θα τεθούν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι υπό τον Γ. Παπανδρέου. Στη μία ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. 

Τίτλοι τέλους για το πρώτο κορίτσι του James Bond

Έμεινε γνωστή στην ιστορία ως το πρώτο κορίτσι του θρυλικού πράκτορα 007, στην πρώτη τηλεοπτική μεταφορά του πρώτου βιβλίου του Fleming ''Casino Royale'' το 1954. Η Linda Christian έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών... 

Κατακόρυφη πτώση στην αγορά ακινήτων

Σε πτωτική τροχιά συνεχίζει να κινείται η αγορά ακινήτων (real estate), επηρεασμένη από την οικονομική ύφεση, ενώ σύμφωνα με τα συμπεράσματα κλαδικής μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group, αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω απώλειες το προσεχές διάστημα.  

Ο Francis Ford Coppola και οι... live ''προβολές''!

Σε μια νέα διάσταση θέλει να μετατρέψει την κινηματογραφική εμπειρία ο Francis Ford Coppola. Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης παρουσίασε στο συνέδριο Comic-Con τμήματα της καινούριας ταινίας τρόμου 'Twixt' που έχει σκηνοθετήσει, την οποία φιλοδοξεί να μετατρέπει live κατά τη διάρκεια των προβολών της, ανάλογα με τις διαθέσεις του κοινού... 

"Κίτρινη" πορεία προς τη Βουλή το απόγευμα

Προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί, την ώρα της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μεταφορών, όπου ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.  

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό με δυτικούς ανέμους μέχρι 6 μποφόρ στα νότια πελάγη προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Περίπου στα ίδια επίπεδα με χτες θα κυμανθεί η θερμοκρασία στην Αττική με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου. 

Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α.

Σε πτωτική τροχιά παραμένει ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α., με την προσοχή να στρέφεται πλέον στη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας. 

Λουκέτο βάζουν προμηθευτές που υπάγονται στο άρθρο 99

Σε λουκέτο οδηγούνται ένας στους τέσσερις προμηθευτές που υπάγονται στο άρθρο 99, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Η ΕΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τις αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα αλλά ζητά να ληφθεί μέριμνα ώστε οι μικρομεσαίοι πιστωτές των υπό πτώχευση εταιριών, να έχουν προτεραιότητα στην ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.

Ξεκινά τον Αύγουστο η ανταλλαγή ομολόγων

Τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές με νέα μεγαλύτερης διάρκειας, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. O κ. Σαχινίδης αναφερόμενος σε αυτή τη διαδικασία επεσήμανε ότι: «Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το IIF...θα ολοκληρωθούν εκείνες οι συζητήσεις οι οποίες θα περιγράψουνε την ακριβή διαδικασία που θα ακολουθηθεί, έτσι ώστε οι διακρατητές ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου να επιλέξουν μία από τις τέσσερις επιλογές που περιλαμβάνει η συμφωνία και να προχωρήσουν σε ανταλλαγή των ομολόγων».