e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Χ.Α.: Απώλειες 0,46% εν μέσω τραπεζικών πιέσεων

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τις τράπεζες να δέχονται πιέσεις και εν μέσω επιφυλακτικότητας ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης.Πιο συγκεκριμένα, έκλεισε στις 1.499,39, καταγράφοντας απώλειες 0,46%.

Κομισιόν: Ευθυγράμμιση οδικών τελών με το κόστος χρήσης αυτοκινήτων

Την ευθυγράμμιση των οδικών τελών με το πραγματικό κόστος που προκαλεί η χρήση του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών εξωγενών περιβαλλοντικών συνεπειών, των ατυχημάτων και της κατασκευής, συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών κρίνει προτιμότερη η Κομισιόν όπως προκύπτει από απάντησή της σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Γιώργου Παπαστάμκου.Στην κατεύθυνση αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να ανακοινώσει το πρώτο τρίμηνο του 2011 στην επικείμενη Λευκή Βίβλο, την εξαγγελία σχετικών προτάσεων.

Θ. Πάγκαλος: Ελληνορωσική συστράτευση για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς

«Πρωταρχικής και στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα» χαρακτήρισε τις σχέσεις με τη Ρωσία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά την έναρξη της ημερίδας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου με θέμα «Ρωσία-Ελλάδα-Κύπρος: Πολιτικές, Οικονομικές και Πολιτιστικές Συνέργειες. Παρόν και Μέλλον» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Αναφερόμενος στη διμερή συνεργασία γύρω από τα ενεργειακά θέματα, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη πρωταρχικό στόχο για την ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε ωστόσο τους φόβους για την υλοποίησή του, δεδομένης της στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Συμβουλές για τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Πιο εντατικοί γίνονται οι έλεγχοι στη χριστουγεννιάτικη αγορά, με τα συνεργεία ελέγχου να έχουν πενταπλασιαστεί. Στο στόχαστρό τους είναι το παρεμπόριο, η αισχροκέρδεια, οι ψευδείς ελληνοποιήσεις και οι παραβάσεις σε ό,τι αφορά τον υγιή ανταγωνισμό. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δίνει συμβουλές για τις αγορές στην εορταστική περίοδο.Ειδικότερα τονίζει ότι πρέπει να:

Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στη νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ την Τετάρτη

«Ξεπερνά κάθε όριο ανοχής»


Αντιδρούν και ερίζουν εκ νέου οι ακτοπλόοι, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών την Τετάρτη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. «Με την εξαγγελθείσα για τις 15 Δεκεμβρίου 2010 απεργία, η ΠΝΟ ξεπερνά πλέον κάθε όριο ανοχής, αντοχής και κατανόησης», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και προσθέτει:

Φτιάχνουν το νέο Wikileaks

Πρώην συνεργάτης του Ασάνζ αφήνει αιχμές για τον ιδρυτή του Wikileaks

Ένα «νέο Wikileaks», που θα λειτουργεί με περισσότερη διαφάνεια και θα δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στους χρήστες του, υποστηρίζει ότι δημιούργησε το πρώην «δεξί χέρι» -και σημερινός επικριτής- του Τζούλιαν Ασάνζ.Το νέο διαδικτυακό εγχείρημα τιτλοφορείται Openleaks (www.openleaks.org) και θα λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το Wikileaks, έχοντας πιο αποκαλυπτικό χαρακτήρα και δίνοντας στον καθένα τη δυνατότητα να δημοσιοποιεί το υλικό που διαθέτει, σύμφωνα με τους διαχειριστές του.

Ρουμπινί: Πρέπει να ενισχυθεί το Ταμείο Διάσωσης για να μην καταρρεύσει η ευρωζώνη

Ο αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει αναμφισβήτητα να ενισχύσουν το Ταμείο Διάσωσης για τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αν θέλουν να αποφύγουν μία κατάρρευση της ευρωζώνης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. Πολλά σενάρια είναι πιθανά μεσοπρόθεσμα, επεσήμανε ο Ρουμπινί.

Αυξήθηκαν το 2009 τα εμβάσματα που έστειλαν οι Ελληνες του εξωτερικού

Αύξηση από 891 εκατ. ευρώ το 2008 σε 908 εκατ. ευρώ το 2009 σημείωσαν τα εμβάσματα στην Ελλάδα των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται μόνιμα στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Την ίδια περίοδο στην ΕΕ παρατηρήθηκε μείωση 7%, από 32,6 δισ. ευρώ το 2008 σε 30,2 δισ. ευρώ το 2009, για τα αντίστοχα εμβάσματα, η οποία όπως εξηγεί η Eurostat, οφείλεται στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, διακόπτοντας έτσι την αυξητική τάση των τελευταίων ετών.

Φουτουριστικό «ηλεκτρομαγνητικό κανόνι» δοκίμασε το αμερικανικό ναυτικό

Πυροβόλο ρεύματος


Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ δοκίμασε ένα πειραματικό ηλεκτρομαγνητικό κανόνι που εκτοξεύει μεταλλικά βλήματα σε απόσταση 200 χιλιομέτρων με ταχύτητα επταπλάσια του ήχου.«Αυτή η επίδειξη μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να φέρουμε αυτή την προηγμένη τεχνολογία στη θάλασσα» δήλωσε στο AFP o υποναύαρχος Νέβιν Καρμ, επικεφαλής ερευνών στο πολεμικό ναυτικό.

Εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης υπεκλάπησαν από το Gawker.com


«Σπεύστε να τους αλλάξετε»


Η Gawker Media, μεγάλη εταιρεία διαδικτυακού κουτσομπολιού και φιλοξενίας ιστολογίων, προειδοποίησε ότι άγνωστοι χάκερ εισέβαλαν στη βάση δεδομένων με τα στοιχεία των χρηστών της και απέκτησαν πρόσβαση σε 1,3 εκατ. κωδικούς πρόσβασης.Καλεί τώρα τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς, ειδικά αν τους χρησιμοποιούν και σε άλλες υπηρεσίες όπως οι online τράπεζες.

Την επόμενη Δευτέρα έρχεται το «Παπανικολής»

Τελετή επίσημης υποδοχής στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου αναμένεται το υποβρύχιο Παπανικολής στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα γίνει και η τελετή της επίσημης υποδοχής.Το υποβρύχιο απέπλευσε από Κίελο Γερμανίας προ περίπου 3 εβδομάδων και αφού προηγουμένως είχε κάνει εκτεταμένες δοκιμές στην Νορβηγική Θάλασσα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και σε δύσκολα σενάρια πλου στην επιφάνεια, κατάδυσης και ανάδυσης.

«Διαλογισμοί για τη γλώσσα», το νέο βιβλίο του Γ. Μπαμπινιώτη


Παρουσιάζεται την Πέμπτη στη Στοά του Βιβλίου

Το νέο βιβλίο του Γεωργίου Μπαμπινιώτη, με τίτλο «Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας – Απλά μαθήματα γλώσσας και γλωσσολογίας», θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στη Στοά του Βιβλίου.Τα κείμενα που περιέχονται στο νέο πόνημα του σημαντικού Έλληνα γλωσσολόγου αποτελούν σκέψεις, εκτιμήσεις, διαπιστώσεις, αλήθειες, διδάγματα και κατασταλάγματα μιας πολύχρονης πείρας και εντατικής ενασχόλησής του με τη γλώσσα.

Πώς θα γίνεται η εγγραφή των νέων χρηστών στο TaxisNet

Μεγαλύτερος έλεγχος στη χρήση των υπηρεσιών


Διευκρινίσεις για τη διαδικασία εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των νέων χρηστών του TaxisNet παρέσχε σήμερα, Δευτέρα, με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, ο υποψήφιος νέος χρήστης του TaxisNet συμπληρώνει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του, δηλώνοντας το όνομα (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που επιθυμεί να έχει ως χρήστης του συστήματος.

Επενδυτικό μπόνους στις επιχειρήσεις που επιλέγουν τις φοροαπαλλαγές

Ταχύτερη ένταξη στον αναπτυξιακό


Πλεονέκτημα για την ταχύτερη ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο, θα εξασφαλίσουν όσοι επιχειρηματίες επιλέξουν τις φοροαπαλλαγές έναντι των άλλων κινήτρων, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες του νέου επενδυτικού νόμου που θα ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο.Τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους επιχειρηματίες προκειμένου να ιεραρχήσουν τη σειρά των προκηρύξεων για τα νέα προγράμματα, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, ο υπουργός θα ανακοινώσει και τον προϋπολογισμό του επενδυτικού για το 2011.

Περισσότερο «θατσερική» η Βρετανία του σήμερα από την αυθεντική εκδοχή του 1980

Αποκαλυπτική έρευνα


Η Βρετανία του 2010 είναι πιο «θατσερική» από εκείνη της δεκαετίας του 1980, αποκαλύπτει κοινωνική έρευνα που δημοσιεύεται στον Guardian.Η κατανόηση ή συμπάθεια σε όσους διεκδικούν επιδόματα, έχει πλέον εξαφανιστεί, όπως επίσης και το ενδιαφέρον σε πολιτικές αναδιανομής εσόδων και δαπανών.

Την αγορά κρατικών ομολόγων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξετάζει η ΕΕ

Πιο αποτελεσματική η βοήθεια


Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν αλλαγές στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), με συνολικούς πόρους που μπορούν να φτάσουν έως τα 750 δισ. ευρώ, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους και για την αγορά κρατικών ομολόγων χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες δανεισμού, όπως αναφέρει τη Δευτέρα η βρετανική εφημερίδα Financial Times.Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές που εμπλέκονται στις σχετικές διαβουλεύσεις, οι αλλαγές στο ΕΤΧΣ θα κάνουν πιο αποτελεσματική τη βοήθεια προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού, χωρίς να είναι αναγκαία η προσφυγή σε πλήρη προγράμματα διάσωσης.

Εν αναμονή του δώρου των Χριστουγέννων

Πότε και ποιές κατηγορίες θα λάβουν το δώρο των Χριστουγέννων. ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Δημόσιο, τραπεζικοί υπάλληλοι, σε αναμονή για τη λείψει του δώρου, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις θα είναι μειωμένο και το οποίο θα κατευθυνθεί σε ανελαστικές δαπάνες, σύμφωνα με τις καταναλωτικές οργανώσεις.Οι συναξιούχοι του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ, του Δημοσίου και των τραπεζών, θα λάβουν σύνταξη ύψους 400 ευρώ, εφόσον δεν λαμβάνουν πάνω από 2.500 ευρώ το μήνα.

Ρουμανία: Πιθανή νέα συμφωνία με το ΔΝΤ


Την πιθανότητα σύναψης μιας νέας δανειοδοτικής συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει η ρουμανική κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2011, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ.Όπως είπε, στις 20 Ιανουαρίου 2011, αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ αναμένεται ότι θα επισκεφθούν τη Ρουμανία και θα εξετάσουν την πιθανότητα ενός - νέου - δανείου. Ωστόσο, η συμφωνία, αν τελικά υπογραφεί, θα έχει προληπτικό "χαρακτήρα", διευκρίνισε ο κ. Μποκ.

Νέος "οικολογικός" τύπος αρχείου κειμένου


Το "γραφείο χωρίς χαρτιά" (paperless office) αποτελεί ακόμα μια ουτοπία που η τεχνολογία υποσχέθηκε, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να υλοποιήσει. Στοίβες χαρτιών συνεχίσουν να εκτυπώνονται και να κατακλύζουν τα γραφεία σε όλο τον κόσμο.Ένα ακόμα πρωτότυπο τρόπο για την προστασία του πλανήτη μας και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του σκέφτηκε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF), ο οποίος έρχεται να προστεθεί στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ή στην οδήγηση υβριδικού αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο είδος αρχείου που "σώζεται" μεν στον υπολογιστή, αλλά…αρνείται να εκτυπωθεί!

Παπανδρέου: πρέπει να αλλάξει η Συνθήκη της Λισαβόνας

Για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης, τη διεύρυνση της Ε.Ε. και τη μετανάστευση εντός των κρατών-μελών της, συζήτησαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου με τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν, σε συνάντηση νωρίς το πρωί που είχαν στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν». Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον μηχανισμό στήριξης «που τους τελευταίους μήνες και λόγω της κρίσης στην Ελλάδα και όχι μόνο, στην ευρωζώνη, έχει γίνει κεντρικό θέμα για την πορεία της Ευρώπης, της ευρωπαϊκής οικονομίας και της Ευρωζώνης».

Με laptop εξοπλίσθηκαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ

Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του ELENXIS


Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ελεγκτικών Υπηρεσιών ELENXIS από συνεργείο ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) από την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου. Οι ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. εξοπλισμένοι με φορητούς υπολογιστές (laptop), οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας και φορητούς εκτυπωτές επισκέφτηκαν τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις και διενήργησαν τον έλεγχο με την χρήση του νέου συστήματος.

Εβδομάδα κινητοποιήσεων σε όλους τους κλάδους - Ο απεργιακός χάρτης

Κορύφωση την Τετάρτη


Με απεργίες, στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια απαντούν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ. Η καυτή απεργιακή εβδομάδα αρχίζει με την κινητοποίηση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς (εξάωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα). Παναττική στάση εργασίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, ανήμερα της ψήφισης του νομοσχεδίου. Κορύφωση κινητοποιήσεων την Τετάρτη με τη γενική πανελλαδική απεργία. Αναλυτικά ο απεργιακός χάρτης

Σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τις επιχειρήσεις το 2011

Διπλασιάζεται ο ειδικός φόρος


Σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού που πληρώνουν οι επιχειρήσεις έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2011.Αυτό θα συμβεί, όπως αναφέρει η Ημερησία, γιατί διπλασιάζεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Ηλεκτρισμού σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός των 31 μεγάλων βιομηχανιών στην υψηλή τάση και ταυτόχρονα τίθενται σε εφαρμογή τα νέα αναδιαρθρωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ, με προσαυξήσεις κυρίως για τις βιομηχανίες που φθάνουν ως 8,7% και τους οικιακούς καταναλωτές ως 13,7%.

Ζημίες 176 δισ. ευρώ από την κρίση βλέπει η Moody's για τις ισπανικές τράπεζες

Ανησυχία στις αγορές


Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διατηρεί την αρνητική του εκτίμηση για τις προοπτικές των ισπανικών τραπεζών, διότι θεωρεί ότι «η κεφαλαιοποίηση, η κερδοφορία και η πρόσβασή τους στην αγορά θα παραμείνουν χαμηλές» τους επόμενους μήνες.«Οι παράγοντες που οδηγούν στην διαρκή αρνητική αυτή τάση είναι οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες της χώρας, η συνεχής επιδείνωση της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού και τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου.

Εκτός ατζέντας της Συνόδου Κορυφής το θέμα των ευρω-ομολόγων

Μετά τη γαλλογερμανική άρνηση


Το θέμα των ευρω-ομολόγων δεν θα είναι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως να μην γίνει καμία αναφορά σε αυτό εάν τα κράτη-μέλη επιδείξουν σύμπνοια σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση του ευρώ, είπε την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου.«Το θέμα των ευρω-ομολόγων θα εξαιρεθεί [...] από τη Σύνοδο την Πέμπτη και την Παρασκευή», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Άσελμπορν, στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

94 δισ. δολάρια τα γαλλο-γερμανικά δάνεια προς την Ελλάδα

57,3 δισ. δολάρια έχουν δανειστεί το ελληνικό Δημόσιο και οι ελληνικές επιχειρήσεις από τις γαλλικές τράπεζες, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό χρέος προς τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι κατά 20 δισ. χαμηλότερο.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών το ύψος των δανείων που είχαν χορηγήσει στην Ελλάδα οι γερμανικές τράπεζες στο τέλος του Ιουνίου του 2010 ανήλθε σε 36,8 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 22,6 δισ. ευρώ ήταν δάνεια στο ελληνικό Δημόσιο και τα υπόλοιπα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις - 4,7 δισ. δολάρια σε τράπεζες και 9,6 δισ. δολάρια σε άλλες επιχειρήσεις.