e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews

Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


“Χτύπημα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον ιρλανδικό βορρά.
Άνοδος των spreads και πτώση μετοχών και ευρώ.
Οι πιέσεις στην αγορά, τα νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια και η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ενώ εμείς προχωρούμε σε αναδιάρθρωση του χρέους στήνεται σκηνικό Ευρωπαϊκής διάσωσης.

Η αλλαγή στρατηγικής και η Ιρλανδία

 
Διαβάστε στην Deal news


Προχωράμε σε αναδιάρθρωση του χρέους. Αλλάζει τακτική ο Παπανδρέου και ζητά στήριξη και λιγότερες πιέσεις από ΔΝΤ και ευρωπαίους. Τα μηνύματα που πήρε από τις εκλογές και η συγκυρία από τον Ιρλανδικό τυφώνα που εκτόξευσαν τα spreads και έριξαν μετοχές και ευρώ. Κατά πόσο κινδυνεύει η Ευρωζώνη και η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Άστεγοι οι οικονομικοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού

 
Διαβάστε στην Deal news


Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Η τρόικα έρχεται στην Αθήνα αλλά το οικονομικό επιτελείο του πρωθυπουργού είναι άστεγο.
Πως οι σύμβουλοι του Γιώργου υπο τον Πολεμαρχάκη έγιναν μπαλάκι, μεταξύ Μαξίμου, Σταδίου, Πλατείας Συντάγματος και Ιπποκράτους.
Ακόμα τα τηλεφωνήματα αγωνίας στον Παπανδρέου από τον Στρος Καν και από τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ.

Αλλαγή ρότας για τις Τράπεζες

Διαβάστε στην Deal news

 Τα νέα σχέδια των ελλήνων τραπεζικών. Το colpo grosso του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η πίεση προς την Attica Bank και η οδός διαφυγής, η Πειραιώς, η Εθνική και η Marfin. Πως και γιατί η Alpha Bank είναι εγκλωβισμένη στο πακέτο των 28δις και με πιο τρόπο πέτυχε προς το παρόν να ξεπεράσει τον σκόπελο η Eurobank.

Στενάζει η αγορά από την κρίση

 
Διαβάστε στην Deal news


Τρία θέματα φωτιά
Λιανεμπόριο. Η κρίση αγγίζει και τους ισχυρούς. Έρχονται 65.000 νέα λουκέτα. Πως τοποθετούνται οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
Ξενοδοχεία της Αθήνας. Το «κράχ» έξι έκλεισαν τις πόρτες τους. Πως έφτασαν στο χείλος.
Φάκελος εργολάβοι. Γιατί οι μεγαλοκατασκευαστές προχωρούν τώρα σε συγχωνεύσεις. Ποιος συζητά με ποιόν.

Ανάλυση: Τα μηνύματα των εκλογών

 
Διαβάστε στην Deal news


Τα τρία βασικά μηνύματα των εκλογών, τα πραγματικά ποσοστά, η αποχή και τα άκυρα.
Απαξίωση για το κομματικό σύστημα.
Δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική.
Ενίσχυση των χώρων που ζητούν την ανατροπή της σημερινής πολιτικής.


Οι συσπειρώσεις αλλά και το ευτύχημα της μη ανατροπής που θα δημιουργούσε αστάθεια και πρόσθετα προβλήματα

Πτώση 1,1% στο Χ.Α.

Νέες πιέσεις δέχθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη τιμών να υποχωρεί κάτω από τις 1.500 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.493,59 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,1%.Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν η επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 και το 2010 και οι φόβοι για βαθύτερη ύφεση στην οικονομία.

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία για την Αστιανί

Μια ομάδα γυναικών εμφανίστηκαν γυμνόστηθες σήμερα σε μία εκδήλωση που προωθεί τον ιρανικό πολιτισμό στην Ουκρανία για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη σε θάνατο δια λιθοβολισμού που έχει επιβληθεί στην ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί για μοιχεία. Πέντε μέλη της ουκρανικής οργάνωσης Femen έβγαλαν τα ρούχα τους και φώναξαν συνθήματα κατά της δολοφονίας με δικαστική κάλυψη, όπως την αποκάλεσαν, της Αστιανί σε μια εκδήλωση σε συνεδριακό κέντρο στο Κίεβο, στην οποία παραβρίσκονταν ιρανοί και ουκρανοί αξιωματούχοι.

Σταρκ: "Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση"

Η Ελλάδα εφαρμόζει με ακρίβεια το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας της και μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, δήλωσε ο κ. Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Συμφωνία υπέγραψαν οι κραταιές κινηματογραφικές βιομηχανίες, Χόλιγουντ και Μπόλιγουντ

Συμμαχία «τιτάνων»


Οι δύο μεγαλύτερες κινηματογραφικές βιομηχανίες, Χόλιγουντ και Μπόλιγουντ υπέγραψαν συμφωνία για μεγαλύτερη συνεργασία στην παραγωγή και τη διανομή των ταινιών.Η ινδική και η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία παράγουν τις περισσότερες εμπορικές ταινίες.

Αν ήταν το iPad βιολί

Εφαρμογή μετατρέπει την ταμπλέτα της Apple σε μουσικό όργανο


Το iPad δεν δείχνει μόνο σελίδες στο Ίντερνετ, βιβλία και ταινίες. Παίζει και βιολί!

Μια νέα εφαρμογή επιτρέπει σε κάθε χρήστη της ταμπλέτας της Apple να γίνει βιρτουόζος του βιολιού, ακόμη κι αν δεν έχει πιάσει ποτέ στα χέρια του δοξάρι.Η εφαρμογή ονομάζεται Magic Fiddle (Μαγικό Βιολί) και αναπτύχθηκε από την εταιρεία Smule, που στο παρελθόν έχει μετατρέψει το iPad και σε… πιάνο, χάρη στην εφαρμογή Magic Piano.

Πραγματικά αστρονομικό το κόστος για το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA

Διάδοχος του Hubble


H NASA τα καταφέρνει καλά στη επιστήμη αλλά λιγότερο καλά στη λογιστική: Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο θα είναι 100 φορές ισχυρότερο από το Hubble και θα μπορεί να δει τα πρώτα άστρα που άναψαν στο Σύμπαν, θα κοστίσει τελικά τουλάχιστον 6,5 δισ. δολάρια, δηλαδή 1,5 δισ. περισσότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί.Το κόστος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο αν η εκτόξευση του οργάνου αναβληθεί για μετά το Σεπτέμβριο του 2015, προειδοποίησε ο υποδιοικητής της NASA Κρις Σκολίζ.

Ενέσεις βλαστικών κυττάρων χαρίζουν διπλάσιους, νεανικούς μυς

Γερά ποντίκια


Ενέσεις βλαστικών κυττάρων χάρισαν σε τραυματισμένα ποντίκια μυς διπλάσιους σε όγκο και δύναμη, οι οποίοι μάλιστα διατηρήθηκαν νεανικοί και δυνατοί μέχρι τα βαθιά γεράματα, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.Εφόσον αποδειχθεί ότι μπορεί να επαναληφθεί σε ανθρώπους, η εντυπωσιακή επιτυχία της μεθόδου υπόσχεται αντιμετώπιση ασθενειών όπως η μυική δυστροφία, ή ακόμα και αναστροφή της μυικής εξασθένισης που ταλαιπωρεί τους ηλικιωμένους.

Δεν φτιάχνει νέο Facebook η Google

Επιμένει η φημολογία, παρά τη διάψευση

Διέψευσε σήμερα η Google την φημολογία ότι κατασκευάζει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με στόχο να «χτυπήσει» το Facebook.Το θέμα μονοπωλεί τις συζητήσεις στη διαδικτυακή αγορά τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει στον Τύπο ακόμη και λεπτομέρειες του υποτιθέμενου (;) ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Κατασκευή σήραγγας στον Υμηττό προβλέπει το σχέδιο επεκτάσεων της Αττικής Οδού

Θα συνδέει Ηλιούπολη με Κορωπί


Μια μεγάλη σήραγγα στον Υμηττό, στο ύψος της πλατείας Κύπρου στην Ηλιούπολη, και οδικό έργο συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων, περιλαμβάνουν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 40% του αρχικού έργου που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά το 2009 απο τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά, περικόπτεται ως μη αποδεκτό περιβαλλοντικά.

Επενδυτικές ευκαιρίες σε τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα μέσα από ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Κεφάλαια 4,5 δισ. ευρώ από το NER-300


Ευκαιρίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων και κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης NER-300, παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Περιβάλλοντος.Το ΝΕR-300 είναι ένα φιλόδοξο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο αντλεί πόρους από την πώληση των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα και των κρατών-μελών της ΕΕ να επενδύσουν σε πιλοτικά έργα και συγκεκριμένες τεχνολογίες, στην πορεία προς μια οικονομία χαμηλού άνθρακα.

Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, λέει ο Γιούργκεν Σταρκ της ΕΚΤ

«Ενέσεις» αισιοδοξίας


Η Ελλάδα εφαρμόζει πιστά το δημοσιονομικό της πρόγραμμα και είναι ικανή να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, δήλωσε την Πέμπτη το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ. «Η Ελλάδα εφαρμόζει μέχρι στιγμής αυτό το πρόγραμμα (σε αναλογία) ένα προς ένα», είπε ο κ. Σταρκ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο.

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση δολοφονίας του Δ. Ζουγανέλη

Εικοσιοχτάχρονη Πολωνή με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό ο 73χρονος Δημήτρης Ζουγανέλης, συνελήφθη στην Πολωνία, κατηγορούμενη ότι μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες της, ευθύνονται για τη δολοφονία του επιχειρηματία. Ο Δ. Ζουγανέλης είχε βρεθεί δολοφονημένος, στο σπίτι του στη Μύκονο, τον Οκτώβριο.Η 28χρονη είχε εξαφανιστεί αμέσως μετά τη δολοφονία. Από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον της, όπως και για άλλους δύο, έναν φίλο της, 31 ετών, ο οποίος και συνελήφθη και έναν 27χρονο, ο οποίος αναζητείται.

Η γεωργία στην Ευρώπη ήρθε από την Μέση Ανατολή

Η γεωργία εισήχθη στην Ευρώπη όχι στόμα-με-στόμα (από πληροφορίες που διαδόθηκαν από την ανατολή και εφαρμόστηκαν έπειτα από τους Ευρωπαίους), αλλά από τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι κατέφτασαν από την Εγγύς και την Μέση Ανατολή, σύμφωνα με μια νέα διεθνή γενετική έρευνα, που ανέλυσε το DNA από οστά ηλικίας 8.000 ετών, τα οποία ανήκαν σε πρώιμους αγρότες και βρέθηκαν σε ένα αρχαίο γερμανικό νεκροταφείο.Οι ερευνητές από την Αυστραλία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, υπό τον Βόλφγκανκ Χάακ του πανεπιστημίου της Αδελαϊδας, που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό βιολογίας "PLoS Biology", σύμφωνα με το BBC, συνέκριναν τις γενετικές "υπογραφές" των υπολειμμάτων αρχαίων γεωργών με αυτές σύγχρονων κατοίκων της Τουρκίας και του Ιράκ και συμπέραναν ότι δεν μετακινήθηκαν απλώς πληροφορίες και ιδέες από την Ανατολή προς τη Δύση, σχετικά με την ανάπτυξη της γεωργίας, αλλά οι ίδιοι οι μετανάστες έφεραν μαζί τους τις νέες γνώσεις και τις εφάρμοσαν επί τόπου.

Δείξε μου τα δάχτυλά σου, να σου πω την τύχη σου

Το μέγεθος των δαχτύλων ενός άνδρα αποτελεί δείκτη για τον πλούτο του - ή τη δυνατότητά του να πλουτίσει κάποια στιγμή - σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι όσο μακρύτερο παράμεσο έχει κάποιος σε σχέση με τα υπόλοιπα δάχτυλά του χεριού του, ιδίως σε σχέση με το δείκτη του, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να βγάζει -ή να βγάλει στο μέλλον- περισσότερα χρήματα.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κονκόρντια, υπό τον καθηγητή Γκαντ Σάαντ, που δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο περιοδικό "Personality and Individual Differences" (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", διαπίστωσαν επίσης ότι το μήκος του παράμεσου δείχνει πόσο ανταγωνιστικός είναι κάποιος στη δουλειά του και στη ζωή γενικότερα, είτε όταν κλείνει συμφωνίες, είτε όταν κάνει κάθε είδους διαπραγματεύσεις, είτε όταν "κυνηγάει" μια κοπέλα.

Οι Έλληνες «γέννησαν» τη λογική-μαθηματική απόδειξη

Η λογική-μαθηματική απόδειξη, η πρώτη και σημαντικότερη συνεισφορά των Ελλήνων στα μαθηματικά, "γεννήθηκε" γύρω στο 430 π.Χ, με απόκλιση το πολύ 20 χρόνων πριν ή μετά από αυτή την χρονολογία. Το σημαντικό αυτό βήμα, που οδήγησε περίπου μετά από περίπου ενάμιση αιώνα στην εμφάνιση της γεωμετρίας του Ευκλείδη με το έργο του "Στοιχεία", συνέπεσε -όχι τυχαία- με άλλες μνημειώδεις εξελίξεις στην πολιτική και την τέχνη εκείνη την εποχή, καθώς η Δημοκρατία "γέννησε" τη Λογική. Ειδικότερα, οι ρητορικοί και δικανικοί λόγοι αποτέλεσαν το πρότυπο με βάση το οποίο δομήθηκαν τα πρώτα μαθηματικά θεωρήματα των αρχαίων Ελλήνων.

Στο 12,2% η ανεργία τον Αύγουστο

Το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο ανέβηκε στο 12,2%, από 12% που ήταν τον προηγούμενο μήνα και 9% τον Αύγουστο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).Εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε το σύνολο των απασχολουμένων σε 4.398.890 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 613.108 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.298.958 άτομα.

Στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα απονεμηθεί το τιμητικό βραβείο «Σεσίλ Μπ.ΝτεΜίλ»

Στις 16 Ιανουαρίου


Στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα δοθεί φέτος το τιμητικό βραβείο «Σεσίλ Μπ.ΝτεΜίλ». Το βραβείο απονέμεται ετησίως, μαζί με τις Χρυσές Σφαίρες, σε προσωπικότητες του κινηματογράφου για την προσφορά τους στο χώρο της 7ης τέχνης.Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες, στις 16 Ιανουαρίου.

Η Citigroup δεν βλέπει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στην επόμενη διετία

Στις 930 μονάδες το spread


Απίθανη θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στην επόμενη διετία η Citigroup.«Τα ελληνικά ομόλογα βραχυπρόθεσμης διάρκειας προσφέρουν σημαντική προστασία έναντι περαιτέρω αρνητικών ειδήσεων στα τρέχοντα επίπεδα», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος της Citigroup, στο Λονδίνο, Στίβεν Μάνσελ.

Intralot Interavtive: Συμμετοχή στην παγκόσμια έκθεση τυχερών παιχνιδιών (G2E) στο Λας Βέγκας

Στην Παγκόσμια Έκθεση Τυχερών Παιχνιδιών (G2E), που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου 2010, θα συμμετάσχει η Intralot Interactive, μαζί με τη CyberArts, μέλος του Ομίλου της Intralot Interactive.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Intralot Interactive θα παρουσιάσει την πλήρη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών στο περίπτερο 133, καθώς και τη νέα πρωτοποριακή της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος, η οποία είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίζει όλα τα κανάλια διανομής, το Διαδίκτυο, τα δίκτυα σημείων πώλησης και την κινητή τηλεφωνία, τόσο σε B2B όσο και σε B2C μοντέλα, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών. Κάποια από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας είναι η δυναμική διαχείριση των αγώνων, η κεντρική διαχείριση ρίσκου (risk management) και η γρήγορη ενσωμάτωση περιεχόμενου από τον πελάτη.

Επιφυλάξεις για το "fast track"

Επιφυλάξεις για το "fast track" εκφράζουν εννέα περιβαλλοντικές οργανώσεις, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και προβλέπεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια μέσα στο Νοέμβριο.

Το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,36% και διαμορφώνεται στα 1,3727 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 112,750 γιεν, στο 0,8512 με τη στερλίνα και στο 1,3317 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,18% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 82,0650 γιεν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,6129 με τη στερλίνα και στο 0,9697 με το ελβετικό φράγκο.

Κάτω από τις 1.500 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο


Αβεβαιότητα για την οικονομία


Αρνητικό κλίμα επικρατεί και την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 1.490 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Μήνυση στην Rolls Royce εξετάζει να κάνει η Qantas για τη βλάβη στα Airbus A380

Διεκδικεί αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων


Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas αναμένεται να μηνύσει την Rolls Royce και να διεκδικήσει αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μετά την βλάβη που παρουσιάστηκε σε κινητήρες αεροσκαφών της τύπου Airbus A380.Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι ανάφλεξη που προκλήθηκε από διαρροή λαδιού στον κινητήρα του αεροσκάφους A-380 ευθύνεται για τη βλάβη που προκλήθηκε στην πτήση Σιγκαπούρη - Σίδνεϊ και ζήτησε επαναλαμβανόμενους αυστηρούς ελέγχους στα SuperJumbo που φέρουν κινητήρες της Rolls Royce.

Στο υψηλότερο επίπεδο της διετίας, πάνω από τα 88 δολάρια, ανέρχεται η τιμή του πετρελαίου

Άνοδος 11% το 2010


Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας σκαρφαλώνει την Πέμπτη η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την απρόσμενη μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων και την αύξηση της ζήτησης στην Κίνα.

Εγκρίθηκε μελέτη για την αναστήλωση της νότιας πτέρυγας των Προπυλαίων της Ακρόπολης

Καλύτερη διατήρηση και ανάδειξη


Νέα μελέτη για τη συμπλήρωση της αναστήλωσης στη νότια πτέρυγα των Προπυλαίων της Ακρόπολης ενέκρινε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση του Μνημονίου

Στα 10 δισ. ευρώ η προσαρμογή το 2010


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των στελεχών της τρόικας με την κυβέρνηση για την νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου.Οι τεχνικές διαβουλεύσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί από τα χαμηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ που βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα στις συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Σερβάς Ντερούζ (Κομισιόν) με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Παράταση για την περαίωση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω ισχνών εσόδων

Δεν υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ


Απρόθυμοι να ενταχθούν στη ρύθµιση της περαίωσης είναι οι φορολογούμενοι. Τα έσοδα από την περαίωση δεν υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ, είσπραξη που θεωρείται πολύ χαµηλή. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ο ενδεχόμενο να παραταθούν οι προθεσμίες υπαγωγής στη ρύθμιση, ενώ ξεκινά και διαφηµιστική καµπάνια.Στόχος του υπουργείου είναι να προβληθούν οι ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης για την περαίωση για τους φορολογούμενους, προκειμένου να υπαχθούν σε αυτή και παράλληλα να εισπραχθούν προσδοκώμενα έσοδα.

Μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

 Στόχος η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων


Σχέδια µείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που θα συνδυασθούν με αλλαγές στον τρόπο υπολογισµού τους εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, µε στόχο να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.Σύμφωνα με την εφημερίδα " Τα Νέα", οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ άρχισαν και εστιάζονται στα εξής: