e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Παράνομη η σημερινή 24ωρη απεργία στο Μετρό

Παράνομη έκρινε το δικαστήριο τη σημερινή απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, ύστερα από προσφυγή που έκανε η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Νικητιάδης: Ο τουρισμός στήριξε την οικονομία


Λίγες ημέρες απέμειναν και επίσημα για την λήξη της φετινής τουριστικής σεζόν και ο υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης μίλησε για μια καλή χρονιά που στήριξε την ελληνική οικονομία στη δυσκολότερη της περίοδο.

«Μπράβο» από Μέρκελ για τα νέα μέτρα

Την ικανοποίησή της για τα νέα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει το δημόσιο χρέος, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μερκελ.

Προφυλακιστέος ο Μάκης Ψωμιάδης

Υπέρ της προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη τάχθηκαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που συνεδρίασαν προκειμένου να κρίνουν την διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα μετά το πέρας της απολογίας του για τα "στημένα".

Μέσα Μεταφοράς: Μπλακ άουτ την Τετάρτη

Εξαιρετικά δύσκολη η Τετάρτη για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με βασικό αίτημα να μην προχωρήσει ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας στις επιχειρήσεις των αστικών συγκοινωνιών, από τις οποίες, όπως διατείνονται, έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες υπάλληλοι, στο πλαίσιο των μετατάξεων, κατ' εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Μείωση παραγωγής στην βιομηχανία επίπλων


Συρρίκνωση κατά 19,2 % στον όγκο παραγωγής καταγράφει η ελληνική βιομηχανία επίπλων, το πρώτο επτάμηνο του 2011.

Ο Έλληνας image maker του ομίλου Μέρντοκ


To σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που οδήγησε τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ να κλείσει την εφημερίδα του News of the World φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις και στις εφημερίδες του στην Αυστραλία. Την εικόνα ανέλαβε να αλλάξει ένας Έλληνας...

Ε. Βενιζέλος: Πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα αλλιώς θα καταστραφούμε

Την αναγκαιότητα των σκληρών αποφάσεων αλλά και νέων μέτρων για να αποφευχθεί η πραγματική κρίση τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που κάνουμε τώρα είναι ο θώρακας για να αποφύγουμε την πραγματική κρίση. Πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας». «Το μήνυμα που στέλνουμε διεθνώς είναι ότι η Ελλάδα έχει σημαντικά προβλήματα, δημοσιονομικά ελλείμματα, υπέρογκο χρέος, έλλειψη ανταγωνισμού, αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, φορολογικά και φοροεισπρακτικά προβλήματα. Όμως εφαρμόζει ένα εντυπωσιακά σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Στον αέρα εξεταστική και εξάμηνο


Από μια κλωστή κρέμεται πλέον όχι μόνο η εξεταστική περίοδος αλλά και ολόκληρο το ακαδημαϊκό εξάμηνο για 154 σχολές οι οποίες τελούν ακόμη υπό κατάληψη.

"Δεν εισπράττονται έσοδα λόγω έλλειψης...μελανιού στο ΚΕΠΥΟ"

Στην καταγγελία ότι το εκτυπωτικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, το ΚΕΠΥΟ, έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα εδώ και δέκα μέρες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες, από το νόμο, εκδόσεις πολυεκκαθαριστικών και εκκαθαρίσεων φορολογικών δηλώσεων, προέβη ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Trader: Κάθε βράδυ ονειρεύομαι ελληνική χρεοκοπία

Την ώρα που κυβερνήση και οικονομικοί παράγοντες προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγορές και να τις πείσουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση, χιλιάδες trades της Wall Street και του City πέφτουν για ύπνο βλέποντας όνειρα ότι τα σχέδια διάσωσης αποτυγχάνουν, η Ελλάδα χρεοκοπεί και ο πλανήτης βυθίζεται σε μια νέα Μεγάλη Ύφεση, όπως συνέβη τη δεκαετία του 1930.Ωστόσο μια τέτοια κατάσταση ,μέχρι στιγμής ήταν «κοινό μυστικό». Μυστικό το οποίο έρχεται να αποκαλύψει ένας μέχρι πρότινος άγνωστος, ανεξάρτητος trader που με τις δηλώσεις του έρχεται να αποκαλύψει ανοιχτά πλέον το πως σκέφτεται ο κόσμος του χρηματιστηρίου. Στην πραγματικότητα Wall Street και City ελπίζουν στην καταστροφή, καθώς αυτή θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη τους, παραδέχεται.

Συνέντευξη Βενιζέλου για τις διαβουλεύσεις με Τρόικα

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω της κατάληψης στην αίθουσα συνεδριάσεων από εφοριακούς και τελωνειακούς.

"Κούρεμα" 50% και έκδοση ευρωομολόγου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Γερμανοί και Γάλλοι σύμβουλοι χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως επικίνδυνα τα όσα ζητούνται από την Ελλάδα να φέρει εις πέρας.

Γ. Παπανδρέου: Επενδύστε στην Ελλάδα

Για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες να ανταπεξέλθουν στην κρίση μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στους γερμανούς βιομήχανους.

Ε. Μυτιληναίος: Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει την κρίση


Για τον λογαριασμό της κρίσης που είναι χρεωμένος στον ιδιωτικό τομέα, μίλησε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξή του στο CNN International και την εκπομπή World Business Today, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ιδιωτικός τομέας μετρά ήδη 1 εκατ. απολυμένους.Ο κ. Μυτιληναίος μίλησε για την αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Τρόικα και τα σενάρια περί χρεοκοπίας.

Η Lady Gaga σε εκδήλωση με τον Obama


H Lady Gaga παρευρέθηκε σε φιλανθρωπικό συνάντηση της Silicon Valley με κύριο προσκεκλημένο τον Barrack Obama.

ΗΠΑ: Ο φόβος του δικαστηρίου φέρνει καλύτερη ιατρική φροντίδα

Ο φόβος ενός ιατρικού λάθους οδηγεί στην προσφορά υπερβολικής ιατρικής περίθαλψης, όπως υποστήριξε το 42% των αμερικανών γιατρών σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the American Medical Association.Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 627 γιατρών, το 45% των γιατρών που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύιυν πως σε ποσοστό 1/10 περιπτώσεις θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με μια απλή επίσκεψη σε νοσηλευτή.

Το "γουρούνι" των Pink Floyd ξανά στον αέρα

Το τεράστιο φουσκωτό γουρούνι που εμφανιζόταν στο εξώφυλλο του άλμπουμ "Animals" του συγκροτήματος Pink Floyd "πέταξε" και πάλι πάνω από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του Μπάτερσι στο Λονδίνο για μια γρήγορη φωτογράφηση, 35 χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου.
Παράταση φαίνεται να παίρνει η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, μία από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, μετά την άρνηση που έδειξαν οι πρώτοι 151 φορείς να αποστείλουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό.

Την Τετάρτη έρχεται στην Αθήνα η τρόικα

Την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (που είχε διακοπεί απότομα τον περασμένο μήνα), ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Εκλάπη εικόνα της Παναγίας που είχε γλιτώσει από φωτιά


Όταν ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές στη Βικτώρια, οι φωτιές έκαψαν και το Όρος Μελάς. Διασώθηκε μόνο το εικονοστάσιο της περιοχής, που είχε μία πανάρχαια εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία τώρα εκλάπη.

Dolce & Gabbana: Περικόπτουν τα brands


Αλλαγή σελίδας για τους Dolce & Gabbana που μέσα σε λίγα χρόνια καθιερώθηκε στον χώρο της μόδας δημιουργώντας δύο brands κάτω από την ίδια επωνυμία. Την πιο luxurious συλλογή, που φέρει ολόκληρη την επωνυμία Dolce&Gabbana αλλά και μία πιο νεανική - casual την D&G.

Η ανεργία επιστρέφει στο '60


Δραματικές θα είναι η συνέπειες της κρίσης χρέους στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την οικονομία και την απασχόληση που θα παρουσιασθεί σήμερα το μεσημέρι σε ημερίδα της ΓΣΕΕ.

Σύγκρουση γιγάντων-Κομισιόν vs ελεγκτικών εταιρειών


Με 4 μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες αποφάσισε να τα βάλει η Κομισιόν η οποία προωθεί σχέδιο κανόνων που θα τις αναγκάσει να εγκαταλείψουν σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων τους και θα ενισχύσει παράλληλα τους μικρότερους ανταγωνιστές του κλάδου.

Πολιτική «Βλέπει» παραιτήσεις υπουργών πριν το χαράτσι


Αυξημένες πιθανότητες να παραιτηθούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του ειδικού τέλους στα ακίνητα, βλέπει πολιτικός αναλυτής του Bloomberg.Το πρακτορείο τονίζει, όμως, ότι παρά τις διαρροές, η κυβέρνηση θα έχει την απαραίτητη ψηφοφορία για να περάσει τα μέτρα. Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο Γιώργος Παπανδρέου δοκιμάζει σήμερα τη συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ενώ αυτός θα βρίσκεται στο Βερολίνο και θα είναι σε κρίσιμο δείπνο με την Αγκελα Μέρκελ.