e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Άνοδος 0,38% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την επικράτηση μικρών ανοδικών τάσεων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.632,16 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,38%.

Αυτό είναι το κινητό του ενός εκατομμυρίου!

Η ρωσική εταιρεία Gresso, που φημίζεται για την κατασκευή πολυτελών αντικειμένων καθώς και κινητών τηλεφώνων, παρουσίασε ένα από τα πιο ακριβά κινητά στον κόσμο που κοστίζει ένα εκατομμύριο δολάρια.Το νέο αυτό υπερπολυτελές κινητό ονομάζεται Luxor Las Vegas Jackpot και είναι κατασκευασμένο από 180 γραμμάρια χρυσό 18 καρατίων και διακοσμημένο με μαύρα διαμάντια.

Το χρώμα του ωκεανού βρέθηκε να επηρεάζει το σχηματισμό κυκλώνων


Πλαγκτόν, ρυθμιστής του κλίματος


Οι μεταβολές στη συγκέντρωση του φυτοπλαγκτού, μικροσκοπικών οργανισμών που δίνουν στους ωκεανούς ένα πρασινωπό χρώμα, επηρεάζουν σημαντικά τον αριθμό και την ένταση των τροπικών κυκλώνων, διαπιστώνει η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Φορο-σαφάρι ΣΔΟΕ σε τουριστικές περιοχές

Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ έχουν μπει οι τουριστικές περιοχές και ιδίως τα νησιά, όπου μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι, με σκοπό την περιστολή της φοροδιαφυγής.Στην κατεύθυνση αυτή, η ηγεσία του ΣΔΟΕ έχει επιστρατεύσει περί τους 1.000 ελεγκτές (300 συνεργεία αποτελούμενα από τρεις ελεγκτές το καθένα), οι οποίοι θα συνεχίσουν τους ελέγχους που ήδη πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά.

Προσφυγή στο Συμβούλιο Εφετών από τον Αγγέλου

Με προσφυγή προς το Συμβούλιο Εφετών επιχειρεί να μειώσει το ποσό των 300.000 ευρώ της εγγύησης που του έχει επιβληθεί από την εφέτη ανακρίτρια Ε. Καλού για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Αγγέλου.

Ο Ερντογάν απαντά στις επικρίσεις για τη Σουμελά

Την απόφασή του να επιτρέψει τη λειτουργία στη Μονή της Παναγίας Σουμελά υπερασπίστηκε ο τούρκος πρωθυπουργός, συγκρίνοντας την πολιτική του με εκείνη των Οθωμανών και επισημαίνοντας ότι περιμένει ανάλογες κινήσεις από την Ελλάδα, όπως η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.«Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών», δήλωσε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ανοίξτε την ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, Τότε δεν φοβόντουσαν τέτοια πράγματα», ανέφερε, απευθυνόμενος σε μέλη της ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ στην νότια Τουρκία.

Novartis: Πιο κοντά στην εξαγορά της Alcon

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγορά της Alcon ήρθε η Novartis καθώς οι μέτοχοι της αμερικανικής εταιρείας ψήφισαν τους υποψηφίους που είχε προτείνει η ελβετική φαρμακοβιομηχανία για το διοικητικό συμβούλιο της Alcon.Στόχος της Novartis είναι να αποκτήσει το υπόλοιπο 23% που δεν κατέχει ήδη στην Alcon, μετά την εξαγορά νωρίτερα φέτος του πλειοψηφικού πακέτου της Nestle στην αμερικανική εταιρεία. Σε περίπτωση που αποκτήσει το ανωτέρω ποσοστό, η συμμετοχή της θα ανέλθει σε 77%.

Και ο Θεός έπλασε τη... Cindy Crawford



Στη δεκαετία του '90 έγραψε ιστορία στην πασαρέλα... Διανύοντας πλέον την πέμπτη δεκαετία της ζωής μοιάζει κάτι παραπάνω από sexy απολαμβάνοντας τις διακοπές της topless στον ήλιο. Ίσως γιατί στην περίπτωση της Cindy Crawford η ομορφιά δεν έχει ηλικία...Η σαραντάρα ίσον με δύο εικασάρες, λέει ο λαός... Η Cindy όμως ισούται και με τρεις και με τέσσερις!!!

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε ταχύπλοα και θαλάσσια μέσα αναψυχής

Συνολικά 232 παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας βεβαίωσαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος μετά από 2.802 ελέγχους σε θαλάσσια μέσα αναψυχής, ταχύπλοα σκάφη και λουτρικές εγκαταστάσεις κατά το χρονικό διάστημα από από 9 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου 2010.

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο δικτάτορας Δ.Ιωαννίδης


Ο «αόρατος δικτάτωρ»


Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Ρόλο συμβούλου για ΑΤΕ-ΤΤ διεκδικεί κοινοπραξία ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών



Επιστολή από τον ΣΜΕΧΑ


Επιστολή στον υπουργό Εργασίας Α.Λοβέρδο, την οποία κοινοποιεί και στους Θ.Πάγκαλο, Γ.Παπακωνσταντίνου, Χ.Παμπούκη, απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να μην επιλέξει μόνον ξένους συμβούλους για την πώληση της ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σε υψηλό τριμήνου, πάνω από τις 800 μονάδες, ανέρχεται το spread στα ομόλογα


Άνοδος και στα CDs


Πάνω από τις 830 μονάδες διευρύνεται, την Δευτέρα, η διαφορά αποδόσεων του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο.Συγκεκριμένα, το spread ανήλθε μέχρι τις 834 μονάδες, υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Πάνω από τα 1.200 δολάρια σκαρφαλώνει ο χρυσός


Προβλέψεις για περαιτέρω άνοδο

Οι ανησυχίες των επενδυτών για τον πιθανό εκτροχιασμό της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας αναζωπυρώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για το «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού, ωθώντας το πολύτιμο μέταλλο πάνω από τα 1.200 δολάρια η ουγγιά.

Σε υψηλό 20μήνου ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο

Στο 1,7% ο τιμάριθμος λόγω καυσίμων

Με τον υψηλότερο ρυθμό από το Νοέμβριο του 2008 ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, λόγω κυρίως της μεγάλης ανόδου των τιμών των καυσίμων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα η Eurostat.Συγκεκριμένα, η αύξηση του πληθωρισμού, σε ετήσια βάση, επιταχύνθηκε στο 1,7% από 1,4% τον Ιούνιο.

Έρχεται το νέο τηλέφωνο – Playstation!

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν πολλές φήμες που θέλουν τη Sony να έχει δημιουργήσει ένα νέο κινητό τηλέφωνο που έχει παρόμοιες λειτουργίες με το φορητό σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας PSP.

"Φακέλωμα" για όλους με “Πόθεν έσχες” από την επόμενη φορολογική δήλωση



Νέα έντυπα θα “φακελώνουν” τους πάντες στην δήλωση του 2011


“Φύλλο και φτερό” στα φετικά εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία κάθε Έλληνα φορολογούμενου επιχειρεί το επιτελείο του Υπουργείου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αυξήσει τα κρατικά έσοδα και να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.

Ανασχηματισμός μετά την 3η Σεπτέμβρη

Κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών- κατά το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Συμβούλιο- θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός.

Οι πέντε προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών εν όψει της ΔΕΘ


Έμφαση στην αύξηση των εσόδων
Κρατικές τράπεζες, δημοσιονομικά, κλειστά επαγγέλματα, ΔΕΚΟ και «κοινωνικό πακέτο», είναι τα πέντε θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί από την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις αρχές Σεπτεμβρίου και της επόμενης επιθεώρησης της τρόικας στα τέλη Οκτωβρίου.Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η διόρθωση δημοσιονομικών αποκλίσεων που δημιουργήθηκε, κυρίως τον Ιούλιο, θα αποτελέσει προτεραιότητα στην ατζέντα του υπουργού Οικονομικών κατά την επάνοδο του στο υπουργείο την Δευτέρα.

Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Δευτέρα

Πτώση στην αγορά

Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.Στις 11:20 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 0,51% στις 1.617,75 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 5,9 εκατ. ευρώ.

Προωθείται ο νέος εκλογικός νόμος - 10 οι βασικές αλλαγές

Από το φθινόπωρο η συζήτηση

Το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο νέος νόμος που προωθεί η κυβέρνηση θα διατηρεί σε 300 τον αριθμό των βουλευτών και στο 3% το όριο ...