e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Χ.Α.: Κάτω από τις 1.500 μονάδες ο Γ.Δ.

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,24% σημείωσε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.492,44 μονάδες.Αρνητικά επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα τόσο τα δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, καθώς και οι πληροφορίες για πιθανή αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010.

Οργισμένη αντίδραση Λιάπη για την ταύτισή με τον «γαλάζιο» υπουργό με τα 178 δισ.

«Αθλιότητες και τερατολογίες»


Την οργισμένη αντίδραση του Μιχάλη Λιάπη προκάλεσαν δημοσιεύματα, τα οποία τον ταύτιζαν με τον πρώην «γαλάζιο» υπουργό, ο οποίος φέρεται να έχει στην κατοχή του καταθέσεις ύψους 178 εκατ. ευρώ χωρίς να τα έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του.

Ενημέρωση ανά τρίμηνο για προσλήψεις και αποχωρήσεις στο Δημόσιο ζητεί το ΥΠΕΣ

Για τη διατήρηση του ένα προς πέντε


Να αποσταλούν άμεσα τα στοιχεία για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για το πρώτο τρίμηνο του 2011, εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης της τρόικας στη χώρα, έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του Δημοσίου το υπουργείο Εσωτερικών.Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γ.Ντόλιου υπενθυμίζεται ότι η αναλογία μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων εξακολουθεί να παραμένει ένα προς πέντε, δηλαδή μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις.

Φιλανθρωπική οργάνωση της Μαντόνα έρχεται αντιμέτωπη με το FBI

«Εντοπίστηκαν παρατυπίες»


Μετά το σκάνδαλο με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Raisin Malawi -όπου 3.8 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για την ανέγερση σχολείου στην αφρικανική χώρα έκαναν φτερά-, μια φιλανθρωπική δράση της βασίλισσας της ποπ βρίσκεται αντιμέτωπη με το FBI.

Επιστρέφει η «πέμπτη δέσμη» για τους μαθητές που δεν επιθυμούν να δώσουν Πανελλαδικές

Απολυτήριο με ενδοσχολικές εξετάσεις


Την παλιά «πέμπτη δέσμη» για τους τελειόφοιτους του Λυκείου που δεν θέλουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας.Θα προωθηθεί άμεσα ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται ότι οι τελειόφοιτοι του Λυκείου που δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μπορούν -συμμετέχοντας μόνο στις ενδοσχολικές εξετάσεις- να πάρουν το απολυτήριο τους.

Στα ύψη τα επιτόκια των ομολόγων στην Ευρωζώνη εν αναμονή της ΕΚΤ

Στο 1,75% έως τα τέλη του 2011


Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τη Δευτέρα τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25% την Πέμπτη 7 Απριλίου.Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα αυξηθεί στο 1,25% και μέχρι το τέλος του έτους θα διαμορφωθεί στο 1,75%.

Την άμεση εφαρμογή των μέτρων προστασίας για άνεργους μεγάλης ηλικίας ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

Καθυστερούν οι αποφάσεις


Να υιοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση τα μέτρα ενίσχυσης των ανέργων μεγάλης ηλικίας, που δεν εφαρμόζονται λόγω του ότι δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι, ζητεί σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη. Στο πόρισμα επισημαίνεται ότι η κάμψη της προστασίας από την απόλυση, η οποία υιοθετήθηκε πρόσφατα με την ανάληψη των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση, πλήττει εντονότερα τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου διαψεύδουν τα σενάρια για το ενιαίο μισθολόγιο

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»


Σε διάψευση των πληροφοριών που δημοσιεύονται τη Δευτέρα σε ΜΜΕ για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προχώρησαν με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. «Οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όλες οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Ξεκινούν στις 18 Απριλίου


Περισσότεροι από 2.000.000 φορολογούμενοι θα υποβάλλουν εφέτος τις φορολογικές δηλώσεις τους ηλεκτρονικά είτε από επιλογή είτε από υποχρέωση.

Υποβάθμιση της MIG από S&P

Λόγω της αρνητικής επίπτωσης, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας, στην πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού επενδυτικού ομίλου Marfin Investment Group, η Standard & Poor's προχώρησε στην υποβάθμιση του ομίλου σε «Β+» από «ΒΒ».

Από 5/4 τίθεται σε λειτουργία ο σταθμός Αχαρνών

Την έναρξη της λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού ΣΚΑ ((Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών), από την Τρίτη 05 Απριλίου 2011, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε έκδοση ομολόγου αναφοράς προχωρεί ο ΟΤΕ


Οι σύμβουλοι της έκδοσης


Ο ΟΤΕ σχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου αναφοράς σε ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση των συμβούλων της έκδοσης τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Reuters.

Υποβάθμιση Τιτάν και ΔΕΗ από S&P

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ και της Τιτάν προχώρησε ο οίκος Standard and Poor's.