e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Απώλειες 2,94% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε για μια ακόμη ημέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την έντονη κριτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Οι ιατρικές εξετάσεις «διαψεύδουν» τους ισχυρισμούς Μλάντιτς

Οι ισχυρισμοί του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, σύμφωνα με τους οποίους είναι άρρωστος στο τελικό στάδιο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τις ιατρικές εξετάσεις, όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Διεθνούς Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία."Αυτό που μπορώ να πω σχετικά με τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους είναι άρρωστος σε τερματικό στάδιο ή σοβαρά, είναι ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι γιατροί του κρατητηρίου πρέπει να ενημερώσουν το δικαστήριο για οποιαδήποτε ένδειξη μίας κατάστασης όπου κινδυνεύει η ζωή (ενός κρατούμενου)", δήλωσε η Νέρμα Γέλατσιτς.

«Αναλαμβάνουμε το μέγεθος της ευθύνης»

Την ίδια ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς, συναντούσε τον κ. Μπαρόζο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιωργος Πεταλωτής σχολίασε τα όσα είπα χθες για την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπογράμμισε πως αναφερόταν σε άλλες πολιτικές δυνάμεις και όχι στην Κυβέρνηση. «Έχουν την αξία τους, αλλά αυτό που μας αφορά είναι το μέγεθος της ευθύνης.

Την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών αποφάσισε η Βουλή

Σε μυστική ψηφοφορία


Την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γ.Αμοιρίδη (ΠΑΣΟΚ), Λ.Μίχου (ΠΑΣΟΚ), Κ.Κόλλια (ΝΔ) και Π.Μαρκάκη (ΛΑΟΣ) αποφάσισε η Βουλή, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας τελούν Κομισιόν και Βερολίνο

Εν όψει νέων ανακοινώσεων


Η κυβέρνηση του Βερολίνου - και μετά την επιστολή του υπουργού των Οικονομικών Β. Σόιμπλε - αναμένει την έκθεση της τρόικας για να ανακοινώσει την επίσημη θέση της για την κρίση χρέους της Ελλάδας.Τη σχετική δήλωση έκανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κρίστοφ Στέγκμανς, συμπληρώνοντας ότι η καγκελάριος ήταν ενήμερη της επιστολής Σόιμπλε.

Με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας συναντάται ο υπουργός Οικονομικών

Οι εξελίξεις στο πιστωτικό σύστημα


Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος και Απόστολος Ταμβακάκης, εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, στις 23 Ιουνίου. Στη συνάντηση πιθανόν να τεθούν και τα θέματα των γενικότερων εξελίξεων στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα και η ενεργοποίηση του «πακέτου» στήριξης της ρευστότητας των τραπεζών.

Νέες υπηρεσίες προσφέρει η ΔΕΗ στους καταναλωτές μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας της

Ευκολότερα και ταχύτερα


Τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία για την κατανάλωση ρεύματος, δίνει στους πελάτες της η ΔΕΗ μέσω της ιστοσελίδας της.

Στα 11,6 εκατ. αναμένεται να φθάσει ο πληθυσμός το 2035

Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11,3 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2010, αναμένεται να φτάσει τα 11,6 εκατ. το 2035 (+2,7%) για να μειωθεί στα 11, 2 εκατ. το 2060 (-0,1%).

Κομισιόν: «Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης»

Η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα θα εξεταστεί από τους υπουργούς οικονομικών στο Συμβούλιο Eurogroup, προκειμένου να αποφασιστεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων από τις χώρες της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν. Ερωτηθείς πότε θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης της Τρόικα, ο κ. Αλταφάζ απάντησε ότι είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζει, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε τις τρεις προηγούμενες φορές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις... γάτες επιβάλλουν οι Αρχές στο Σίδνεϊ

Εξαιτίας επιθέσεων σε οπόσουμ


Στα σπίτια των ιδιοκτητών τους ζητείται να παραμένουν στη διάρκεια της νύχτας οι γάτες σε πολλά προάστια του Σίδνεϊ. Οι τοπικές Αρχές σχεδιάζουν να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας, με στόχο να περιοριστούν οι επιθέσεις σε μαρσιποφόρα και κυρίως στα οπόσουμ.

Ιταλία: H Καθολική Εκκλησία χάνει έδαφος στη Ρώμη

Σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της Καθολικής Εκκλησίας με τους κατοίκους της Ρώμης αφήνουν να διαφανούν τα τελευταία στοιχεία για τους γάμους και τις βαπτίσεις στην ιταλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα πλέον υπάρχει «αδιαφορία. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια χλιαρή, χαλαρή προσέγγιση» στο θέμα. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα παρουσιάζουν μια ανησυχητική για την εκκλησία εικόνα: την λειτουργία της Κυριακής παρακολουθεί πλέον μόνον το 10% των πιστών. Το 1990, οι βαπτίσεις αντιστοιχούσαν στο 85% των γεννήσεων, το 2000 μειώθηκαν στο 80% και το 2010, παρουσίασαν κατακόρυφη πτώση, στο 55%.

Αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης

Χάθηκε στο βυθό του Αιγαίου


Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή «Αποθήκες Ακρωτηρίου» στην Σαντορίνη για τον εντοπισμό ενός 40χρονου πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης, από το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ελεύθερη η κυκλοφορία των ποδηλάτων στους λεωφορειόδρομους της Αθήνας

Πιλοτικό μέτρο


Σε ποδηλατοδρόμους μετατρέπονται οι περισσότερες από τις λεωφορειολωρίδες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που ξεκινά στις 20 Ιουνίου. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. Το μέτρο, το οποίο επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, αφορά τους εξής δρόμους:

Η Credit Agricole θα συμμετέχει σε ρύθμιση για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους

Κατέχει ομόλογα 850 εκατ. ευρώ


H Credit Agricole, μητρική της Εμπορικής Τράπεζας, ανακοίνωσε ότι θα συναινούσε σε ενδεχόμενη ρύθμιση για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, διατηρώντας την έκθεσή της στα ελληνικά ομόλογα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της γαλλικής τράπεζας Ζαν-Πολ Σιφλέ.«Tάσσομαι υπέρ [...] η ελάφρυνση του δανειακού βάρους θα διευκολύνει την ελληνική οικονομία», είπε σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole.

Πιστοποίηση για όσους δεν χρησιμοποιούν «μεταλλαγμένες» ζωοτροφές προωθεί η κυβέρνηση

Για κρέας, γαλακτοκομικά, ψάρια


Εθνικό σήμα πιστοποίησης θα φέρουν το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αβγά και τα ψάρια στων οποίων την παραγωγή δεν χρησιμοποιούνται γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές, προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το πρότυπο Agro7, το οποίο θα εφαρμόζεται προαιρετικά, βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε δύο μήνες.«Σε ο,τι αφορά στον Έλληνα καταναλωτή, μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν μείζονα ευαισθητοποίηση σχετικά με τα μεταλλαγμένα» δήλωσε την Τετάρτη η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη.

"Ψηφίζει" όχι στην αναδιάρθρωση η Γαλλία

Εμμένει στις αρχικές τις τοποθετήσεις η Γαλλία σχετικά με το θέμα του ελληνικού χρέους.

Η γαλλική κυβέρνηση δια μέσου του εκπροσώπου της Φρανσουά Μπαρουέν, εξέφρασε την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Κατήφορος ο Μάιος για το ΧΑΑ

Απογοητευτική είναι η εικόνα για το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών για το μήνα Μαΐου, με το ΧΑΑ να βλέπει τα κεφάλαια να φεύγουν προς το εξωτερικό και οι εισροές να είναι μικρότερες.

Ανάκληση μη ασφαλούς συσκευής φραπέ

Σε άμεση απόσυρση μη ασφαλούς συσκευής φραπέ IZZY, μοντέλο NE 302, προχωρά η εισαγωγική εταιρεία Χ. Μπενρουμπή και Υιός ΑΕ, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ).

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Ελβετούς η Ελλάδα

Δισέλιδο αφιέρωμα στις προτιμήσεις των Ελβετών τουριστών για φέτος το καλοκαίρι, στο οποίο η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός, δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες της Γενεύης "Tribune de Geneve" και της Λοζάνης "24 heures". Το άρθρο, που συνοδεύεται από δύο μεγάλες φωτογραφίες, μια από την Ακρόπολη και δεύτερη από τη Νέα Υόρκη, επισημαίνει ότι -με το ισχυρό ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ και του δολαρίου- ένας Ελβετός τουρίστας φέτος το καλοκαίρι μπορεί να εξασφαλίσει πολύ ανταγωνιστικές προσφορές για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, με τιμές κατά 5-15% φθηνότερες από πέρυσι.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία

Αντιμέτωπη με σημαντικούς μετωπικούς ανέμους, λόγω της αβεβαιότητας από την κρίση χρέους στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2011 στο 3,2% από 3,3% τον Ιανουάριο, λαμβάνοντας υπόψη τον σεισμό στην Ιαπωνία και την αναταραχή στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2012 στο 3,6%.

Συνεχίζεται η κόντρα Μπουτάρη-Θεοδωράκη

«Προσωπικότητες του κύρους του κ. Θεοδωράκη θα έπρεπε να σέβονται την έννομη τάξη», δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στην αυριανή συγκέντρωση της «Σπίθας» και τη διαφωνία για το χώρο διεξαγωγής της.Χθες, ο δήμος αρνήθηκε να δώσει άδεια στον Μίκη Θεοδωράκη για τη χρήση της πλατείας Αριστοτέλους. Ο επικεφαλής της «Σπίθας» απάντησε πως η συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης, ακόμα κι αν ο δήμος το απαγορέψει.

Η Greenpeace κατηγορεί την... Μπάρμπι

Η Greenpeace ανακοίνωσε ότι διαθέτει στοιχεία πως η συσκευασία της κούκλας Μπάρμπι προέρχεται από τροπικά δάση της Ινδονησίας και κατηγορεί τις κατασκευάστριες εταιρίες, όπως η Mattel και η Walt Disney, ότι συμβάλλουν έτσι στη ραγδαία αποψίλωση της χώρας.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο συζητείται το απόγευμα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού


Στον απόηχο του δωδεκάωρου «σφυροκοπήματος» των βουλευτών του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Οικονομικών και άλλους τέσσερις υπουργούς για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης (5 μμ) το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν αρχικώς προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης, όμως η δωδεκάωρη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών οδήγησε σε αλλαγή του προγραμματισμού.

Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις με την πώληση του ΟΠΑΠ εντός του 2011

Στόχος 15 δισ. ευρώ ώς το 2012


Σε αλλαγές στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη.

Πάνω από 1.400 μετανάστες έχουν χαθεί στη Μεσόγειο, λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Από την αρχή του έτους


Περισσότεροι από 1.400 μετανάστες και αιτούντες άσυλο από χώρες της Βορείου Αφρικής που κατευθύνονταν προς τις ακτές της νότιας Ευρώπης έχουν πνιγεί από την αρχή του έτους στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ. Κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καταβάλουν επιπλέον προσπάθειες για τη διάσωση των Αφρικανών μεταναστών που εγκαταλείπουν με πλοία τη Λιβύη.

Παγιώνεται το ρεύμα ανόδου για τον ελληνικό τουρισμό

Ένα φως στην άκρη του τούνελ


Παγιώνεται το ρεύμα ανόδου των αφίξεων για τον ελληνικό τουρισμό, αφού και ο Μάιος έκλεισε με θετικό πρόσημο στις αφίξεις.Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων Γιώργος Τελώνης, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία του Μαΐου θα αποτυπωθούν και στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας (ΥΠΑ), από τα αεροδρόμια.

Στο 51,2% η συμμετοχή ξένων επενδυτών στο ΧΑΑ

Μικρή αύξηση παρουσίασε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς τον Μάιο και ανήλθε στα 51,2% έναντι 50,8% που ήταν τον Απρίλιο. Οι Έλληνες επενδυτές στις 31/5/2011 κατείχαν το 47,5% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α έναντι 47,9% τον Απρίλιο.

«Όχι» στη διάλυση του κοινωνικού ιστού λέει ο Φώτης Κουβέλης

«Έυκολος ο δρόμος των περικοπών»


Τη θέση του ότι «η σωτηρία της χώρας δεν περνάει μέσα από τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με δήλωσή του, την Τετάρτη.Ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης συνθλίβει καθημερινά τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον εύκολο δρόμο των περικοπών μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών».

Υπό κατασκευή το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας

«Δεν αποτελεί απειλή για άλλους»


Την κατασκευή του πρώτου κινέζικου αεροπλανοφόρου επιβεβαίωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Τσεν Μπίνγκντε. Το αεροπλανοφόρο θεωρείται σχεδόν έτοιμο, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να αναλάβει επιχειρησιακά καθήκοντα.Ο αντιστράτηγος Τσι Τσιανγκουό, ο δεύτερος τη τάξει στο γενικό επιτελείο της Κίνας, δήλωσε ότι το αεροπλανοφόρο δεν αποτελεί απειλή για άλλα κράτη. «Δεν πρόκειται να πλεύσει σε χωρικά ύδατα άλλου κράτους» είπε ο Τσι Τσιανγκουό.

Βουτιά 11% στη βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο

Βαθαίνει η ύφεση


Βαθαίνει η ύφεση στη βιομηχανία, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, καθώς η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 11% τον Απρίλιο, έναντι 8% τον προηγούμενο μήνα.

Το Υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε την πώληση του 10% του ΟΤΕ

Στις 6 Ιουνίου έγινε η αναγγελία άσκησης δικαιώματος


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση πώλησης του 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ από τη Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ).

Στο 2,5% ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης το α΄ τρίμηνο του 2011

Ανάκαμψη λόγω επενδύσεων


Οι επενδύσεις ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.Η Eurostat επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για αύξηση 0,8% σε τριμηνιαία βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, έναντι αύξησης 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

Αποστέλλεται η 4η παρτίδα εκκαθαριστικών

Άρχισε η αποστολή στους φορολογούμενους της τέταρτης παρτίδας εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2011 από το υπουργείο Οικονομικών.

Ηλιακή έκλαμψη δημιουργεί προβλήματα στα δίκτυα

Μια ασυνήθιστη έκλαμψη του Ήλιου, που έγινε αντιληπτή από το ηλιακό παρατηρητήριο SDO της NASA, ίσως προκαλέσει προβλήματα στις δορυφορικές επικοινωνίες GPS και στα δίκτυα παροχής ηλεκτρισμού του πλανήτη μας σήμερα μετά το απόγευμα και μέχρι αύριο το αργότερο, ενώ οι τυχεροί που ζουν στις πολικές περιοχές κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μαγευτικό σέλας. Η ισχυρή έκλαμψη οδήγησε σε μια μεγάλη εκτόξευση ηλιακής στεμματικής μάζας και σε ένα καταιγισμό ακτινοβολίας τέτοιου επιπέδου που είχε να σημειωθεί από το 2006, με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η πρόκληση γεωμαγνητικής καταιγίδας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Ένα μεγάλο νέφος πλάσματος και σωματιδίων υψηλής ενέργειας εκτινάχτηκε από την έκλαμψη και φάνηκε να καλύπτει σχεδόν την μισή επιφάνεια του Ήλιου.

Τσόμσκι: Τρεις δυσάρεστες επιλογές για την Ελλάδα

"Υπάρχουν τρεις επιλογές για την Ελλάδα. Η μια επιλογή είναι πλούσια κράτη να αναλάβουν τα χρέη. Η άλλη είναι η Ελλάδα να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της. Και η τρίτη θα ήταν η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη". Αυτές είναι κατά τον Νόαμ Τσόμσκι οι μοναδικές "μη ελκυστικές επιλογές" της χώρας μας.

Σε δημοπρασία το θρυλικό jacket του Michael Jackson

Από 200.000 ως 400.000 δολάρια αναμένεται να πουληθεί το jacket που φορούσε ο Michael Jackson στο videoclip του 'Thriller' σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιουνίου στην αίθουσα τέχνης Julien's Auctions στο Μπέβερλι Χιλς.Το jacket έδωσαν στη δημοπρασία οι Ντένις Τόμπκινς και Μάικλ Μπους, οι σχεδιαστές των κοστουμιών του βασιλιά της ποπ.

Κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη

Με εξαίρεση τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις εργασίας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για αύριο Πέμπτη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.Συγκεκριμένα, τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο αυτά μέσα σταθερής τροχιάς, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Οι Ελληνες αγρότες "επιστρέφουν" στα χωράφια τους

Μπορεί μέχρι πριν από λίγα χρόνια η ελληνική γη να απασχολούσε αμέτρητους εργάτες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αλλά σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει άρδην και πλέον, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η ενασχόληση με τη γη αποτελεί σχεδόν αποκλειστικά πια … ελληνική υπόθεση, όπως προκύπτει από δηλώσεις παραγωγών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.Έτσι, ενώ μέχρι και τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού χιλιάδες εργάτες από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία κατέβαιναν μαζικά, με πούλμαν, για να εργαστούν στους ελληνικούς αγρούς, φέτος ο αριθμός τους έχει συρρικνωθεί, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί οι Έλληνες παραγωγοί, που τους παρέχουν πλέον μεροκάματο.

Αισιοδοξία για το Ε.coli

Ο ρυθμός εμφάνισης των κρουσμάτων μόλυνσης με το βακτήριο E.coli μειώνεται σημαντικά, δήλωσε σήμερα στην γερμανική τηλεόραση ο γερμανός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ.

15 ημέρες στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι»

Νέο ραντεβού σήμερα - Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις


Σήμερα συμπληρώνονται δεκαπέντε ημέρες από την πρώτη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Όπως κάθε απόγευμα, έτσι και σήμερα πολίτες όλων των ηλικιών, χωρίς κομματικές ταμπέλες, θα συγκεντρωθούν μπροστά από τη Βουλή για να καταγγείλουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για αποκλεισμό της Βουλής την ημέρα κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κάθε βράδυ, στη γενική συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.

Εάν δεν έχουμε κατοικίες στο Ελληνικό δεν θα έχουμε ζωή, τονίζει ο Σπύρος Πολλάλης

«'Ήπια δόμηση και διαφανείς διαδικασίες»

Το σχέδιο για το Ελληνικό θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης και για το κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ, Σπύρος Πολλάλης, τονίζοντας ότι όλες οι προτάσεις θα μελετηθούν.

Στο τραπέζι και έκτακτη εισφορά 3%

Εισήγηση για την επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% σε µισθωτούς και συνταξιούχους µε ετήσιο εισόδηµα µεγαλύτερο των 6.000 ευρώ έχει δεχθεί ο υπουργός Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν προβλέπει αναδιάρθρωση, λέει ο Τζον Λίπσκι

«Υποθετικά» τα σενάρια για τους ιδιώτες


Τo τρέχoν πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους, είπε σε συνέντευξή του στο Reuters ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκι.Ο κ. Λίπσκι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πακέτο βοήθειας που επεξεργάζεται η ΕΕ για τη χώρα, ύψους 80-100 δισ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε υποθετική την πρόταση μιας εθελοντικής συμφωνίας των ιδιωτών επενδυτών να μετακυλίσουν τα ομόλογά τους.

Σαν σήμερα 8 Ιουνίου

Το 1928 το αεροπλάνο «Ελλάς», τύπου Πρεγκέ, με πλήρωμα τον υπολοχαγό Ευάγγελο Παπαδάκο και τον συνταγματάρχη Χρήστο Αδαμίδη, απογειώνεται από το Τατόι για να πραγματοποιήσει το γύρο της Μεσογείου. Θα το επιτύχει 20 μέρες αργότερα, αφού διανύσει απόσταση 12.000 χιλιομέτρων.

Πιθανή συγχώνευση Cosmote Ρουμανίας-RomTelecom

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο συγχώνευσης της RomTelecom με την Cosmote Ρουμανίας η ρουμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με ρουμανικά μέσα αλλά και με το πρωινό report της Proton Bank.

Παραμένει η αδυναμία στο Χ.Α.

Αδύναμο είναι και σήμερα το κλίμα στο Χ.Α., με τους επενδυτές να αναμένουν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από τη Βουλή και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.«Το πολιτικό ρίσκο φαίνεται να επηρεάζει πολύ και θα πρέπει να περιμένουν συνεδριάσεις με παρόμοια χαρακτηριστικά», σχολίασε η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG). «Οι ξένες αγορές δεν προσφέρουν και μεγάλη στήριξη.»

Οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» διαλύουν την κατασκήνωση στη Μαδρίτη

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται


Να διαλύσουν την κατασκήνωση αποφάσισαν χθες μετά από 4ωρη σύσκεψη οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από τα μέσα Μαΐου την Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη. Οι συγκεντρώσεις στην Ισπανική πρωτεύουσα έχουν γίνει σύμβολο του εναλλακτικού κινήματος διαμαρτυρίας στην Ισπανία, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν. Έπειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, συμφωνήθηκε να διαλυθεί ο καταυλισμός των σκηνών που καταλαμβάνει την πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, καθώς υπήρχαν δυσεπίλυτα προβλήματα τροφοδοσίας, υγιεινής και ασφάλειας.

«Έφυγε» ο σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας Χόρχε Σεμπρούν

Σε ηλικία 88 ετών


Ο σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας Χόρχε Σεμπρούν πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Πιθανή παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Ε9 μέχρι τον Σεπτέμβριο

Προβλήματα και για το «πόθεν έσχες»


Πιθανή είναι η παράταση μέχρι τον Σεπτέµβριο για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ακινήτων Ε9, όπως προκύπτει τουλάχιστον απ΄όσα λένε οι υπηρεσίες της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων σε όσους φορολογουµένους τηλεφωνούν για να ρωτήσουν γιατί ακόµη δεν έχει τεθεί σε εφαρµογή η σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία.

Απώλειες έως 14% για τους συνταξιούχους λόγω ΛΑΦΚΑ και εισφορών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Μείωση αποδοχών από τα «χαράτσια»


Πρόσθετες απώλειες σε συνταξιούχους, από 3% έως 14%, επιφέρουν η αύξηση του ΛΑΦΚΑ και η επιβολή πρόσθετων εισφορών στις επικουρικές και τις κύριες συντάξεις που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα για την οικονοµία µαζί µε το ψαλίδι στο εφάπαξ.Το πακέτο των νέων µέτρων περιλαµβάνει τα εξής: