e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κέρδη 0,62% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω των διεργασιών για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ευρεία πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα ζητεί εκ νέου ο Όλι Ρεν

Τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης


Μια αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή, ο καλύτερος δρόμος είναι να της δοθεί βοήθεια, η ίδια θα πρέπει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων με συγκεκριμένα βήματα, και προς τούτο είναι απαραίτητη μια ευρεία πολιτική συναίνεση, τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σε συνέντευξή στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Αρμένιοι και Παλαιστίνιοι μοιράστηκαν το έκτο βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Η διεθνής διάκριση της UNESCO


Η εικόνα και το πνεύμα της Μελίνας κυριάρχησαν το βράδυ της Τρίτης στην UNESCO, στην απονομή των διεθνών βραβείων «Μελίνα Μερκούρη: Για την προστασία και διαχείριση των πολιτιστικών τοπίων».

"Τα νέα μέτρα προμηνύουν νέα ύφεση"

Tα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν προσεγγίζουν στην λύση του προβλήματος, αλλά αντίθετα οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη, του οποίου οι αντοχές εξαντλούνται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Οι έλληνες κόβουν το τσιγάρο

Σημαντική πτώση, τόσο στο ποσοστό των καπνιστών όσο και στην ετήσια κατανάλωση τσιγάρων στη χώρα μας ,καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, όπως είπε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος Παν. Μπεχράκης. Όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημοσίους χώρους, ο υφυπουργός υγείας κ.Μιχ. Τιμοσίδης ανέφερε ότι "είμαστε σε πολύ καλό δρόμο", αλλά εξήγησε ότι έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στους ελέγχους τους οποίους είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν, οι επόπτες δημοσίας υγείας, η δημοτική αστυνομία, το λιμενικό και το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Υποβάθμιση θυγατρικών Eurobank και Εθνικής Τράπεζας

Σε ΄B+΄ από ΄BB΄ υποβάθμισε σήμερα η Fitch Ratings τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση των United Bulgarian Bank (UBB), Eurobank EFG Bulgaria AD (EFGB) και Banca Romaneasca S.A. (BROM). Τοποθέτησε παράλληλα την αξιολόγηση σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες (Rating Watch Negative – RWN). Ταυτόχρονα η Fitch απέσυρε την αξιολόγηση της EFGB.

Δικαιολογημένες από τα έσοδα οι αγορές ακινήτων Τσοχατζόπουλου, λέει διευθυντής του ΣΔΟΕ

Στην προανακριτκη επιτροπή της Βουλής


Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, καταθέτει από το πρωί της Τετάρτης, κεκλεισμένων των θυρών, ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Μαϊτός, ο οποίος ενημερώνει σχετικά με το πόρισμα του ελέγχου που είχε διενεργηθεί στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαϊτός φέρεται να είπε ότι από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου φαίνεται να δικαιολογούνται από τα έσοδα του οι αγορές ακινήτων, η τιμή των οποίων στα συμβόλαια είναι βάσει των αντικειμενικών αξιών.

Απαγορεύονται τα γαλλικά και ολλανδικά τραγούδια στο μετρό των Βρυξελλών

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων...


Ο Βέλγος τραγουδοποιός Ζακ Μπρελ μπορεί να χάρισε το όνομά του σε έναν από τους σταθμούς του μετρό των Βρυξελλών, όμως οι επιβάτες δεν είναι «έτοιμοι» να ακούν τα τραγούδια του, όπως το Le Plat pays (Η επίπεδη χώρα) και Les Flamandes (Οι Φλαμανδοί) αναμένοντας τους συρμούς. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό για να δικαιολογήσει την απόφασή της να απαγορεύσει να ακούγονται στους σταθμούς τραγούδια στα γαλλικά και στα ολλανδικά.

Επιστρέφουν οι δύο δίδυμοι κούροι στην Κόρινθο, μετά από απόφαση του ΚΑΣ

«Είναι θέμα αρχής»


Την επιστροφή των δύο δίδυμων κούρων -που εντοπίστηκαν τον περασμένο Μάιο σε χέρια αρχαιοκάπηλων- στην Κόρινθο αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). «Η επιστροφή των δύο κούρων είναι θέμα αρχής» δήλωσε η γενική γραμματέας Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη, λίγο πριν τη θετική, ομόφωνη, γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το θέμα.

Έκπτωση σε ανέργους από NIKAS

Την έναρξη παροχής έκπτωσης προς τους εγγεγραμμένους ανέργους, σε συνέχεια της συμμετοχής της στο πρόγραμμα Πολιτικής Εκπτώσεων του ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε η NIKAS.

Έκλεισε η «αυλαία» των πανελλαδικών

Στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών, κλείνοντας την «αυλαία» των φετινών εξετάσεων.

Δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα, διευκρινίζει η κυβέρνηση

Μετά τα σενάρια


Φούντωσαν τα σενάρια για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, χωρίς να διευκρινίζεται εάν αυτό θα αφορά τα νέα μέτρα που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο, αν και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για κάτι τέτοιο, ή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όπως ζήτησε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Η αναδιάρθρωση χρέους δεν θα οδηγήσει αυτόματα σε υποβαθμίσεις, λέει η Standard & Poor's

Διάσταση απόψεων με Moody's


Σε αντίθεση με τον οίκο Moody's, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's είπε την Τετάρτη ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα οδηγήσει «αυτόματα» στην υποβάθμιση της Ιρλανδίας.

"Tεστ αντοχής" στα πυρηνικά εργοστάσια

Οι υπηρεσίες πυρηνικής ενέργειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν στις λεπτομέρειες για τους ελέγχους ασφαλείας των 143 πυρηνικών αντιδραστήρων που βρίσκονται στο ευρωπαϊκό έδαφος σε μια προσπάθεια αποτροπής πυρηνικού δυστυχήματος ανάλογου με αυτό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν τον Μάρτιο να υποβάλουν τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας σε ένα "τεστ αντοχής", όμως από τότε οι ειδικοί των εθνικών υπηρεσιών ατομικής ενέργειας συζητούν τις λεπτομέρειες.

Δείτε το τελευταίο σπίτι της Liz Taylor πριν πεθάνει

Τιμή ευκαιρίας δεν την λες, αλλά αν σκεφτείς ότι αυτή η υπερπολυτελής κατοικία ήταν το τελευταίο σπίτι της Elizabeth Taylor πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και αφήσει την τελευταία της πνοή, τότε ίσως υπάρξει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον...

Ενα φυτό κάνει ρεκόρ

Ένα ανθισμένο φυτό, που ανακαλύφθηκε σε υψόμετρο 4.505 μέτρων στις κεντρικές Ελβετικές Άλπεις από Ελβετούς επιστήμονες, είναι ο νέος κάτοχος του πανευρωπαϊκού ρεκόρ για το μεγαλύτερο υψόμετρο που έχει βρεθεί ποτέ ανθισμένο φυτό στην Ευρώπη. Το φυτό (με την επιστημονική ονομασία Saxifraga oppositofolia), που είναι κοινό στις ορεινές αλπικές περιοχές, βρέθηκε από τον βοτανολόγο Κρίστιαν Κέρνερ μόλις 40 μέτρα κάτω από την κορυφή Ντομ στο καντόνι του Βαλέ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα Oscar γίνονται... ηλεκτρονικά!

Οι εποχές αλλάζουν και κάποια στιγμή μέχρι και η Ακαδημία των Όσκαρ αναγκάζεται να συντονιστεί! Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χιλιάδες μέλη της Ακαδημίας θα ψηφίζουν από εδώ και στο εξής τις ταινίες της αρεσκείας τους μέσα από online ψηφοφορία!

Δύο δισ. δολλάρια για μία... τεκίλα

Πρόταση για την εξαγορά της Jose Cuervo από την οικογένεια Μπέκμαν, στην οποία ανήκει σήμερα η πιο δημοφιλής τεκίλα στον κόσμο, έκανε η εταιρεία Diageo, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τρία σενάρια από τον ΟΟΣΑ για την αναδιάρθρωση χρέους

Ανησυχία για τα υψηλά επιτόκια


Το κρατικό χρέος σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία δεν θα είναι βιώσιμο, αν τα επιτόκια της αγοράς παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, σημειώνει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και αναφέρει τρία πιθανά σενάρια σε μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους.«Ακόμη και αν οι κυβερνήσεις είναι περισσότερο ή λιγότερο σε μία πορεία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων τους, οι δημοσιονομικές τους θέσεις δεν θα είναι βιώσιμες, αν τα επιτόκια της αγοράς θα παραμείνουν επί μακρόν στα σημερινά τους επίπεδα», επισημαίνει ο ΟΟΣΑ και αναφέρει τρεις πολιτικές επιλογές εφόσον συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κίνδυνοι σε όλες τις περιπτώσεις.

Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2012 προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Δρόμος γεμάτος κινδύνους


Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2012 προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στην εξαμηνιαία έκθεση του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη. Για εφέτος η ύφεση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,9%, η ανεργία στο 16% (και το 16,4% το 2012), ενώ ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η χώρα είναι στη σωστή πορεία για να επιτύχει τη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2011 και 6,5% το 2012

Η Λιβύη στο επίκεντρο των συνομιλιών Ομπάμα-Κάμερον στο Λονδίνο

Στο Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ


Η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στη Λιβύη βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.Στη συνάντηση στο Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ παρίστανται ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ και η Αμερικανίδα ομόλογός του Χίλαρι Κλίντον.

Νέο δάνειο για την Ελλάδα και αναδιάταξη του χρέους στην ατζέντα της ΕΕ

Βοήθεια με αυστηρούς όρους


Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι μεταξύ των όρων που θέτει το ΔΝΤ για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου είναι η κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδας και για το 2012, σε συνδυασμό με ανάλογη δήλωση του επικεφαλης του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αποκαλύπτει τις διαβουλεύσεις που είναι σε πλήρη εξέλιξη για την χορήγηση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα στο τραπέζι είναι η «αναδιάταξη» του ελληνικού χρέους.Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε μεταξύ άλλων ότι η αξιολόγηση για τη δόση του Ιουνίου, δεν είναι τυπική, αλλά είναι πιο πολύπλοκη. Συνδέεται και με όποιες αποφάσεις ληφθούν, για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα, το 2012 και τα επόμενα χρόνια, θα έχει πρόσβαση στις αγορές».

Εγκαινιάζει νέο ιστοχώρο ο Χρυσός Οδηγός


Το νέο του διαδικτυακό χώρο εγκαινιάζει ο Χρυσός Οδηγός o οποίος «ακούσει» στο όνομα www.supergold.gr.

Με το νέο αυτό site ο Χρυσός Οδηγός εισέρχεται με αξιώσεις στον χώρο των ιστοσελίδων ημερήσιων προσφορών, προσδοκώντας να αποτελέσει την πρώτη σας επιλογή για κάθε σας αγορά.Το Supergold.gr στοχεύει να προσφέρει καθημερινά σε όλους τους καταναλωτές προϊόντα και υπηρεσίες με μεγάλες προσφορές, σε πραγματικά μοναδικές τιμές.

Στο 4,2% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

Κατά 4,2% θα αναπτυχθεί η παγκόσμια οικονομία εφέτος, έναντι 4,9% το 2010, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στην εξαμηνιαία έκθεσή του υπό τον τίτλο "Οικονομικές Προοπτικές (Economic Outlook), μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Κλειστός ο ΗΣΑΠ από Μοναστηράκι έως Άνω Πατήσια από τις 28 Μαΐου

Μέχρι 6 Ιουνίου


Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, καθώς από το προσεχές Σάββατο και μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών στο τμήμα από Μοναστηράκι έως Άνω Πατήσια, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα γίνεται στο τμήμα Μοναστηράκι - Αττική με τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό και στο τμήμα Αττική - Άνω Πατήσια με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.

Σαν σήμερα 25 Μαΐου

Το 1832 υπογράφεται στο Λονδίνο η Συνθήκη, με την οποία η Ελλάδα ανακηρύσσεται Βασίλειο.


1911: Στο Μεξικό, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα αρχίζει την επανάσταση.

Στο νοσοκομείο ο Ραούφ Ντενκτάς

Εμφάνισε ακανόνιστη καρδιακή λειτουργία


Ο Ραούφ Ντεκτάς εισήχθη σε νοσοκομείο της Βόρειας Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Milliyet».

.«Συνολικά 280 δις ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, οι καταθέσεις των ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες φτάνουν τα 280 δις ευρώ. Σημειώνεται ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αγγίζει τα 350 δις ευρώ.

Ανακοινώνει σήμερα η Λαγκάρντ την υποψηφιότητά της στο ΔΝΤ

Θεωρείται φαβορί για τη διαδόχή του Στρος-Καν


Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να θέσει επισήμως σήμερα υποψηφιότητα ως η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).  

Δασκαλόπουλος: Να αποφασίσει ο λαός για την ευρωπαϊκή ή όχι πορεία της χώρας


Την άποψη ότι ο λαός πρέπει να αποφασίσει εάν επιθυμεί να συνεχίσει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο ή μόνη της, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΒΗΜΑ 99,5.

Στις πλατείες όλης της χώρας βγαίνουν την Τετάρτη χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» Έλληνες

Σύνταγμα, όπως Puerta del Sol


Μετά την Ισπανία, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» πολιτών έφτασε και στην Ελλάδα, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας οργανώνονται, μέσω Facebook, το απόγευμα της Τετάρτης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις.

Συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο

Μετά τις επαφές με τους αρχηγούς


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί για να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις πτυχές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, για το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και για τις συναντήσεις που είχε χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς.


24ωρη απεργία στον ΟΠΑΠ κατά της αποκρατικοποίησης του οργανισμού

Μιλούν για «έγκλημα» κατά του δημοσίου


Οι εργαζόμενοι στην ΟΠΑΠ ΑΕ και στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών πραγματοποιούν σήμερα εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία διαφωνώντας με την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον Οργανισμό.  

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Στάση αναμονής στην αγορά


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής εν όψει της πλήρους εξιδείκευσης του νέου πακέτου μέτρων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την 5η δόση του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ.