e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Χ.Α.: Πάνω από τις 1.500 μονάδες ο Γ.Δ.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών καταφέρνοντας να τερματίσει πάνω από τις 1.500 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.503,14 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,97%.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, δήλωσε ο Δ.Ρέππας



Μετάταξη 2.500 εργαζομένων


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, διασφαλίζοντας από τη μια το δικαίωμα των υπαλλήλων στην εργασία και απαλλάσσοντας από την άλλη το κράτος από μια οικονομική αιμορραγία, επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, ένα 24ωρο μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ από το Υπουργικό Συμβούλιο.Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του κ. Ρέππας ανέφερε σχετικά με το προσωπικό ότι θα μειωθεί σημαντικά, καθώς θα μεταταγούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου περίπου 2.500 εργαζόμενοι, το μισθολογικό καθεστώς των οποίων, θα είναι ίδιο με των υπαλλήλων στις υπηρεσίες που θα πάνε. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ισχύουν τα επιδόματα που προβλέπει ο κανονισμός εργασίας στον ΟΣΕ. Για αυτούς που θα μείνουν στον ΟΣΕ δεν θα υπάρξει μείωση του μισθού, αλλά και σε αυτούς τα επιδόματα θα περικοπούν, τα οποία, όπως είπε, πολλές φορές φτάνουν το διπλάσιο του μισθού.

Συμπληρωματική δίωξη σε βάρος του Ν.Ζαγοριανού διατάσσει το Συμβούλιο Εφετών


Για την υπόθεση της Siemens


Την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του μέχρι πρότινος ανακριτή της υπόθεσης της Siemens Νίκου Ζαγοριανού, καθώς και έναν νέο κύκλο ερευνών σε βάρος του διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.Οι εφέτες διατάσσουν την άσκηση ποινικής δίωξης για δύο συγκεκριμένες πράξεις κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του πρώην ανακριτή της υπόθεσης, ο οποίος ελέγχεται ήδη ποινικά από τον εφέτη-ανακριτή Χρ. Χασιώτη.

Εύσημα από την Κομισιόν

Ενθαρρυντικά σημάδια στην προσπάθεια ισοσκελισμού του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τριμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση της οικονομίας της Ευρωζώνης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων επιδίδεται σε εξαγωγικές δραστηριότητες.

Κάθε χρόνο θα γίνονται οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων


Τιμές ζώνης και στα εκτός σχεδίου


Το ισχύον σύστημα προσδιορισμού αντικειμενικών αξιών θα αυτοματοποιηθεί προκειμένου να παρακολουθούνται οι αγοραίες τιμές και οι αντικειμενικές να αναπροσαρμόζονται αναλόγως ανά έτος.Αυτό ανέφερε την Τρίτη κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σε συνομιλία του με δημοσιογράφους και αποκάλυψε ότι το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού -τιμές ζώνης- θα επεκταθεί στα εκτός σχεδίου πόλης ακίνητα.

Τον πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο της θα εκτοξεύσει η Τουρκία το 2012



«Γκοκτούρκ» εναντίον PKK


Η Τουρκία σχεδιάζει να εκτοξεύσει το 2012 στο διάστημα τον πρώτο δορυφόρο της, ο οποίος σχεδιάστηκε για συλλογή πληροφοριών, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ο δορυφόρος αναμένεται να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις της κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), σχολιάζει το Reuters.

Στις 18 Νοεμβρίου η απόφαση για τον ΦΠΑ

Στην ένταξη του συνόλου των περιοχών της χώρας, ακόμη και των εκτός σχεδίου, στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς διαπιστώνονται απώλειες στην είσπραξη εσόδων, όπως το ΕΤΑΚ. Όπως δήλωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ανώτερο στέλεχος του υπουργείου, θα αυτοματοποιηθεί παράλληλα το ισχύον σύστημα, προκειμένου να παρακολουθούνται οι αγοραίες τιμές και οι αντικειμενικές να αναπροσαρμόζονται αναλόγως ανά έτος.

Μεθάνιο από ανθρώπινα απόβλητα ζεσταίνει βρετανικά σπίτια


Η τουαλέτα ως πηγή ενέργειας


Περίπου 200 νοικοκυριά στη μικρή πόλη Ντίντκοτ της Βρετανίας θα ζεσταίνονται το φετινό χειμώνα καίγοντας μεθάνιο που παράγεται από τα απόβλητα των ενοίκων. Εφόσον το πείραμα αποδειχθεί επιτυχές, η νέα...

Καταργείται η κράτηση για μη καταβολή δικαστικών εξόδων


Χρηματικές ποινές έως τρία χρόνια


Νέες διατάξεις θα εισάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ποινικής δίκης. Αυτές ορίζουν ότι δεν θα φυλακίζονται όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα, ενώ οι ποινές από δύο έως τρία έτη θα μετατρέπονται σε χρηματικές. Με τα νέα μέτρα θα αποφυλακιστούν άμεσα περίπου 1.300 κρατούμενοι.Συγκεκριμένα, θα λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση του δράστη και έτσι η μετατροπή της ποινής σε χρηματική ανά ημέρα θα είναι από πέντε έως εκατό ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι από δέκα έως εξήντα ευρώ.

Η φορολόγηση των κινητών στην Ελλάδα «είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη»


«Απώλεια εσόδων για το κράτος»


Η φορολόγηση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, με το 42% των λογαριασμών συμβολαίων και το 35,5% των λογαριασμών καρτοκινητών να αντιστοιχούν σε έμμεσους φόρους.Αυτό επισημαίνει η Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (EEKT), επικαλούμενη πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ICAP. Εκτιμά μάλιστα ότι το σημερινό φορολογικό μοντέλο οδηγεί σε απώλεια εσόδων για το κράτος.

"Οι εξοπλισμοί πίσω από την κρίση στην Ελλάδα"

Πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε πως ήταν "βαρύ το κόστος της κατασκευής φανταστικών εχθρών", τονίζοντας ότι "δεν πρέπει να υποπέσει στο ίδιο λάθος" και η Τουρκία.Μιλώντας στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου Πιρί Ρεΐς στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο, ο Ερντογάν ανέφερε ότι "στο παρελθόν υπήρχε η έκφραση ότι η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς".

Οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών

Το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών οριστικοποίησε τον κατάλογο των εκλογέων, σύμφωνα με τον οποίο δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν 9.899.177 Έλληνες και Ελληνίδες. Οι γυναίκες υπερτερούν με 5.062.218 ψηφοφόρους έναντι των ανδρών που είναι 4.746.959.

Ενθαρρυντικά σημάδια στο εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας βλέπει η Κομισιόν


Μοχλός ανάπτυξης οι εξαγωγές


Ενθαρρυντικά σημάδια στην προσπάθεια ισοσκελισμού του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τριμηνιαία έκθεσή της για την οικονομίας της Ευρωζώνης.Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση η οποία δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων επιδίδεται σε εξαγωγικές δραστηριότητες.

Πιθανή αναβάθμιση βλέπει η Moody's για την Ελλάδα εφόσον συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις


Δηλώνει «εντυπωσιασμένη» από τις αλλαγές


Η προσπάθεια της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει τα δημόσια οικονομικά της έχει «εντυπωσιάσει» την Moody's Investor Service.

Όπως δήλωσε την Τρίτη ο αναλυτής του οίκου, Άντονι Τόμας, μιλώντας σε συνέδριο στη Βαρσοβία, εφόσον αυτή η προσπάθεια συνεχισθεί, τότε είναι πιθανή η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου η Moody's είχε υποβαθμίσει την αξιολόγηση κατά τέσσερις βαθμίδες, σε «Βa1», την πρώτη βαθμίδα της κατηγορίας junk, με σταθερές προοπτικές.

«Φρένο» 44,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Πτώση 44,2% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) τον Σεπτέμβριο.


Η συνολική μείωση των πωλήσεων τους πρώτους εννέα μήνες του 2010 ανέρχεται στο 31,8%. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις μοτοσικλέτες.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), τον Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 9.004 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), έναντι 16.130 αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο του 2009. Η μείωση ανήλθε σε 44,2%. Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2009 και Σεπτεμβρίου 2008 είχε καταγραφεί πτώση 35,1%.

Κλήση σε απολογία δικαιούχου κομβικού λογαριασμού στην υπόθεση της Siemens



Σε εξέλιξη οι έρευνες


Κλήση σε απολογία για το κακούργημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απέστειλε η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης της Siemens Μ.Νικολακέα στη δικαιούχο κομβικού λογαριασμού ελβετικής τράπεζας Αντωνία Μάρκου.Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, μέσω του επίμαχου λογαριασμού φαίνεται να διακινήθηκαν από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια μάρκα, μεταξύ των οποίων και τα 450.000 που πιστώθηκαν στον λογαριασμό «Α.ROCOS».

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό, πλησιάζει τα 1.330 δολάρια

Προβλέψεις για άνοδο στα 1.500 δολάρια


Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει το βασικό της επιτόκιο, ενώ η διολίσθηση του δολαρίου οδηγεί τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο προκειμένου να προστατεύσουν την αξία των κεφαλαίων τους.Συγκεκριμένα, ο χρυσός άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε έως 1% στα 1,328,25 δολάρια η ουγγιά, ενώ στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου η τιμή ανήλθε μέχρι τα 1,329,60 δολάρια.

Και εγένετο...η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

Συγχωνεύθηκαν Continental-United

Την ολοκλήρωση της συγχώνευσής τους ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες United και Continental, αξίας 3,2 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ξεχωριστά για τους επόμενους 12 μήνες μέχρι να συγχωνευθούν οι στόλοι τους, κάτι που θα αρχίσει να γίνει αισθητό στους πελάτες των δύο εταιρειών ήδη από την άνοιξη του 2011.

Πάνω από τις 1.500 μονάδες σκαρφαλώνει το Χρηματιστήριο


Υψηλά κέρδη με οδηγό τις τράπεζες


Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.

Φοροεπιδρομή σε μια αγορά που έχει γονατίσει, καταγγέλλει το ΕΒΕΑ


Αντίδραση επιχειρηματιών για τον Προϋπολογισμό


Στις συνθήκες ασφυξίας που επικρατούν στην αγορά αναφέρθηκε σήμερα , Τρίτη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος μιλώντας στο 5ο Διεθνές Συνέδριο «Re+d Business Forum: Riding Out the Storm».Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στην ομιλία του πως η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τη σκιά μιας πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, η οποία έχει μεταβάλει δραματικά τις συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και έχει σοβαρότατες επιπτώσεις και στον κλάδο κατασκευών και βέβαια στην αγορά ακινήτων.

Κίνηση-έκπληξη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας με νέα μείωση των επιτοκίων


«Μηδένισε« το κόστος δανεισμού


Σε μία κίνηση που αιφνιδίασε ευχάριστα τις αγορές, η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε την Τρίτη στη μείωση του ήδη πολύ χαμηλού βασικού της επιτοκίου, ενώ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ταμείο για την αγορά χρηματοπιστωτικών τίτλων.Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας μείωσε, για πρώτη φορά από το 2008, το βασικό της επιτόκιο στο 0%-0,10% (χαμηλότερο επίπεδο από το 2006) από 0,10% και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός fund, ύψους 5 τρισ. γεν (72 δισ. ευρώ), για αγορές χρηματοπιστωτικών τίτλων.

Στην αναθεώρηση επί τα χείρω του ελλείμματος του 2009 θα προχωρήσει η Κομισιόν



Θα κλείσει υψηλότερα από το 14% του ΑΕΠ


Στην αναθεώρηση επί τα χείρω του ελλείμματος του 2009, που έκλεισε, σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού, στο 13,8% του ΑΕΠ, αναμένεται να προχωρήσει η Κομισιόν, η οποία περιμένει την τελική αξιολόγηση της Εurostat. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερο, καθώς σε αυτό θα αποτυπωθούν «κρυφά ελλείμματα» των ΔΕΚΟ και άλλες πράξεις (swaps) που μετέθεταν στο μέλλον την εξόφληση υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Προειδοποίηση Moody's για πιθανή υποβάθμιση της Ιρλανδίας



Αβεβαιότητα για την οικονομία λόγω των τραπεζών


Σε καθεστώς παρακολούθησης, για πιθανή υποβάθμιση, έθεσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας, ο οίκος Moody's. O οίκος αξιολογεί την Ιρλανδία με Αα2 και αν γίνει υποβάθμιση θα είναι μόνο κατά μία μονάδα. Το «καθεστώς παρακολούθησης» διαρκεί τρεις μήνες.

Και οι Αυστραλιανοί προειδοποιούν για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη


Η κυβέρνηση της Αυστραλίας προειδοποίησε για πιθανές επιθέσεις που ενδέχεται να σημειωθούν σε 30 χώρες της Ευρώπης

κυβέρνηση της Αυστραλίας προειδοποίησε σήμερα τους Αυστραλούς ταξιδιώτες για πιθανές επιθέσεις που ενδέχεται να σημειωθούν σε 30 χώρες της Ευρώπης, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το επίπεδο συναγερμού.Το υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε τις οδηγίες του για 30 ευρωπαϊκές χώρες υπογραμμίζοντας ότι πολλές άλλες χώρες έχουν ενημερώσει τους πολίτες τους για μια πιθανή απειλή στα δημόσια μέσα μεταφοράς ή σε τουριστικά σημεία.

Τελευταίο αντίο στον Τόνι Κέρτις

Το τελευταίο αντίο στον Τόνι Κέρτις, ο οποίος πέθανε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 85 ετών είπαν χθες η Τζέιμι Λι Κέρτις, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και περίπου 400 συγγενείς, φίλοι και αστέρες της κινηματογραφικής βιομηχανίας στο Λας Βέγκας.

Έσοδα 700 εκατ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2011

Ερωτηματικό η αξιοποίηση της δημοσιας περιουσίας


Αδιευκρίνιστες εξακολουθούν να παραμένουν οι προθέσεις της κυβέρνησης στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, καθώς στο προσχέδιο Προϋπολογισμού 2011 υπάρχουν ελάχιστες αναφορές στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.Συγκεκριμένα, τα μόνα έσοδα που αναμένονται από αποκρατικοποιήσεις αφορούν στα δικαιώματα για τα τυχερά παιχνίδια και στις άδειες τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού από τα δικαιώματα για τα τυχερά παιχνίδια το Δημόσιο αναμένει να εισπράξει το επόμενο έτος 200 εκατ. ευρώ και το 2012 περίπου 400 εκατ. ευρώ. Από τις άδειες τυχερών παιχνιδιών το υπουργείο Οικονομικών προϋπολογίζει εισπράξεις 500 εκατ. ευρώ το 2011 και 225 εκατ. ευρώ το 2012.

Για πολλές αναπτυσσόμενες χώρες η επισιτιστική κρίση δεν έχει σταματήσει, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα



Κύμα κερδοσκοπίας στις πρώτες ύλες


Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, εξέφρασε, την Τρίτη, την ανησυχία του για την διαπιστούμενη κερδοσκοπία στις πρώτες ύλες, που έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες «άλμα» στις τιμές των τροφίμων στις αναπτυσσόμενες χώρες.«Για πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, η επισιτιστική κρίση του 2008 ουδέποτε σταμάτησε. Και οι πρόσφατες τιμές αποτελούν έναν σοβαρό λόγο ανησυχίας», τόνισε.