e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μέτρα 4,5 δισ. για σωσίβιο στον προϋπολογισμό

Μόνο σε καλό δεν βγήκε η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 από την Eurostat αφού είχε ως αποτέλεσμα να «εκτινάξει» στα 4,5 δισ. ευρώ τα πρόσθετα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν από την κυβέρνηση για να μην πέσει έξω ο Προϋπολογισμός του 2011.

Eπανάσταση στα γυαλιά οράσεως

Μοιάζουν με συμβατικά γυαλιά οράσεως, όμως στην πραγματικότητα εγκαινιάζουν μια επανάσταση στο πεδίο των οπτικών, καθώς είναι ηλεκτρονικά και φιλοδοξούν να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τα πολυεστιακά γυαλιά, τα οποία, ούτως ή άλλως, αρκετοί άνθρωποι δυσκολεύονται να συνηθίσουν.Τα γυαλιά, με την ονομασία emΡower, τα οποία κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρία PixelOptics, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", περιέχουν τους πρώτους στον κόσμο ηλεκτρονικούς φακούς εστίασης, που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να αλλάζει εστίαση κατά βούληση, είτε απλώς σκύβοντας το κεφάλι του προς τα κάτω, είτε αγγίζοντας τον σκελετό.

Ποιούς άνδρες προτιμούν οι γυναίκες

Οι άνδρες με πρόσωπο που διαθέτει στρογγυλεμένα και θηλυκά χαρακτηριστικά, φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερο "σουξέ" με τις γυναίκες, καθώς πολλές έλκονται περισσότερα από αυτούς παρά από άνδρες με αρρενωπά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.Οι ψυχολόγοι Κρίστοφερ Σαΐντ και Αλεξάντερ Τοντόροφ των πανεπιστημίων Νέας Υόρκης και Πρίνστον αντίστοιχα, που δημοσιεύουν τη σχετική έρευνα στο έγκριτο αμερικανικό περιοδικό ψυχολογικής επιστήμης "Psychological Science", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", έκαναν πειράματα με δύο ομάδες ανδρών και γυναικών, στους οποίους έδειξαν στην οθόνη χιλιάδες πρόσωπα του αντίθετου φύλου, τα οποία είχαν δημιουργηθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα ή λιγότερα αρσενικά ή θηλυκά χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα λέιζερ αντί για μπουζί στις μηχανές των αυτοκινήτων!

Στο -όχι πολύ μακρινό- μέλλον τα αυτοκίνητα μπορεί να κρύβουν στον κινητήρα τους όχι τα συμβατικά μπουζί, αλλά μικρά λέιζερ, που θα πυροδοτούν την ανάφλεξη του μίγματος καυσίμου-αέρα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι γυναίκες "βαριούνται" στο γάμο

Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο, να είναι δηλαδή οι παντρεμένοι άνδρες αυτοί που πρώτοι "πνίγονται" σε ένα γάμο, μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παντρεμένες γυναίκες βαριούνται ευκολότερα.

Κάνει καλό και το κατέβασμα της σκάλας!

Μπορεί το απλό κατέβασμα μιας σκάλας να δρα ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό; Ναι, απαντούν οι ειδικοί. Δεδομένα του εργαστηρίου Βιοχημείας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δείχνουν πως η έκκεντρη άσκηση ...ωφελεί σοβαρά την υγεία.

Στην βαθιά ύφεση αποδίδει ο Γ. Παπακωνσταντίνου το αυξημένο έλλειμμα του 2010

Ετοιμάζουν τα νέα μέτρα


Στη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, που επηρεάζει τα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές, αποδίδει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ, τονίζοντας πως θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των στόχων.

Επιμένουν στις δηλώσεις κατά της αναδιάρθρωσης ΕΕ και ΕΚΤ

Ενώ εντείνεται η φημολογία


Το ελληνικό χρέος είναι εξυπηρετήσιμο, αν δοθεί στην Ελλάδα ο χρόνος για να το περιορίσει, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ επανέλαβε τη θέση του κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Τριάντα νεκροί ο τραγικός -και φέτος- απολογισμός της πασχαλινής εξόδου

Λιγότερα τροχαία από πέρυσι


Ούτε φέτος ήταν αναίμακτη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, όμως τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 15 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου σημειώθηκαν 27 τροχαία δυστυχήματα, 47 βαριά ατυχήματα και 358 ελαφρά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα 30 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 53 να τραυματιστούν σοβαρά και 472 ελαφρά.Από τα θανατηφόρα δυστυχήματα μόνο τρία έγιναν στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, (δύο στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ένα στην Εγνατία Οδό), ενώ πέντε σημειώθηκαν σε κατοικημένες περιοχές, κυρίως νυχτερινές ώρες, και τα υπόλοιπα στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ενισχύεται το ευρώ

Άνοδο σε ποσοστό 0,20% σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος και διαμορφώνεται στα 1,4608 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 119,350 γιεν, στο 0,8859 με τη στερλίνα και στο 1,2813 με το ελβετικό φράγκο.

Παράταση για την υποβολή οριστικών δηλώσεων

Παράταση στην προθεσμία υποβολής της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα καθώς και της προθεσμίας υποβολής της οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Παιχνίδια εν μέσω κρίσεως του Alter

Το κανάλι του Alter βυθίζεται όλο και περισσότερο μετά την οπισθοχώρηση των τραπεζών, μετά την ουσιαστική απόσυρση του ενδιαφέροντος από την εταιρεία επενδύσεων Argo και μετά την αδυναμία των βασικών μετόχων του να στηρίξουν οικονομικά το κανάλι.

Πάνω από 116.000 οι υποψήφιοι για μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011


Ξεπερνούν τους 116.000 οι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας την είσοδό τους στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 12 Μαΐου, για μια ακόμη χρονιά με νέα δεδομένα, όπως οι αλλαγές σε μετεγγραφές και μηχανογραφικά, στον υπολογισμό των μορίων που προκύπτουν από βαθμό πρόσβασης κ.ά.

Μείωση των δημόσιων δαπανών ζητά το ΕΒΕΑ

Δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, θεσμοθέτηση νέας φορολογικής πολιτικής και αναθεώρηση της πολιτικής λιτότητας στο σκέλος που αφορά τις δημόσιες επενδύσεις ζήτησε σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα του 2010, δήλωσε πως από τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύεται ότι η πολιτική που εφαρμόζεται για την έξοδο από την κρίση είναι «αναποτελεσματική και αδιέξοδη».

Μείωση 3,2 δισ. ευρώ στη χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ τον Ιανουάριο

Υποχωρεί η εξάρτηση από την ευρωτράπεζα


Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ υποχώρησε κατά 3,3% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Μειωμένη έξοδος με λιγότερα τροχαία

Συνεχίζεται σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων


Λιγότερος κατά 15% ήταν ο αριθμός των οχημάτων που αναχώρησαν φέτος προς την επαρχία από τις δυο εθνικές οδούς. Ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και από τα διόδια Ελευσίνας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 851.789 αυτοκίνητα έναντι 1.001.287 πέρυσι.  

Πτώση 15% στον πασχαλινό τζίρο

Οι δελεαστικές τιμές δεν ήταν αρκετές


Οι δελεαστικές τιμές σε τρόφιμα, παιχνίδια, δώρα, ένδυση και γενικά οι προσφορές σε παραδοσιακά πασχαλινά είδη δεν βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση από τους Έλληνες καταναλωτές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Τρίτη του Πάσχα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Στις 1.205 μονάδες βάσης το spread του δεκαετούς ομολόγου

Πιέζουν οι φήμες για αναδιάρθρωση


Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, στις 1.205 μονάδες βάσης, αναρριχήθηκε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προεξοφλούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.