e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Απώλειες 0,11% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο τερμάτισε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά τις αρχικές ανοδικές τάσεις. Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.516,95 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,11%.Η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 67,97 εκατ. ευρώ.

Οι Times δείχνουν τον δρόμο...

Με τις πωλήσεις των εφημερίδων να κάνουν βουτιά διεθνώς, μία από τις πλέον έγκριτες βρετανικές εφημερίδες, οι Times, δείχνουν τον δρόμο... Μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες η online έκδοσή τους έχει φτάσει τους 105.000 συνδρομητές!Η απόφαση της διεύθυνσης των Times να μετατρέψει την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας από free σε συνδρομητική φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς. Με μόλις 2 λίρες την εβδομάδα (ποσό πολύ μικρότερο από το αν αγόραζες καθημερινά την έντυπη έκδοση της εφημερίδας) μπορείς να ξεφυλλίζεις online τους Times.

Διαψεύδει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ότι δεν έχει νυχτερινή βάρδια για παρακολούθηση των σεισμών

«Ανακριβείς οι πληροφορίες»


Διαψεύδει ως ανακρίβειες το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα, με αφορμή τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στη Σαμοθράκη, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια για την παρακολούθηση και καταγραφή των σεισμών.«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο συνεχίζει αδιάλειπτα και απρόσκοπτα την επί 24ωρης βάσης παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας του ελληνικού χώρου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν θα επαναθέσουν σε λειτουργία τον τομέα επισκευών εμπορικών πλοίων

Οι προθέσεις της νέας ιδιοκτησίας


Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν πρόκειται να επαναθέσουν σε λειτουργία τον τομέα των επισκευών εμπορικών πλοίων, στον οποίο κατέχουν κυρίαρχη θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, ώσπου να «ξεκαθαρίσει» ο ορίζοντας για τους περιορισμούς που προβλέπει αρχική απόφαση αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Αυτό έκανε σαφές, την Τετάρτη, σε ομιλία του προς τους εργαζομένους της εταιρείας, ο νέος ιδιοκτήτης τη,ς Ισκαντάρ Σάφα, προσθέτοντας ότι επιθυμία του ιδίου, όπως και της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιηθούν πλήρως όλες οι δυνατότητες και οι υποδομές των ναυπηγείων.

Ferrari: Προσοχή στους 2 τελευταίους αγώνες!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι επισημαίνει ότι η Ιταλική ομάδα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε όσα κάνει στους δυο τελευταίους αγώνες της χρονιάς για να συνεχιστεί το σερί των καλών αποτελεσμάτων. Η F1 ετοιμάζεται για το μεγάλο φινάλε σε Βραζιλία (7/11) και Άμπου Ντάμπι (14/11) μέσα σε επτά μέρες. Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι επικεφαλής της βαθμολογίας με 11 βαθμούς διαφορά από το Μαρκ Γουέμπερ στη Ferrari όμως δε δέχονται τον τίτλο του φαβορί παρότι ο Ισπανός είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στο Ιντερλάγος.

ΟΟΣΑ: Ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης επιβραδύνθηκε

Ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης επιβραδύνθηκε από την αρχή της χρονιάς και η επιβράδυνση αυτή ήταν πιο έντονη από αυτό που προβλεπόταν στις χώρες της ζώνης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού αυτού που δόθηκε στη δημοσιότητα."Η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη, αλλά έχει δρομολογηθεί παγκοσμίως", σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 στη Σεούλ στις 11 και 12 Νοεμβρίου.
Έρχεται μια νέα «έξυπνη» κάμερα στους δρόμους από την οποία δεν ξεφεύγει κανείς όχι μόνο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας αλλά και για άλλες παρανομίες.Η κάμερα αυτή θα ελέγχει την ταχύτητα του διερχόμενου αυτοκινήτου, θα «τσεκάρει» αυτόματα την πινακίδα του οχήματος για πιθανές παρανομίες (απλήρωτη ασφάλεια, χρωστούμενα τέλη κ.α.), θα φωτογραφίζει το εσωτερικό του οχήματος για να διαπιστώσει αν ο οδηγός φοράει ζώνη, θα συνδέεται δορυφορικά (GPS) με τους ηλεκτρονικές υπολογιστές της αστυνομίας και θα στέλνει σήμα εντός δευτερολέπτων σε κάθε αρμόδια υπηρεσία.

Χριστούγεννα και άνοιξη οι χωρισμοί


Όσοι αισθάνονται «αναταράξεις» στις σχέσεις τους, θα πρέπει να έχουν το νου τους, επειδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και, σύμφωνα με μια νέα πρωτότυπη μελέτη, που αξιοποιεί στοιχεία από χιλιάδες χρήστες του Facebook, είναι ακριβώς αυτή την εποχή του έτους, μαζί με την άνοιξη, που συμβαίνουν οι πιο πολλοί χωρισμοί.Ο ερευνητής Ντέηβιντ ΜακΚάντλες, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», μελέτησε πόσο συχνά μέσα στον χρόνο εμφανίζεται η λέξη «χωρισμός», «χώρισα» κλπ. στις ιστοσελίδες των χρηστών του μεγαλύτερου στον κόσμο κοινωνικού δικτύου. Δημιούργησε έτσι ένα γράφημα που αποκαλύπτει ότι μέσα στο έτος υπάρχουν «επικίνδυνες» ημερομηνίες και άλλες «ακίνδυνες», όσον αφορά στον χωρισμό δύο ανθρώπων.

Τσιπ... οράσεως για τυφλούς

Γερμανοί επιστήμονες πέτυχαν ένα σημαντικό επίτευγμα, καθώς ανέπτυξαν ένα "τσιπάκι" που εμφυτεύεται στον αμφιβληστροειδή του ματιού και επιτρέπει σε τελείως τυφλούς να διακρίνουν σχήματα και αντικείμενα γύρω τους. Η νέα τεχνολογία-θεραπεία μπορεί να γίνει ρουτίνα για μερικά είδη τύφλωσης σε περίπου πέντε χρόνια.Η καινοτομική και πολλά υποσχόμενη συσκευή, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό βιολογίας "Proceedings of Royal Society B" της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Έμπερχαρτ Τσρένερ, πρόεδρο του Οφθαλμολογικού Νοσοκομείου του πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν και διευθυντή της εταιρίας Retinal Implant AG, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, το BBC και τη βρετανική "Ιντιπέντεντ".

Οικουμενικη κυβέρνηση προτείνει ο Γ. Κεφαλογιάννης

Το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς να έχουν προκηρυχθεί εκλογές προτείνει με παρέμβασή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ινδονησία: Συνεχείς οι εκρήξεις του ηφαστείου Μεράπι

Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο ηφαίστειο Μεράπι. Η έκρηξη ήταν ισχυρότερη από εκείνη που στοίχισε τη ζωή σε 36 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που οδήγησε στην επέκταση της απαγορευμένης ζώνης γύρω από το ηφαίστειο αυτό της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν οι Αρχές.Οι Αρχές αποφάσισαν αμέσως να επεκτείνουν στα 16 χλμ. αντί στα 10 που ήταν έως τώρα, τη ζώνη εκκένωσης. Μέχρι στιγμής, περίπου 70.000 άνθρωποι φιλοξενούνται σε προσωρινά κέντρα, κυρίως κοντά στη Γιογκιοκάρτα, μια μεγάλη πόλη 25 χλμ. από το Μεράπι.

Τέλος οι σχολικές διατροφικές βόμβες από τα κυλικεία


Αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας στα σχολικά κυλικεία με τροπολογία που καταθέτει το υπουργείο Υγείας στη Βουλή. Τέλος στα φαγητά που κάνουν κακό.
«Κόβεται» η καπνιστή γαλοπούλα από τα σχολικά κυλικεία. Τον ίδιο... δρόμο παίρνουν τα αεριούχα αναψυκτικά, οι σοκολάτες, οι γκοφρέτες, οι καραμέλες, οι τσίχλες και τα κάθε λογής πατατάκια και γαριδάκια.Οι δε τυρόπιτες τίθενται... υπό παρακολούθηση. Τα κυλικεία θα πουλούν στο εξής μόνο υγιεινές τροφές. Τη θέση των τσιπς παίρνουν τα κράκερ, της καπνιστής γαλοπούλας η βραστή και η ψητή και των αναψυκτικών τα milkshakes. Σε περίοπτη θέση θα βρίσκονται η αραβική πίτα, οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, το μέλι με ταχίνι, το τυρί σε μερίδες και η πίτα για σουβλάκια, η οποία όμως θα παρασκευάζεται σε διαπιστευμένο εργαστήρι.

Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν το 2011 για έργα στην ύπαιθρο, λέει ο Κ.Σκανδαλίδης


Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»


Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν μέχρι τέλος του 2011, για εκατοντάδες έργα στην ύπαιθρο, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλταντζής» του αγροτικού τομέα (ΕΣΠΑ), όπως είπε την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδης.Ο κ. Σκανδαλίδης, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις δράσεις του προγράμματος τονίζοντας, ότι το σχετικό πρόγραμμα έχει μια μεγάλη απορροφητικότητα που αγγίζει το 30% και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αξιοποίηση πόρων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Σε επίπεδα-ρεκόρ το spread των ιρλανδικών ομολόγων μετά το haircut 80% της Anglo Irish Bank

Επιθετική αναδιάρθρωση χρέους


Σαρωτική είναι η αναδιάρθρωση του χρέους που ετοιμάζει η ιρλανδική κυβέρνηση για την -κρατικοποιημένη- Anglo Irish Bank, καθώς προτείνει στους κατόχους ομολόγων να ανταλλάξουν τα ομόλογα της τράπεζας που έχουν με νέους κρατικούς τίτλους, η ονομαστική αξία των οποίων θα είναι το 20% της αξίας των τίτλων της Anglo Irish.Δηλαδή, προτείνεται στους κατόχους των ομολόγων να δεχθούν τη μείωση της αξίας των τίτλων («haircut») που κατέχουν κατά 80%.

Επέστρεψε η Τουρκία το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου στο Φανάρι

Με απόφαση Πρωτοδικείου


Επιστρέφεται και επισήμως το κτίριο του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη το Πρωτοδικείο Πριγκήπου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε διατάξει τον Ιούνιο να επιστραφεί με οποιοδήποτε τρόπο το ακίνητο από την Τουρκία στο Φανάρι.Η νομική διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συνέχεια στην Τουρκία ήταν η αναψηλάφηση απόφασης που είχε εκδοθεί το 2005 από το Πρωτοδικείο της Πριγκήπου, με την οποία είχε αφαιρεθεί ο τίτλος κυριότητας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τα γερμανικά μάρκα, είναι ακόμα εδώ

Η ονομαστική αξία των γερμανικών μάρκων που διαθέτουν ακόμη οι Γερμανοί, σχεδόν εννέα χρόνια μετά την καθιέρωση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, αγγίζει τα 6,93 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η Ένωση των γερμανικών τραπεζών.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα 13,6 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα που βρίσκονταν ακόμη σε κυκλοφορία στο τέλος του 2009, τα 6,6 δισεκατομμύρια είναι χαρτονομίσματα και τα υπόλοιπα κέρματα.

Ξεκινά ο έλεγχος των συντάξεων

Ξεκινά σήμερα τη λειτουργία της η ενιαία αρχή πληρωμών των Συντάξεων, σύμφωνα με όσα τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη χθεσινή άτυπη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους δημοσιογράφους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι το σύστημα έχει πλέον ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Νοεμβρίου όπως είχε προγραμματισθεί και μπορεί να αρχίσει ο έλεγχος, των 350.000 χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνουν τον ΕΚΑΣ.

Μέρκελ: Καμία αλλαγή στο Μηχανισμό Χρηματοδότησης της Ελλάδας

Ο Μηχανισμός Χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν πρόκειται να αλλάξουν, δήλωσε στις Βρυξέλλες η Καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Υψηλό εξαμήνου για την τιμή του πετρελαίου

Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με την τιμή του αμερικανικού αργού να υπερβαίνει τα 84 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ, οι λόγοι για την ανοδική τάση οφείλονται στη μείωση των πετρελαϊκών αποθεμάτων των ΗΠΑ, στην προσδοκία περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και σε μια σειρά από δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΠΕΚ, του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών, με τις οποίες θεωρείται επιθυμητή η αύξηση της τιμής του "μαύρου χρυσού" μέχρι και τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Δεν χάνουν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης οι μητέρες ανηλίκων

Διατηρούν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εφόσον μέχρι τις 31.12.2010 συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις και ανεξάρτητα με το πότε κατατίθεται η αίτηση συνταξιοδότησης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στο ΙΚΑ η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας.Με την εγκύκλιο αυτή το υπουργείο βάζει τέλος σε αμφισβητήσεις και διαφορετικές ερμηνείες που ταλαιπωρούσαν τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος.

ΙΟΒΕ: Μικρή άνοδο σημείωσε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος

Μικρή άνοδο σημείωσε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και διαμορφώνεται στις 67,3 μονάδες, όπως τονίζεται στα αποτελέσματα ερευνών της οικονομικής συγκυρίας που δημοσιοποιεί κάθε μήνα ο ΙΟΒΕ.Από τους επιμέρους τομείς της οικονομίας, στη Βιομηχανία στις Υπηρεσίες και σο Λιανικό Εμπόριο η βελτίωση είναι μικρή, ενώ στις Κατασκευές η άνοδος των προσδοκιών είναι αρκετά σημαντική. Αντίθετα με την πλευρά της προσφοράς όμως, στην πλευρά της ζήτησης η εικόνα επιδεινώνεται, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημειώνει νέο χαμηλό ρεκόρ.

Intralot: Επέκταση πιστοποίησης για θυγατρική στην Ολλανδία

Επέκτεινε τις πιστοποιήσεις ασφάλειας πληροφοριών WLA Security Control Standard της Παγκόσμιας Ένωσης Λοταριών και ISO 27001 ο όμιλος Intralot, για τη θυγατρική του εταιρεία στην Ολλανδία, INTRALOT Nederlands BV. Η INTRALOT Nederlands BV πιστοποιήθηκε για όλες τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με τη διαχείριση και την υποστήριξη των συστημάτων της, περιλαμβανομένων της διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών, της τεχνολογικής υποστήριξης, της διαχείρισης των σημείων πώλησης, των λειτουργιών ICT, της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, της οικονομικής διαχείρισης και της συμμόρφωσης με το νομικό πλαίσιο.

"Εφυγε" ο πρόεδρος των συνταξιούχων, Χρήστος Τριάντης

Πλήρης ημερών, 90 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Τριάντης, που για πάνω από μισό αιώνα, δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό χώρο των επαγγελματοβιοτεχνών και των συνταξιούχων.

Πέθανε η γηραιότερη φάλαινα του κόσμου


Εντοπίστηκε τον Ιούνιο σε τοποθεσίες της δυτικής Δανίας έως ότου εκβράστηκε νεκρή στο φιόρντ Βέιλε

Μια φάλαινα που πέθανε όταν εκβράστηκε σε ένα φιόρντ της Δανίας στις αρχές του καλοκαιριού ήταν πιθανότατα η γηραιότερη εκπρόσωπος του είδους, ηλικίας 130-140 χρόνων, δήλωσαν σήμερα ειδικοί επί του θέματος.

Το θεματικό πάρκο της Ferrari στο Abu Dhabi ανοίγει τις πύλες του

Λίγο πριν από το opening του θεματικού πάρκου της Ferrari στο Abu Dhabi, όλοι μιλούν για τον παράδεισο των απανταχού οπαδών του Ιταλού σχεδιαστή αυτοκινήτων – έργων τέχνης.

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στην κρουαζιέρα

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στην κρουαζιέρα, είχαμε κατά το πρώτο 9μηνο του 2010 από το Λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που επισκέφτηκαν το λιμάνι ήταν 879 (+1,8% σε σχέση με το 2009).

Kόντρα για το… Kontra Channel

Την έντονη αντίδραση του τηλεοπτικού σταθμού Κontra Channel αλλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η απόφαση του ΕΣΡ να απαγορεύσει στον τηλεοπτικό σταθμό του Γιώργου Κουρή να προβάλει ενημερωτικό πρόγραμμα, επειδή είναι «ψυχαγωγικός» ο χαρακτήρας του σταθμού.

Έκθεση φωτογραφιών του Δημ.Γέρου πάνω σε ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Shades of Love


Την ευκαιρία να γνωρίσει τη φωτογραφική δουλειά του Δημήτρη Γέρου θα έχει το αθηναϊκό κοινό, μέσα από την έκθεση «Shades of Love» που θα φιλοξενηθεί από 1 έως 31 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 35 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μεγάλου μεγέθους, από μία συλλογή συνολικά 70 φωτογραφιών, με τις οποίες ο Δημ.Γέρος, έχει «εικονογραφήσει» με τον δικό του μοναδικό τρόπο ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη.

Μνήμη ελέφαντα…

Έχετε ποτέ απορήσει με κάποιους που μπορεί να θυμούνται απίστευτες λεπτομέρειες γεγονότων περασμένων ετών ενώ εσείς μπορεί να μην θυμάστε τι φάγατε εχθές;Η μνήμη επηρεάζεται σαφώς από κάποιους γενετικούς παράγοντες αλλά καλλιεργείται και σε σημαντικό βαθμό. Η διατροφή σας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Ανοδικά κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους τίτλους των τραπεζών. Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν και στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.«Θα μπορούσαμε να δούμε ένα θετικό ξεκίνημα σήμερα», αναφέρει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο επισημαίνοντας ότι το κλίμα παραμένει αδύναμο εξαιτίας της πιθανότητας πρόωρων εκλογών και εν αναμονή πιθανών νέων αυξήσεων κεφαλαίου στον τραπεζικό κλάδο.

Μείωση 10% στον τζίρο των εμπορικών κέντρων της το 2010, βλέπει η Lamda Development

Πτώση κίνηση λόγω ύφεσης


Η Lamda Development αναμένει ο τζίρος στα τρία εμπορικά της κέντρα θα υποχωρήσει φέτος κατά 10% περίπου, καθώς τα μέτρα λιτότητας πλήττουν την κατανάλωση, είπε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Αλλαγές στη διοικητική δομή του υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών


Aπό τα τέλη Φεβρουαρίου


Τη δημιουργία Περιφερειακών Φορολογικών Κέντρων, οι διευθυντές των οποίων θα λογοδοτούν στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, εξετάζει σε συνεργασία με εταιρείες συμβούλων η κυβέρνηση. Η νέα διοικητική δομή στο υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται πριν από το τέλος Φεβρουαρίου 2011.Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών με την συμμετοχή του υπουργού Γ.Παπακωνσταντίνου, του υφυπουργού Δ.Κουσελά, του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δ.Σπινέλλη και του Γραμματέα του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρη, παρουσιάσθηκαν οι προτάσεις εταιρείας συμβούλων για την αναδιοργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών και τη δημιουργία νέας διοικητικής δομής στο υπουργείο.

Ο Μ.Τσαμάζ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στην ηγεσία του ΟΤΕ

Οι προκλήσεις για τη νέα διοίκηση


Καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ αναλαμβάνει από σήμερα, Τετάρτη, ο Μιχάλης Τσαμάζ, αντικαθιστώντας στο τιμόνι του Οργανισμού τον Παναγή Βουρλούμη.
Η επιλογή του κ. Τσαμάζ εκφράζει την κοινή βούληση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ, ήτοι της Deutsche Telekom και του Ελληνικού Δημοσίου, διασφαλίζει δε ότι δεν θα χρειαστεί μεταβατική περίοδος για την διοίκηση του ΟΤΕ.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ

Επιλογή των συμβούλων


Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, με την επιλογή των συμβούλων του Δημοσίου.
Το βασικό ζήτημα που τίθεται για την εταιρία, και για το οποίο αναμένεται η εισήγηση των συμβούλων, είναι ο χειρισμός του δικαιώματος προαίρεσης (option) που κατέχει η ΔΕΗ για την εξαγορά ποσοστού έως και 30% των μετοχών της ΔΕΠΑ.H ΔΕΠΑ είναι ο βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Πάνω από τα 84 δολάρια το βαρέλι ανέρχεται το πετρέλαιο


Εν αναμονή της Fed οι αγορές


Πάνω από τα 84 δολάρια το βαρέλι ανέρχονται την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, εν αναμονή των μέτρων που θα ανακοινώσει η Fed αργότερα μέσα στην ημέρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χλιαρές συστάσεις στην Άγκυρα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από την Κομισιόν


Στις 9 Νοεμβρίου η Έκθεση Προόδου


Χλιαρές συστάσεις για την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο φαίνεται πως περιλαμβάνει η Έκθεση Προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα. Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας το κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -που βρίσκεται υπό διαμόρφωση και θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεµβρίου- αναγνωρίζει ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε µεταρρυθµίσεις και σε συνταγµατικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν µε το δηµοψήφισµα του Σεπτεµβρίου.

Βελτιωτική ρύθμιση στο Ασφαλιστικό για την 37ετία προωθεί το υπουργείο Εργασίας

Με τροπολογία στο ν/σ για το ΣΕΠΕ


Βελτιωτική ρύθμιση στο Ασφαλιστικό για την 37ετία, σχεδιάζει να προωθήσει το υπουργείο Εργασίας, με τροπολογία την οποία πρόκειται να συµπεριλάβει η ηγεσία του υπουργείου σε νοµοσχέδιο για το Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας, που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεµβρίου.

Στις αρχές του 2011 η δημόσια προσφορά μετοχών της Finansbank

Η Εθνική πωλεί το 20%


Στις αρχές του 2011 θα προχωρήσει η τουρκική θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Finansbank, σε δημόσια προσφορά μετοχών, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της, Ομέρ Αράς.