e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε εκτάκτως από την Πέμπτη όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Λύση μυστηρίου για Εθνική – Alpha.
Ώρα μηδέν για τις Τράπεζες.
Ασφυκτική πλέον η πίεση για συγχωνεύσεις.

Οι Έλληνες εφοπλιστές στη Wall Street

 

Διαβάστε στην Deal news

 Ανοίγουμε τον φάκελο των 30 ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Τα Limit up και down των εφοπλιστών. Τα κέρδη και οι ζημιές τους. Αναλυτικός πίνακας.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Αντέχει το Χ.Α ;

 

Διαβάστε στην Deal news


Καταχώρηση κερδών και δημιουργία αφετηρίας για διεθνές χρηματιστηριακό ράλι με «καύσιμο» το τύπωμα και άλλου χρήματος σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ευρώπη.
Τι εκτιμούν οι ειδικοί για την Αθήνα.
Αντέχει το χρηματιστήριο και προεξοφλεί άνοδο.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Το κυβερνητικό σχέδιο Η Σύνοδος Κορυφής και η επόμενη μέρα

 
Διαβάστε στην Deal news

 Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την κρίσιμη 25η Μαρτίου και οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα. Τι θα ζητήσει από τη Βουλή, οι αλλαγές προσώπων και ο φάκελος ανάπτυξη.
Πως κινείται ο Σαμαράς και τι αποφασίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πιέσεις για συγχωνεύσεις

 
Διαβάστε στην Deal news

 Ώρα μηδέν για τις τράπεζες. Πως πιέζουν τώρα ασφυκτικά για συγχωνεύσεις στον κλαδο, Τρόικα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο και τι έρχεται με τα νέα αυστηρά tress-test.
Ακόμα. Η λυση του μυστηρίου για Εθνική και Alpha. Η Morgan Stanley και όλη η αλήθεια. Τι φέρνει ο νέος κύκλος αναδιάταξης του κλάδου. Οι κινήσεις όλων των τραπεζών.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Μάχη για τις αποκρατικοποιήσεις

 

Διαβάστε στην Deal news

 Άρχισαν ήδη οι συγκρούσεις για τις αποκρατικοποιήσεις. Ποιοι επιχειρηματίες διεκδικούν τις εταιρίες του δημοσίου.
Στο φως όλο το πλάνο του χρονοδιαγράμματος που θα ακολουθηθεί. Τα τέσσερα στάδια. Ποια φιλέτα θα πουληθούν πρώτα και ποια ακολουθούν.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Επιπτώσεις σεισμού Ιαπωνίας στην Ιταλία

Η Ιταλία απαγόρευσε την εισαγωγή προϊόντων τροφίμων από την Ιαπωνία λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια, επιβεβαίωσαν σήμερα αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας. Η ανακοίνωση έγινε αρχικά από τον ιταλό υπουργό Υγείας Φερούτσο Φάτσιο αργά χθες το βράδυ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Μόνο λεωφορεία την Πέμπτη στην Αθήνα

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα καθ' όλο το 24ωρο θα παραμείνουν και τα τρία Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό), καθώς και τα τρόλεϊ.

"Πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα"

Πολύ αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας δήλωσε ο Peter Praet, υποψήφιο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, υποστηρίζοντας πως πρέπει να δοθεί χρόνος στην Αθήνα να προχωρήσει με το πρόγραμμα λιτότητας.

Ο τορναδόρος που... προβλέπει τη χρεοκοπία

Ένας 43χρονος τορναδόρος από την Κρήτη φαίνεται ότι είναι ο αποστολέας των κειμένων που μέσω e-mail εστάλησαν μαζικώς στο Διαδίκτυο και προεξοφλούσαν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει την Παρασκευή 25 Μαρτίου.Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τα ίχνη του τορναδόρου, ενώ ακόμη δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν πρώτα την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών.

Ο αντιδραστήρας Νο. 4 κύρια πηγή ανησυχίας

Η δεξαμενή αποθήκευσης του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου του αντιδραστήρα Νο. 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα αποτελεί πλέον την πηγή "της κύριας ανησυχίας" στην Ιαπωνία, με την ύπαρξη κινδύνου έκλυσης ραδιεδεργού υλικού "απ΄ευθείας στην ατμόσφαιρα", σύμφωνα με την Γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN). Στον αντιδραστήρα αυτόν, όπου εκδηλώθηκαν χθες και σήμερα πυρκαγιές που ετέθησαν υπό έλεγχο, "η εξάτμιση του ύδατος της δεξαμενής συνεχίζεται" προκαλώντας πτώση του επιπέδου του ύδατος στη δεξαμενή αυτή, όπου είναι αποθηκευμένο το ραδιενεργό αναλωθέν καύσιμο", αναφέρεται σε ανακοίνωση της ASN .

Μειώθηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο

Μειώθηκε ο πληθωρισμός της Ελλάδας από 4,9% τον Ιανουάριο σε 4,2% το Φεβρουάριο σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 2,3% τον Ιανουάριο σε 2,4% το Φεβρουάριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 0,8%.

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε πάνω από τα 110 δολ/βαρέλι

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε σήμερα περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και επιδεινώθηκε η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία.

Ο Μπερλουσκόνι αποκρούει τις σε βάρος του κατηγορίες

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να απαντήσει ευθέως -με δηλώσεις του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα-, στο πόρισμα που δημοσιοποίησαν οι εισαγγελείς του Μιλάνου. Σύμφωνα με τους δικαστικούς της ιταλικής συμπρωτεύουσας, ο "Καβαλιέρε" συνάντησε δεκατρείς φορές την μαροκινή Ρούμπι Καρίμα στην βίλα του Άρκορε, από τότε που η κοπέλα, ήταν δεκαέξι ετών. Στο πόρισμα, αναφέρεται επίσης, ότι "εκτός από την Ρούμπι, ο πρωθυπουργός είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή, με άλλες τριάντα δυο κοπέλες, όλες άνω των δεκαοκτώ ετών".

Ζητούν βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών τους

«Πλημμύρισαν» τα χωριά SOS από παιδιά, των οποίων οι νεαροί γονείς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας και καταφεύγουν σε ιδρύματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα τουλάχιστον για τα «αδύναμα» μέλη των οικογενειών τους. Σύμφωνα με στοιχεία από το παιδικό χωριό SOS, στην Αττική, μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2010, 80% των περιπτώσεων που απευθύνθηκαν σ’ αυτά, αφορά περιστατικά που οι γονείς των παιδιών αδυνατούν, λόγω φτώχειας, να τα μεγαλώσουν, ενώ τον τρέχοντα μήνα το ποσοστό υπερβαίνει το 90%.

Πεζόδρομος η Πανεπιστημίου

Ξεχωριστός φορέας με επικεφαλής την ΤΡΑΜ ΑΕ, θα αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, το οποίο είναι εφικτό να υλοποιηθεί έως το 2014. Το έργο, προϋπολογισμού περί τα €180 εκατ. προβλέπει τη δημιουργία μίας γραμμικής πλατείας πλάτους 40 μέτρων από την πλατεία Συντάγματος έως την Ομόνοια, η οποία θα διακόπτεται μόνο στις οδούς Αμερικής και Εμμ. Μπενάκη.

Οι πιο πλούσιοι stars του 2010

Εάν μαζευόντουσαν όλοι μαζί και χάριζαν τις περιουσίες τους στην Ελλάδα, μπορεί και να ξεχρεώναμε! Η οικονομική κρίση, βλέπετε, δεν χτυπάει τους πάντες. Κάποιους τους αφήνει απέξω. Κι όταν είσαι star με τα όλα σου έχεις και τις απαραίτητες αποδοχές...Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, η star με τις μεγαλύτερες οικονομικές αποδοχές μέσα στο 2010 δεν είναι άλλη από την Oprah Winfrey που είδε τους λογαριασμούς της να αυξάνονται κατά 315 εκατομμύρια δολάρια (τουτέστιν κάτι λιγότερο από 30 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα!), ποσό που της επιτρέπει να κάθεται αναπαυτικά στον θρόνο της ανάμεσα στους πιο πλούσιους entertainers του Hollywood.

Αυξομειώσεις προστίμων στο νέο ΚΟΚ

Επανακαθορισμό του ορίου ταχύτητας και αλλαγές στα προστιμα θα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ ΄που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών.Το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους παραμένει στα 130 χιλιόμετρα την ώρα, όμως θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός σε επιμέρους οδικούς άξονες, εκτός κατοικημένων περιοχών.

Η Ελλάδα «βυθίζεται» ενώ η Βαλτική ευημερεί

Ο Άλαν Μάρτινσον, διευθύνων σύμβουλος της εσθονικής εταιρείας MTVP ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, είδε εταιρείες της Βαλτικής που είχε επενδύσει να μειώνουν τα έξοδά τους κατά 30 τοις εκατό από το 2008, για να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη ύφεση της Ευρώπης.

O Γ. Καπελέρης νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών

Ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, νέος γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών.Ο κ. Καπελέρης, θα συνεχίσει να ασκεί και τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, έως ότου τοποθετηθεί νέος επικεφαλής στο Σώμα.

Αγωγή κατά Μπέου κατέθεσε ο Πατέρας

Αγωγή σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας, διεκδικώντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για ηθική βλάβη και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ανοδική πορεία των καυσίμων

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των καυσίμων στην εσωτερική αγορά, με την αμόλυβδη να διαμορφώνεται σήμερα στο 1,68 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 89,7 λεπτά.

Αλώβητη από τον ιαπωνικό σεισμό η παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία

Θα καλύψουν το 25% των ζημιών


Την κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα επιβαρύνει κυρίως το κόστος των καταστροφών που προκάλεσε η ισχυρότατη σεισμική δόνηση που έπληξε την περασμένη εβδομάδα τη χώρα. Η συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στην κάλυψη των ζημιών εκτιμάται ότι θα είναι μικρή και δεν θα ξεπεράσει το 25% του συνολικού κόστους. Και αυτό διότι, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, τα αποκαλούμενα «ασφαλιστήρια της καταστροφής» (cat bonds) δεν προβλέπουν κάλυψη κινδύνου από τσουνάμι ή διαρροή ραδιενέργειας, αλλά αποζημιώνουν μόνο τους πληγέντες από τη σεισμική δόνηση ή τις φωτιές που προκλήθηκαν από αυτή.

Χ.Α.: Πάνω από τις 1.600 μονάδες ο Γ.Δ.

Ανοδικά κινείται σήμερα και το Χ.Α., ακολουθώντας τις τάσεις που επικρατούν στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ράλι στο Τόκιο.Αυτή την ώρα (11:00), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,13% στις 1.624,24 μονάδες, ανακάμπτοντας μετά τη βουτιά 4,33% της χθεσινής συνεδρίασης.

Moody's: Υποβάθμιση της Πορτογαλίας σε «Α3»

Πιο κοντά στον μηχανισμό στήριξης


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's΄ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ότι προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας κατά δύο βαθμίδες σε «Α3» από «Α1» .  

Ως το τέλος του 2011 οι έλεγχοι στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην ΕΕ

Τεστ αντοχής με το βλέμμα στην Ιαπωνία


Το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί όλοι οι αντιδραστήρες που είναι εγκατεστημένοι στις χώρες-μέλη της ΕΕ και να έχει πιστοποιηθεί η ασφάλειά τους.Στο επόμενο δεκαήμερο, εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να έχει ετοιμάσει τις προτάσεις της για την οργάνωση της σχετικής διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη της τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ιδιαίτερα αν πρόκειται για σεισμογενή περιοχή.

Ηλεκτρονικός «Τειρεσίας» για τα χρέη προς το Δημόσιο

Kαλύτερος συντονισµός της είσπραξης οφειλών


Ηλεκτρονικό φακέλωµα προωθεί το υπουργείο Οικονοµικών για όλους όσοι έχουν οφειλές στο ?ηµόσιο, τα ασφαλιστικά ταµεία, τους δήµους και κάθε άλλο φορέα του ?ηµοσίου, καθώς επίσης και για κάθε συναλλαγή που πραγµατοποιούν οι πολίτες µε επιχειρήσεις ή δηµόσιους φορείς.