e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Top 10 υποψήφιων χωρών για χρεοκοπία- πρώτη η Ελλάδα

Άλλη μια αρνητική πρωτιά κατέκτησε η Ελλάδα η οποία αναδείχτηκε σε «πρωταθλήτρια» κόσμου όσον αφορά τις πιθανότητες χρεοκοπίας ή σωστότερα «αθέτησης πληρωμών» (default).

Το ποσοστό έχει φτάσει στο 88% σύμφωνα με την εταιρεία Credit Market Analysis.


Τα ποσοστά αυτά εξάγονται με βάση ένα μοντέλο αποτίμησης της αξίας των CDS, το οποίο και υπολογίζει σε ημερήσια βάση.

Τη δεύτερη θέση κατέχει η Πορτογαλία με πιθανότητες default 64% και τη τρίτη- σε απόσταση αναπνοής- η Ιρλανδία με ποσοστό 63,1%.

Ωστόσο στη δεκάδα βρίσκονται πλέον άλλες δύο Ευρωπαϊκές χώρες η Ισπανία με ποσοστό χρεοκοπίας 27,1% και η Ιταλία με 23,48%!

Πρόκειται για δύο μεγάλες σε μέγεθος οικονομίες της Ευρώπης , η Ιταλία μάλιστα είναι η τρίτη μεγαλύτερη μετά την Γερμανία και τη Γαλλία κι ως εκ τούτου θεωρούνται από τους ειδικούς όχι μόνο «πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν, αλλά και «πολύ μεγάλες για να...σωθούν», καθώς το μέγεθος του εγχειρήματος μπορεί να συμπαρασύρει τελικά ακόμη και τις πιο ισχυρές Βόρειες οικονομίες της Ευρώπης.

Είναι ίσως χαρακτηριστικό της συγκυρίας ότι ανάμεσα στις τρεις προδήλως προβληματικές χώρες (μεταξύ των οποίων και η δική μας ) και στην Ισπανία, βρίσκονται μόνο η Βενεζουέλα, το Πακιστάν, η Αργεντινή και η Ουκρανία, ενώ αμέσως μετά την Ισπανία και την Ιταλία, κλείνει τη δεκάδα το Βιετνάμ.
dealnews.gr