e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Στο κόκκινο ο υδράργυρος, 42βαθμοί

"Κόκκινο" αναμένεται να χτυπήσει ο υδράργυρος την Τετάρτη, φτάνοντας, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος συμβουλεύει τους πολίτες να μειώσουν τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και να αποφύγουν τη διακίνηση υγρών καυσίμων, εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που θα φτάσει τους 38 βαθμούς.


Την Πέμπτη το βοριαδάκι θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία, αλλά η ανάσα θα διαρκέσει μόλις δύο ημέρς καθώς το Σάββατο προβλέπεται νέα άνοδος.

Πέμπτη


Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νοτια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Παρασκευή


Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.


Άνεμοι: στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτια πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο και Κυριακή

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χωρας για πρόσκαιρους όμβρους.


Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτια τοπικά 6, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους 3 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία: σε άνοδο.
nooz.gr