e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Στα 102 του χρόνια ετοιμάζει νέα ταινία!

Ο πολυβραβευμένος Πορτογάλος σκηνοθέτης, Μανοέλ Ντε Ολιβέιρα, είναι αναμφισβήτητα ένα φαινόμενο. Στα 102 του χρόνια συνεχίζει ακούραστος το κινηματογραφικό του ταξίδι γυρίζοντας τη μία ταινία μετά την άλλη... Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα για την επόμενη!

Πρωταγωνιστής του αυτή τη φορά ο Μισέλ Πικολί. Στο ''O Gebo e a Sombre'' ο Ολιβέιρα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Ραούλ Μπραντάο, που αφηγείται την θυσία ενός πατέρα που θέλει να προστατεύσει τον φυγόδικο γιο του στη Γαλλία του 19ου αιώνα.

''Ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος για να κάνεις ταινίες'' απαντά αφοπλιστικά με αφορμή την ηλικία του.

Ο αιωνόβιος σκηνοθέτης - ανεξαρτήτως του πώς σκηνοθετεί πλέον - μοιάζει ανήσυχος, δημιουργικός και σε καμία περίπτωση η πνευματική, αλλά και σωματική του κατάσταση δεν μαρτυρά τα 102 του χρόνια.

''Είναι μια ταινία που ο Μανοέλ ήθελε να κάνει εδώ και πολύ καιρό. Αφορά μια ιστορία πάνω στην φτώχια που ακόμη κι αν διαδραματίζεται στο παρελθόν, έχει σαφές αντίκρισμα στο σήμερα.'' αποκαλύπτει ο παραγωγός της ταινίας.
Όπως και να έχει, ο Ολιβέιρα έχει ήδη μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος, εν ενεργεία, σκηνοθέτης του κινηματογράφου!
nooz.gr