e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Λύσεις του παρελθόντος ξανά στο τραπέζι

Τις λύσεις που έχει απορρίψει η Γερμανία στο παρελθόν εξετάζουν οι Ευρωπαίου ηγέτες, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, μεταξύ των οποίων και η χρήση πιστωτικών ορίων, για να αποτρέψουν την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται στο Bloomberg, άλλες επιλογές που θα τεθούν επί τάπητος στην αυριανή σύνοδο, είναι να δοθεί η δυνατότητα στο ταμείο των 440 δις. ευρώ να δανείζει για την επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών.

Μαζί με το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σκοπός είναι να βρεθεί να αποδειχθεί στις αγορές ότι η Ευρώπη μπορεί να αποτρέψει το ντόμινο και να μη φτάσει η κρίση σε Ιταλία και Ισπανία.

ένα τέτοιο σενάριο, αυξάνει τις πιέσεις στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει ασκήσει βέτο σε προτάσεις που περιλαμβάνουν την παροχή περισσότερων εξουσιών στο EFSF, «εξαιτίας εσφαλμένης αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο μεταστροφής».

Μάλιστα, το Bloomberg θεωρεί ότι ιδιαίτερης σημασίας ήταν και το χθεσινό τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου Barack Obama στη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, τονίζοντας την ανάγκη να δράσει αποτελεσματικά κατά της κρίσης.

Οι συζητήσεις για να δοθεί περισσότερη ευελιξία στο EFSF, έρχεται ύστερα από τη συμφωνία του περασμένου μήνα για την αύξηση της δανειστικής ισχύς του.
dealnews.gr