e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Οι αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη

Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης στην οικονομική κρίση της ευρωζώνης, λόγω των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, δήλωσε σήμερα από την Άγκυρα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πιθανότητα η Τουρκία, που παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη, να μπορέσει να βοηθήσει να επιλυθεί η κρίση στην ευρωζώνη ο Ζέλικ απάντησε θετικά.

"Θα μπορούσε", δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι το ήμισυ της παγκόσμιας ανάπτυξης αυτή τη στιγμή προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, έναντι του 20% τη δεκαετία του 1990.

"Οπότε σε παγκόσμιο επίπεδο η ανάπτυξη της Τουρκίας και άλλων αναπτυσσόμενων χωρών είναι πολύ σημαντική", επεσήμανε ο Ζέλικ.


Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας χαιρέτισε την "εκπληκτική" τουρκική ανάπτυξη, όμως δήλωσε ότι αυτός ο σημαντικός ρυθμός που καταγράφεται στις αναπτυσσόμενες χώρες παρουσιάζει και κάποιους κινδύνους, ανάμεσά τους την αύξηση του πληθωρισμού.

Yπογράμμισε άλλωστε ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν μπορεί να επιλυθεί οριστικά παρά μόνο από τους ίδιους τους Ευρωπαίους.

Η Τουρκία παρουσίασε ανάπτυξη 11% το πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ το 2010 είχε ανάπτυξη 8,9% και κατατάσσεται στην 17η θέση παγκοσμίως.
dealnews.gr