e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η τουριστική κατοικία θα βοηθήσει τον τουρισμό


Η ανάπτυξη του θεσμού της τουριστικής κατοικίας στη χώρα, σύμφωνα με προβλέψεις του νομοσχεδίου υπό τον τίτλο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση", θα προσφέρει σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και στην αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερομένων υπηρεσιών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη.

Ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε ότι μέσα από τις προβλεπόμενες διατάξεις για την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας, δημιουργούνται δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και προϋποθέσεις ανάπτυξης επενδύσεων στη χώρα μας. Η τουριστική κατοικία -είπε- μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με ειδικές υποδομές στο τουρισμό, όπως την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, της δημιουργίας εγκαταστάσεων γκολφ, μαρινών κ.α.

Παραλλήλως, η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού και στην άμβλυνση των συνεπειών της.

Αναφερόμενος σε στοιχεία διεθνών μελετών, ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι πρώτοι στην αγορά τουριστικής κατοικίας είναι οι Άγγλοι, καθώς μέχρι σήμερα από τους 100 οι 25 αγοράζουν τουριστικές κατοικίες στην Ισπανία, οι 26 στη Γαλλία και λιγότεροι από 2 στην Ελλάδα. Στόχος του νομοσχεδίου - όπως είπε- είναι η αναστροφή της κατάστασης και η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών οι οποίοι θα επενδύουν στη τουριστική κατοικία και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.
dealnews.gr