e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Εγγύηση για το μέλλον της χώρας οι μεταρρυθμίσεις μου»

Μείζονος σημασίας οι αλλαγές στην Παιδεία, σύμφωνα με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. «Θεωρώ ότι είναι μείζονος σημασίας η αλλαγή στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ -που όλοι ξέρουμε πόσο ανάγκη την έχουμε- να γίνει ένα θέμα συναίνεσης και όχι θέμα σύγκρουσης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ με όλες μου τις δυνάμεις», είπε η κ. Διαμαντοπούλου και συνέχισε, «Δεν υπάρχει μεταρρύθμιση που να μην έχει αντίδραση»

Στην συνέχεια σημείωσε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα διαθέτει πολλές και υποστηρικτικές δυνάμεις, ενώ επανέλαβε ότι είναι ανοικτή στον διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή και αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και βεβαίως στις προτάσεις που αναμένει από την συνάντηση των κομμάτων στη Βουλή, που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η ίδια περιέγραψε ως «εγγύηση ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε κανενός είδους κρίση - ούτε οικονομική ούτε πολιτική ούτε κοινωνική»

Συνάντηση με Παπούλια

Εν τω μεταξύ σήμερα η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και συζήτησαν για τις επερχόμενες αλλαγές στην Παιδεία.

Ωστόσο εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου σε δηλώσεις της αναφέρθηκε και στο αυριανό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθνικοί ηγέτες καλούνται να αποδείξουν ότι το κοινό νόμισμα θα σταθεί σε μια κοινή πολιτική. Σ' αυτή την κοινή προσπάθεια η Ελλάδα έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα. Και νομίζω ότι είναι πια σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι το εργαστήρι νέων ευρωπαϊκών διεργασιών».
dealnews.gr