e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Ορόσημο» για την Ευρωζώνη η Σύνοδος

Η ανάγκη αποστολής ισχυρού μηνύματος στις αγορές, η λήψη αποφάσεων για την κρίση χρέους, η κρισιμότητα της αυριανής Συνόδου Κορυφής αλλά και η έκδοση ευρωομολόγου είναι θέματα μείζονος σημασίας για τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης χρέους και σε άλλες οικονομίες όπως η ιταλική και η ισπανική.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η αυριανή Σύνοδος Κορυφής "θα αποτελέσει ορόσημο επιτυχίας η αποτυχίας για την πορεία της Ευρωζώνης.

«Οι αγορές λένε λίγο πολύ αυτό που λέω κι εγώ, ότι η Ελλάδα κάνει ο, τι μπορεί αλλά δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης και των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει», φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εργαστεί ώστε να επιλύσει «ευρύτερα», πιο συστημικά προβλήματα.

«Η Ελλάδα δεν θα λύσει το πρόβλημα ανόδου των spreads της Ιταλίας και της Ισπανίας μέσω της επίλυσης των εσωτερικών της προβλημάτων και ελλείψεων, πράγμα το οποίο και πράττει», ανέφερε ο Παπανδρέου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δήλωσε στο Bloomberg ότι η έκδοση ευρωομολόγου από τις ευρωπαϊκές χώρες θα δημιουργούσε μια «αίσθηση ασφάλειας» στις αγορές.
dealnews.gr